Pagina 1 din 1
Aripa Ciupita
Postat 14 May 2004 - 09:30 PM
Chiar deloc! Nu te ingrijora degeaba, nici un aeromodel nu zboara pana ce nu are o lipitura...Daca mai ai astfel de probleme, decupezi sa ai o forma dreptunghiulara sau trapezoidala, lipesti un "dop" mai mare iar dupa uscare slefuiesti cu smirghel pana obtii forma originala.
Spor la treaba si la zbor!
Spor la treaba si la zbor!
Postat 15 May 2004 - 01:08 AM
Si pe deasupra, ca aripa sa nu fie "jignita" de elastice, pune-i o ramforsare de placaj, ca mai jos.
Bine, in poza placajul e doar la bordul de atac. Tu pune-i si la BA si la BF, lipite cu poliuretan, O sa vezi ca ti-o si rigidizeaza...
Carpelile mai serioase, se fac asa cu zis-a Zozo.
Bine, in poza placajul e doar la bordul de atac. Tu pune-i si la BA si la BF, lipite cu poliuretan, O sa vezi ca ti-o si rigidizeaza...
Carpelile mai serioase, se fac asa cu zis-a Zozo.
Orice pas inainte e un shut in fund!
Postat 15 May 2004 - 06:58 AM
apropo de poza de mai sus a lui valterash
de ce are atatea elastice subtiri??
eu am doar doua "gume"mai groase
se poate prinde aripa de fuselaj cu mai multe elastice mai subtiri??
ca atunci cu alea subtiri nu mai e pericol :lol:
sa ciobesti aripa
de ce are atatea elastice subtiri??
eu am doar doua "gume"mai groase
se poate prinde aripa de fuselaj cu mai multe elastice mai subtiri??
ca atunci cu alea subtiri nu mai e pericol :lol:
sa ciobesti aripa
Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 15 May 2004 - 07:00 AM
flying is my life...
Postat 15 May 2004 - 07:34 AM
Pana sa iei cu smirghel, poti sa bagi brishca in el si sa-l cioplesti grosier cu un cutter.
Poti sa pui linistit gumitze multe si mici, de alea de borcan, ca nu are nimic. Oricum alea mici sunt proaste si o sa le schimbi des, ca mai si imbatranesc. Si apoi daca sunt mai multe, e mai bine, d.p.d.v. al redundantei. Daca ai doar una si ti se rupe in zbor de proasta ce e, ai pus-o. Daca ai zece mici si proaste si ti se rup doua, nici nu se simte.
De fapt, poza este de la o alta baragladina, mai mare, care tre sa-mi vina maine. Se cheama Slow Stick...
Poti sa pui linistit gumitze multe si mici, de alea de borcan, ca nu are nimic. Oricum alea mici sunt proaste si o sa le schimbi des, ca mai si imbatranesc. Si apoi daca sunt mai multe, e mai bine, d.p.d.v. al redundantei. Daca ai doar una si ti se rupe in zbor de proasta ce e, ai pus-o. Daca ai zece mici si proaste si ti se rup doua, nici nu se simte.
De fapt, poza este de la o alta baragladina, mai mare, care tre sa-mi vina maine. Se cheama Slow Stick...
Orice pas inainte e un shut in fund!
Postat 15 May 2004 - 01:30 PM
gumitzele alea multe si mici le iau chiar de borcane de muraturi?
cum fac conversia de la un elastic gros de 1 mm si lat de 10 mm la mai multe mici??
ca nu am cantar asha de avansat sa le cantaresc de exemplu...
nu mai vorbesc de rezistenta...
cum fac conversia de la un elastic gros de 1 mm si lat de 10 mm la mai multe mici??
ca nu am cantar asha de avansat sa le cantaresc de exemplu...
nu mai vorbesc de rezistenta...
flying is my life...
Postat 15 May 2004 - 05:18 PM
Eu zic ca e mai bine sa pui mai multe elastice de grosime mai mica decat doar 2 mari si grase! pt. ca daca cevdeaza unul ... In plus poti sa controlezi mai usor tensiune montarii, ceea ce e important la un model de incepatori. Adica sa sara aripa din elstice in caz de dat de pamant decat sa se rupa...
BigElasticu,
BigElasticu,
FROGS CAN FLY!
Postat 15 May 2004 - 07:25 PM
Pur si simplu ochiometric...pune elasticul original si tine modelul de apripa si scutura-l un pic ( cu ambele maini pe aripa evident...) daca fuselajul cedeaza la forta gravitationala la smucituri bruste din elastic, montand multele gumitze, inceraca sa obti acelasi efect.
Sper ca am fost destul de clar in ce vroiam defapt sa spun... :wacko:
Sper ca am fost destul de clar in ce vroiam defapt sa spun... :wacko:
Postat 17 May 2004 - 07:15 PM
am prins aripa cu elasticele originale....
sta bine!!
cine si de unde cumpara elastice pentru prinderea aripii???(Valterash cu baragladina din poza?)
elastice de borcane?
cade modelu' ma bate nevasta ,altu nu mai pup!!!!
Si vreau sa mai pup!
Help!!
sta bine!!
cine si de unde cumpara elastice pentru prinderea aripii???(Valterash cu baragladina din poza?)
elastice de borcane?
cade modelu' ma bate nevasta ,altu nu mai pup!!!!
Si vreau sa mai pup!
Help!!
Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 17 May 2004 - 07:16 PM
flying is my life...
Arata acest topic
Pagina 1 din 1