Pagina 1 din 1
Ajutor la motoare plz
Postat 03 June 2004 - 11:41 AM
Salut la toata lumea !
Sunt nou si am nevoie de ajutor la motoarele facute din tuburi de sprei , sau altele mai mari, pt. totul e OK la mine pana vine lansarea, Cand se face aprinderea , motorul functioneaza ca un tun , adica tot combustibilul este aruncat prin partea superioara, si am nevoie de ajutor pt. rezolvarea acestei probleme!
Pt. ca am incercat sa il presez , dar a zburat 10-20 m si a facut la fel. , am incercat si cu azotat de Na , dar nici o sansa!
Va rog ajutati-ma !
Sunt nou si am nevoie de ajutor la motoarele facute din tuburi de sprei , sau altele mai mari, pt. totul e OK la mine pana vine lansarea, Cand se face aprinderea , motorul functioneaza ca un tun , adica tot combustibilul este aruncat prin partea superioara, si am nevoie de ajutor pt. rezolvarea acestei probleme!
Pt. ca am incercat sa il presez , dar a zburat 10-20 m si a facut la fel. , am incercat si cu azotat de Na , dar nici o sansa!
Va rog ajutati-ma !
Cu Stima ,
Postat 03 June 2004 - 01:06 PM
fatzi la strung ceva motoare eu am unul foarte bun pe care il umplu cu azotat de K (65%) shi zahar (35%) problema e ca amestecul trebuie topit la 190 de grade shi daca greshesti putzin temperatura faci boom
daca o sa am timp o sa itzi fac o schitza cu motorul shi o sa o pun aici
pana atunci incearca sa faci tuburile din hartie rulata si lipita pe o tzeava iar in partea de jos ajustajul il faci din gips shi ciment intarzietorul si incarcatura de ejectare le faci tu cum shti iar daca nu vrei parashta pur shi simplu astupa tubul cu un dop il incarci cu ce combustibil vrei tu
PS grosimea peretelui trebuie sa fie undeva la 2-3 mm
mult succes
daca o sa am timp o sa itzi fac o schitza cu motorul shi o sa o pun aici
pana atunci incearca sa faci tuburile din hartie rulata si lipita pe o tzeava iar in partea de jos ajustajul il faci din gips shi ciment intarzietorul si incarcatura de ejectare le faci tu cum shti iar daca nu vrei parashta pur shi simplu astupa tubul cu un dop il incarci cu ce combustibil vrei tu
PS grosimea peretelui trebuie sa fie undeva la 2-3 mm
mult succes
Aceasta postare a fost editata de D3xt3r_Jr.: 03 June 2004 - 01:07 PM
Schimbat Nick in Dexter_Jr ca sa resetam numaru de mesaje
Postat 03 June 2004 - 03:22 PM
Despre motoare de fier zice multe pe
www.nakka-rocketry.net
Am si eu unul de asta si inafara de partea cu topitul(din cate am citit pe site-ul lui nakka e cam greu sa explodeze dar daca il ti prea mult se adauga carbon si e bun de aruncat) mai e problea aprinderii (e motor prea mare ca sa mai mearga cu fitil) si mai e problema ca daca n-ai calculat corect grosimea peretilor in loc de motor de trezesti cu grenada defensiva
www.nakka-rocketry.net
Am si eu unul de asta si inafara de partea cu topitul(din cate am citit pe site-ul lui nakka e cam greu sa explodeze dar daca il ti prea mult se adauga carbon si e bun de aruncat) mai e problea aprinderii (e motor prea mare ca sa mai mearga cu fitil) si mai e problema ca daca n-ai calculat corect grosimea peretilor in loc de motor de trezesti cu grenada defensiva
Monkey Island Rulz
Postat 03 June 2004 - 04:49 PM
Eu am fiert azotatul cu zahar da m-am plictisit si nici macar nu a luat foc.
A trebuit sa-l aprind cu bricheta. Cand ma duc acasa masor temperatura si iti spun cat are cand se topeste. Totusi cred ca mai bine pui ceva liant in amestec si il presezi bine si nu mai este nevoie sa-l tipesti deci scapi se pericolul asta.
Deci trebuie sa te feresti de scantei sau flacara si nu sari in are. (sari in apa) :D
A trebuit sa-l aprind cu bricheta. Cand ma duc acasa masor temperatura si iti spun cat are cand se topeste. Totusi cred ca mai bine pui ceva liant in amestec si il presezi bine si nu mai este nevoie sa-l tipesti deci scapi se pericolul asta.
Deci trebuie sa te feresti de scantei sau flacara si nu sari in are. (sari in apa) :D
Postat 05 June 2004 - 07:13 PM
Guybrush, la 5 Jun 2004, 16:51, a spus:
vasul mai mic in care pui amestecul sta pe fundul la cel mare sau trebuie sa-l agati cumva in asa fel incat caldura trece prin ulei si dupa aia ajunge la vasul mic?
buna intrebare
uite shi rapunsul: intre fundul vasului mai mic shi cel al vasului mai mare trebuie sa fie o distantza de cel putin 10mm deoarece daca s-ar atinge caldura primita prin peretzi laterali ar fi mai mica decat cea primita prin fund
shi nu ai putea controla exact temperatura
CEL MAI BINE ar fi ca intre cele doua vase sa fie ACEEASI distantza PESTE tot astfel transferul de caldura ar fi ~uniform
PT mosu
la tuburile din carton nu potzi folosi acest amestec deoarece arde la ~1500 grade celsius shi s-ar face scrum tuburile
cel mai bine ar fi sa ai un motor facut la strung cu un nozzle frumos
daca fac rost de un scanner postez aici schitzele motorului meu shi o poza a sa
Sa fitzi iubitzi shi avetzi grija
Postat 06 June 2004 - 08:38 AM
D3xt3r_Jr. ... parerea mea : la motoar facute la strung .. ( si preferabil facute din otel pt aviatie ) .. ai putea folosi nitroceluloza ..
gasesti prin subiectele mai vechi cum se prepara .. dar am auzit ca are o ardere f violenta .. deci ai nevoie de ceva care sa ii controleze arderea
iti sugerez otel de cea mai buna calitate :wacko: B)
good luck
gasesti prin subiectele mai vechi cum se prepara .. dar am auzit ca are o ardere f violenta .. deci ai nevoie de ceva care sa ii controleze arderea
iti sugerez otel de cea mai buna calitate :wacko: B)
good luck
Postat 06 June 2004 - 09:38 AM
nu ma bag la nitroceluloza ca e foarte greu de facut shi daca in proces nu faci tot exact ca la carte obtzi una bucata grenada defensiva
asha ca merg pe old KNO3(65%)+zahar(35%) care logic trebuie topit da rezultztu e foarte bun ya ya
asha ca merg pe old KNO3(65%)+zahar(35%) care logic trebuie topit da rezultztu e foarte bun ya ya
Postat 06 June 2004 - 05:29 PM
Eu am citit pe un site ca nitroceluloza amestecata cu pulbere neagra se poate fol. ca igniter. In acest caz nitroceluloza este facuta prin toirea unor mingi de ping pong in acetona.
P.S. Chiar daca nu vreti sa fol asta ca igniter func destul de bine si ca artificiu:)
P.S. Chiar daca nu vreti sa fol asta ca igniter func destul de bine si ca artificiu:)
Monkey Island Rulz
Arata acest topic
Pagina 1 din 1