placute de frana si saboti de ambreiaj materiale pt ele ?
Postat 05 June 2009 - 02:32 PM
Am urmatoarele probleme...la o verificare , am vazut ca nu mai am placute de frana , nu cele metalice , ci celelalte...materialul nu l-am putut indentifica :rolleyes:) logic ar fi sa fie ferodou...
Asa ca , meserias ...., am facut unele din textolit...pe care inca nu le-am probat...
Mai am ca optiuni- teflonul si un cauciuc tare , care cred ca o sa se topeasca imediat ...
Ce ar fi mai potrivit? In afara de cele originale , bineinteles....
Si... sabotii de ambreiaj , pe care i-am gasit uzati rau de tot, i-am facut eu...pe genunchi, doar ca , desi echilibrati , mi-au iesit putin mai grei...sant din aluminiu ...nu ca ar fi rau , ca deabia apas acceleratia si tasneste....dar imi e ca o sa afecteze motorul mai tarziu...:)
Am dreptate?
Postat 05 June 2009 - 04:59 PM
Ar trebui si sabotii facuti din textolit sa mearga la ambreiaj.
Postat 05 June 2009 - 07:20 PM
Sabotii de ambreiaj sunt din "fiberglass reinforced nylon " cum spune si Bethowen. Materialul rezista foarte bine la temperatura. Exista si saboti din aluminiu dar fiind mai grei si arcul care ii tine este mai tare.
TEL. 0726.191.725
Postat 07 June 2009 - 04:03 PM
Adevarat nu se uzeaza , dar , nici de franat cine stie ce , nu franeaza...:unsure:((
Am sa incerc si cu ferodou pt placute de frana ....am taiat feliute dintr-o placuta...dar am indoieli ca o sa reziste la efort...imi e ca cedeaza in dreptul gaurilor de prindere...si de lipit pe placutele de metal....nu stiu cum....candva , lipeam ferodoul pe placute , empiric , cu ciorapi de dama , de aceia de nylon...puneam o bucata de ciorap intre ferodou si metal , incalzeam si presam ...o sa incerc ...sau poate cu nituri mici de tot de aluminiu?
Si sabotii din textolit ? E o idee...chiar s-ar putea sa mearga binisor...incerc !
Postat 07 June 2009 - 07:04 PM
Old, la Jun 7 2009, 04:03 PM, a spus:
Adevarat nu se uzeaza , dar , nici de franat cine stie ce , nu franeaza... 8) ((
Am sa incerc si cu ferodou pt placute de frana ....am taiat feliute dintr-o placuta...dar am indoieli ca o sa reziste la efort...imi e ca cedeaza in dreptul gaurilor de prindere...si de lipit pe placutele de metal....nu stiu cum....candva , lipeam ferodoul pe placute , empiric , cu ciorapi de dama , de aceia de nylon...puneam o bucata de ciorap intre ferodou si metal , incalzeam si presam ...o sa incerc ...sau poate cu nituri mici de tot de aluminiu?
Si sabotii din textolit ? E o idee...chiar s-ar putea sa mearga binisor...incerc !
piesele de care zici tu cred ca te duc vro 15$, este asa mult?
Postat 07 June 2009 - 09:41 PM
E vorba de placerea de a face ceva cu mana ta....(deci lucru manual...) :lol::))))
Roland...la masina ta , nu ai nici o contributie? Chiar daca e vorba de bridele de fixat caroseria...nu ai modificat nimic? Vezi ?
Oricum , la cata mizerie am facut prin casa executand piesele alea , cred ca nevasta-mea imi cumpara 3 seturi , doar doar as fi renuntat...
Postat 07 June 2009 - 09:54 PM
S-ar putea sa fie nevoie sa schimb servo-ul ...faptul ca nu franeaza cu placute de textolit , nu s-ar putea datora si chestiei asteia?
Servo-ul de frana e unul amarat , venit cu telecomanda de la modellsport...ceva gen A 21...ala de la directie l-am inlocuit deja....
Postat 07 June 2009 - 10:35 PM
Old, la Jun 7 2009, 09:41 PM, a spus:
E vorba de placerea de a face ceva cu mana ta....(deci lucru manual...) :lol: ;) )))
Roland...la masina ta , nu ai nici o contributie? Chiar daca e vorba de bridele de fixat caroseria...nu ai modificat nimic? Vezi ?
Oricum , la cata mizerie am facut prin casa executand piesele alea , cred ca nevasta-mea imi cumpara 3 seturi , doar doar as fi renuntat...
am incercat si eu sa fac div piese dar in general nu tin si te lasa cand ai nevoie mai mult de masina si asa am ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa le cumperi...
Postat 08 June 2009 - 06:41 AM
Old, la Jun 7 2009, 10:54 PM, a spus:
S-ar putea sa fie nevoie sa schimb servo-ul ...faptul ca nu franeaza cu placute de textolit , nu s-ar putea datora si chestiei asteia?
Servo-ul de frana e unul amarat , venit cu telecomanda de la modellsport...ceva gen A 21...ala de la directie l-am inlocuit deja....
Am un servo Graupner C510 rulmentat. Sper sa ajung la Palat undeva pe la 12 - 12:30. Aduc si servoul cu mine si daca treci cu automodelul pe acolo poti sa-l probezi / cumperi.
TEL. 0726.191.725
Postat 27 April 2011 - 02:44 PM
team associated sc10 4x4
team associated tc4
X Factory X-6 Squared
ofna titan deluxe
PS: fara bautura viata e pustiu "secretu lui bachus"
0723652247
Postat 02 May 2011 - 01:30 AM
kinderu56, la 29 April 2011 - 12:13 AM, a spus:
parerea mea sa incerci in primu rand cu lucruri noi.......iti spun din experienta proprie...eu am pus la savage frane noi http://shop.hpi-raci...a9c3c05......si merge ok cu un amarat de servo sf 1 ........cu franele veki am prajit un servo metalic de al bun ...........si mi-a albit paru .......... salutari