In aceasta categorie , includ desigur : coca viitoarei posibile barcute de nadit.
Deci ce variante am avea in Ro. , in vederea achizitionarii unei coci?
. 1- adaptarea unor coci de la barcute de jucarie , dar pentru asta vom trebui sa cumparam chinezaria cu electrica cu tot, platind un pret relativ mic dar apoi constatand ca respectiva coca este departe de cerintele pe care ar trebui sa le indeplineasca , iar unele componente pe care speram sa le refolosim in continuare se vor dovedi perfect inutile si nefiabile. Vad multe "dracii" , cataramane de viteza dotate cu cuve de nadire , etc transformate peste noapte in barcute de nadit , unele scoase apoi la vanzare cam cu pret dublu fata de cel de achizitie. Nu voi mai comenta aici utilitatea si fiabilitatea acestora.
. 2-achizitia unor coci "home- made" de la cei ce s-au apucat deja de a le produce in serie sau care din varii motive le scot la vanzare pe net. Personal am fost dezamagit de calitatile hidrodinamice si mecanice ale majoritatii acestora , uimit de preturile pretinse de unii , si in sfarsit total "desumflat" cand in cazul unora ce mi-s-au parut acceptabile ca raport calitate pret , am fost informat ca voi putea fi "servit" peste 2 saptamani , "ca e coada mare" etc. Mentionez ca nu am fost total de acord cu unele modele "home-made" care ca si model constructiv forteaza amplasarea cuvelor de nadire mult deasupra centrului de greutate al barcutei , in unele cazuri fiind necesara articularea lor pe un fel de "cocoasa" inaltata in partea din spate a barcutei; cu toate acestea as fi preferat sa dau 200 de lei , intr-o tranzactie "vazut,placut,luat" decat sa ma complic cu varianta nr.3 . Se pare insa ca e cam greu.
. 3-fabricarea unei coci "home made" , acasa "pe genunchi" din materialele aflate la indemana: placaj- greu de procurat si de taiat/lipit , vulnerabil la umiditate , si necesitand planuri si desene tehnice relativ pretentioase ; komatex / forex - greu de procurat dar usor de decupat si lipit , dupa planuri ceva mai "largi" ca si precizie , dar vulnerabile la razele solare si din punctul meu de vedere nesigure in ceea ce priveste rezistenta in timp a lipiturilor la imbinari (adezivii specializati devin casanti in contact cu apa!) , si din "fibra de sticla".
Despre acest caz vom discuta in continuare.
Aceasta postare a fost editata de Freigeboren: 24 May 2009 - 07:11 PM