Modelism - RHC Forum: Tot tabla e mai buna ! (?) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tot tabla e mai buna ! (?) modificare navomodel nadit

#1 Useril este offline   Mitica 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 10-June 09

Postat 12 June 2009 - 03:07 PM

Am impreuna cu colegii de la birou in urma cu cativa ani navomodelul din poza. Am iesit de cateva ori cu el pe balta insa barcuta are probleme destul de mari: daca bate vantul mai bine stai cuminte pentru ca sunt sanse sa nu o mai vezi la mal, manevrabilitatea e imprecisa. eliciile se rup foarte des si mai agata si firul din cand in cand.. etc
Cateva poze:
http://thumbnails18.imagebam.com/3877/d9433b38767240.gif http://thumbnails.imagebam.com/3877/b2988d38767241.gif http://thumbnails12.imagebam.com/3877/3bd57f38767243.gif
Free Image Hosting by ImageBam.com
Modelul e facut din tabla, are cam 70cm/30. Motoarele sunt facute de Electroarges, 12v si am vazut ca sug cam 3 A. (masurat in sarcina, la acumulator)
La momentul asta o elice e rupta, asa ca cautam una de schimb (or fi de la ventilatorul de dacie??)
Ma gandeam daca merita sa incerc sa o modific, adica sa tai suportul de motoare, sa bag motoarele in corpul navei si sa le pun cate o elice submersibila. Credeti ca e ok ideea ?
Sa incerc sa pun alte elice?
M-am tot uitat si la proiectul lui allen, dar din socotelile mele costa cam 10-12 mil toata distractia si ca incepator risti sa o dai si in bara
Multumesc anticipat, orice idee e binevenita
0

#2 Useril este offline   BillyBoy32 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 756
  • Inregistrat: 18-August 08

Postat 12 June 2009 - 07:24 PM

Bun venit printre noi.De inceput am o intrebare si o curiozitate: cate kg are acel barcaz?
Revenind la topic.Parerea mea este ca mai bine te apuci de la zero cu una bucata barcuta de plantat modelul Allen care a avut succes aici pe forum si apropo...nu a dat-o nimeni in bara , tuturor le-a iesit cat se poate de bine si cred ca daca citesti mai mult pe forum o sa gasesti idei foarte bune si ajutatoare care cu siguranta te vor ajuta , in acest fel o sa se reduca simtitor suma finala calculata de tine , in plus poti folosi si ceva piese din vechiul barcaz.Spor la bricolat!!
0

#3 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 20-December 08

Postat 12 June 2009 - 07:46 PM

Eu as incerca sa o motorizeaz cu brusless-uri si elice aero ! E cel mai simplu , te-ar costa cam 200 ron .Ar fi un experiment interesant . Bineinteles ca daca ai folosi elice navale ai avea mult mai multa eficienta, ce zic eu se preteaza la modele usoare de viteza mare, dar cum necum 1kg de tractiune e sigur mai mult decat ce ai acum . Pentru manevrabilitate ai putea sa-i pui o carma adevarata si sa lasi motoarele sa mearga sincron pe cablu Y . Daca te hotarasti in directia asta am putea discuta detalii despre motoare etc .

PS. Habar nu am cu ce se mananca naditul si ce se cere de la o barcuta de-asta in materie de autonomie .
HK500GT ,EZGlider twin ,Mini Tricopter
0

#4 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 12 June 2009 - 07:56 PM

mai bine incerci sa faci una noua
0

#5 Useril este offline   Mitica 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 June 2009 - 08:06 PM

Greutate: estimez ca are in jur de 6-7 kg. Un singur motor cred ca se duce pe la 800-900 g.
@Ahernar: ma bucur ca a venit intervenit cineva de la aero, chiar acum ma uitam pe tutorialul de la flightadicted.ro si citeam despre elici.
Autonomia in cazul asta e importanta, dar nu foarte importanta deoarece acumulatorul se poate schimba relativ usor. Iar la pescuit pleci cu masina asa ca un acumulator se poate lua f usor in portbagaj. IN plus mai toata lumea tine barca legata cu un fir de siguranta, daca se intampla ceva recuperezi barca cu ata :D
Sunt numai urechi, de fapt ma uit pe ebay dupa brushless +esc ;)
0

#6 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 June 2009 - 08:26 PM

Vezi postareaMitica, la Jun 12 2009, 08:06 PM, a spus:

Un singur motor cred ca se duce pe la 800-900 g.

Te referi la motoarele+elicele tale ?

Acum ca sa tot m-am bagat ca musca in lapte intr-un domeniu necunoscut as zice sa faci niscai teste in baie , cu un dinamometru improvizat , sa vezi cam ce tractiune ar fi suficienta pentru barcuta ta . Problema la motorizarea aero e faptul ca este ineficienta , se consuma mult curent , cred ca vre-o 20A la 12v pentru vre-un kg forta .
Poate cei ce fac navo ar putea sa iti dea ceva date despre tractiunea si curentul consumat cu elice navale , ca sa analizam stiintific problema .

PS . brushless+esc de care am eu pe avion fac cam 95 lei in Bucuresti

Aceasta postare a fost editata de Ahernar: 12 June 2009 - 08:28 PM

0

#7 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 June 2009 - 08:39 PM

Vezi postareaObelixx, la Jun 12 2009, 08:30 PM, a spus:

Eu zic sa bagi motoarele alea in carena. Cred ca-i cea mai simpla si ieftina solutie. Ai nevoie de 2 tuburi portelice, 2 elici si 2 cuplaje.

Corect , la urma urmei de-aia au navele elice submerse :D
In cazul motoarelor si elicelor de avion se inlocuieste o problema -lipsa de tractiune cu alta , autonomia redusa .
0

#8 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 26-July 05

Postat 12 June 2009 - 09:29 PM

barca e construita la oltenita,FILIP nu mai face modelul asta din 2004.
cea mai buna solutie pt ea,un singur motor(pe care-l ai)+ elice de 60.
din cite imi amintesc,toata electronica este luata dintr-o masinuta chinezeasa si apoi adaptata.
pune mai multe poze.
si totusi se invirte !
0

#9 Useril este offline   Mitica 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 June 2009 - 09:43 PM

Corect, barca e facuta de dl Filip din Oltenita. RC e de masinuta chinezeasca, e o minune ca a reusit sa faca totul pe 2 canale. Ma gandesc ca daca pun un singur motor ma complic dupa aceea cu partea de electronica (trebuie modificat circuitul electronic, pus servo pentru carma (asta inseamna 6v, alt circuit ;) )).
Ce poze va intereseaza? Adica din ce unghi? Sa fac o poza si la cutia cu electronica?
O sa pun sigur niste poze cu coca, nu stiu sigur unde sa plasez elicele
0

#10 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1121
  • Inregistrat: 13-September 07

Postat 13 June 2009 - 05:29 AM

zilele trecute am dat coca unuia care a avut modelul de tabla de la Oltenita! Pentru simplul motiv ca s-a scufundat!

Mergi pe ideea unei barci din fibra de sticla , folosind ce ai bun pe vaporul ala....asta daca nu vrei sa-ti schimbi firul de pe mulinete la fiecare partida !

Aceasta postare a fost editata de nch: 13 June 2009 - 05:32 AM

0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#11 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 June 2009 - 06:45 AM

Vezi postareaMitica, la Jun 12 2009, 09:43 PM, a spus:

Corect, barca e facuta de dl Filip din Oltenita. RC e de masinuta chinezeasca, e o minune ca a reusit sa faca totul pe 2 canale. Ma gandesc ca daca pun un singur motor ma complic dupa aceea cu partea de electronica (trebuie modificat circuitul electronic, pus servo pentru carma (asta inseamna 6v, alt circuit :D )).
Ce poze va intereseaza? Adica din ce unghi? Sa fac o poza si la cutia cu electronica?
O sa pun sigur niste poze cu coca, nu stiu sigur unde sa plasez elicele

Nu te agata de electronica , e mult prea slaba . Si eu am am folosit asa ceva dar acum ca stiu cat costa o statie ieftina nu as mai merge fara patru canale proportionale pe nici un fel model . Am o statie Skyartec cu 6 canale , pe care am cumparat-o asta iarna cu 70 ron cu tot cu receptor si cristale . Vezi ca ar trebui sa mai existe astfel de chilipiruri pe bursa .Casca ochiul bine la range test totusi , ambele mele statii sunt deficitare la capitolul asta si amandoua au fost cumparate SH .

PS . Nu ai fi putut folosi regulatoare si motoare moderne cu electronica ta .

Aceasta postare a fost editata de Ahernar: 13 June 2009 - 06:47 AM

0

#12 Useril este offline   Mitica 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 16 June 2009 - 11:01 AM

Mai intai de toate: am hotarat sa fac o coca noua dupa modelul lui allen. O sa am compoentele taiate la ruter (Ce e ala? ) asa ca sper sa iasa ok
Intre timp ma tot uit poate modific si barcuta veche
Am gasit smecheria asta pe ebay
http://www.rcmegashop.com/ebay/220/220a.jpg

Intrebare: presupun ca daca e motor brushless nu merge fara esc? din cate am citit eu astea brushless au nevoie de esc :)
Din cate am vazut eu pe ebay mai toata lumea vinde brushless, de ce? Sunt mai eficiente motoarele?
Daca ma hotarasc la un 755 de la robbe, e ok esc asta pentru el?
http://ebay.ec-battery.com/aimage/m_50a/4.png
0

#13 Useril este offline   petrix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 313
  • Inregistrat: 14-September 08

Postat 16 June 2009 - 11:14 AM

Vezi postareaMitica, la Jun 16 2009, 12:01 PM, a spus:

Mai intai de toate: am hotarat sa fac o coca noua dupa modelul lui allen. O sa am compoentele taiate la ruter (Ce e ala? ) asa ca sper sa iasa ok
Intre timp ma tot uit poate modific si barcuta veche
Am gasit smecheria asta pe ebay
http://www.rcmegashop.com/ebay/220/220a.jpg

Intrebare: presupun ca daca e motor brushless nu merge fara esc? din cate am citit eu astea brushless au nevoie de esc :)
Din cate am vazut eu pe ebay mai toata lumea vinde brushless, de ce? Sunt mai eficiente motoarele?
Daca ma hotarasc la un 755 de la robbe, e ok esc asta pentru el?
http://ebay.ec-battery.com/aimage/m_50a/4.png

Ruterul e un tip de freza care poate taia cu precizie diverse materiale:) motoarele brushless sunt mult mai eficienta si mult mai puternice... ce ai gasit tu pe ebay se gasesc si la noi se numesc EDF..

Aceasta postare a fost editata de petrix: 16 June 2009 - 11:14 AM

Live for the Journey not the Destination...
0

#14 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2009 - 11:27 AM

Vezi postareapetrix, la Jun 16 2009, 12:14 PM, a spus:

Ruterul e un tip de freza care poate taia cu precizie diverse materiale:) motoarele brushless sunt mult mai eficienta si mult mai puternice... ce ai gasit tu pe ebay se gasesc si la noi se numesc EDF..

Atentie , EDF-urile sunt si mai ineficiente decat elicele aeriene .
Daca nu vrei sa schimbi nimic in barca veche poti sa incerci cu doua motoare speed 400 si doua elice mici de tot 5x4 sau asa ceva . Daca o usurezi binisor cred ca o sa fie buna de joaca . Daca e instabila pune-i carme fixe in lungul flotoarelor .
0

#15 Useril este offline   petrix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 313
  • Inregistrat: 14-September 08

Postat 16 June 2009 - 11:29 AM

Vezi postareaAhernar, la Jun 16 2009, 12:27 PM, a spus:

Atentie , EDF-urile sunt si mai ineficiente decat elicele aeriene .
Daca nu vrei sa schimbi nimic in barca veche poti sa incerci cu doua motoare speed 400 si doua elice mici de tot 5x4 sau asa ceva . Daca o usurezi binisor cred ca o sa fie buna de joaca . Daca e instabila pune-i carme fixe in lungul flotoarelor .

EDF urile sunt mai mult pt viteza.. nu au forta

Cel mai bine ar fi sa mergi pe elice in apa e mult mai eficienta.
Live for the Journey not the Destination...
0

#16 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2009 - 11:59 AM

Vezi postareapetrix, la Jun 16 2009, 12:29 PM, a spus:

EDF urile sunt mai mult pt viteza.. nu au forta

Cel mai bine ar fi sa mergi pe elice in apa e mult mai eficienta.

S-a stabilit deja asta .Elicele navale sunt de cateva ori mai eficiente decat cele aeriene . Dar exercitiul se pare ca a devenit cum pastram designul si electronica nemodificate dar sa avem ceva functional .
De demult m-am jucat si eu cu elice homemade sau de ventilatoare si am ajuns la concluzia ca tractiunea lor este patetica . De curand insa am vazut si ce pot face elicele aeriene proiectate si imperecheate corect cu motoare bune .
0

#17 Useril este offline   Mitica 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 28 August 2009 - 03:14 PM

Dupa ceva timp de tatonari cu forex-ul (am incercat proiectul lui allen dar a iesit aiurea coca) m-am hotarat sa pun componentele pe care le am pe coca de tabla (stiu, fibra e mai buna dar o coca buna de fibra e peste buget-ul meu)
Credeti ca sta ok o elice de 50 sau 60 in gol-ul acesta?
http://thumbnails5.imagebam.com/4699/c95bf946980564.gif
http://thumbnails4.imagebam.com/4699/d9306346980561.gif

Ca dimensiuni gol-ul are 11 cm latime si 19 lungime dar mi se pare ca nu prea are de unde sa traga apa... daca pun elicea la 5 cm de perete e ok?
0

#18 Useril este offline   CornelP 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 538
  • Inregistrat: 13-June 09

Postat 28 August 2009 - 05:34 PM

Incearca sa o pui cat mai in spate posibil, in asa fel incat sa ai spatiu si pentru carma.... am luat si eu o plasa ca asta, cu o elice de 60 si nu se prea misca... eu am continuat decuparea si am racordat-o frumos la chila. Arata ca o jumate de catamaran, dar mergea destul de bine. Daca golul este destul de adanc, e perfect de acoperit cu plasa de protectie.
Pentru motorizare, mai bine mergi pe Navy Powerset (cu un 600). Ai nevoie de putere, si demultiplicarea e suficienta pentru aplicatia ta. O elice de 50-60 va fi ok. Daca te si induri de un Kort nozzle, castigi mult la putere. Si aici ai doua tipuri: fix, cu carma, care e mai ieftin dar oribil de manevrat, si mobil, se roteste el cu totul, care este solutia ideala. Barcuta mea actuala (n-am terminat inca structura superioara) are 2 Powerset cu Steerable Kort. Merge super bine, manevrabila si cara... suficient (chiar prea mult-4kg/cupa).
0

#19 Useril este offline   Mitica 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 28 August 2009 - 06:05 PM

Motorizarea e deja cumparata: Motor 755, cuplaj fix, ax elice 300 mm si elice de 50 sau 60. Alternativ am motoarele de aeroterma, fotografiate mai sus, care au 2000 rmp si putere ceva mai mare.
0

#20 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 28 August 2009 - 06:59 PM

Trebuie sa-i faci o "scobeala" ca sa aiba de unde sa traga apa .Cam grea ,o sa consume ceva.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#21 Useril este offline   amador 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 802
  • Inregistrat: 29-March 08

Postat 28 August 2009 - 07:03 PM

trebuie sa fii atent ca adancimea acelui lacas sa o corelezi cu pescajul astfel incat partea superioara a elicei sa fie acoperita de cel putin 1 cm de apa.
cred ca va functiona....spor!
Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
0

#22 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 August 2009 - 07:46 AM

cred ca cel mai bine se incadreaza un turbo jet acolo
0

#23 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 August 2009 - 03:50 PM

Cred ca acest HamiltonJet s-ar potrivi :lol:
[attachment=59220:HamiltonJet.JPG]
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#24 Useril este offline   nando_cobra 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 145
  • Inregistrat: 28-April 08

Postat 29 August 2009 - 06:21 PM

Vezi postareaMitica, la Jun 12 2009, 04:07 PM, a spus:

Am impreuna cu colegii de la birou in urma cu cativa ani navomodelul din poza. Am iesit de cateva ori cu el pe balta insa barcuta are probleme destul de mari: daca bate vantul mai bine stai cuminte pentru ca sunt sanse sa nu o mai vezi la mal, manevrabilitatea e imprecisa. eliciile se rup foarte des si mai agata si firul din cand in cand.. etc
Cateva poze:
http://thumbnails18.imagebam.com/3877/d9433b38767240.gif http://thumbnails.imagebam.com/3877/b2988d38767241.gif http://thumbnails12.imagebam.com/3877/3bd57f38767243.gif
Free Image Hosting by ImageBam.com
Modelul e facut din tabla, are cam 70cm/30. Motoarele sunt facute de Electroarges, 12v si am vazut ca sug cam 3 A. (masurat in sarcina, la acumulator)
La momentul asta o elice e rupta, asa ca cautam una de schimb (or fi de la ventilatorul de dacie??)
Ma gandeam daca merita sa incerc sa o modific, adica sa tai suportul de motoare, sa bag motoarele in corpul navei si sa le pun cate o elice submersibila. Credeti ca e ok ideea ?
Sa incerc sa pun alte elice?
M-am tot uitat si la proiectul lui allen, dar din socotelile mele costa cam 10-12 mil toata distractia si ca incepator risti sa o dai si in bara
Multumesc anticipat, orice idee e binevenita

cred ca am rezolvare pentru tine 0756467125 cristi
0

#25 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 August 2009 - 08:00 PM

Vezi postareamanolo, la Aug 29 2009, 04:50 PM, a spus:

Cred ca acest HamiltonJet s-ar potrivi :lol:
Atasament HamiltonJet.JPG

e turnat
ca o manuse se potriveste:D
0

#26 Useril este offline   Mitica 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 03 September 2009 - 03:09 PM

Am cantarit acum coca.. 4,5 kg, dupa ce am scos motoarele de aeroterma si turnuletele. Asa ca am trecut la elice de 60 :rolleyes: pana vine jet-ul asta recomandat de voi
Cred ca barca o sa se chema Heavy Metal. Aveti idee de unde fac rost de un ax de inox mai lung de 30 mm? Eventual si filetat la capat :)
0

#27 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2009 - 05:57 PM

Nu prea exista ax mai lung de 300mm,dar unul mai scurt nu merge ?ia vezi unul scurt de 70-80 mm nu merge? din lung poti sa-l faci mai scurt.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#28 Useril este offline   Mitica 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 05 September 2009 - 10:35 AM

Pana la urma axul de 300 mm e suficient. Acum am dat de alta belea.. letcon-ul meu electric nu face fata sa dezlipeasca cositorul pe suprafete mari (40w). Credeti ca o lampa cu gaz ar fi ok? Asi lua un letcon cu gaz dar la cat costa unul bun.. :D
0

#29 Useril este offline   cipri_tezaur 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 875
  • Inregistrat: 06-May 09

Postat 05 September 2009 - 10:51 AM

Vezi postareaMitica, la Sep 5 2009, 11:35 AM, a spus:

Pana la urma axul de 300 mm e suficient. Acum am dat de alta belea.. letcon-ul meu electric nu face fata sa dezlipeasca cositorul pe suprafete mari (40w). Credeti ca o lampa cu gaz ar fi ok? Asi lua un letcon cu gaz dar la cat costa unul bun.. :D

vezi ca sunt lampi cu gaz tip stilou ce se incarca ca si brichetele are flacara foarte mica si subtire este super buna
0

#30 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 September 2009 - 02:03 PM

Astea or fi suficente :)
[attachment=59733:IMG_0651p.JPG]
Barcute intinse!