Pagina 1 din 1
ESC + Motor HDD/DVD-ROM Se poate?
Postat 08 August 2009 - 09:15 AM
Mai mult ca sigur s-a mai discutat,dar nu gasesc nicicum cu search.Intrebarea mea este,daca se poate sa controlez un motor de HDD sau DVD-ROM cu un ESC.Asta banuiesc ca se poate,dar poate fi utilizat in modelism?
mihai
mihai
Tot Legolas8911 dar am uitat parola :D
Postat 08 August 2009 - 09:45 AM
De controlat se poate cu un esc am testat-o si eu.
Motoarele de hdd daca ai cum sa le scoti din carcasa(alea mai vechi se puteau scoate) sunt prea grele si au putere prea mica,
iar cele de cdrom sunt slabe si nu au rulmenti(alea mai vechi unele aveau), dar daca ai multa rabdare sa le schimi bobina si magnetii ai putea sa le folosesti,unii au reusit, eu nu.
bobina am facut-o mai groasa dar cu magnetii permanentii nu mi-a iesit treaba ca nu am avut atatia la fel.
magneti se gagesc la cd-roame la sistemul optic de citire cate doi.
per total nu cred ca merita chinul.nu o sa obtii niciodata ceva mai bun si mai fiabil decat astea gata facute.
Motoarele de hdd daca ai cum sa le scoti din carcasa(alea mai vechi se puteau scoate) sunt prea grele si au putere prea mica,
iar cele de cdrom sunt slabe si nu au rulmenti(alea mai vechi unele aveau), dar daca ai multa rabdare sa le schimi bobina si magnetii ai putea sa le folosesti,unii au reusit, eu nu.
bobina am facut-o mai groasa dar cu magnetii permanentii nu mi-a iesit treaba ca nu am avut atatia la fel.
magneti se gagesc la cd-roame la sistemul optic de citire cate doi.
per total nu cred ca merita chinul.nu o sa obtii niciodata ceva mai bun si mai fiabil decat astea gata facute.
Postat 09 August 2009 - 08:22 AM
Legolas891, la Aug 8 2009, 10:15 AM, a spus:
Mai mult ca sigur s-a mai discutat,dar nu gasesc nicicum cu search.
motor cd-rom aero
cd-rom ducted fan
from russia with love
ron van sommeren
flying is my life...
Postat 09 August 2009 - 11:43 AM
SILVIU66, la Aug 9 2009, 09:22 AM, a spus:
Uuh...shiny http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
Am de lucru duminica asta :rolleyes:
Multam' fain,
mihai
Tot Legolas8911 dar am uitat parola :D