Bun pentru carat in concediu.
Are cineva un plan pentru un depron 3D cu aripa detasabila? Sau o idee pentru a face aripile detasabile la un depron profil...
Multumesc!
Pagina 1 din 1
depron 3D cu aripa detasabila preferabil profil
Postat 19 July 2009 - 11:26 PM
Banuiesc ca te referi la un model cu fuselaj dintr-o placa. In cazul acesta, orice modalitate aleasa pentru o aripa detasabila te va costa greutate suplimentara.
My videos
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 20 July 2009 - 12:17 AM
pccdtk, la Jul 19 2009, 11:26 PM, a spus:
Banuiesc ca te referi la un model cu fuselaj dintr-o placa. In cazul acesta, orice modalitate aleasa pentru o aripa detasabila te va costa greutate suplimentara.
Da, la acest tip de fuselaj ma refeream. Din cate am observat eu, un depron suporta o marire a greutatii recomandate cu 50-70 grame. Cele pe care le am eu zboara aproximativ la fel si cu acumulator de 2 celule 450mA si cu 3 celule 1300 mA. Oricum le folosesc afara nu in sala asa ca greutatea nu este critica.
Postat 20 July 2009 - 05:04 PM
Lonjeronul este in general o teava de carbon, nu? ar merge o tija de carbon lipita de fuselaj (cu o ranforsare de placaj), care se infige in teava de carbon.
Inca un lonjeron fals, doar cu rolul de sustinere, si ai aripa demontabila. Aripa va fi din doua piese.
Servo-ul poate fi prins in fuselaj, si comenzile (daca sunt tije) inlocuite cu un sistem pull/spring return. Vezi aici:
http://www.pcm.at/do...ano-BI-Engl.pdf
Echiile se pot face ca sa poti scoate firele, cand vrei sa-l demontezi.
Cred ca scapi cu 10 grame in plus (poate mai putin, depinde din ce erau tijele de comanda) :rolleyes:
Inca un lonjeron fals, doar cu rolul de sustinere, si ai aripa demontabila. Aripa va fi din doua piese.
Servo-ul poate fi prins in fuselaj, si comenzile (daca sunt tije) inlocuite cu un sistem pull/spring return. Vezi aici:
Cred ca scapi cu 10 grame in plus (poate mai putin, depinde din ce erau tijele de comanda) :rolleyes:
Aceasta postare a fost editata de Dragos Avramescu: 20 July 2009 - 05:05 PM
Postat 20 July 2009 - 09:54 PM
Dragos Avramescu, la Jul 20 2009, 05:04 PM, a spus:
Lonjeronul este in general o teava de carbon, nu? ar merge o tija de carbon lipita de fuselaj (cu o ranforsare de placaj), care se infige in teava de carbon.
Ideea este foarte buna, multumesc!
Ai idee ce dimensiuni minime ar trebui sa aiba teava de carbon ca sa reziste la un depron de 220 grame? Tija intra destul de greu pe teava ca sa nu iasa in timpul zborului, sau va trebui fixata aripa de fuselaj sa zicem cu un surub de plastic trecut printr-o ureche fixata pe fiecare aripa?
Postat 21 July 2009 - 08:39 AM
Despre dimensiuni nu stiu ce sa zic, pentru ca nu am mai facut avioane din depron.
Daca iei o teava de 5x3, inseamna ca o tija de 3 mm va intra fortat. Cred ca poti incerca cu una de 2-2.5, pe care o acoperi cu superglue in strat subtire pana ajunge la dimensiuni.
Aplici superglue, apoi il intinzi cu o bucata de plastic (punga) ca sa fie start subtire.
Daca iei o teava de 5x3, inseamna ca o tija de 3 mm va intra fortat. Cred ca poti incerca cu una de 2-2.5, pe care o acoperi cu superglue in strat subtire pana ajunge la dimensiuni.
Aplici superglue, apoi il intinzi cu o bucata de plastic (punga) ca sa fie start subtire.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1