Modelism - RHC Forum: Barca de nadit tip monococa cu 2 cuve - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Barca de nadit tip monococa cu 2 cuve cum sa o contruiesti de la zero

#61 Useril este offline   Anukis 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 02-May 09

Postat 02 June 2009 - 08:00 AM

Vezi postareaFreigeboren, la Jun 1 2009, 11:26 AM, a spus:

Stimate Domnule Anukis, SI eu sunt incepator in ale navomodelismului , si as dori sa va informez ca : DA , am vazut o coca realizata de Ipsi (aici suntem niste "entitati" virtuale si e cam contraproductiv sa ne tot "domnim")

"nu sunteti pe acelasi ca sa puteti purta discutii pe aceasta tema cu el." mai omule , eu desi sunt "amator" in discutiile astea, am invatat vreo 18 ani, absolvind o facultate de elita (la vremea ei, cand inca se facea cate!) si pot sa-ti garantez ca "sunt pe acelasi" ca sa pot purta discutii pe "aceasta tema" cu oricine de pe aici, macar ca s-ar apuca vreunu sa faca vreo nava cosmica RC. E semn bun ca TU , incepator fiind iti poti permite sa spui ca ;;;"coca MEA dupa cum arata , nu e nici la "parterul" (blocului lui Ipsi). dar totodata TOT TU spui :" noi incepatorii ar trebui sa avem ciocul mai mic" !!! ESTI TARE!!! Inima mea este alaturi de tine , sa stii! Esti ca puiu' de lup de la mine din semnatura!

Eu , n-am avut (inca) onoarea (sau inteligenta?!) sa ma duc la EL , dar am discutat cu EL , suficient ca sa-mi dau seama ca este un tip complex si foarte bine pregatit si fundamentat pe ceea ce obisnuieste sa discute. deci N.B.: Recunosc aici , public ca Ipsi este foarte bine pregatit in notiuni de fizica, matematica, chimie cu aplicatie in electro-tehnica si modelism ! NA ! Dar ceea ce chiar nu pricep deloc , este ce-ti veni sa sari chiar la gatu'meu?!
Baieti, eu aici nu-i fac critica sau apologia lu'Ipsi , ci pur si simplu , dupa o gramada de sfaturi primite de la diversi de aici cat si vizualizarea a "n+1" topice care m-au ajutat enorm , ma simt dator d.p.d.v. moral sa-mi "destainui" propria mea experienta in scopul ca si altii (ca mine) sa poata invata din "tehnicile" mele sau din GRESELILE mele, si eventual chiar eu sa pot primi sugestii in timp real. Deasemenea n-am "caderea" sau posibilitatea de a judeca sau de a edita comentariile altora , deci va rog :

"NU TRAGETI IN PIANIST!"

Si apropo de avansati vs incepatori: Avansatii de azi sunt incepatorii de "ieri" si chiar si un drum de 1000 de km , incepe cu primul pas !

ce imi veni sa sar la gatul tau ??? nu am sarit la gatul nimanui prietenul meu alb dar aci la C-ta noi ashtia mai di la malu lu mare suportam mai greu tipii astia plini de ei care vor sa inventeze apa rece si mersul pe jos dar nu sunt in stare sa faca diferenta dintre kit si chit si alte chestii elementare. Dupa cum te sfatuiam si mai devreme mai lasa ciocul, mai intreaba, mai invata si o sa-ti iasa o barcuta beton. TU nu vrei, ai postat aci, te-ai luat la cearta cu toata lumea, la fiecare postare a colegilor de forum tu dai replici acide, esti foarte plin de tine desi ....(vezi semnatura lui ipsihi), Nu stiu ce vrei sa obtii certandu-te cu toti dar ma rog alegerea e a TA. Cred ca ai invatat sa te certi in facultatea aia de elita pentru ca recunosc: la cearta esti profesor!!!. Sa fii iubit
0

#62 Useril este offline   vld 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 244
  • Inregistrat: 20-January 08

Postat 02 June 2009 - 08:28 AM

Acesti acc cu plumb se folosesc des la sistemele de efractie, la UPS-uri, ca baterii de back-up si frecvent au pozitia de lucru culcat. Nefiind cu lichid, eu tind sa cred ca pot functiona perfect si cu bornele in jos la o adica. Nu cred ca au o pozitie "preferata" de functionare. Acele dopuri de cauciuc sunt de protectie, pentru a nu se crea presiune in elementi la o eventuala supraincarcare.
0

#63 Useril este offline   Freigeboren 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 166
  • Inregistrat: 02-June 08

Postat 02 June 2009 - 02:50 PM

Vezi postareanch, la Jun 2 2009, 12:08 AM, a spus:

Am avut si eu ceva conversatii cu valymvv si confirm .

Valeu mamucaaa! 322 de fraze ! un fleac ! m-au ciuruit! Ipsi , asta nu mai e o arma conventionala ci este echivalentu'unui atac atomic !
Numa' sa derulez postu' tau si ma ia ameteala! Ca sa-l citesc imi trebe cam 200 ml de coniac , si tot raman cu sechele...

Naita, vaz ca acu ' chiar numai ai nimic de zis de postarile "lungi si greu de urmarit" !?! Sau ai intrat in moarte clinica, incercand sa citesti postul ce este chiar deasupra postului tau ?
Un pui de lup , intr-o noapte cu Luna plina s-a speriat de ea, si a jurat ca dupa ce va creste mare si puternic , o va pandi si o va manca......Dupa 1 an , intr-o alta noapte cu Luna plina , insetat, lupul a vazut Luna in oglinda unui lac.....incordat a sarit cu gura larg deschisa si.............s-a'necat! ....
0

#64 Useril este offline   Freigeboren 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 02 June 2009 - 09:04 PM

Vezi postareaAnukis, la Jun 2 2009, 08:00 AM, a spus:

ce imi veni sa sar la gatul tau ??? nu am sarit la gatul nimanui prietenul meu alb dar aci la C-ta noi ashtia mai di la malu lu mare suportam mai greu tipii astia plini de ei care vor sa inventeze apa rece si mersul pe jos dar nu sunt in stare sa faca diferenta dintre kit si chit si alte chestii elementare. Dupa cum te sfatuiam si mai devreme mai lasa ciocul, mai intreaba, mai invata si o sa-ti iasa o barcuta beton. TU nu vrei, ai postat aci, te-ai luat la cearta cu toata lumea, la fiecare postare a colegilor de forum tu dai replici acide, esti foarte plin de tine desi ....(vezi semnatura lui ipsihi), Nu stiu ce vrei sa obtii certandu-te cu toti dar ma rog alegerea e a TA. Cred ca ai invatat sa te certi in facultatea aia de elita pentru ca recunosc: la cearta esti profesor!!!. Sa fii iubit

Draga, pretenu'meu alb , IARTA-MA ! Acu-mi dau sama ca voi astia di la Tantza, sunteti ceva mai gingasi ! Briza marii si shimunu' sunt de vina, (doar n-au aparut inca tantarii , sper!)....."suportam mai greu tipii astia plini de ei" pai daca ai inceput poliloghia asta cu " nu trageti! sunt incepator! sunt mic si beau laptic, etc nu crezi ca esti cam plin de tine sa-mi dai sfaturi d-astea "parintesti"? In acest topic , absolut singuru'care se cearta CU MINE esti chiar si numai tu! ; "(vezi semnatura lui ipsihi)" -adik: tabula rasa si prostia crasa.... bei da'ce perspicace sunt....!? "tu dai replici acide, esti foarte plin de tine"- mai dau si replici bazice si majoritatea chiar "tehnice" (daca nu ti-e cu banat, acolo la C-Tanta). ; sunt "plin" de vreo 90 kile cand sunt suparat si vreo 93 cand sunt "vesel" si lucrez la padure (carte multa nu se cere! prost sa fii da's-ai putere!) - sunt convins Anukis , ca daca intamplator m-ai recunoaste la vara pi la voi , ai traversa pe cealalta parte a straziii!! ha ha ha!
Am luat bursa 4 ani din 5 si 1 de masterat pentru "cearta" si nu-s profesor, sunt un simplu inginer!
Sunt iubit! ms!

s-acum , s-acu sa tragem a. cocluziile:

PASUL nr.6 Proiectarea "bruta" a capacului (puntii)

Initial pe om buca'de carton am pus coca s-am copiat-o cu pixu'
http://www.99poze.ro...capac_carton/1/
http://www.99poze.ro...capac_carton/2/
apoi am decupat.......
http://www.99poze.ro...capac_carton/3/

N-AM copiat direct pe placa de polistiren extrudat pt.ca am zis ca daca e sa am un moment de "ratacire" sa gresesc o buca'de carton(1leu/buc) nu polistirenu care e 15 lei/foaia

Apoi am trans-copiat-o pe placa de polistiren:

http://www.99poze.ro...iren_fibrat_/1/

(polistiren "Fibran"-scrie pe el in dreapta jos oameni buni!)

si:
http://www.99poze.ro...iren_fibrat_/2/

http://www.99poze.ro...iren_fibrat_/3/

s-acum a sa ascult "sfaturile" ucenicului lu'Ipsi s-am sa "imprumut" oleaca sistemul de cuve de la superscula "Ipsihi 2" (cred) care dupa cum am vazut in filmuletu' lui Ipsi , se comporta f.bine si nu mai face valul ala "suparator" in prova.

Lucrez...lucrezz..lucreezzz...!
Un pui de lup , intr-o noapte cu Luna plina s-a speriat de ea, si a jurat ca dupa ce va creste mare si puternic , o va pandi si o va manca......Dupa 1 an , intr-o alta noapte cu Luna plina , insetat, lupul a vazut Luna in oglinda unui lac.....incordat a sarit cu gura larg deschisa si.............s-a'necat! ....
0

#65 Useril este offline   pescarul36 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 08-August 07

Postat 03 June 2009 - 06:27 AM

De ce ai mai stricat cartonul si ai pierdut timpul, puteai sa iei tiparul direct pe polistiren. Atentie daca vrei sa torni direct pe polistiren trebuie sa il imbraci foarte bine in scoci, daca il atingi cu rasina vei face o gaura imensa in el. Cel mai bine ar fi sa faci matrita (pozitivul) din polistiren si sa o bagi in ipsos unde vei obtine matrita (negativul) in care vei turna rasina.
Spor la treaba si nu te mai lua dupa "prieteni" incearca sa prezinti doar realizarile tehnice si nu mai raspunde atacurilor la persoana sau problemelor care nu fac obiectul forumului.

P.S. Cred ca nu exista topic nou care sa fie deschis de un incepator, iar acesta sa nu fie luat la misto de anumiti membri marcanti ai acestiu forum, care si ei la randul lor au inceput tot cu sloganul "sunt incepator".
O treaba inceputa este pe jumatate terminata.
0

#66 Useril este offline   amador 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 802
  • Inregistrat: 29-March 08

Postat 03 June 2009 - 07:34 AM

te-ai gandit cum vei face imbinarea celor 2 piese...nu era mai bine daca lasai cate o margine ca apoi sa le lipesti cu silicon intre ele?

Aceasta postare a fost editata de amador: 03 June 2009 - 07:35 AM

Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
0

#67 Useril este offline   Freigeboren 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 June 2009 - 06:34 PM

Vezi postareapescarul36, la Jun 3 2009, 07:27 AM, a spus:

De ce ai mai stricat cartonul si ai pierdut timpul, puteai sa iei tiparul direct pe polistiren. Atentie daca vrei sa torni direct pe polistiren trebuie sa il imbraci foarte bine in scoci, daca il atingi cu rasina vei face o gaura imensa in el. Cel mai bine ar fi sa faci matrita (pozitivul) din polistiren si sa o bagi in ipsos unde vei obtine matrita (negativul) in care vei turna rasina.
Spor la treaba si nu te mai lua dupa "prieteni" incearca sa prezinti doar realizarile tehnice si nu mai raspunde atacurilor la persoana sau problemelor care nu fac obiectul forumului.

P.S. Cred ca nu exista topic nou care sa fie deschis de un incepator, iar acesta sa nu fie luat la misto de anumiti membri marcanti ai acestiu forum, care si ei la randul lor au inceput tot cu sloganul "sunt incepator".

Am stricat cartonu (1leu/coala) ca sa nu stric polistirenu'(15lei/coala!) Ideea e ca e destul de greu sa tii pixu'drept cand copiezi conturul barcii si sunt sanse mari sa gresesti.Daca tre sa mai tai, nu-i bai , da daca tre sa lipesti, atuci e!
Stiu ! mai ieftin si mai practic ar fi sa-i dau 2 straturi cu solutie de aracet (amador spoken).
Treaba cu matrita si negativu... am citit tot topicu'lu' "picatot" dar chestia este ca odata realizat negativul este f greu de adaugat sau de cioplit in el in eventualitatea in care se doresc niste modificari de ultima ora. Am "produs" un negativ rudimentar dar in ideea de a realiza in el tot niste matrite de ipsos cu care sa ma "joc" (adaptarea a 2 tuburi portelice, adancirea canalului elicfei existente, "indulcirea" "unghiurilor" prea ascutite , ingrosarea chilei in zona ax-motor in vederea asezarii mai judicioase a motorului, etc). Asta deoarece a fost destul de dificil sa realizez o matrita cu forma "real" hidrodinamica .
E cam "greu" sa nu raspunzi atacurilor la persoana si cred eu ca nu-i bine ,mai ales daca vin de la "megamembri". Pe de alta parte nu cred ca-i bine nici sa fac un topic prea anost.....
Pe de alta parte, esti leat cu mine si intelegi, nu-s nici vreun pustan nici vreun "tabula rasa". Iau in calcul orice aspect descris de ORICINE , dar nu aplic NIMIC orbeste, fara sa trec prin filtrul ratiunii MELE, macar ca sfatul/sugestia ar veni din partea unui "megamembru" care pretinde sa-mi fac hara-kiri c-am scris kit in loc de chit (hi hi hi).

Momentan sunt in oarece criza de inspiratie vizavi de proiectarea cuvelor ( shhhh..vai nu-i nici-un programel din care sa "fur" un "sample" , deci trec sa le concep "cu mana" :

Fisiere atasate

0

#68 Useril este offline   Freigeboren 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 June 2009 - 06:39 PM

Vezi postareaamador, la Jun 3 2009, 08:34 AM, a spus:

te-ai gandit cum vei face imbinarea celor 2 piese...nu era mai bine daca lasai cate o margine ca apoi sa le lipesti cu silicon intre ele?

Da! nu am s-o fac "clasic" pe "rama" (stanga) ci in interior cu eventuala rigidizare cu chit poliesteric (dreapta):

Fisiere atasate

0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu