Modelism - RHC Forum: Magneti prindere aripi. - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Magneti prindere aripi.

#1 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1253
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 25 February 2012 - 11:05 PM

Pentru ca nu ma pricep la electronica,am o intrebare pentru cei care au cunostinte in domeniu.Vreau sa asigur o aripa din doua bucati cu niste magneti destul de puternici,ca sa nu se desparta in zbor.Magneti vor fi montati in capetele aripilor, unde se unesc deasupra fuselajului.Receptorul se afla destul de aproape de acest loc.Intrebarea este:campul magnetic al magnetilor, ar putea influenta functionarea receptorului? Modelul fiind motoplanor,va zbura la o ditanta destul de mare de statie. Va multumesc pentru amabilitate.
0

#2 Useril este offline   R3dD3vil 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 1076
  • Inregistrat: 01-September 10
  • Interests:Avioane, elicoptere si orice zboara

Postat 26 February 2012 - 09:09 AM

Asa am prins eu aripile la bixler nea Ilie, nu afecteqza receptoru dar nici nu tin aripile bine magnetii aia. Pe mine nu ma multumeste metoda.
MultiRotor: MultiWii Quad

---------------------------------

Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)

Tx: Turnigy 9X

----------------------------------------------
Imagine postata
0

#3 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2012 - 09:27 AM

Am niste magneti ffff.puternici,de la niste CD-romuri sau ceva de genul asta.La mine, acum este problema, cum sa-i tin lipiti de aripa,ca deabia reusesc sa-i despart.
0

#4 Useril este offline   R3dD3vil 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 1076
  • Inregistrat: 01-September 10
  • Interests:Avioane, elicoptere si orice zboara

Postat 26 February 2012 - 02:16 PM

Vezi postareailie F1A, la 26 February 2012 - 09:27 AM, a spus:

Am niste magneti ffff.puternici,de la niste CD-romuri sau ceva de genul asta.La mine, acum este problema, cum sa-i tin lipiti de aripa,ca deabia reusesc sa-i despart.

si ai mei la fel abia ii dzlipeam, de aripa i-am prins cu epoxy si vad ca nu ies din aripi.
MultiRotor: MultiWii Quad

Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)

Tx: Turnigy 9X

----------------------------------------------
Imagine postata
0

#5 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 26 February 2012 - 08:03 PM

Cred si rog pe cineva intr-adevar priceput sa confirme, cred, zic, ca un camp magnetic constant, ca cel al magnetilor, nu are nici o influenta pentru receptie. As zice ca are aceeasi influenta ca o bucata de otel de aceleasi dimensiuni.
Multa, multa bafta.
0

#6 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 26 February 2012 - 10:37 PM

Eu nu-s asa priceput, dar am curajul sa confirm ca influenta unui camp magnetic constant influenteaza predictibil comportamentul aparaturii. Adica in cel mai rau caz poate deregla un acord emitator-receptor, dar totul ramane constant in timp. Se poate corecta problema, este ceva usor de urmarit. In cazul nostru nu stiu daca si usor de reacordat, dar cred ca aparatura moderna este mai putin sensibila la astfel de campuri.

Este mult diferita discutia pentru un camp magnetic variabil... Din fericire, nu suntem in situatia asta. Zic si eu ca mecanicul, nu bag mana in foc.
Adica daca echipamentul trece testul de distanta cu acei magneti montati, o sa-l treaca mereu. Daca nu-l trece, un electronist bun poate baga surubelnita in receptor si rezolva problema. Daca magnetii nu influenteaza legatura, atunci nu o vor face niciodata.
Totusi, cel mai bun raspuns va veni dupa teste. Unii se plangeau si de prezenta fibrei de carbon in modele, ca ecraneaza, ca influenteaza, asa ca orice e posibil...
Cam mici magnetii din CD-ROM.
Spor la treaba!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 26 February 2012 - 10:38 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#7 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2012 - 09:38 AM

Magnetii,nu sunt asa de mici,au 12x30x2mm.Sunt,din ce spunea cel de la care le-am primit,de la niste CD-Romuri mai vechi ca model.Distanta dintre ei de la care incep sa se atraga este de aproximativ 5cm,iar cand se lipesc cu greu ii poti deslipi.Poate lipiti pe aripi se desfac mai usor,lungimea aripei formand o parghie mai mare decat degetele.Sa speram ca nu va influenta receptia la distanta mai mare de statie.In cel mai nefericit caz,daca voi avea"noroc"sa nu mai recuperez planorul,va voi tine la curent,sa va atentionez sa nu faceti ca mine,de aceea nu inchid acum topicul.Multumesc pt.amabilitate.
0

#8 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 27 February 2012 - 10:08 AM

Influenta campului o sa fie "constanta" in timp si poti verifica usor efectul ei. Daca testezi echipamentul si functioneaza bine la sol la distanta necesara, te poti baza pe el fara probleme.
0

#9 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 27 February 2012 - 04:33 PM

... orice motor electric dezvolta un camp magnetic, nu cred sa fi auzit despre reacordarea receptoarelor din cauza asta si nici ca ar perturba receptia in vre-un fel sau altul !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#10 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 27 February 2012 - 04:56 PM

Da, doar ca e distanta mare intre motor si receptor, si in plus, campul magnetic nu este foarte intens in exteriorul motorului.
Eu am dezacordat multe receptoare prin apropierea unei simple surubelnite de bobinele de prin ele (e drept ca nu erau de RC si dezacordarea nu era permanenta). Sau si mai des, trebuia sa fac reglaje cu surubelnita din plastic. Cum ziceam, posibil ca nu mai e cazul la sistemele RC din ziua de azi, dar la alea cu bobine erau probleme.

Cred totusi ca un test de 2 minute cu sculele pe masa ar fi mult mai elocvent. Facem tomorow, cum zice rusul...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 27 February 2012 - 05:00 PM

0

#11 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 619
  • Inregistrat: 16-April 11
  • Interests:Aeromodelismul, e un hobby pe care de mult l-am admirat.

Postat 28 February 2012 - 02:44 PM

Va salut, problema cu fixarea magnetilor( sunt destul de puternici, abia ii pot desface la mana), am revolvat-o cu o fasie de banda adeziva de hartie pusa peste magneti. Am sistemul cu magneti si la capota motorului si la capacul de sub fuselaj. Adezivul singur nu a facut fata si 2 magneti au ramas pe model. Acum cu banda nu mai am probleme.
Receptorul de la Turnigy 9X se afla la 2cm deasupra capacului de sub fuselaj, cam in dreptul mangnetilor si nu am observat nici un fel de probleme de receptie.
Stima.

Aceasta postare a fost editata de alex g: 28 February 2012 - 02:45 PM

Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
PIPER SUPER CUB, PICO CUB
WING-TIGER
TURNIGY 9X ER9X, E-FLY 6CIID, FUTABA T2R
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul