Buna tutor,
am primit cadou acum o saptamana automodelul: http://www.kalee.com/model/100040.htm
problema este ca persoana care mi-a facut acest cadou(la fel ca si mine nu a avut nicioadata un automodel, si nu are nici cea mai mica idee ce presupune) nu a fost atenta cand a comandat si nu a vazut ca ii lipseste toata partea electronica (in afara de motor).
ieri am reusit si am asamblat tot kitul...acum marea mea dilema este ca nu stiu ce imi mai trebuie....
1. de exemplu pentru motor(540 size) ce regulator ar merge...as vrea sa aiba functie si de back
2. orice servomecanism e bun
3. habar nu am ce incarcator sa iau pentru acumulator(majoritatea care le-am vazut sunt destul de scumpe)
4. statia de radiocomanda si receiverul trebuie sa aiba minim 3 canale(din cate am reusit sa inteleg pe un canal va fi servodirectia, pe unul regulator de motor pentru functia inainte si inca un canal pentru functia inapoi); asa e sau gresesc
am reusit si am asamblat kitul si tare as vrea sa il vad ca merge...insa nu prea stiu ce mai am nevoie...si nici nu dispun de prea multi bani ca sa achizitionez restul pieselor
multumesc oricui isi face timp si imi da niste sfaturi
Pagina 1 din 1
sfaturi pentru cineva cu adevarat incepator
Postat 31 May 2009 - 10:52 PM
himera86, la May 31 2009, 11:37 PM, a spus:
Buna tutor,
am primit cadou acum o saptamana automodelul: http://www.kalee.com/model/100040.htm
problema este ca persoana care mi-a facut acest cadou(la fel ca si mine nu a avut nicioadata un automodel, si nu are nici cea mai mica idee ce presupune) nu a fost atenta cand a comandat si nu a vazut ca ii lipseste toata partea electronica (in afara de motor).
ieri am reusit si am asamblat tot kitul...acum marea mea dilema este ca nu stiu ce imi mai trebuie....
1. de exemplu pentru motor(540 size) ce regulator ar merge...as vrea sa aiba functie si de back
3. habar nu am ce incarcator sa iau pentru acumulator(majoritatea care le-am vazut sunt destul de scumpe)
4. statia de radiocomanda si receiverul trebuie sa aiba minim 3 canale(din cate am reusit sa inteleg pe un canal va fi servodirectia, pe unul regulator de motor pentru functia inainte si inca un canal pentru functia inapoi); asa e sau gresesc
am reusit si am asamblat kitul si tare as vrea sa il vad ca merge...insa nu prea stiu ce mai am nevoie...si nici nu dispun de prea multi bani ca sa achizitionez restul pieselor
1. orice ai alege ca motor ai grija ca esc-ul sa il poata duce. ai o gama foarte larga de motoare si esc-uri la magazinele de profil.
2. servo-ul de directie trebuie sa fie cat mai rapid. se potriveste orice servo standard
3. nu arunca banii pe un incarcator ieftin. cauta unul inteligent chiar daca e un pic mai scump. altfel banii pe care i-ai economisit cu incarcatorul o sa ii arunci inzecit pe acumulatori.
4. gresit. iti trebuie o statie cu 2 canale: canal 1 pentru directie, caanl 2 pentru esc (acceleratie/frana/revers)
politica forumului nu permite sa iti dam link-uri cu magazine dar un search cu google o sa iti dezvaluie destule

.....::i'm a joker. assume that when you read me::......
Postat 31 May 2009 - 11:13 PM
merci de raspuns
s-a mai facut putina lumina si la mine
am gasit deja multe site-uri...problema mea e ca ma uit la descrieri si nu prea inteleg mare lucru
spre exemplu despre motor stiu doar ca e "540 size" iar variatoarele de turatie sunt "pentru motoare cu mai mult de X T"...habar nu am ce inseamna asta...nu stiu spre exemplu daca orice motor are functie si inapoi(sau doar se schimba polaritatea si motorul se roteste invers)..sper sa nu spun prostii
am gasit deja multe site-uri...problema mea e ca ma uit la descrieri si nu prea inteleg mare lucru
spre exemplu despre motor stiu doar ca e "540 size" iar variatoarele de turatie sunt "pentru motoare cu mai mult de X T"...habar nu am ce inseamna asta...nu stiu spre exemplu daca orice motor are functie si inapoi(sau doar se schimba polaritatea si motorul se roteste invers)..sper sa nu spun prostii
Postat 31 May 2009 - 11:51 PM
himera86, la Jun 1 2009, 12:13 AM, a spus:
merci de raspuns
in mare: 540 se refera la marimea motorului fizic (lungime si diametru). xT inseamna cate infasurari are motorul. nu motorul are revers ci esc-ul.
pentru informatii detaliate iti recomand sa ai rabdare si sa citesti posturile de pe forum. s-a raspuns detaliat la toate problemele pe care le-ai ridicat tu, iar raspunsurile sunt date de oameni cu competenta.

.....::i'm a joker. assume that when you read me::......
Arata acest topic
Pagina 1 din 1

Ajutor

Raspuns nou
Citare Multipla