easy star se invarte in cerc
Postat 21 March 2009 - 05:43 PM
Eu m-am gandit sa maresc deriva de 2-3 ori mai mult, sa-i pun ceva o greutate pe partea stanga si sa nu mai zbor pe vant :lol:.
Aveti alte idei, explicatii etc ?
Postat 21 March 2009 - 07:53 PM
FPV is not a crime!
Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163
Tel: 0741-931.767
Postat 21 March 2009 - 08:15 PM
casper20, la Mar 21 2009, 07:53 PM, a spus:
La mine faza e ca avionu nu reactioneaza aproape deloc cand misc din directie, ce mi-ai spus tu am facut de cand l-am asamblat, cat despre ampenaje, sunt amandoua lipite cum trebuie, le-am lipit exact in locasurile de pe fuselaj.
La directie oricum o sa-i maresc latimea cu vreo 2 degete cu niste balsa, dar nu-mi dau seama de ce se invarte in cerc, ar putea fi din cauza ca e un pic mai greu pe dreapta?
Postat 21 March 2009 - 08:49 PM
Dupa citeva saptamini de cind nu am mai iesit cu EZ, azi mi se pune pata si-l scot la zbor.Ajung in cimp ,conectez pack-ul ,verific comenzile :totul perfect.
Dupa nici 50 de metri icepe sa o ia razna ,nu mai raspunde la comenzi,motorul ramine turat si tot urcaaa in linie dreapta.
Mi-am dat seama ca e ceva cu receptorul dar fiind destul de departe i-am zis pa si adio. Norocul meu insa ,il vad ca intoarce lin si incepe sa se invirta in cerc .Eu am si luat-o la goana intr-acolo.Am ajuns sub el si vad ca raspunde. Am oprit motorul si l-am coborit.
Cind il verific ,firul de antena era desprins(rupt) exact din receptor , dar in ce imprejurare s-a produs asta nu stiu si partea proasta e ca nu imi puteam da seama inainte de zbor deoarece era exact asa cum l-am lasat ultima data(receptorul) dupa un zbor impecabil.
M-am gindit mai apoi ca in lipsa mea probabil, pustiul pe care il iau cu mine la zbor (prieten de-al baietilor mei ), impins de curiozitate a tras de receptor in felul asta rupindu-se firul ,iar mai apoi l-a pus la loc exact in aceeasi pozitie.L-am intrebat dar bineinteles ca nu stie nimic.Nu m-am suparat prea tare pe el oricum.Vina e a mea ca l-am lasat intr-un loc prea accesibil.
Atentie deci!
Aceasta postare a fost editata de alexroad: 21 March 2009 - 08:50 PM
Sa imbatrinesti e obligatoriu!
Sa te maturizezi e optional!
Postat 21 March 2009 - 09:53 PM
Daca ai putea sa pui un filmulet cu modul cum se misca deriva ar fi perfect, dar mai bine cauta pe youtube despre ez si o sa vezi, :)
Uite aici pe la jumatatea filmuletului:
0721.798.720
Postat 21 March 2009 - 10:59 PM
FPV is not a crime!
Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163
Tel: 0741-931.767
Postat 22 March 2009 - 05:52 PM
Cred ca ieri se invartea in cerc si nu puteam sa-l controlez din cauza ca era vantul prea puternic si deriva prea mica.. a fost si azi vant, nu chiar ca ieri dar a fost.
Postat 23 March 2009 - 07:24 AM
Dragos Avramescu, la Mar 23 2009, 12:10 AM, a spus:
Pai...care-i deriva , care-i directia?
Nu de alta dar dupa stiinta mea e una si aceasi . :mellow: Sau nu?!
Sa imbatrinesti e obligatoriu!
Sa te maturizezi e optional!
Postat 23 March 2009 - 12:51 PM
Ampenajul vertical este format din: deriva (partea fixa) si directie (partea mobila)
Ampenajul orizontal este format din: stabilizator (partea fixa) si profundor (partea mobila).
Dar in alta ordine de idei stai linistit ca am inteles cu totii la ce te refereai...si oricum sunt prea putini cei care folosesc denumirile din manual....ideea e sa se inteleaga ce vrei ca sa poti primi sfatul adecvat.
Bafta.
Postat 23 March 2009 - 06:43 PM
cosminx, la Mar 21 2009, 05:43 PM, a spus:
Din punct de vedere al micrometeorologiei (daca am scris corect), trebuie sa iei in considerare si densitatea aerului (implicit temperatura lui). Iar pentru ca ti se invartea in cerc, este foarte posibil sa te fi aflat cu avionul intr-un rotor orizontal de dimensiuni reduse, iar avionul sa nu fi facut altceva decat sa urmeze curentii de aer, deriva fiind nesemnificanta comparativ cu puterea curentilor de aer.
In perioada aceasta a anului, curentii de aer sunt foarte schimbatori si "dezorientati", in special datorita diferentelor mari de temperatura dintre zi si noapte.
"In viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi, ci sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi." (Pavel Stratan)

Ajutor

Raspuns nou

Citare Multipla