Modelism - RHC Forum: Primul meu Navomodel!! Orice ajutor este binevenit!! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Primul meu Navomodel!! Orice ajutor este binevenit!!

#61 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 31 August 2009 - 04:53 PM

Mai bine 945 si BEC extern de 5V/5A.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#62 Useril este offline   liviu85 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 56
  • Inregistrat: 09-August 09

Postat 31 August 2009 - 06:44 PM

Adica un Servo MG946R 13 kg Standard ca un 945 de unde?
Si mai am o intrebare daca folosesc un BEC extern de 5v/5A nu ard receptorul ca el saracu e 4.5-6.5v/10mA,la amperaj ma refer...nu apar probleme??

Traiasca toata lumea :blink:
0

#63 Useril este offline   p_cipri 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 955
  • Inregistrat: 20-August 03
  • Interests:Muzica, Navomodelism, Aeromodelism, Multicoptere

Postat 31 August 2009 - 07:30 PM

cei 10mA sunt ceea ce receptorul consuma. De ex Tu ai un pahar cu apa (ex 5A = 5.000mA) dar tu nu bei din el decat o gura (adica 10mA) Nu inseamna ca te ineci cu apa din pahar. 10mA inseamna ca receptorul consuma foarte putin si iti lasa Amperaj mult pentru alte accesorii: motor, servo-uri etc.

Aceasta postare a fost editata de p_cipri: 31 August 2009 - 07:32 PM

Turnigy 9X cu modul audio si Frsky telemetry
https://www.youtube....HuEcHGiek&t=14s

Quad S500 cu Naza V2

EasyGlider Pro
0

#64 Useril este offline   p_cipri 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 31 August 2009 - 07:36 PM

Trebuie sa te uiti la amperaj cand alegi regulatorul si motorul. De ex. daca tu ai un motor care iti consuma 20A in sarcina ex. 700/13T si tu alegi un regulator de 20A, atrunci fii sigur ca acel regulator se va arde fiindca se va incalzi foarte tare datorita consumului. Poate aici te gandesti CUM ca eu am baterie de 7Ah (12V) - cum imi consuma motorul 20A? Acumulatorii aceia pot sustine un consum de pana la 40A - dupa unele specificatii tehnice.

Sper ca ti-am fost de ajutor! Cu stima.

Quad S500 cu Naza V2

EasyGlider Pro
0

#65 Useril este offline   liviu85 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 01 September 2009 - 06:26 PM

Cum sa nu imi fii de ajutor cipri,mi-ai raspuns la intrebare...Ok atunci am sa merg pe un BEC extern si servo 945....
Multzumesc la toata lumea.....a si am si eu o intrebare.....Daca eu am servo de 60(30 dr 30 st),ma gandesc eu ca as putea amplifica(mari)unghiul(la sist de basculare ma refer) cu ajutorul unei mulinete,stim cu totzi ca doar suntem pescari ca daca invarti 360 grade manerul unei mulinete,tamburul acesteia se invarte de mai multe ori...in functie de raportul pe care il are mulineta 5:1,4:1 ...etc
Daca scot eu frumos manerul unei mulinete si infig acolo capul de la servo cred ca as reusi ceva....zic si eu in loc de unghiul de 30 as reusi sa il aduc undeva la 150(adica 30grade X 5) sau 120(adica 30grade X 4) in functie de raportul mulinetei...si putere suficienta ar avea si un servo de 5 kg,dar altele...
E o Idee,rog nu ma huiduitzi....

Traiasca Modelisti :)

Aceasta postare a fost editata de liviu85: 01 September 2009 - 06:29 PM

0

#66 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 01 September 2009 - 08:54 PM

1.Vezi ca despre servo ti-a spus ipsihi ce si cum,el este adeptul tmg-uri si le stie cel mai bine.
2.Sa presupunem ca ai un servo care cursa 2x120 grade ,poti sa-mi arati si mie sistemul de pirghii care fac miscarea asta,mie nu-mi pica fisa ,si cuvele sa si revina.O solutie ar fi cu o curea dintata si motorase ,sau cuplare direct pe ax a unor motoare pas cu pas ,dar omul cit traieste invata.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#67 Useril este offline   p_cipri 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 September 2009 - 09:10 PM

REductor inseamna sa transformi o turatie mare provenita de la un motor de ex. in turatie mica, care prin intermediul unor roti dintate, reduce turatia si creste semnificativ puterea finala.
Ceea ce doresti tu sa faci cu mecanismul de mulineta, nu e reductor fiindca tu la o turatie a manetei, tamburul face 2-5 ture, dar pierzi foarte mult din putere. Nu va merge acest tip de mecanism deoarece tie iti trebuie putere pentru bascularea cuvelor.

Oricum pune o poza care sa faca referire la tipul cuvelor, si cum ar trebui acestea sa basculeze si nu in ultimul rand cam ce greutate vrei sa basculezi.

Quad S500 cu Naza V2

EasyGlider Pro
0

#68 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1121
  • Inregistrat: 13-September 07

Postat 01 September 2009 - 11:31 PM

Vezi postareap_cipri, la Sep 1 2009, 10:10 PM, a spus:

REductor inseamna sa transformi o turatie mare provenita de la un motor de ex. in turatie mica, care prin intermediul unor roti dintate, reduce turatia si creste semnificativ puterea finala.
Ceea ce doresti tu sa faci cu mecanismul de mulineta, nu e reductor fiindca tu la o turatie a manetei, tamburul face 2-5 ture, dar pierzi foarte mult din putere. Nu va merge acest tip de mecanism deoarece tie iti trebuie putere pentru bascularea cuvelor.

Oricum pune o poza care sa faca referire la tipul cuvelor, si cum ar trebui acestea sa basculeze si nu in ultimul rand cam ce greutate vrei sa basculezi.

liviu85 are dreptate intr-un fel ....si banuiesc ca sunt deja modelisti care folosesc intr-un fel sau altul componente de mulinete foarte ieftine de prin europa....

Ideea e sa inversezi principiul de folosire al unei mulinete , sa inversezi practic din multiplicare in demultiplicare . Cu alte cuvinte trebuie actionat pinionul tamburului . Eu m-am gandit de multa vreme la treaba asta dar mi s-a parut prea complicat. E treaba de frezor, sau cautat pinioane + motorase + Switch-uri-uri inversoare de sens + cautat mulinete ieftine sau cine stie ce angrenaje tip biela-manivela.. si .....m-am lasat pagubas! ( efortul depaseste pretul unui amarat de servo)
Am ajuns la concluzia ca un servo bun si un arc, e suficient chiar si pentru cel mai exigent pescar! Restul e fudulie care nu multi si-o pot permite....

Numai bine si spor la bricolat!

Aceasta postare a fost editata de nch: 01 September 2009 - 11:33 PM

0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#69 Useril este offline   amador 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 802
  • Inregistrat: 29-March 08

Postat 02 September 2009 - 05:05 AM

nu vreau sa par carcotas dar un reductor nu creste puterea...am avea ,,perpetuum mobile" daca ar fi asa...creste momentul.

Aceasta postare a fost editata de amador: 02 September 2009 - 05:08 AM

Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
0

#70 Useril este offline   liviu85 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 06 October 2009 - 12:14 AM

Traiasca Baieti....
In sfarsit am terminat cu scolile si de maine vreau sa ma apuc din nou de amaratul meu de navomodel.....vreau sa ma apuc dar nu am cu ce(la piese ma refer)...Vreau ca zilele astea sa imi comand 3 servouri mg 995 si un regulator......apropo de regulator,nea'Mariane trimite si mie un mess pe privat sa imi zici daca poti sau nu sa mi-l faci(de fapt daca vrei si ai timp).....daca nu sa imi recomande si mie cineva un regulator de cumparat mai bunicel sau poate sa imi faca si mie altcineva un regulator si de preferat un BEC separat de 5v si un amperaj de 5A....
Sau de regu asta ce spuneti??? Regulator EZX-R-pro 140A sau asta Regulator Rookie 35 - 12V/ 35A sau altele....

Multzumesc baieti si astept un comment ceva! ;)
0

#71 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 06 October 2009 - 12:51 AM

recomand multa vaselina in servo MG995 ... de nou.

are componente si alama si Otel ( pinioanele mici de forta) care vor rugini in timp din cauza condensului.

eu am patit-o.

urmatoarele le ung de noi cu vaselina din belsug!!

in rest... sunt BETON!

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 06 October 2009 - 12:52 AM

Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#72 Useril este offline   goctav 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 06 October 2009 - 06:28 AM

Vezi postarealiviu85, la Sep 1 2009, 07:26 PM, a spus:

Cum sa nu imi fii de ajutor cipri,mi-ai raspuns la intrebare...Ok atunci am sa merg pe un BEC extern si servo 945....
Multzumesc la toata lumea.....a si am si eu o intrebare.....Daca eu am servo de 60(30 dr 30 st),ma gandesc eu ca as putea amplifica(mari)unghiul(la sist de basculare ma refer) cu ajutorul unei mulinete,stim cu totzi ca doar suntem pescari ca daca invarti 360 grade manerul unei mulinete,tamburul acesteia se invarte de mai multe ori...in functie de raportul pe care il are mulineta 5:1,4:1 ...etc
Daca scot eu frumos manerul unei mulinete si infig acolo capul de la servo cred ca as reusi ceva....zic si eu in loc de unghiul de 30 as reusi sa il aduc undeva la 150(adica 30grade X 5) sau 120(adica 30grade X 4) in functie de raportul mulinetei...si putere suficienta ar avea si un servo de 5 kg,dar altele...
E o Idee,rog nu ma huiduitzi....

Traiasca Modelisti ;)

Acela este un multiplicator de tutatie .dar ai de pierdut la puterea sevoului.
Si al reductor ai de pierdut la turatie si cistigi la putere.
Acum de tine depinde ,vezi ca in topicul "dulap" gasesti cum sa maresti raza de actiune a servoului.
Sint mai multe variante de marire a razei de actiune la servo .
Si din nou "Ipsihi" el le stie cel mai bine pe astea :)
Bafta si la mai mare.

Aceasta postare a fost editata de goctav: 06 October 2009 - 06:30 AM

0

#73 Useril este offline   liviu85 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 06 October 2009 - 11:36 AM

goctav....de ceea ce zici u m-am convins....ai dreptate!!multumesc pt comment...Regulatoare faci???? :)

Baietzi vreau regulator....cine imi construieste unul sau cine ma sfatuieste de unde sa cumpar unul bun sau cine foloseste unul bun si mi-l recomanda si mie!
Hai baieti va rog....de preferat unul home-made ca am auzit ca sunt mai bune!(binenteles depinde si de cine il face).....
Fire intinse :rolleyes:
0

#74 Useril este offline   coman423 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 61
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 06 October 2009 - 11:42 AM

Vezi postarealiviu85, la Oct 6 2009, 12:36 PM, a spus:

goctav....de ceea ce zici u m-am convins....ai dreptate!!multumesc pt comment...Regulatoare faci???? :)

Baietzi vreau regulator....cine imi construieste unul sau cine ma sfatuieste de unde sa cumpar unul bun sau cine foloseste unul bun si mi-l recomanda si mie!
Hai baieti va rog....de preferat unul home-made ca am auzit ca sunt mai bune!(binenteles depinde si de cine il face).....
Fire intinse :rolleyes:

sal eu merg de 2 ani pe doua bracazuri ptr nadit cu asa ceva si sunt super K...
ESC pentru navo, 50/25A, 5-10 celule NiMH
[#ESC50A-WR] 159,00RON
ESC pentru navo, 50/25A, 5-10 celule NiMH
Poza mare

Specification
Working Voltage: 5-10 cells, 6 - 12v, NiCd or NiMH
BEC Current: 5V/1A
Continuous Output Current: 50A forward, 50A backward
Low-Voltage, Cut Electricity Protection: Yes
Low Battery Cutoff: 5V
Reversion: Yes
Size: ~ 44.7mm X 34.8mm X 14.8mm
Weight: ~ 60g
este cel albastru de la pasarea renascuta....
Viata e scurta, încalcati regulile, iertati repede, sarutati încet, iubiti cu adevarat, râdeti necontrolat si nu regretati nimic care v-a facut sa zâmbiti!
0

#75 Useril este offline   goctav 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 01 November 2009 - 12:30 AM

Vezi postarealiviu85, la Oct 6 2009, 11:36 AM, a spus:

goctav....de ceea ce zici u m-am convins....ai dreptate!!multumesc pt comment...Regulatoare faci???? ;)

Fire intinse ;)

Regulatoare fac dar numai pentru mine :rolleyes: (ca nu am timp).
si experimentez noi modele de regulatoare .
Vezi ca altii pe aici fac regulatoare.
Succes
0

#76 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 01 November 2009 - 05:53 AM

Vezi postareagoctav, la Oct 6 2009, 07:28 AM, a spus:

Acela este un multiplicator de tutatie .dar ai de pierdut la puterea sevoului.
Si al reductor ai de pierdut la turatie si cistigi la putere.

Va cer scuze pentru ca vreau sa punctez ceva. Sper sa nu aruncati cu pietre...
Daca introduci un reductor cu raport de transmisie supra sau sub unitar, se modifica cuplul si turatia. Puterea ramane aproape constanta. Se micsoreaza in ambele cazuri cu randamentul reductorului. De obicei mai mare de 90%.
Deci avem:
1. Raport sub unitar. De exemplu 1:10. Cuplul obtinut va fi de zece ori mai mare. Turatia obtinuta va fi de 10 ori mai mica decat a motorului. Puterea obtinuta (in cazul unui randament de 90%) va fi 0,9 x puterea efectiva a motorului.
2. Raport supraunitar. De exemplu 10:1. Cuplul obtinut va fi de 10 ori mai mic. Turatia obtinuta va fi de 10 ori mai mare decat a motorului. Puterea va fi tot 0,9 x puterea efectiva a motorului.
Fir intins si vant din pupa.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 01 November 2009 - 06:08 AM

0

#77 Useril este offline   coman423 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 November 2009 - 11:04 AM

Vezi postareaObelixx, la Oct 31 2009, 10:58 PM, a spus:

Si de cate ori ai facut baie sa recuperezi barca?

sa stii ca niciodata si deja asta a fost al doilea an din plin...cel putin 2 pescuituri pe luna....si au mers perfect....ambele barcute....sa-ti mai spun? hai ca am ceva timp...ambele au 755..diferenta dintre ele este forma si greutate...una e grea ~9kg si are elice de 60..celalta aproape 4 kg si are elice de 50....niciuna nu are racire...mulinetele sunt cu 480m fir fiecare si au fost duse de proba pana la 400m masurati cu "kilometraj" ptr lansete...luand in calcul o mica mare burta ,,,batea vantul,,,,cred ca au fost duse cel putin 370m...si inca ceva nu avem racire nici pe motoare nici pe regulatoare...poate le-am nimerit eu bune?
Viata e scurta, încalcati regulile, iertati repede, sarutati încet, iubiti cu adevarat, râdeti necontrolat si nu regretati nimic care v-a facut sa zâmbiti!
0

#78 Useril este offline   coman423 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 November 2009 - 11:15 AM

Vezi postareacoman423, la Nov 4 2009, 11:04 AM, a spus:

sa stii ca niciodata si deja asta a fost al doilea an din plin...cel putin 2 pescuituri pe luna....si au mers perfect....ambele barcute....sa-ti mai spun? hai ca am ceva timp...ambele au 755..diferenta dintre ele este forma si greutate...una e grea ~9kg si are elice de 60..celalta aproape 4 kg si are elice de 50....niciuna nu are racire...mulinetele sunt cu 480m fir fiecare si au fost duse de proba pana la 400m masurati cu "kilometraj" ptr lansete...luand in calcul o mica mare burta ,,,batea vantul,,,,cred ca au fost duse cel putin 370m...si inca ceva nu avem racire nici pe motoare nici pe regulatoare...poate le-am nimerit eu bune?

stai ca mi-am mai amintit ceva...la penultimul pescuit am cam scapat in ceaiuri...a doua zi de dimineata am reusit sa agat firele de la ambele lansete pe care la duceam...greseala mea dealtfel nu am mai avut timp sa-i fac antibradis...dar nu asta conteaza ci altceva vroiam sa spun....am reusit sa rup inaintasii din textil de 30-40lbs fara sa simta ceva nici macar regulatorul si nici motorasul saracul care invartea elicea bine mersi chiar infasurat complet cu textil...daca tragea greu aveam siguranta de protectie de 16A...atunci probabil ca m-as fi urcat in barca gonflabila...dar nu...asa ca nu inteleg intrebarea ta obelix...dc sa fac baie?
0

#79 Useril este offline   pescarul36 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 08-August 07

Postat 08 November 2009 - 12:50 PM

Vezi postareaObelixx, la Nov 8 2009, 07:17 AM, a spus:

Simplu, pt ca regulatorul ala are protectie la tensiune scazuta, si cand taie tensiunea, taiata ramane pana nu dai Off-On din intrerupatorul barcii ca sa-l resetezi. Rookie 35 are si ala protectie la tensiune scazuta, numai ca Rookie se reseteza din telecomanda, aduci mansa in poz O, dai putin in Backward si dupa aia Forward si se reseteaza. In rest ambele regulatoare nu au probleme cu amperii, eu le-am testat pe ambele pe o barcuta Malibu Twin cu 2 motoare Super 600 puse in paralel, cu elicii de 42, un motor ia 20A nominal, deci cel putin la Rookie peste specificatiile lui . 755/40 poti pune linistit 4 motoare in paralel ca n-o sa reusesti sa arzi regulatoarele alea, poate in backward, ca ala albastru are 20A pe Backward, chiar daca pe site la ei scrie altceva. Poti face un test , sa te convingi daca am dreptare sau nu, mergi cu un acumulator pana-l descarci la pragul minim, o sa constati ca taie tensiunea si asa ramane.
P.S. Vezi sa ai solutie de recuperarea barcutei de pe apa. :rolleyes:

La regulatorul albastru am mai gasit o hiba, in cazul ca opreiti radicomanda nu opreste barca, pe cand Rookie imediat taie tensiunea la motoare. Acesta problema o consider destul de grava deoarece daca barcuta iese din raza de actiune a radiocomenzi, (sau se termina acumulatori de la radiocomanda, rupi antena, o scapi din mana si sar acumulatori etc.) nu se opreste si o poti pierde.

Aceasta postare a fost editata de pescarul36: 08 November 2009 - 12:51 PM

O treaba inceputa este pe jumatate terminata.
0

#80 Useril este offline   p_cipri 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2009 - 06:44 PM

da dar daca iti iese din raza de actiune si nu ti-ai dat seama, serv-urile se misca putin astfel incat carma se misca intr-o parte iar motorul merge continuu, iar astfel barca face cercui pe apa si vrand nevrand reintra in raza ta de actiune. Eu consider ca e un avantaj nu un dezavantaj.

Aceasta postare a fost editata de p_cipri: 09 November 2009 - 06:44 PM

Quad S500 cu Naza V2

EasyGlider Pro
0

#81 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 09 November 2009 - 07:00 PM

Vezi postareap_cipri, la Nov 9 2009, 08:44 PM, a spus:

da dar daca iti iese din raza de actiune si nu ti-ai dat seama, serv-urile se misca putin astfel incat carma se misca intr-o parte iar motorul merge continuu, iar astfel barca face cercui pe apa si vrand nevrand reintra in raza ta de actiune. Eu consider ca e un avantaj nu un dezavantaj.
...asta se intampla doar daca ai un fail-safe pe servoul de carma, in schimb restul perifericelor vor lucra haotic, inclusiv regulatorul, solutia ar fi folosirea cate unui fail safe pe fiecare canal, suna costisitor dar ramai cu regulatorul si servourile intregi!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#82 Useril este offline   king_tzapone 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 210
  • Inregistrat: 03-July 06

Postat 09 November 2009 - 07:22 PM

Vezi postareaipsihi, la Nov 9 2009, 07:00 PM, a spus:

...asta se intampla doar daca ai un fail-safe pe servoul de carma, in schimb restul perifericelor vor lucra haotic, inclusiv regulatorul, solutia ar fi folosirea cate unui fail safe pe fiecare canal, suna costisitor dar ramai cu regulatorul si servourile intregi!!!

si unui prieten i sa intamplat odata :sau terminat acumulatorii din emitator si a inceput barca sa se invarta pe apa .de iesit nu iese din raza de actiune dar va face firele varza .cred ca totusi o mai mare atentie asupra acumulatorilor ar evita ceva neplaceri .pe mine ma tin acumulatorii la emitator cam 3 zile si trag de ea de iese fum din ea
0

#83 Useril este offline   pescarul36 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 08-August 07

Postat 09 November 2009 - 08:41 PM

Vezi postareap_cipri, la Nov 9 2009, 06:44 PM, a spus:

Imi pare rau dar modelul meu de navomodel nu are carma.
O treaba inceputa este pe jumatate terminata.
0

#84 Useril este offline   liviu85 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 01 March 2010 - 12:00 AM

Salutare la toata lumea...
In primu rand imi cer scuze fata de admini' ca am lasat topicul balta cateva luni si le-am tinut adresa incarcata aiurea....
In al doilea rand de la ultimul meu comment am facut oarece progrese,respectiv :
am luat un regulator home-made (mariandmd),am luat un servo mg996 pt sistemul de basculare,un futaba 3003 pt carma si diverse conectoare tije etc...
Coca este 95% gata,burta capacul si cuvele...
Am o oarecare problema in momentul de fata,nu stiu cum sa unesc capacul de restul barcii...cei care au mai lucrat barcute din fibra trebuie sa stie care e cea mai buna metoda,pt ca nu as vrea sa ia apa si am mai vb cu cineva care facea asemenea barcute si zicea ca el le face un dop pe care il da jos dupa fiecare pescuit...anticondens daca pot spune asa...

Oricum de maine revin cu poze sa vedeti despre ce vorbesc !!

Fire intinse si spor la treaba !!
0

#85 Useril este offline   liviu85 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 03 March 2010 - 09:24 PM

O intrebare pt cei care au folosit fibra la barcutele lor....

Daca ati facut corpul navei din doua bucati sau mai multe cum le-ati lipit intre ele ??

Eu unu o am din doua bucati,burta si capacul... ma gandeam sa fac un sistem de prindere cu suruburi sau ceva de genul,alti mi-au zis ca mai bine cu silicon si daca am nevoie sa umblu in barcuta doar tai siliconul....Nush,voi ce spuneti???

Spor la treaba....
0

#86 Useril este offline   amador 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 802
  • Inregistrat: 29-March 08

Postat 03 March 2010 - 10:55 PM

Vezi postarealiviu85, la Mar 3 2010, 09:24 PM, a spus:

O intrebare pt cei care au folosit fibra la barcutele lor....

Daca ati facut corpul navei din doua bucati sau mai multe cum le-ati lipit intre ele ??

Eu unu o am din doua bucati,burta si capacul... ma gandeam sa fac un sistem de prindere cu suruburi sau ceva de genul,alti mi-au zis ca mai bine cu silicon si daca am nevoie sa umblu in barcuta doar tai siliconul....Nush,voi ce spuneti???

Spor la treaba....

Silicon...e ieftin si sigur 100%
Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
0

#87 Useril este offline   liviu85 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 March 2010 - 11:01 PM

Aceasta este burta navei....finalizata....

Fisiere atasate

0

#88 Useril este offline   liviu85 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 March 2010 - 11:04 PM

Iar acesta este capacul pe care sunt atasate si cele doua cuve....

Cam mari as putea spune,o sa cam am de furca cu sistemul de basculare,dar asta e....

Fisiere atasate

0

#89 Useril este offline   liviu85 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 March 2010 - 11:08 PM

Servoul atasat si v-a trebui sa pun si ceva arculete pentru revenire.....

Fisiere atasate

0

#90 Useril este offline   liviu85 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 March 2010 - 11:15 PM

Si cam asa arata o cuva exagerata,cred ca o sa satur toti pesti din zona in care voi bascula porumbul.....

De asta ziceam ca o sa am de furca cu bascularea....

Fire intinse baieti...si sper saptamana urmatoare sa o dau si eu la balta.....
Apropo si mie imi cam zvacneste motorul si servourile la distanta dar sa o vad facuta si dupa ma apuc de problema asta...motorul l-am deparazitat dar nu am pus inele de ferita pe prelungitoarele de la servo (nu aveau cand am dat eu comanda),sunt doua prelungitoare de 50 cm si probabil asta e problema...
regulatorul este unu home-made (marian dmd) si nu cred ca are vreo problema....

Fire intinse inca o data......

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de liviu85: 04 March 2010 - 11:16 PM

0

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou