Modelism - RHC Forum: Cum se poate mixa ? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cum se poate mixa ? Cu un MX-12 se poate mixa exact ca si in video...

#1 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2022
  • Inregistrat: 06-September 06

Postat 09 June 2009 - 08:37 PM

Buna,am nevoie de ajutor:
Am un J-10 l-am rulat pe pista (de vreo 20-25m lungime), merge ca nebunu’, dar nu vrea sa se desprinda de la sol, nu intram in amanunte legate de motorizare, nu asta e principalul subiect deocamdata urmariti video clip-ul si daca puteti sa imi spuneti cum se pot mixa canalele identic ca cel din secventa video , am un rc. MX-12 .
Va rog sa nu intram in polemici si idei deplasate fata de subiect.

Video:
http://www.youtube.c...h?v=DuXU3b9KtsM

P.S. am facut comenzile in felul urmator: cablu “Y” pt servo-urile de pe eleroane , care executa miscarea stg-dr. ,iar un alt canal pt aripa “Canard”, care executa miscarea sus-jos, EDF-ul "impinge" 890-900gr static pe banc,masa totala in linie de zbor este de 1025gr.
M-am gandit la posibilitatea de a pune la decolare eleroanele pe un switch care sa le pozitionez la cateva grade..dar asta e varianta ultima

Cu respect
Dan

Aceasta postare a fost editata de danny_39: 09 June 2009 - 08:49 PM

Toate aeromdelele sant iubite de Terra,diferenta o face viteza cu care se apropie...sau o face tipul ala cu statia?
0

#2 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 09 June 2009 - 09:09 PM

Nu-mi vine alta idee decat mixaj flaperon cu profundor...nu stiu daca se poate mixa flaperonul cu canalul de profundor dar daca ala a facut-o probabil ca se poate.

- un singur servo pe canard legat la canalul de profundor
- 2 servo pe eleroane canale diferite si mixaj flaperon (nu o sa reusesti cu cablu y pe eleroane sa obtii ce vezi in clip)

- in final mixaj final canal profundor cu mixajul flaperon.

Succes ...e interesanta problema :rolleyes:

Pentru inspiratie, grippen cu un servo pe canard : http://www.rcgroups.com/forums/showthread....8830&page=1 (e un pdf cu poze)

Aceasta postare a fost editata de alexvid: 09 June 2009 - 09:15 PM

0

#3 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 09 June 2009 - 09:10 PM

Eleron dreapta il lasi eleron, eleron stg il pui ca flaps, canard-ul il pui la profundor, activezi functia flaperon si mixezi profundor cu eleron (profundor master).
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#4 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 June 2009 - 09:29 PM

Deci :
-pe mansa din dr:
sus -jos=aripa Canard
stg.-dr.=eleroane legate cu cablu "Y"

-pe mansa din stg:
sus-jos=gazul
stg.-dr.=roata de bot(stg-dr)

Dupa mine ar trebui ca eleroanele sa le pun pe mixer "Elevon"..si un mixaj care sa pot sa activez aripa Canard cind dau comanda la eleroane(exact cum este in video clip) :sus-jos....uuppsss ,aici e buba...

Aceasta postare a fost editata de danny_39: 09 June 2009 - 09:34 PM

Toate aeromdelele sant iubite de Terra,diferenta o face viteza cu care se apropie...sau o face tipul ala cu statia?
0

#5 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 June 2009 - 09:40 PM

Vezi postareadanny_39, la Jun 9 2009, 10:29 PM, a spus:

stg.-dr.=eleroane legate cu cablu "Y"

cu setarea asta nu o sa reusesti. iti trebuie 2 canale si 2 servo (cate un canal si un servo pentru fiecare eleron)
Functia care permite miscarea celor 2 eleroane in acelasi sens, stiam ca se cheama flaperon (flaps facut din eleroane).
0

#6 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 June 2009 - 09:44 PM

Vezi postareaalexvid, la Jun 9 2009, 10:40 PM, a spus:

cu setarea asta nu o sa reusesti. iti trebuie 2 canale si 2 servo (cate un canal si un servo pentru fiecare eleron)
Functia care permite miscarea celor 2 eleroane in acelasi sens, stiam ca se cheama flaperon (flaps facut din eleroane).

Asta stiu,am pe aripa asa ceva dar aici am aripa Canard care trebuie sa o integrez sa mixeze cu eleroanele ,am cerut concret mixajul care trebuie facut.....asta e ideea topicului

Aceasta postare a fost editata de danny_39: 09 June 2009 - 09:44 PM

0

#7 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 June 2009 - 09:48 PM

am inteles perfect, si ti s-a zis mai sus de catre MLGore, dar ce scrie el si scriu si eu...NU AI VOIE SA FOLOSESTI CABLU Y PE eleroane ca sa mearga treaba!
pune fiecare servo de eleron pe canalul lui in receptor.....

Nu ma mai bag, asta e ultimul mesaj, am inteles perfect ceea ce vrei sa faci, dar inainte de setari de statie trebuie sa schimbi la fire in receptor....
0

#8 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 June 2009 - 10:23 PM

Vezi postareaalexvid, la Jun 9 2009, 10:48 PM, a spus:

am inteles perfect, si ti s-a zis mai sus de catre MLGore, dar ce scrie el si scriu si eu...NU AI VOIE SA FOLOSESTI CABLU Y PE eleroane ca sa mearga treaba!
pune fiecare servo de eleron pe canalul lui in receptor.....

Nu ma mai bag, asta e ultimul mesaj, am inteles perfect ceea ce vrei sa faci, dar inainte de setari de statie trebuie sa schimbi la fire in receptor....

Deocamdata stiu ca in config.care o am eu nu am putut sa il ridic(aceea se va anula)...tu si ML Gore a-ti venit concret cu idei aplicabile,cine mai vine e bine venit...miine dupa job,fuga la aeroclub si aplic ..deocamdata ce mi-ati dat voi.
Mersi,pt ajutor,mai astept idei.
Cu respect
Dan

Aceasta postare a fost editata de danny_39: 09 June 2009 - 10:24 PM

0

#9 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 June 2009 - 01:58 PM

NIMENI NU MAI ARE VREO IDEE????? :rolleyes: :D
0

#10 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 June 2009 - 08:47 PM

Gata!!!...rezolvat problema, ML Gore & alexvid mersi de ajutorul dat si caile de urmat .....o sa fac o prezentare in topicul Tehnice despre si cum se face acest mixaj,apropo am mai gasit si o functie de presetare a eleroanelor la o pozite prestabilita cind faci decolarea si care lucreaza impreuna si cu mixajul in cauza.

Respecte...

P.S...daca veniti la intalnirile de la CJ sau Arad...va asteapta o bere rece.. :)

Aceasta postare a fost editata de danny_39: 11 June 2009 - 08:48 PM

0

#11 Useril este offline   docmarius 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 398
  • Inregistrat: 05-July 08

Postat 13 June 2009 - 10:11 AM

Mixajul dintre elevator si eleroane pe o aripa delta se cheama elevon (elevator + aileron) si nu flaperon (flaps + aileron) care e alta mancare de peste...
Oricum felicitari pentru reusita!

Succes la zburat!
West Hobby Team
--------------------
Modele: Robbe Pitts S12, GL-450C, Pelikan X-treme, Ripmax Bossanova 15cc, Raptor 620SE
R/C: Futaba FF9C 35MHz/Jeti Duplex 2.4GHz, ESU ECoS II
0

#12 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 13 June 2009 - 08:47 PM

Vezi postareadocmarius, la Jun 13 2009, 11:11 AM, a spus:

Mixajul dintre elevator si eleroane pe o aripa delta se cheama elevon (elevator + aileron) si nu flaperon (flaps + aileron) care e alta mancare de peste...
Oricum felicitari pentru reusita!

Succes la zburat!

Da-mi voie sa te contrazic: elevon= eleroane mixate care lucreaza ca eleron si ca profundor. Avionul lui are canard care e un profundor montat in fata aripii. Ca sa functioneze eleroanele ca profundor si sa mearga si canard-ul, trebuie sa ai flaperonul activat, si un mix intre profundor si eleron + unul intre profundor si flaps, pt ca nu cred ca MX-12 stie link ca ff-9 de ex, ca sa poti folosi un singur mix.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#13 Useril este offline   docmarius 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 398
  • Inregistrat: 05-July 08

Postat 14 June 2009 - 12:13 AM

Acum da-mi din nou si mie voie sa te contrazic. Sau sa zic ca spunem acelasi lucru de fapt.
Daca te uiti la film, o sa vezi ca cele 2 suprafete de control de pe aripa sunt mixate elevon, si in plus canardul lucreaza ca un profundor montat in fata.

Deci logica mea spune ca faci un mix elevon pe 2 canale sa controlezi cele 2 servo de pe aripi si rutezi intrarea de pe maneta de profundor pe un canal auxiliar.

Cu ce ai descris obtii probabil acelasi lucru folosind mixerul descris ca flaperon in mod atipic.

Just my 2 cent...

Aceasta postare a fost editata de docmarius: 14 June 2009 - 12:21 AM

West Hobby Team
--------------------
Modele: Robbe Pitts S12, GL-450C, Pelikan X-treme, Ripmax Bossanova 15cc, Raptor 620SE
R/C: Futaba FF9C 35MHz/Jeti Duplex 2.4GHz, ESU ECoS II
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu