niste probleme la EG Probleme la planare si decolare
Postat 08 August 2009 - 08:59 PM
1.la decolare
eu ii dau motor cu mana stanga si apui duc mana la comenzile de profundor ca sa trag unpic(sau unpic mai tare) de el cand ii cazul pana se ridica unpic
il arunc din mana si el o ia foarte tare in bot, ne multe ori se izbea upic cu burta de pamant si apoi se ridica fara nici o problema si isi continua zborul
2. dupa ce reusesc sa il duc sus, opresc motorul brusc iar apoi "cade" pur si simplu si dupa aceia incepe un balans(ca si cum ar fi la Mare pe valuri)
eu incerc sa il corectez dar nu reusesc sa ii scot tot acel balans mai raman, iar la multe filme care lam fazut la EG nu am vazut sa aiba problema asta
PRECIZEZ CA AM FACUT UN PINION PENTRU MOTOR UMPIC IN FATA ARIPI SI RESPECTAND APROPE IN TOTALITATE UNCHIUL MOTRULUI(zic aprope pt ca am scazut pt ca mi sa parut prea mult)
Postat 08 August 2009 - 09:12 PM
Postat 08 August 2009 - 09:17 PM
Borz_Florin, la Aug 8 2009, 09:59 PM, a spus:
Adica pe romaneste ai modificat si centrul de greutate al aeromodelului precum si punctul axial in care se concentra forta motorului iar parghia e alta aruncand-ul spre bot la full throtlle
Nu stiu ce iti deformeaza mai mult dar inclin sa cred ca CG-ul este prea in fata si modelul este greu greu de bot
Ia pune matale o poza
Mai e un problem ascuns - nu e cazul tau dar opinia publica posesoare de EZ tre' sa stie
Ce dreacu' elice ai pe el si elicea e pusa cum trebuie sau invers ?
La zilele HC in celalalt weekend am zburat cu pustiul unui prieten in dubla comanda
Surpriza la primul zbor facea ca vaca pe valuri.....
Motivul - elicea era intoarsa invers in prop-saver sivdesi la sol facea vant destul in realitate avea tractiune canci
Vaca io'
Succes
Postat 08 August 2009 - 09:22 PM
Si CG-ul si pilonul iti sfeterisesc modelul dar CG-ul e sigur in balarii
Pune o poza !
Postat 08 August 2009 - 09:26 PM
motzu, la Aug 8 2009, 10:17 PM, a spus:
elicea ii pusa bine
deci motorul lam facut sa "traga" iar partea mai "groasa" a elici ii in fata
elice eu consider ca ii bine
(elicea ii un fel de aripa de avion deci are bord de atac si de fuga, cel de atac fiin mai gros iar cel de fuga ii subtire)
Postat 08 August 2009 - 09:47 PM
Postat 08 August 2009 - 10:47 PM
2. probabil ar trebui modificat unghiul motorului, adica niste downthrust.
Postat 08 August 2009 - 11:57 PM
Postat 09 August 2009 - 08:12 AM
dar reusesc sa il mai reduc
(cand el face balansul in jus eu trag de profundor cand face in jos imping si in cele din urma se stabilizeaza umpic)
Motzu poze voi pune mai pe seara
Renatua mia spus sa incerc sa modific unchiul motorului(sa in fac mai in jos) am posibilitatea asta
Aceasta postare a fost editata de Borz_Florin: 09 August 2009 - 08:14 AM
Postat 09 August 2009 - 07:23 PM
de la 2m(cand ii dau drumul) pierde 1m si dupaia se ridica fara probleme
balansul il opresc iar daca ii sa fie contra vantului, nu are deloc balans
intrebarea mea de acuma ii urmatoarea
daca il planez de la ceva inaltime si ajunge undeva la vreo 4-5m, logic ca ii dau motor sa urc inapoi
deci dau motor max, si la fel ca la decolare mai intai coboara vreo 1 1,5m
Postat 10 August 2009 - 01:06 PM
rares marco, la Aug 8 2009, 10:47 PM, a spus:
Te asigur ca EG este un model foarte periculos,ceva de domeniul fantasticului,asa este de sensibil.
Am lasat gluma la o parte si nu iti spun decat ca acest model bine facut si echilibrat zboara singur.Si zbor EG aproape zilnic de cativa ani.Centrul de greutate este si la mine complet aiurea dar nici macar nu mai tin cont de el.
Este un model foarte bun si foarte iertator,in nici un caz SENSIBIL.
Daca o ia in botic o face doar din cauza voastra si nimic altceva.
Te sfatuiesc sa o iei de la inceput cu totul.Cauta ca CG sa fie acolo unde trebuie,motorul la locul lui si ai sa ramai surprins de cat de stabil poate sa fie acest planoras.
Bafta.
Postat 10 August 2009 - 01:09 PM
Voi ma ajutati sa uit complet limba ROMANA.
Va multumesc.
Postat 10 August 2009 - 03:45 PM
EG-ul este un model extraordinar, si eu il zbor de 2 ani, este reparat de nenumarate ori (l-am luat deja busit binisor, fiind primul model al proprietarului dinaintea mea, am dat si eu de pamant cu el de cateva ori), acum este urat ca dracul, am axul de la motor indoit, vibreaza din toate incheieturile cind ii dau blana la motor si tot mai zboara impecabil. Il port cu mine in permanenta in portbagaj.
Sincer sa fiu, nu ma despart de el decat atunci cand nu voi mai avea ce lipi si atunci am sa-mi iau altul.
Numai bine si aterizari line.
Adrian
Postat 10 August 2009 - 04:06 PM
cand ii dau motor putin mai puternic elicea flambeaza pt ca iam pus elice dinaia slaba
ar putea fi asta problema???
voi incerca cu prima ocazie cu ce de carbon
Postat 10 August 2009 - 04:12 PM
Cand opresti motorul ajutal din profundor si adul pe linia normala de zbor.
Nu incerca sa il tii tot cu botul pe sus.El centrat corect ar rebui sa planeze perfect.Daca inca nu stapanesti comenzile bine,incearca sa reduci motorul treptat.
Nici nu stiu ce sfaturi sa iti mai dau,pt ca el saracul zboara si tras cu ata,cu motor foarte slab,cu ce doresti tu.
Scoatei pilonul si punei motorul in botic pana ai sa inveti sa il controlezi corespunzator.
Postat 10 August 2009 - 04:35 PM
am vreo sansa sa pot pune motorul acesta?
si daca nu datimi pe privat un sit de la motor-ul pe care il sau care ai fii bun
Fisiere atasate
-
towerpro_outrunner.jpg (31.1K)
Number of downloads: 162
Aceasta postare a fost editata de Borz_Florin: 10 August 2009 - 04:36 PM
Postat 10 August 2009 - 05:38 PM
Cauta motoare din seria 28xx... Roxy 2827 este cel mai raspandit la EG.
Postat 10 August 2009 - 08:21 PM
credeti ca ar fi mai bine daca as arunca mai tare??
Postat 10 August 2009 - 08:56 PM
Am uitat sa sapun ca-i montat in bor pe un panou de pacaj de 4 mm. Cand ii dau blana pleaca din mana fara sa-i fac vant prea mare....
Postat 10 August 2009 - 08:58 PM
Porumbeu, la Aug 10 2009, 06:38 PM, a spus:
Cauta motoare din seria 28xx... Roxy 2827 este cel mai raspandit la EG.
ceva ce am gasit pentru tine
http://www.rcgroups.com/forums/showthread....er#post12253177
si
http://img216.images.../4598/asw28.jpg
Postat 10 August 2009 - 10:04 PM