Pagina 1 din 1
Intrebare Barca doua motoare ....doua elicii
Postat 23 June 2009 - 06:19 PM
Salutare la toti,
Am si eu o intrebare pentru cei care au facut un catamaran cu doua motoare. Vreau sa-mi fac un asemenea catamaran cu doua motoare Johnson seria 400 , doua regulatoare di doua carme si doua carme. Intrebarea este daca cele doua elicii trebuie sa fie una pe stanga s una pe dreapta? Daca da care si cum ...? Cumva cea din stanga sa fie pe dreapta si cea din dreapta sa fie pe stanga sau invers ....sau ambele pe dreapta?? Credeti ca o sa tina un acumulator 12 V 9 A cele doua motoare? Ele in gol consuma 120 mA , in sarcina ...max max 1A !!!
Am si eu o intrebare pentru cei care au facut un catamaran cu doua motoare. Vreau sa-mi fac un asemenea catamaran cu doua motoare Johnson seria 400 , doua regulatoare di doua carme si doua carme. Intrebarea este daca cele doua elicii trebuie sa fie una pe stanga s una pe dreapta? Daca da care si cum ...? Cumva cea din stanga sa fie pe dreapta si cea din dreapta sa fie pe stanga sau invers ....sau ambele pe dreapta?? Credeti ca o sa tina un acumulator 12 V 9 A cele doua motoare? Ele in gol consuma 120 mA , in sarcina ...max max 1A !!!
Postat 23 June 2009 - 07:06 PM
Obelixx, la Jun 23 2009, 07:54 PM, a spus:
1.Daca pui carma, n-ai nevoie de 2 regulatoare.
2.M-as mira ca seria 400 sa ia in sarcina max 1A.
3.Eliciile tre sa fie una stg si una dr. Cum te uiti din spatele barcii, elicea din stg tre sa se invarta in sensul acelor de ceasornic, iar cea din dr in sensul invers acelor de ceasornic. Elice pe stg in partea stanga, elice pe dr in partea dr.
2.M-as mira ca seria 400 sa ia in sarcina max 1A.
3.Eliciile tre sa fie una stg si una dr. Cum te uiti din spatele barcii, elicea din stg tre sa se invarta in sensul acelor de ceasornic, iar cea din dr in sensul invers acelor de ceasornic. Elice pe stg in partea stanga, elice pe dr in partea dr.
1. la asta nu m-am gandit. Merci pentru deschiderea mintzii :rolleyes:)
2. Chiar nu ia mai mult de 1A. Am franat aproape roata dintzata care o are pe ax si ajunge la aproape 1.4 A.
Acumulatorul de 12 V 9 A..., in conditiile consumului motoarelor , ajunge?
Postat 23 June 2009 - 08:51 PM
Motoarele sunt Johnson si au urmatoarele caracteristici :
Ce zici de ele?
Ce zici de ele?
Fisiere atasate
-
HC355XLG_101.pdf (140.66K)
Number of downloads: 141
Postat 25 June 2009 - 01:21 PM
De unde ai luat motoare Johnson ?
Aceasta postare a fost editata de paulp: 25 June 2009 - 01:22 PM
Postat 27 June 2009 - 08:07 AM
Gabosssul, la Jun 27 2009, 01:41 AM, a spus:
Am eu o gramada de motoare noi noute si nu stiam ce sa fac cu ele. La un catamaran ...merg struna. Mai ales ca pun doua.Si vorba aia...sunt Johnson...nu chinezarii
O gramada ? :D
1) Esti pe net
2) Esti pe forumul rhc.ro
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4 sau nu
7) Zambesti, sau chiar razi
0729 618 393
2) Esti pe forumul rhc.ro
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4 sau nu