Modelism - RHC Forum: Acumulator LiPo 3S 1100mAh RAY Pelikan - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Acumulator LiPo 3S 1100mAh RAY Pelikan Egalizarea celulelor

#1 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 622
  • Inregistrat: 22-January 06

Postat 23 July 2009 - 11:59 AM

Am achizitionat de curand un acumulator LiPo 3S 1100mAh marca RAY Pelikan si am urmatoarea problema si/sau intrebare.
Cum pot sa adaptez sau sa remufez mufa de egalizare ca sa pot sa cuplez acumulatorul la un incarcator Robbe ?
Mufa acumulatorului este Poliquest (are 5 pini, dar 1 pin este liber). Secventa mufei de egalizare este urmatoarea: 1 fir rosu, doua fire negre, un spatiu (pin liber), 1 fir negru.
A mai intalnit cineva aceasta situatie si daca da, cum a solutionat-o ?
0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 23 July 2009 - 12:20 PM

Mutat ultimul fir negru in locul liber. Taiat mufa la dimensiunea corecta.
Unul din ghidaje se va pierde, dar cel ramas este suficient ca sa impiedce conectarea inversa.
In acest fel imi intra perfect intr-un incarcator B6.
Nu stiu Robbe ce mufa are, adica stiu ca e altfel, dar cat de diferita nu.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 July 2009 - 01:40 PM

Vezi postarearenatoa, la Jul 23 2009, 01:20 PM, a spus:

Mutat ultimul fir negru in locul liber. Taiat mufa la dimensiunea corecta.
Unul din ghidaje se va pierde, dar cel ramas este suficient ca sa impiedce conectarea inversa.
In acest fel imi intra perfect intr-un incarcator B6.
Nu stiu Robbe ce mufa are, adica stiu ca e altfel, dar cat de diferita nu.

Ma intereseaza mai mult care este firul care o sa vina primul in ordine, la indicatorul incarcatorului (vezi poza). La ceilalti acumulatori pe care ii am, conctez mufa cu firul negru ca fiind primul la indicatorul indicatorului si banuiesca ca acesta ar fi minusul. La acest acumulator nu stiu care fir o sa vina primul, cel negru care este separat cu un pin liber de celelalte 3 fire sau cel rosu.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 6447.jpg

Aceasta postare a fost editata de mihaimcg: 23 July 2009 - 01:41 PM

0

#4 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 23 July 2009 - 02:46 PM

Ce am facut eu este ilustrat de acest cablu:

http://www.gobrushless.co.uk/3S-female-jst...e-polyquest.htm

Am mutat pinul negru din ultima pozitie in spatiul gol, si am taiat mufa la latimea coresp sa intre in charger.
Acum, trebuie sa iti dai tu seama care este echivalenta intre JST-ul de mai sus, cele mai raspandite din cate am vazut, si ce ai tu la Robbe.
Ai acele doua crestaturi care impiedica introducerea inversa ?
Daca nu ai asa ceva va trebui sa tunzi pe de mufa poliquest orice creasta care te impiedica sa introduci mufa in charger.
Cu sensul de cuplare nu ar trebui sa fie dubii, extremele sunt plusul si minusul, asta e clar la toate lipo-urile, iar intermediarele sunt prize pe fiecare celula in parte. Deci mufa va trebui introdusa tot cu rosu la stanga.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 23 July 2009 - 02:47 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#5 Useril este offline   yr-zbg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1128
  • Inregistrat: 25-November 08
  • Interests:Aviatia

Postat 23 July 2009 - 03:08 PM

Aceiasi problema o am si eu. Am acelasi tip de incarcator. Accu 3s de la terra hobby intra perfect. Cel 3s zippy nu. ce am facut eu:
-am facut abstractie de culori.
-am masurat tensiunea pe fiecare celula la cel terra hobby si am descoperit ca firul negru e minus apoi fiecare celula in parte.
- am facut aceleasi masuratori la accu zippy si am descoperit ca firele trebuiau exact pe dos in mufa. Adica indicatiile au fost negative deci minusul era exact in partea ailalta. Practic ar fi fost suficient sa introduc mufa invers (dar nu intra din cauza formei)

Banuiesc ca asta este ceea ce trebuie sa faci si tu.
Oricum sigur la incarcator ordinea mufelor este asa:
pinul 1 (aia cu semn este minus), apoi intre pinii 1si 2 e prima celula, intre 2si 3 a doua celula, intre 3 si 4 a 3-a celula iar intre 4si 5 a 4-a celula (incarcatorul stie si 4s).

Sper ca ai inteles ceva din ce am scris mai sus.

Aceasta postare a fost editata de yr-zbg: 23 July 2009 - 03:10 PM

Pacat ca Slz nu zboara.
0

#6 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 July 2009 - 10:28 PM

Am rezolvat problema. Am remufat cablurile de egalizare. In cazul acumulatorului 3S cablul de egalizare Poliquest este de forma urmatoare: pinul 1 - cablu negru, pinul 2 - liber, pinul 3 - cablu negru, pinul 4 - cablu negru, pinul 5 - cablu rosu. Cablul negru de la pinul 1 este negativul pack-ului. Acest cablu trebuie sa fie primul la indicatorul incarcatorului, urmat de restul de cabluri, cablul rosu fiind ultimul in aceasta secventa.
Am remufat cablurile in aceasta ordine pe o mufa compatibila Robbe si totul a mers perfect.
0

#7 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 24 July 2009 - 06:59 PM

Exact. Si eu zbor tot cu Ray, le-am remufat si am taiat complet siguranta aia de plastic.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu