Vreau sa cumpar electronica pentru un avion Ajutor..
Postat 26 May 2009 - 06:50 AM
1)statie Futaba T-4EX 4/6/1 FM 35 MHz,cu receptor R136F,-toate fac 400 lei
2)propulsie:Motor BL Outrunner ROXXY 1820/ 10-74 lei
3)elice: 7x3.5-3 lei
4) Regulator Brushless 10 A-70
5)acumulator LiPo 7.4V/ 1000 mA-61
6)3x servo sg-50-66 lei
7)aripa cu eleroane-51 lei
Acum intrebarile:
E bine cum le-am selectionat?
Motorul se impaca cu regulatorul?
Se pot connecta cu conectorii care vin?
de pe a..r..r..e..i..s
Postat 26 May 2009 - 07:32 AM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 26 May 2009 - 07:58 AM
Iar pe langa numarul mai mare e canale, o statie mai rasarita are si niste functii suplimentare pe care nu le gasesti la statiile simple.
Postat 26 May 2009 - 08:56 AM
ave, la May 26 2009, 08:58 AM, a spus:
Iar pe langa numarul mai mare e canale, o statie mai rasarita are si niste functii suplimentare pe care nu le gasesti la statiile simple.
Uite specificatiile statiei:
Dimensiuni: 185 x 180 x 60 mm
Consum: 20/140 mA
Sursa de putere: 9.6 V
Sistem de transmisie: FM
Masa: 735 g
- Selectarea modelului, 4 modele in memorie
- Resetarea unui model
- Mod stick 1…4
- Memorare trimmer
- Mod Trainer
- Reversare sens servo
- Ajustare cursa servo (ATV / EPA)
- 3 x functii exponentiale (EXP)
- Functii mixer
- Mixer V-Tail (V-Tail)
- Mixer Delta (Elevon)
Nu are destule?
Postat 26 May 2009 - 09:02 AM
PS : bine ai venit pe forum ! :(
Aceasta postare a fost editata de ad525: 26 May 2009 - 09:03 AM
Postat 26 May 2009 - 09:25 AM
servo nefunctionale: http://img507.images...ge=dsc00665.jpg
avionul http://img43.imagesh...e=dsc00664f.jpg
Aceasta postare a fost editata de andrei_me: 26 May 2009 - 09:27 AM
Postat 26 May 2009 - 09:51 AM
Si apropo, se scrie "nefunctionale", cu "f" nu cu "v".
Iar avionul de "200 g" are 200 g gata de zbor sau doar fuselajul? Ca la 200 g abia scoti un depron de sala mai acatarii, necum un avion cu o structura mai solida, asa ca ala din pozele tale.
Referitor la statie, statia aia e relativ ok. Dar daca alegi sa dai banii acum pe ea o sa injuri mai tarziu cand o sa vrei sa o schimbi. Asculta de aia care au ceva ore de zbor in stickuri, ca stiu ce vorbesc cand iti spun sa-ti iei o statie decenta (2,4 GHz, macar 6 canale). In 2,4 GHz scapi de problema interferentelor si a mai multor piloti cu statii pe acelasi canal. Eu am ascultat de sfaturi, acum un an si-un pic, si sunt foarte bucuros c-am facut-o (desi a mai trebuit sa astept cateva luni inainte de-a putea iesi la zbor) pentru ca am economisit O GRAMADA de bani, atat din cauza faptului ca mi-am luat lucruri de calitate cat si din cauza simulatorului. Iar dupa ce astepti 20 de ani ca sa incepi sa te dai cu un aeromodel... 3 luni e egal fix cu zero.
Postat 26 May 2009 - 10:04 AM
Nu cred ca o sa o vreau s ao schimb,doar in vara vreau sa folosesc avionul pt fun.
Ma rog,cu telefonul nu ies bine..dar ce sa fac.
Eu nu zbor de exemplu de ceva in genul chitila sau clinceni sau unde mai zburati voi.
Pur si simplu in camp...in campu`mare din Comuna foltesti!In grau,cand o creste.
Ce interferenta sa fie acolo?
De la albine?
Si in plus avionul nu a zburat niciodata
Aceasta postare a fost editata de andrei_me: 26 May 2009 - 10:06 AM
Postat 26 May 2009 - 10:06 AM
Eu cred ca inca de la inceput ai facut o "mica" greseala. Ai cantarit fuselajul si apoi teai uitat la un motor care sa aiba o tractiune "cam pe acolo". este complet eronat. Tractiunea de 300gr data in specificatia unui motor se refera la greutatea avionului RTF. Ce ai pus tu in poza va avea dupa echiparea cu motor, servo, accu etc...in jur de 500-550gr.
Deci din start as zice ca motorul ROXXY 1820 este mult prea slabut pt ce ai tu.
Cum pozele nu sunt prea clare...da-ne si noua niste dimensiuni...o anvergura, o lungime...si atunci o sa ne apropiem de adevar.
Ca incepator berbec ce sunt...am o chinezarie e-fly 100B cu 4 canale. Momentan dupa o juma de an de aeromodelism declar ca simt nevoie de expo si epa.... Cele 4 canala sunt suficiente...ca incepator...dar cum deja ma gandesc la parasutisti si alte alea...para mi-ar prinde bine inca un canal doua acolo. Deci daca ai posibilitatea (financiar) nu face rabat la alegerea radiocomenzii. Eu nu am avut de ales...bugetul era fix...cerinte multe...asta e...
Bafta!
Postat 26 May 2009 - 10:40 AM
In plus, o statie buna are mixaje libere. Nu stiu daca t4ex are, dar t6 are sigur. Asta inseamna mixaj de la motor la profundor, directie, pentru a anula cuplul motorului.
Postat 26 May 2009 - 11:23 AM
Scuze, am gasit pdf-ul asta cu mai multe configuratii : http://data.robbe-online.net/robbe_pdf/P11...01_1-477934.pdf
este si 2827/34 pe acolo
Aceasta postare a fost editata de alexvid: 26 May 2009 - 11:27 AM
Postat 26 May 2009 - 11:56 AM
andrei_me, la May 26 2009, 08:42 AM, a spus:
.....daca esti deja "atins de microb" ai sa constati mult mai repede decat crezi, ca pretentiile tale cresc exponential. Odata cu ele ( cu pretentiile si noile asteptari ) vei dori sa-i vezi si pe altii la camp si atunci te vei gandi la o statie in 2,4 GHz. In plus la statiile in 35 si 40 MHz mai apar uneori interferente induse de propriul regulator de turatie ( functie si de regimul motor ). Asa ca si daca zbori singur .........
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 26 May 2009 - 12:28 PM
Legat de regulator (ESC) sa ai grija sa se pupe cu curentul tras de motor (respectiv daca in specificatiile motorului scrie 20A, tu mai aduni 5A ca nu ai incredere in specificatiile producatorului si inca 5A sa te simti tu linistit ca atunci cand o sa tragi de el nu o sa iasa fum => regulator de 30A). INTOTDEAUNA curentul tras de motor trebuie sa fie sub cel suportat de regulator, altfel rezulta fum si miros neplacut + bani pierduti; daca se inatmpla in zbor, poate chiar mai rau de atat.
La fel si aici poti gasi variante care sa te avantajeze, chinezarii pt inceput.
Vezi ca poti gasi combo motor+ESC care te scot bine ca si pret (o data ca si reducere de combo, 2 ca si conectori, etc inclusi -> care costa si aia bani daca ii iei separat). In cazul meu cele descrise mai sus sunt acum pe piata undeva la 80-100RON impreuna cu tot cu conectori.
La pack-urile de accu iti recomand sa nu te zgarcesti (daca tot poti sa faci economie dincolo http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif). Eu am mers pe 3S 1500mA si stau in aer cam 20-25 min lejer cu un pack (in conditiile in care merg cu motorul in mediu spre full) si nu planat cum ar fi capabila Cessna. Cu ce ai ales tu zbori cam 10 min, ceea ce nu stiu daca te va multumi. Mie imi ia 3 min la primul pack sa nu mai imi tremure rotulele si abia apoi pot spune ca zbor.
Si aici ai grija la brand. Sunt cateva branduri cu nume bun si altele cu nume mai putin bun (cei care le-au experimentat stiu de ce au fost multumiti si de ce nu). Recomand Robbe, Zippy. Nu recomand Mistery, Terra Hobby. Parte din experienta, parte din auzite.
Tot ca si recomandare ia-ti macar 2 pack-uri (sa simti si tu ca zbori; unu' la incarcat; unu' la zburat)
Daca iti iei pack-uri LiPo o sa ai neaparata nevoie de chargere cu balansare pt LiPo. Si aici poti gasi variante bune in jur de 200RON care sa stie si NiMh si LiPo si LiFe si Pb.
Tx + Rx - daca iti permite bugetul sa mergi pe ceva cu minim 6 canale din prima e recomandabil. Eu am inca chinezaria de E-Fly 100b dar desi incepator am inceput sa simt necesitatea celorlalte canale. Ideal in 2.4GHz sa nu strangi din poponet ca poate mai zboara cineva in aceeasi frecventa si dai cu el de pamant, ca poti sa te departezi cat poti sa il mai vezi cu ochii, ... multe celalalte avantaje date de 2.4 (s-a tot discutat pe forum..)
Iti spun toate astea ca sa nu dai banii aiurea. Ca incepator de obicei nu asculti de cei experimantati (asa am facut si eu, asa au facut si altii) si pierzi bani inutil exact atunci cand ai avea mai mare nevoie de ei, facand investitii proaste.
Configuratia mea actuala:
- motor Emax CF2822 - 40RON
- ESC 30A TowerPro - 90 RON
- conectori + restul - 10 RON
- 2 x Pack LiPo 3s 1500mAh - 90 RON / buc
- charger Turnigy ACU6 - 200RON
Posibilitati mai ieftine pe care le-am gasit ulterior:
- combo motor 1530kv RC Smart + ESC 30A RC Smart + conectori inclusi - 80RON (exact cele de mai sus rebranduite :))
Aviz celor care se intreaba, nu vand nimic, nu fac reclama. M-am gandit doar ca niste sume pt un buget de incepator ar putea fi foarte importante
Ah, daca suporta bugetul e bine sa iti iei o statie de simulator pe USB E-Fly (aprox 80-90 RON). Pt mine pot sa spun ca a facut toti banii. Faptul ca e direct pe USB te scapa de posibilele glitchuri date de alte interfete, cabluri sau adaptoare. Combinata cu un Aerofly si RealFlight (in FMS inveti cel mult reflexele) satisfactie maxima la camp.
Succes in deciziile luate
If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
Postat 26 May 2009 - 04:55 PM
If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
Postat 26 May 2009 - 06:21 PM
Postat 26 May 2009 - 06:33 PM
Maverick, la May 26 2009, 01:28 PM, a spus:
Legat de regulator (ESC) sa ai grija sa se pupe cu curentul tras de motor (respectiv daca in specificatiile motorului scrie 20A, tu mai aduni 5A ca nu ai incredere in specificatiile producatorului si inca 5A sa te simti tu linistit ca atunci cand o sa tragi de el nu o sa iasa fum => regulator de 30A). INTOTDEAUNA curentul tras de motor trebuie sa fie sub cel suportat de regulator, altfel rezulta fum si miros neplacut + bani pierduti; daca se inatmpla in zbor, poate chiar mai rau de atat.
La fel si aici poti gasi variante care sa te avantajeze, chinezarii pt inceput.
Vezi ca poti gasi combo motor+ESC care te scot bine ca si pret (o data ca si reducere de combo, 2 ca si conectori, etc inclusi -> care costa si aia bani daca ii iei separat). In cazul meu cele descrise mai sus sunt acum pe piata undeva la 80-100RON impreuna cu tot cu conectori.
La pack-urile de accu iti recomand sa nu te zgarcesti (daca tot poti sa faci economie dincolo :)). Eu am mers pe 3S 1500mA si stau in aer cam 20-25 min lejer cu un pack (in conditiile in care merg cu motorul in mediu spre full) si nu planat cum ar fi capabila Cessna. Cu ce ai ales tu zbori cam 10 min, ceea ce nu stiu daca te va multumi. Mie imi ia 3 min la primul pack sa nu mai imi tremure rotulele si abia apoi pot spune ca zbor.
Si aici ai grija la brand. Sunt cateva branduri cu nume bun si altele cu nume mai putin bun (cei care le-au experimentat stiu de ce au fost multumiti si de ce nu). Recomand Robbe, Zippy. Nu recomand Mistery, Terra Hobby. Parte din experienta, parte din auzite.
Tot ca si recomandare ia-ti macar 2 pack-uri (sa simti si tu ca zbori; unu' la incarcat; unu' la zburat)
Daca iti iei pack-uri LiPo o sa ai neaparata nevoie de chargere cu balansare pt LiPo. Si aici poti gasi variante bune in jur de 200RON care sa stie si NiMh si LiPo si LiFe si Pb.
Tx + Rx - daca iti permite bugetul sa mergi pe ceva cu minim 6 canale din prima e recomandabil. Eu am inca chinezaria de E-Fly 100b dar desi incepator am inceput sa simt necesitatea celorlalte canale. Ideal in 2.4GHz sa nu strangi din poponet ca poate mai zboara cineva in aceeasi frecventa si dai cu el de pamant, ca poti sa te departezi cat poti sa il mai vezi cu ochii, ... multe celalalte avantaje date de 2.4 (s-a tot discutat pe forum..)
Iti spun toate astea ca sa nu dai banii aiurea. Ca incepator de obicei nu asculti de cei experimantati (asa am facut si eu, asa au facut si altii) si pierzi bani inutil exact atunci cand ai avea mai mare nevoie de ei, facand investitii proaste.
Configuratia mea actuala:
- motor Emax CF2822 - 40RON
- ESC 30A TowerPro - 90 RON
- conectori + restul - 10 RON
- 2 x Pack LiPo 3s 1500mAh - 90 RON / buc
- charger Turnigy ACU6 - 200RON
Posibilitati mai ieftine pe care le-am gasit ulterior:
- combo motor 1530kv RC Smart + ESC 30A RC Smart + conectori inclusi - 80RON (exact cele de mai sus rebranduite :))
Aviz celor care se intreaba, nu vand nimic, nu fac reclama. M-am gandit doar ca niste sume pt un buget de incepator ar putea fi foarte importante
Ah, daca suporta bugetul e bine sa iti iei o statie de simulator pe USB E-Fly (aprox 80-90 RON). Pt mine pot sa spun ca a facut toti banii. Faptul ca e direct pe USB te scapa de posibilele glitchuri date de alte interfete, cabluri sau adaptoare. Combinata cu un Aerofly si RealFlight (in FMS inveti cel mult reflexele) satisfactie maxima la camp.
Succes in deciziile luate
Motorul tau e brushless?
Nu am nevoie de 2 pack..unul e deajuns
am incarcator lipo si sursa incarca 2-3 lipo cu 0.8 A
Bun,nu mai merg pe roxxy
O sa vad unde gasesc ce mi-ai spus tu
Postat 27 May 2009 - 07:32 AM
E-sky de la o lama v3. Cu ce receptor ar merge?Cel de pe elicopter are 4,dar 1 si 2 sunt mixate.Exista care sa mearga?
Configuratia ta imi place,xdar motorul trage peste 550g?
Unde pot sa le iau?Nu vreau de afara. Din tara.
Imi place ideea de motor +regulator combo.
Singura problema mai e:
Receptor compatibil cu E-sky...si site in romania care sa aiba ce mi-ai recomandat tu.(trimite-mi pe privat site-ul)
Postat 27 May 2009 - 08:12 AM
Referitor la statie.....are atentie la e-fly 100C....este ea computerizata, are 6 canale...dar prea ai ce seta la ea. Are 4 modele presetate si alegi intre ele. Nu ai posibilitatea de expo, EPA etc... (informatia o am direct de la botosani).
La motor eu as merge pe un BM 2410-12D (35ron) care cu 3s si 8x6 sau 9x4.7 iti va duce avionu la verticala.
Ti-as recomanda sa iei un regulator bun (ceva de vreo 30A) pentru ca mai devreme sau mai tarziu vei schimba motorul...si cum elementul mai sensibil si mai scump e regulatorul cel mai bine ar fi sa fii acoperit.
In rest...spor la cumparaturi...
Bafta!
Postat 27 May 2009 - 08:35 AM
andrei_me, la May 27 2009, 08:32 AM, a spus:
E-sky de la o lama v3. Cu ce receptor ar merge?Cel de pe elicopter are 4,dar 1 si 2 sunt mixate.Exista care sa mearga?
Configuratia ta imi place,xdar motorul trage peste 550g?
Unde pot sa le iau?Nu vreau de afara. Din tara.
Imi place ideea de motor +regulator combo.
Singura problema mai e:
Receptor compatibil cu E-sky...si site in romania care sa aiba ce mi-ai recomandat tu.(trimite-mi pe privat site-ul)
Ai grija, ca si eu am Lama V3, si statia lui bate foarte putin, verifica daca poti cat de mult duce, sa nu ai surprize.
Postat 27 May 2009 - 08:59 AM
yr-zbg, la May 27 2009, 09:12 AM, a spus:
Referitor la statie.....are atentie la e-fly 100C....este ea computerizata, are 6 canale...dar prea ai ce seta la ea. Are 4 modele presetate si alegi intre ele. Nu ai posibilitatea de expo, EPA etc... (informatia o am direct de la botosani).
La motor eu as merge pe un BM 2410-12D (35ron) care cu 3s si 8x6 sau 9x4.7 iti va duce avionu la verticala.
Ti-as recomanda sa iei un regulator bun (ceva de vreo 30A) pentru ca mai devreme sau mai tarziu vei schimba motorul...si cum elementul mai sensibil si mai scump e regulatorul cel mai bine ar fi sa fii acoperit.
In rest...spor la cumparaturi...
Bafta!
Si motorul BM 2410-12 D e pe site-ul care ti l-am scris in MI?
Si e buna e-fly asta...am auzit ca e chinezarie.Oricum regulator ramane de 30 A sa nu am surprize.