Deci de fapt ce ai cumparat, numai spuma?
Daca abordarea a fost de buget restrans, poate era bine sa intrebi mai inainte, nu stiu daca EG era solutia optima, daca doar spuma a fost mai mult de 200 lei, deja ai fi putut avea in aceasta suma altceva din aceasi clasa, la atata poti lua un fuselaj + aripi de Junior.
Acum on-topic. daca as fi strans la punga, m-as uita care sunt cele mai ieftine componente de pe piata si m-as intreba daca fac fata la ce vreau eu si eventual de calitate.
Motor: cele mai ieftine 35 lei, Tower Pro 2408-2410, o gramada de modele la pretul acela, mai mult de jumatate iti duc EG-ul, si nu am auzit vorbe rele de ela pana acum. Ar fi bine sa alegi unul pana in 20A, vezi mai jos de ce.
Regulator: Roxxy Control 720 - 20A max continuu, 25A la varf perioade scurte - 62 lei. Il am si a facut fata cu succes la un Junior care e mai mare ca EG un pic. Mai exista HiModel de 25-33A la 73-85lei, nu le-am folosit.
Servo: cele de 9 grame, SG90 sau echivalente, 22 lei. Din astea am pe Junior si nu sunt singurul. La clasa asta fac fata cu brio. Daca vei face insa acrobatia extrema inerenta incepatorului, e posibil totusi cel de profundor sa nu reziste, auzita de la altii. Poate pe profundor ai putea pune ceva mai solid, de 14-16 grame. De ex. Hitec ZS-M218 36 lei
Elice si baterie... deja aici sunt prea multe necunoscute si variante ca sa recomand. Depind mult si de ce vei alege mai sus.
Dar EG-ul vine standard cu 9*6 parca, si se gaseste de vanzare la pret acceptabil chiar elicea lui originala, nu stiu daca pentru axul de 3mm care il au motoarele de mai sus. In jos as merge pana la 8*4, in sus pana la 11*7.
Inca odata, asta e o abordare de buget minimal, si care face fata la nevoile tale. Nu pretind ca e cea mai buna, orice completare sper sa nu fie ofensiva, ci sa il lamureasca pe colegul cu nume de bombonele, ce obtine in plus daca ia componenta x la banii y.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 20 March 2009 - 11:10 AM
... cu picioarele pe pamant ...