Modelism - RHC Forum: Incepator fruntas vreau sa incep de maine sa zbor... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Incepator fruntas vreau sa incep de maine sa zbor...

#1 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 23-May 09

Postat 24 May 2009 - 11:39 AM

Salut tuturor
De 2 zile citesc cu mare placere ce este scris pe acest forum despre aeromodele.
Am HOTARAT sa incep, dar vreau sa incep bine cu ceva de calitate.
Ca incepator vad ca recomandati Easystar, clasicul Easystar dar cu restu sa pot zbura
e putin mai complicat pentru mine ca as dori sa le pot folosi mai incolo la alte aeromodele.
Deci ce ar trebui sa achizitionez ca ulterior sa le pot folosii si pe alte modele ?
Am citit cu interes tutorialul lui Hash84,Allen_g30,silviu66,Ave si Zod.foarte interesant.
Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi de achizitionare a componentelor de calitate(adica cele mai bune)
care le pot gasi la magazinul din Bucuresti .
1.ce kitt ,ce motor ,ce regulator ce statie ce servo..
Metionez ca sunt nerabdator sa incep chiar de maine? Nu dispun de fmulti bani asa ca doresc ce este
mai bun sa le pot folosi si ulterior.Nu am disponibil decat vreo 1500 ron(15 milioane).hai ca mai pun 500 deci 2000 ron
Astep cu interes recomandarile voastre.Cu multzumiri anticipate

Aceasta postare a fost editata de crocodilu07: 24 May 2009 - 11:53 AM

0

#2 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 24 May 2009 - 01:02 PM

Hai fratilor un ajutor, vreau sa zbor
0

#3 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2753
  • Inregistrat: 08-March 06
  • Interests:pussy

Postat 24 May 2009 - 01:18 PM

pai

in primul rand esti incepator si ar trebui sa incepi pe un planor/motoplanor.Daca te bagi direct pe altceva o sa dai cu el de pamant si s`au dus banii.Nu zic direct easy star.Uita`te dupa Easy Glider de la multiplex,Arcus de la robbe (ambele au si eleroane sa te poti obisnui si cu ele) iar ca motorizare o sa vezi ca arcusul vine direct in kitul ARTF cu un motor brushless care e destul de ok.Easy gliderul vine cu un brushead care ulterior il poti schimba daca vrei.Ca radiocomanda recomand o Futaba t6ex in 2,4 Ghz sau daca ai bani de ceva cu mai multe canale e si mai ok.In general orienteaza`te dupa Futaba,JR,Hitec si restu nu imi mai vin in minte.Tine minte.Radiocomanda este cea mai buna investitie.O sa o poti folosi la toate modelele si nu o sa regreti deloc daca ai bagat din prima ceva mai multi bani in ea.Spor la cumparaturi !
0

#4 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 24 May 2009 - 01:40 PM

Poti lua si o statie multiplex cockpit sx, se gaseste la magazinul din Bucuresti. Sau un hitec, gasesti tot acolo. Hitec sunt statii foarte usor de folosit, meniurile sunt mai intuitive (cel putin la nivelul incepator-mediu). Daca vrei in 2.4 e ok, din cate stiu si multiplex au bagat 2.4 dar nu stiu prea multe, eu mai stau in 35.
Tot de acolo gasesti si easy star, motor, regulator etc.
Eu nu am inceput cu easy star, ci cu un model de la graupner care nu se mai fabrica, acum exista urmasul aceluia, elektro uhu. Si uhu si easy star sunt modele foarte bune de inceput, si nu te tradeaza nici mai incolo, asa ca nu te gandi neaparat sa iei ceva cu eleroane. Easy star e mai robust.
Sa nu uiti sa te gandesti si la un incarcator bun, cu egalizator. Multiplexul 6015 e foarte potrivit, nu zic ca e cel mai bun, ca probabil nu e; dar mi se pare usor de folosit.
0

#5 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru

Postat 24 May 2009 - 01:44 PM

baga bani din prima intr`o statie performanta ..nu o sa regreti ..asa daca iti iei ceva mai slabut o sa vezi ca dupa cateva saptamani n`o sa mai ai ce face cu ea si o sa vrei sa o vinzi si crede`ma nu`ti mai scoti banii care i`ai bagat in ea.
0

#6 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 24 May 2009 - 01:59 PM

Vezi postareashogi, la May 24 2009, 02:18 PM, a spus:

pai

in primul rand esti incepator si ar trebui sa incepi pe un planor/motoplanor.Daca te bagi direct pe altceva o sa dai cu el de pamant si s`au dus banii.Nu zic direct easy star.Uita`te dupa Easy Glider de la multiplex,Arcus de la robbe (ambele au si eleroane sa te poti obisnui si cu ele) iar ca motorizare o sa vezi ca arcusul vine direct in kitul ARTF cu un motor brushless care e destul de ok.Easy gliderul vine cu un brushead care ulterior il poti schimba daca vrei.

Si sa nu uitam de Graupner Elektro Junior, iarasi un kit atractiv.

Toate cele trei au propriile topice aici, lungi de km, daca ai rabdare sa le citesti pe toate, deja ai avansat mult:
http://www.rhc.ro/fo...?showtopic=6294
http://www.rhc.ro/fo...?showtopic=8028
http://www.rhc.ro/fo...showtopic=16711
... cu picioarele pe pamant ...
0

#7 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 24 May 2009 - 02:23 PM

Multzam celor care au rabdare cu mine
Ok deci sa vedem ce am inteles pana acum
1.model Easy Glider de la multiplex sau Arcus de la robbe
2.radiocomanda Futaba t6ex in 2,4 Ghz : (ceva mai bun ce inseamna in bani si performante) ?
3 incarcator bun cu egalizator Multiplexul 6015 ? pret ceva
4.as dori totusi ceva cu eleroane sa ma pot obisnui(e rau sau bine)sincer?
5.pentru eleroane am inteles ca-mi trebuie si servo(care ar fi mai bune sa le pot folosi ulterior)

(nu vreau sa cumpar nimic care sa nu fie folositor ulterior pe alte modele)
6.acumulatori de care? vreau fbuni nu sa-i schimb ca la masina pe care am terminat-o deja si ma tineau 10 min
7. daca am omis ceva va rog sa-mi spuneti ca maine vreau sa merg la magazin sa le cumpar
si nu vreau sa ma "arda " careva p'acolo si sa ia pielea de pe mine.
8.in Bucuresti unde pot sa-l testez ?
Va multumesc si astept detalii.
Pana atunci am sa citesc linkurile trimise de Renatoa
0

#8 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 24 May 2009 - 02:44 PM

Ca radiocomanda cred ca am sa optez pentru asta -Futaba FF-7 (T-7CP) 2.4 GHz=pret 1171.00 Lei
Care este parerea voastra va fi buna si mai tarziu?
0

#9 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2009 - 03:00 PM

Pot sa te intreb ce atata graba?
Stiu ca trece vara, dar cumpararea in graba e una din retele garantate ale tzapelii, nu a ta de catre altii, ci tu insuti.
Chiar esti sigur ca ai inteles clar tot ce ai nevoie?
Numai de chargere pot sa iti dau vreo 5 alternative la acelasi pret, de unde stii care va fi optim ?
Usurel...
0

#10 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 24 May 2009 - 03:18 PM

Pai ..cred ca oricine este la inceput isi doreste sa inceapa sa zboare mai repede.
ai dreptate in ceea ce priveste graba,cred ca mai aman cateva zile .ca nu stau cu
picioarele in apa,dar precum spui si tu nu stiu care este mai un din acesta cauza intereb pe cineva cu multa
experienta .
Eu am vazut ceva care pare bun
Este o alegere buna?

INCARCATOR INTELIGENT CU EGALIZOR INCORPORAT PRET-355ron

SIGMA 6S EQ este o statie performanta pentru incarcarea/descarcarea acumulatorilor acasa si in teren.
Egalizorul incorporat il face inca mai versatil si mai practic. Este dotat standard cu adaptori pentru cele mai folosite

tipuri de mufe de egalizare de pe piata.

Se poate alimenta de la 12V sau 220V. Alimetarea la 220V este incorporata.

Pe afisajul larg, cu doua randuri, se afiseaza toti parametrii incarcarii in timpul procesului.
Specificatii:

- Tensiune de alimentare 11...15V CC sau 220V CA

- Tipuri de acumulatori care pot fi incarcati

LiPo – 1...6 celule in serie
LiIon - 1...6 celule in serie
LiFePO4 – 1...6 celule in serie
NiCd/MiMH – 1...14 celule in serie
PbAcid – 1...6 celule in serie (baterii de 2 ... 12 V)

- Curent maxim de incarcare 6A

- Curent maxim de descarcare 1A
0

#11 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2009 - 03:31 PM

Cu Thunder Charger de pe acelasi site iti faci treaba la fel de bine, la aproape jumate de pret, doar ca nu merge la priza, ci doar la masina. Dar in casa il poti alimenta din orice sursa de PC.
De servo-uri nu trebuie sa iti faci grija, orice vei folosi la un motoplanor din clasa celor 3, va putea fi folosit si la urmatorul, daca va supravietui <_< caci dupa elici, servo-urile sunt cam cele mai "consumabile" elemente dintr-un avion.
0

#12 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 24 May 2009 - 03:58 PM

Merci Renatoa doar ca nu am decat laptopuri disponibile.
Hai ca esti mortal asa incurajare? pai orice servo mai bun adica digital este de la 150 ron in sus
vrei sa spui ca daca dau cu el de pamant trebe sa i-au altele?sau sa cumpar ceva slabut si
cand invat sa manevrez bine sa i-au ceva mai bun?
Hai te rog fa tu o lista asa pentru mine cum crezi ca ar trebui sa incep (incepand de la radiocomanda)
1.unul din modele enumerate
2.radiocomanda care am spus-o mai sus?
3.charger mi-a spus
si restu?

asa sa incep cu bine si nici sa nu plang ..pre mult cand dau cu el de pamant(am vazut destule poze cu modele facute zob si reconstruite).
astept recomandari <_<
0

#13 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 24 May 2009 - 04:01 PM

Bine ai venit.Dupa cum au spus colegii,statia in primul rand,2,4G inca sunt scumpe,poti trage cu ochiul si pe la cele de 35/40Mhz.Acum sa nu crezi ca daca iei un motoplanor,a doua zi il zbori si gata.Cu toate ca eu nu le agreez mai joacate pe niste simulatoare,la unii prind bine.
spor la cumparat
0

#14 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 24 May 2009 - 04:06 PM

Merci de sfat dar nu prea doresc simulator vreau sa simt si sa vad real.nu's daca-i bine sau nu
0

#15 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3630
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 24 May 2009 - 04:11 PM

Eu iti recomand un Easy Glider, este mai rezistent ca si arcusul si iarta mai bine greselile de pilotaj.
Statie iti recomand ceva mai ieftin, nu te arunca la scumpe ca poate peste 1-2 luni nu mai vrei modelism. Eu am un Hitec Optic 6 si sunt foarte multumit si in orice moment pot trece la 2,4G prin schimbarea modulului RF.
Servourile de inceput sunt bune si mai ieftine doarece la crash ai sanse sa le bulesti, de ce sa ramai fara unul de 150 lei digital cand poti sa ramai fara unul de 30 lei care este aproape la fel de rapid.
Chargere bune cu egalizator incorporat gasesti si pe la 200 lei, chinezarie adevarata nu chinezarie in carcasa de firma care isi face treaba excelent, am asa ceva si sunt super multumit de el.
Acumulatorii sa fie de calitate ca este o investitie garantata.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#16 Useril este offline   Zeus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2455
  • Inregistrat: 15-January 09

Postat 24 May 2009 - 04:25 PM

Vezi postareacrocodilu07, la May 24 2009, 05:06 PM, a spus:

Merci de sfat dar nu prea doresc simulator vreau sa simt si sa vad real.nu's daca-i bine sau nu

Daca nu ai incercat niciodata unul real, poti face astfel: iti iei o panarama de aeromodel ca la primul zbor l-ai facut varza(garantat mai ales daca nu ai un experimentat langa tine) sau, iti iei un aeromodel bun si daca e electric ia-ti macar o baterie de rezerva, ptr ca sigur nu vei ajunge sa o folosesti ptr ca la aterizare ai sa scoti modelul din pamant dupa ce i-ai facut aterizare "infipta" si in acest fel ai pierdut cateva milioane de pe model (sa nu ii injuri pe altii ca asta ar cam fi ideea ta) dar ai ramas cu statia, deci sa nu uitam ca statia este piesa cea mai importanta si cea pe care o vei folosi cel mai mult, si ca sa nu lungesc prea mult ar fi si a treia optiune, indiferent de ce anume iti iei, sa nu mai fii atat de incapatanat si incearca intai un simulator si vezi cate modele strici in 30 min.
P.S.- am un model de o saptamana, este un acrobat de 1m lungime, electric, dar nu l-am probat si nici nu il v-oi proba pana nu ma experimentez putin pe simulator. No ofence.
Why Drink and Drive,When you can Smoke and Fly?
0

#17 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 24 May 2009 - 04:34 PM

Sfatul tau Casper20 este pertinent de bun dar nu as vrea sa ma las din moment ce nici n-am inceput bine.
Chiar imi place acest hobby.
Referitor la radiocomanda cred ca este mai vandabila la vanzare o statie performanta decat un hibrid.
Deci cu modelul este lamurita treaba am sa iau Easy glider,cu incercatorul mai astept detalii concrete cu marca si pret
cu servo banuiam ca asa se va intampla deci am sa cumpar ceva ieftin,
E..acum e ce acumulatori sa iau (cu siguranta Lipo dar de cati volti 7,4----11,1-----14,8 etc
banuiesc ca este in functie de motor?(sau prin radiocomanda se poate limita alimentarea in functie de alimentarea motorului)?
Sper sa nu fi spus o tampenie aici.
0

#18 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 24 May 2009 - 04:39 PM

Deci ce acumulator si regulator sa cumpar?
0

#19 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 24 May 2009 - 05:17 PM

Bine ai venit. Daca poti, eu te sfatuiesc, sa iei Futaba cu 7 canale in 2,4GHz. Sunt mai multe pachete ce servo, fara, etc. Diferenta de calitate inte cea de sase canale si cea de sapte canale este foarte mare.
Ca servo-uri te sfatuiesc sa te orientezi la Futaba si Hitec. Nu ai nevoie de digitale in faza asta.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 24 May 2009 - 05:17 PM

0

#20 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2009 - 07:43 PM

>Merci Renatoa doar ca nu am decat laptopuri disponibile.
Si nici o sursa de 12v in casa ? Si care e probema sa incarci din masina ?

> Hai ca esti mortal asa incurajare? pai orice servo mai bun adica digital este de la 150 ron in sus
Bun nu inseamna digital neaparat, Vorbesc de diferenta intre un chinez sg90 si un korean hitec hs55.
Este mai mare ca de la 25 la 50 lei, sa stii ;)

> vrei sa spui ca daca dau cu el de pamant trebe sa i-au altele?
Cine a zis ca sa dai de pamant? sunt destui pe aici care sa iti spuna cum li s-a dus sg90 in aer...

> sau sa cumpar ceva slabut si cand invat sa manevrez bine sa i-au ceva mai bun?
Pai tocmai ca incepator ai nevoie de ceva mai bun, sa nu stii inca sa umblii fin cu el si o sa il bruschezi !

> Deci ce acumulator si regulator sa cumpar?
Asta e simpatica, inca nu ai ales modelul si vrei sa iti recomandam electronica

> Merci de sfat dar nu prea doresc simulator vreau sa simt si sa vad real.nu's daca-i bine sau nu
Du-te la Chitila sau la 3 drumuri si o sa vezi. O sa poti face chiar o dubla comanda, daca esti cuminte :D

> Hai te rog fa tu o lista asa pentru mine cum crezi ca ar trebui sa incep (incepand de la radiocomanda)
Scuze, asta nu fac, iese cearta garantat... crede-ma pe cuvant, Uite dintr-un topic similar ce a iesit... nu mai vreau
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...st&p=295225

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 24 May 2009 - 07:48 PM

0

#21 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 24 May 2009 - 09:10 PM

multzumesc pt sfaturi sa vad ce cumpar maine.
0

#22 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 24 May 2009 - 09:37 PM

>>Merci Renatoa doar ca nu am decat laptopuri disponibile.
>Si nici o sursa de 12v in casa ? Si care e probema sa incarci din masina ?

Si care e problema in a folosi o sursa de laptop pentru alimentarea incarcatorului ?
Atata timp cat scoate o tensiune ok pentru alimentator, e foarte buna.
Folosesti un adaptor pentru mufa incarcatorului si e o vis!

Majoritatea alimentatoarelor de laptop au peste 12V ~4A pe iesire, iar majoritatea incarcatoarelor
facute dupa tiparul B6 accepta la intrare 12-18V.
Sunt mai comode si mai estetice decat sursele de pc.
Reversul medaliei daca vrei sa le cumperi de noi separat sunt peste 60RON.

Bine ai venit printre noi!
Cumpara o statie, cumpara modelul, iar restul cauta si tu pe net ca s-a scris o groaza referitor la modelele dintre care ai de ales
ce fel de motorizare, ce baterie, ce regulator si ce servo-uri.
Poate nu strica daca e cineva la magazin in stare sa iti faca niste recomandari, sa le si accepti.

Servo-urile scumpe se justifica odata cu experienta. Pentru inceput poti merge si pe servo-uri mai ieftine.
Ai scris la un moment dat ca nu vrei simulator ! Daca nu pui macar odata statia conectata la pc in simulator si nu ai mai zburat niciodata sau macar sa te fi uitat pe camp la cineva ce inseamna, nu o sa zbori mai mult de 10 secunde.

Apropo de eleroane, mergi pe un model cu eleroane ! Nu uita ca sunt chestii care nu poti sa le faci fara eleroane...

Aceasta postare a fost editata de alexvid: 24 May 2009 - 09:37 PM

0

#23 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 24 May 2009 - 09:44 PM

Vezi postareacrocodilu07, la May 24 2009, 05:06 PM, a spus:

Eu vad trei motive valabile pentru care nu ai folosi simulator la inceput:
1. ai o gramada de bani de aruncat pe modele facute praf
2. te-ai nascut invatat
3. nu stii ca exista simulatoare de RC
Motivul tau care este ?
0

#24 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 24 May 2009 - 10:00 PM

A 10000-a oara se recomanda easy glider sau arcus sau elektro-junior pentru un incepator care nu a pus mina in viata lui pe o telecomanda si nu a vazut un avion venind spre el altfel decat in filmele americane cu batai si gloante

In calitate pertinenta de incepator avansat ( nici nu suntem modesti nici nu facem pe nebunii ) consider ca un planor/motoplanor NU este un model de incepator - si scutiti-ma cu exemple iesite din comun, va rog...

Pertinent - per puncte ce se intampla cu planoru' la incepatoru'

1.ai motor in fata si daca l-ai pus cu botu' la cimitir oha motor sau daca nu oha motor montura motorului va arata orice alta directie decat aia care trebuie - rezulta comportamente non-predicitbile cand ii dai semi sau full throttle ulterior - mai bine te lipsesti

2. Daca belesti motoru belesti sigur si pack-ul ca sunt lipite una de alta - alt malai, alta mamaliga

3. Comportamentul unui planor este de departe o tehnica care se invata si invata bine daca vrei sa fii pilot RC - daca e prea jos si deja la limita poti sa ai pe el si after-burner ca tot in pamint ajunge - sus sigur zbora bine dar sa fim seriosi EJ-ul meu cand o ia in picaj controlat e mai rau ca un trainer cu termic pe el - hotliner de la mama lui....

Au mai existat subiecte identice pe forum - recomandare universala pentru incepator incepator dar hotarit nu unul care doar vrea sa se dea sa vada cum e si ne mai gandim ca n-am stiut ca vrem.......

1. Cea mai buna statie / bani disponibili - eu o sa recomand MX-12 , renatoa Hitec , altii Futaba - 35,40 mhz cu optiune de modul 2.4 ghz ulterior - nici nu suferi, nici nu plingi.........

2. Easy Star sau elektro-uhu cu brushless pe ele si pack 3S ! Subiecte garla pe net si dupa ce te dai balena'n borcan si-l pui jos singur de 5 ori ii modifici aripa si faci pe aeromodelistul facand eleroane !!! Mai mare satisfactie - phuauuu .......

Si mult simulator.....fara nu se poate decat daca esti Florin100%

Hai, dati cu paru' ca sa nu va inserez si vorba lui Valterasu' in text ;)

Success
0

#25 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 502
  • Inregistrat: 04-January 09

Postat 24 May 2009 - 10:19 PM

acu sa ma bag si eu ca am scos capul de la heli, sunt dezamagit de ventilatoare ca prea se uzeaza repede fara crash asa ca incep la avioane. Primul meu model e multiplex cularis, o balena mare var a lui easyglider. Tre sa mai iau ceva la electronica.

1. ia un simulator. pe unul de 27euro poti pune soft de simulator mai bun ex rf g4....daca stii cum. Fara simulator rupi de nu mai poti si zbori secunde

2. de ce conteaza daca rupi?? pentru ca chinejii smecheri fac ca pretul unui model facut din bucatele sa fie triplu fata de kitul luat tot. asa ca toate piesele au niste preturi de valeu. daca nu accepti repede ideea de simulator o sa iti para mult timp rau dupa banii aruncati degeaba.

eu nu iti spun ce sa iei , dar tine cont ca orice ai lua daca pica costa. easyglider din elapor se lipeste repede cu superglue.

3. eu am luat cularis ca e greu deci e ok pe vant, e mare deci il vad bine la distanta, are flaps deci pot sa il aduc la aterizare cu viteza mica. e din elapor deci pot sa il mai carpesc. statia am o spektrum dx7 de la trexul 450se v2, si am luat alt ar7000, servo o sa pun hitec 65metal gear sa reziste la crash x4 buc la aripi si 2xhitec 82mg la profundor si coada. bateriile le am pe alea de la t-rex 2x 11,1v 2150mah si 2350 mah. 

PS nici nu stii ce consolare devine simulatorul cand ai facut crash, tu vrei sa zbori dar bani de piese nu sunt....o sa vezi, nu spune nu ca toti stiu sa faca crash

Succes!!!
Videoclipurile mele Spektrum DX8

elicoptere:blade msr, t-rex450sev2, t-rex 600esp si o jumate de t-rex 500esp

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#26 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru

Postat 24 May 2009 - 10:40 PM

ff7 e foaaaarte buna,bravo,o alegere excelenta...e destul de mare diferenta de pret dintre asta si cea de 6 canale(t6ex) ..asta e 720 ron si eu si acum o foloses pe un model termic.

incarcator : de vreo cateva luni folosesc power peak compact (la cei de la botosani il folosesti) e destul de popular si stie sa incarce cam toate felurile de acumulatori.Nu am avut niciodata nici o problema cu el.

acumulatori : daca vrei sa iti iei easy glider(o alegere foarte buna si asta) iti recomand niste lipouri neaparat 3 celule adica 11,4v care ii gasesti la magazinul din bucuresti.Sunt fabricati tot de multiplex(este o firma exelenta in materie de modelism) de 2500mAh (cam 270 ron bucata)

regulator + motor : eu de cand am inceput pe electrice mi`am luat din start un regulator foarte bun(tot de la multiplex) de 70A (cu cat mai mare cu atat mai bine)

motor : aici nu stiu ce sa spun,daca vrei un motor care sa il pui si pe Easy glider ar trebui sa vorbesti cu fata de la magazin sa iti spuna ce motor are pentru el.Eu cand am luat regulatorul am luat si un motor tot de la multiplex ..nu mai stiu cum ii zicea.Cert e ca l`am folosit pe un acromaster tot de la multi,pe un mosquito de la terra hobby.Stiu decat ca sugea cam 55A si era din seria 35xx cu nu stiu cat.Cauta la kit review pentru modelul Acromaster.Acolo am scris ce motor aveam.Cred ca totusi e cam mare pentru Easy Glider.Vezi si tu ce iti recomanda la magazin sau citeste la kit review la Easy G ce au folosit baietii in loc de varianta stoc.

servouri : cauta de la hitec.nu stiu modelele dar cam toate sunt foarte bune.

incarcatorul,acumulatorul,regulatorul si motorul - i`am avut pe toti si am fost foaaarte multumit de ei.Sunt foarte ok si sunt printre componentele de top(in afara de charger).

Tine minte GRABA STRICA TREABA
0

#27 Useril este offline   EZ* 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1695
  • Inregistrat: 10-November 04
  • Interests:aero&auto r/c

Postat 25 May 2009 - 12:16 AM

soooper recomandari... :angry2: :D :) dar motzu are dreptate...nu pentru ca asa am inceput si eu, si nu pentru ca asa incep 95% din tinerii entuziasti...dar pentru ca un EasyStar sau un elektroUHU rezista cu succes la primele tz-shpe crash-uri...super glue sa ai cu tine...desigur, exista si alternative ieftine gen clona lui easy de la Pelikan...sau altele, dar aici nu-i vorba de buget limitat...cat despre un motoplanor ca prim model...nu imposibil, dar fara dubla masa, sau fara pedigree la nume, nu prea merge :D

de banii aia poti sa faci cumparaturi cam asa...50%, cea mai tare statie, 25% model, 25% accumulator + incarcator...

Eu sper sa nu te dezumfle unele posturi si la cat mai multe lansari/aterizari...:D
0

#28 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 25 May 2009 - 04:53 AM

Easy Glider cu un motor puternic este cea mai buna alternativa pentru un incepator. Arcus-ul este insa ceva mai rapid
0

#29 Useril este offline   crocodilu07 

• Nou venit
  • Pip

Postat 25 May 2009 - 07:16 AM

Va multzumesc pt sfaturi ,azi ma duc la magazin sa vad si ce cumpar,am vazut ca parelile voastre sunt in unanimitate pentru simulator
Am sa fac o lista cu ce mi-ati spus si am sa merg cu ea la magazin,cu ce am sa vin de acolo nu's dar va tin la curent.
Adevaru;l este ca sunt putin in ceata sa incepa cu ceva de calitate cam costa asa ca macar radiocomanda ,incarcatorul si acumulatorul am sa-i i-au de calitate
restul pe parcurs.
Inca odata va multzumesc si vb diseara cand sper sa fiu in masura sa va spun ceva noutati.
Am in gand sa vad ce frumos zboara primul meu model.si (am spus zboara nu cade),sa vedem daca visul devine realitate.
O zi frumosa tuturor si plina de satisfactii,oricare ar fi alea.Cu stima si recunostinta Cristi
0

#30 Useril este offline   EZ* 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1695
  • Inregistrat: 10-November 04
  • Interests:aero&auto r/c

Postat 25 May 2009 - 07:45 PM

deci?...suntem curiosi... :huh:
0

Arata acest topic