Buna ziua!
Are cineva planuri de rachetoplan RC? Am acces la motoare de rachetomodel de la 2.5 Ns la 40-80 Ns... stiu ca se foloseau 40 Ns... dar nu am nici un plan si nu as risca sa incerc sa-l proiectez de unul singur. In locul unde sunt acum pe langa fizica facem si proiecte de aerospatiale... exista si ceva dotare... ateliere mecanice bune... deci as avea acces la scule de prelucrat si finisat...
Am incercat sa caut planuri pe Internet dar... cam lipsesc...
Am statie cu 4 canale- banuiesc ca nu-i nevoie de cine stie ce statie pretentioasa, nu? Am zburat cu statia asta pe trainere termice... de fapt pentru termice am si luat-o... dar daca se poate sa o folosesc si la altceva... de ce nu?:)
MIG-29
P.S.: adresa mea de e-mail florin@cct.lsu.edu astept cu nerabdare planurile si eventual ceva indrumari daca sunt lucruri caracteristice doar rachetoplanelor...
multumesc!
Pagina 1 din 1
planuri rachetoplan
Postat 24 May 2004 - 08:46 AM
MIG-29, la 24 May 2004, 02:36, a spus:
Am statie cu 4 canale- banuiesc ca nu-i nevoie de cine stie ce statie pretentioasa, nu? Am zburat cu statia asta pe trainere termice... de fapt pentru termice am si luat-o... dar daca se poate sa o folosesc si la altceva... de ce nu?:)
Pai daca ai statie cu servo si receptor standard, nu prea merge...trebuie miniaturizare, nano sau micro!!!
Satisfactia e garantata...dar am vazut prin anii 80 explozia pe rampa a unui rachetoplan S8 al unui concurent din Targoviste daca nu ma insel (parca "Verde" il chema oe concurent)...s-a ales praful de echipament!!!...Da banii pe motoare sigure de rachetomodel, nu folosi manufacturi pionieresti!
Si ca sa nu ma du chiar asa tare off topic: am avut un plan dar nu-l mai gasesc...mi-a mai ramas insa o aripa de S8 gata facuta...o sa mai caut planuri, dar nu e mare lucru...un batz cu ampenaje si aripa, identic cu un rachetoplan chior, dar de dimensiune mai mare (parca al meu are 800 mm anvergura)...putem sa proportionam restul, cu usurinta!!
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 24 May 2004 - 02:56 PM
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
Cu rabdare si ciocan.
Postat 26 May 2004 - 08:55 PM
salut!:)
poate ne vedem pe chat in vreo zi sa discutam rachetoplanul...
de ce sa nu pot folosi servo-uri normale? e problema de greutate? pot folosi motoare pana la 200 Ns (poate chiar mai puternice- nu le construiesc eu- avem departament de aerospatiale aici si au tot felul de jucarii... :D ).
Problema mea era nu neaparat de proiectat rachetoplanul cat mai ales discutarea metodelor de construire... ce tehnologie se foloseste... se merge pe aripa cu nervuri si impanzita? sau se foloseste aripa din lemn si profilata?(bineinteles probabil balsa... se poate folosi polistiren?). Mi-e frica sa nu cedeze materialele din cauza acceleratiei mari data de motorul de racheta... nu am construit niciodata rachetoplan si o evaluare a rezistentei materialelor e mai greu de facut... in modelism se folosesc diversi adezivi etc etc si materiale naturale pentru care nu prea exista metode precise de calcul.. cel mai bine e de intrebat cineva care stie sau a vazut mai de aproape :D
Deci... ne putem vedea pe un chat candva zilele astea?
MIG-29
poate ne vedem pe chat in vreo zi sa discutam rachetoplanul...
de ce sa nu pot folosi servo-uri normale? e problema de greutate? pot folosi motoare pana la 200 Ns (poate chiar mai puternice- nu le construiesc eu- avem departament de aerospatiale aici si au tot felul de jucarii... :D ).
Problema mea era nu neaparat de proiectat rachetoplanul cat mai ales discutarea metodelor de construire... ce tehnologie se foloseste... se merge pe aripa cu nervuri si impanzita? sau se foloseste aripa din lemn si profilata?(bineinteles probabil balsa... se poate folosi polistiren?). Mi-e frica sa nu cedeze materialele din cauza acceleratiei mari data de motorul de racheta... nu am construit niciodata rachetoplan si o evaluare a rezistentei materialelor e mai greu de facut... in modelism se folosesc diversi adezivi etc etc si materiale naturale pentru care nu prea exista metode precise de calcul.. cel mai bine e de intrebat cineva care stie sau a vazut mai de aproape :D
Deci... ne putem vedea pe un chat candva zilele astea?
MIG-29
Postat 04 June 2004 - 04:17 PM
Mig-29
daca vrei planuri de rachetoplan RC iti pot trimite eu...
dar...acuma depinde de care vrei tu..esti junior sau senior?
eu te ajut dar sa imi azici acel lucru..
ca sunt unele dimensiuni...si stii tu...nu te accepta in concurs daca vrei sa mergi...la natiolane
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
mai vb...sa imi raspunzi..
pa
daca vrei planuri de rachetoplan RC iti pot trimite eu...
dar...acuma depinde de care vrei tu..esti junior sau senior?
eu te ajut dar sa imi azici acel lucru..
ca sunt unele dimensiuni...si stii tu...nu te accepta in concurs daca vrei sa mergi...la natiolane
mai vb...sa imi raspunzi..
pa
Postat 04 June 2004 - 04:19 PM
si am uitat sa specific ceva...
daca mergi la concurs modelul nu vrebuie sa depaseasca 300g deci...daca pui doua servo normale care amandoua cantaresc 100g nu prea iesi la socoteala
inca eu care imi fac unu acuma nu prea imi iese mie cum as vrea pentru juniori pana in 250 g si cu servo mici inca asha ca...ti-ar cam trebui nijte servo mici
daca mergi la concurs modelul nu vrebuie sa depaseasca 300g deci...daca pui doua servo normale care amandoua cantaresc 100g nu prea iesi la socoteala
inca eu care imi fac unu acuma nu prea imi iese mie cum as vrea pentru juniori pana in 250 g si cu servo mici inca asha ca...ti-ar cam trebui nijte servo mici
Arata acest topic
Pagina 1 din 1