Modelism - RHC Forum: Recomandari motorizare, elice, accu - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Recomandari motorizare, elice, accu Easy Glider Pro

#1 Useril este offline   skittles 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 25-January 08

Postat 20 March 2009 - 09:44 AM

Salutare,

Mi-am dat comanda de un Easy Glider Pro si ar trebui sa ajunga la mine luni.
Pana atunci am inceput sa caut electronica la el.

As dori daca se poate niste recomandari cu privire la motor. De acolo vine si elicea, regulatorul si acumulatorul.

Eventual daca aveti ceva de vanzare ma intereseaza si asta (motor+regulator, chiar si servo-uri, baterie doar daca e noua). In principiu de aceea l-am luat fara motorizare.. M-am gandit ca imi iau avionul nou si electronica second (mai putin bateria) ca sa ies mai ieftin. Am gandit bine?

Atentie! Sunt un total noob, e primul avion, deci orice sfat e binevenit :)

Pe luni probabil ca o sa caut prin forum si hint-uri la montare :rolleyes:

Multumesc

Aceasta postare a fost editata de skittles: 20 March 2009 - 09:49 AM

0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19187
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 20 March 2009 - 11:05 AM

Deci de fapt ce ai cumparat, numai spuma?
Daca abordarea a fost de buget restrans, poate era bine sa intrebi mai inainte, nu stiu daca EG era solutia optima, daca doar spuma a fost mai mult de 200 lei, deja ai fi putut avea in aceasta suma altceva din aceasi clasa, la atata poti lua un fuselaj + aripi de Junior.
Acum on-topic. daca as fi strans la punga, m-as uita care sunt cele mai ieftine componente de pe piata si m-as intreba daca fac fata la ce vreau eu si eventual de calitate.
Motor: cele mai ieftine 35 lei, Tower Pro 2408-2410, o gramada de modele la pretul acela, mai mult de jumatate iti duc EG-ul, si nu am auzit vorbe rele de ela pana acum. Ar fi bine sa alegi unul pana in 20A, vezi mai jos de ce.
Regulator: Roxxy Control 720 - 20A max continuu, 25A la varf perioade scurte - 62 lei. Il am si a facut fata cu succes la un Junior care e mai mare ca EG un pic. Mai exista HiModel de 25-33A la 73-85lei, nu le-am folosit.
Servo: cele de 9 grame, SG90 sau echivalente, 22 lei. Din astea am pe Junior si nu sunt singurul. La clasa asta fac fata cu brio. Daca vei face insa acrobatia extrema inerenta incepatorului, e posibil totusi cel de profundor sa nu reziste, auzita de la altii. Poate pe profundor ai putea pune ceva mai solid, de 14-16 grame. De ex. Hitec ZS-M218 36 lei
Elice si baterie... deja aici sunt prea multe necunoscute si variante ca sa recomand. Depind mult si de ce vei alege mai sus.
Dar EG-ul vine standard cu 9*6 parca, si se gaseste de vanzare la pret acceptabil chiar elicea lui originala, nu stiu daca pentru axul de 3mm care il au motoarele de mai sus. In jos as merge pana la 8*4, in sus pana la 11*7.
Inca odata, asta e o abordare de buget minimal, si care face fata la nevoile tale. Nu pretind ca e cea mai buna, orice completare sper sa nu fie ofensiva, ci sa il lamureasca pe colegul cu nume de bombonele, ce obtine in plus daca ia componenta x la banii y.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 20 March 2009 - 11:10 AM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3708
  • Inregistrat: 03-February 07
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 20 March 2009 - 11:33 AM

Da este un planor destul de reusit! ,ca sa pot completa si eu .Din propria mea experienta pe care am petrecut-o cu acest planor ,te sfatuiesc ca pe toata lunginea aripilor ( bordul de atac),sa lipesti o tija de carbon de 2-sau 3 mm.Te va scuti de multe probleme,la aterizari mai nasoale .( boscheti , balari , liane etc.)Motorul ,eu l-am atasat pe exterior pt o mai buna racire si un centraj optim ( AXI 2808/24 GOLD LINE) .Acum depinde si de buget ,nu este tocmai neaparat sa cumperi acel motor!
Recomand sa pui pe profundor un servo mai tapanos .Eu am avut probleme cu un sg90( care sunt niste porcari !),pus pe profundor si a cedat ,drept urmare a trebuit sa recuperez modelul cazut printre copacii ( la padurea Cernica).asta a fost norocul planorului ,altfel era bucatele !
Este un planor cuminte ,nu are viteza mare la coborare ,o sa iti dea satisfacti la termica . ;)

un filmulet cu el ..din vremea cand il detineam ;)

http://www.youtube.com/watch?v=skWlgRlxq4E...re=channel_page

Aceasta postare a fost editata de TUROK: 20 March 2009 - 11:41 AM

ADOR VITEZA!!!
0

#4 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 March 2009 - 12:18 PM

http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...17391&st=30

aici poti sa citesti cam ce a fost ...... ;)
ADOR VITEZA!!!
0

#5 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3632
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 20 March 2009 - 10:05 PM

Uitate aici ce am facut eu la varianta standard a EG http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...6294&st=180
Am un prieten are acelasi motor pe un EG PRO si se potriveste la perfect. Cu elice de 9x5 merge foarte bine, in 2 minute ii sus sus de nu il mai vezi. Cu un ESC de 25A si acc. 11,1v 1300mAh am creo 5 astfel de urcari.
Daca vrei detalii ma gasesti pe mess: aiurelthecaveman
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#6 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2009 - 12:10 AM

Vezi postareacasper20, la Mar 20 2009, 10:05 PM, a spus:

Uitate aici ce am facut eu la varianta standard a EG http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...6294&st=180
Am un prieten are acelasi motor pe un EG PRO si se potriveste la perfect. Cu elice de 9x5 merge foarte bine, in 2 minute ii sus sus de nu il mai vezi. Cu un ESC de 25A si acc. 11,1v 1300mAh am creo 5 astfel de urcari.

varianta pro , difera fata de prima varianta ( la panoul de foc)Este asemanator cu cel de la CULARIS!
ADOR VITEZA!!!
0

#7 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2009 - 12:20 AM

Motorul ce il folosesc eu se potriveste la fix pe panoul de la EG pro.

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#8 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2009 - 12:45 AM

Din cate am vazut producatorul recomanda motoare cu diametrul de pina la 35 mm, deci cam orice pina la acest diametru se potriveste deoarece gaurile pe BL sunt dispuse la fel la toate motoarele.

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#9 Useril este offline   skittles 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 25-January 08

Postat 21 March 2009 - 02:31 PM

Vezi postareacasper20, la Mar 20 2009, 10:05 PM, a spus:

nu e mic motorul ala? zice ca trage 800 de grame dar avionul echipat ajunge pe la 1 kg..
0

#10 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19187
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 21 March 2009 - 02:42 PM

Laur ridica cu 2408 si elice 8*4 dihanie echipata fpv de 1200 grame...
Depinde la ce unghi intelegi tragerea :lol:
... cu picioarele pe pamant ...
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu