Mesaje in BURSA Amendament la Regulamentul Forumului
Postat 22 April 2004 - 11:36 AM
In rubrica de bursa, atit la anunturile de vinzare cit si de cumparare, nu se pot posta raspunsuri care au ca obiect contraoferte comerciale, comentarii, remarci despre autorul mesajului original sau produsul propus.
Este treaba initiatorului de subiect sa isi prezinte marfa, sa isi faca reclama si sa isi stabileasca pretul. Raspunsurile vor fi doar de la cei interesati efectiv de tranzactie (cumparatori/vinzatori dupa caz).
Orice alt mesaj va fi sters/modificat de catre moderatori fara preaviz.
Daca vreti sa facteti comentarii despre produsele propuse spre vinzare/cumparare, pret, performante va rog sa o faceti intr-un subiect separat la rubrica corespunzatoare, NU in bursa.
Multumesc pentru intelegere.
-- Nu mor caii cind vor cainii --
Postat 22 April 2004 - 12:02 PM
DE CE SI-A PERMIS SA DENIGREZE ALT BRAND(panasonic)?
MA INDOIESC PROFUND CA RHC, ALTMINTERI O ENTITATE RESPECTABILA, PROMOVEAZA SAU TOLEREAZA MINCIUNA, FIE CHIAR SI INTR-UN ANUNT PRIVAT DE VINZARE POSTAT PE SITE-UL SAU.
ORI RESPECTAM TOTI O ANUME CONDUITA SI CORECTITUDINE IN CEEA CE EDITAM, ORI NU.
NU POT SA CRED CA RHC ESTE DERANJAT DE CONTRAARGUMENTAREA UNOR FALSURI SI MINCIUNI CU INFORMATII CORECTE SI MAI ALES ADEVARATE!
DIN SUBIECTUL CU PRICINA, TOATE INFORMATIILE CARE AU FOST STERSE ERAU EXACTE, TOTUL ERA INTOCMAI, IAR CEEA CE A RAMAS CONTINE GRAVE ERORI SAU MINCIUNI!
CE SA INTELEG DE AICI?
SPER CA MODERATORUL CARE A STERS SA FIE TRIMIS LA CURSURI DE COMUNICARE, CA-I PACAT, FACE RHC-UL DE RIS!
bafta si minuni
Aceasta postare a fost editata de mizzone: 22 April 2004 - 12:18 PM
"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI
"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery
"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze
"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII
NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
Postat 22 April 2004 - 12:43 PM
De aici incolo daca ai alta parere despre ce se vinde/cumpara te rog fa-ti cunoscuta oferta intr-un subiect separat. Rubrica de Bursa nu este o rubrica de polemici despre brand-uri , este o rubrica de oferte, bune sau rele - cum cred ce cuvinta initiatorii.
Pt polemici va rog sa scrieti in celelalte sectiuni ale forumului.
-- Nu mor caii cind vor cainii --
Postat 22 April 2004 - 12:54 PM
Ceea ce faceai tu (in principiu ideea era: tu l-ai luat nou, il vinzi second hand, trebuie sa il vinzi mai ieftin) nu se chema marketing, se chema "ochii-n ograda vecinului".
In contextul actual nu ne intereseaza cu cat produce cineva o marfa. Ne intereseaza doar pretul ei pe piata. Daca piata ofera pretul, foarte bine. Daca nu, se va vinde in pierdere ca sa minimizezi pierderile. Nu te intereseaza cat castiga/pierde celalat. Piata regleaza totul.
In cazul nostru: Sa nu uitam ca Hat Shot a umplut paharul tot cu afirmatii legate de vanzari. Daca cineva vinde ceva, el raspunde de tot ceea ce scrie si pretinde pe o marfa. Daca cineva doreste sa cumpere si nu e sigur poate sa deschida un subiect pe aceasta tema.
Aceasta postare a fost editata de Olaf The Viking: 22 April 2004 - 12:55 PM
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
Postat 22 April 2004 - 03:17 PM
Numai ca eu vindeam ceva nou nout sigilat.
Mizzone;Cum poti sa afirmi "SPER CA MODERATORUL CARE A STERS SA FIE TRIMIS LA CURSURI DE COMUNICARE, CA-I PACAT, FACE RHC-UL DE RIS!" mai ales ca e cineva care te-a ajutat.
Cei care sunt in momentul asta moderatori sunt niste oameni foarte intelptii(culti) si stiu ce au de facut.
Singurul care se face de ris esti tu.
Bogdan
Aceasta postare a fost editata de bogdanut: 22 April 2004 - 03:22 PM
Postat 22 April 2004 - 03:38 PM
Dar revenind la second hand...sa nu uitam ca si o sabie din sec 16 e second hand, ar trebuie sa fie mai ieftina ca una noua.
Revenind la ce zicea mizzone, si mai ales ca sunt multi modelisti fraieriti (mai ales la vanzarile prin posta unde intai platesti si pe urma desfaci pachetul) ma gandesc (de fapt cineva propusese mai demult) ca s-ar putea face un scor pentru fiecare, cat de serios este. Cam la fel ca pe EBay. Dar probabil ca ar trebui alocate resurse mari si tot la subiectivism ajungem, adica tot nicaieri. Unul zice ca a vandut avionul intreg, in perfecta stare, altul zice ca stia ca dopu' de la rezervor e crapat si totusi l-a vandut. Pe care il crezi?!!? E adevarat ca in cazul acesta, cel care a vandut, era cunoscut ca fiind om serios. Dar daca nu era cunoscut de nimeni si totusi el era serios?
Aceasta postare a fost editata de Olaf The Viking: 22 April 2004 - 03:53 PM
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
Postat 22 April 2004 - 05:49 PM
@ olaf: vezi ca nu stiu cum te-ai bagat, da ai nimerit linga irimia (da, ala celebru, cu ea-n parapet!)
oricum, nu mai conteaza.
totusi,
bafta si minuni!
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI
"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze
"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII
NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
Postat 23 April 2004 - 09:04 AM
Sustin observatia lui Mizzone, ce ne facem cand cineva face o reclama-balon? (adica vand produs super meserias la pret super bestial.) Si vine unu fraier sau fara experienta, pune botu si ia tzeapa. Eu zic ca la fel cum se doreste sa-l protejam pe vanzator (sa nu-i stricam reclama), tre sa protejam si cumparatorii (ca sa nu ia tzeapa).
Si eu imi abtin multe comentarii despre cateva tranzactii si cateva persoane. Dar, abia astept sa apara la cotitura ca sa mai pot avertiza vre-un preten, sa nu se juleasca cum m-am julit eu. Dar pana acuma am tacut, TOCMAI pentru ca subiectul risca sa degenereze intr-o paruiala.
Prin urmare, sugerez: cine crede ca are ceva de comentat, sa o faca, dar sa-si modeleze limba cat poate el de mult, astfel ca afirmatia lui sa nu jigneasca pe nimeni. De asemenea, poata sa foloseasca o introducere de genul: "Parerea mea....". In felul asta, subliniaza faptul ca afirmatia lui este doar o parere si nu un adevar universal valabil.
Oricum, comentariile tre' sa fie cat mai bogate, si pe masura ce te invarti mai mult pe forumul asta incepi sa vezi cine e om cu greutate si cine nu, de la cine merita sa iei in serios o opinie si cine e doar un aburel... etc. Ca vorba aia, si-n viata, nu ceri sfaturi de la oricine si NU IEI IN SEAMA comentarii de la oricine.
Asa ca, parerea mea:
- comentati in voie, dar pastrati respectul in limbaj
- comentati produsul si nu vanzatorul. Lasati cititorii sa-si desprinda singuri concluziile.
- daca va roade ingrozitor limbutza cea mica si despicata, bagati MI-uri la greu, ca acolo e voie.
- cand nu sunteti siguri pe cineva de pe forum (la o tranzactie), cereti referinte. Asa am cumparat eu de la doua persoane total necunoscute mie, dar cu care aveam o cunostiinta comuna ce mi-a confirmat ca acele persoane pot fi creditate.
- credibilitatea participantilor la forum se construieste in timp.
cam asta este....
alexella
Postat 23 April 2004 - 09:48 AM
Daca dam posibilitatea ca aceste discutii sa existe, se nasc foarte repede animozitati si tot foarte repede subiectul degenereaza!!!...Ca urmare, daca cineva doreste sa atraga atentia asupra unei reclame balon, poate sa o faca pe MI sau email, la ambele capete ale sirmei. Personal, consider ca nici unul dintre noi nu este avocatul acelui brand de care se vorbeste sau chiar daca suntem avocati, litigiul nu trebuie rezolvat pe forum!!!...Hai Bafta si minuni!!!
Micul copist...Edmondo D'amicilor!
Cu rabdare si ciocan.
Postat 23 April 2004 - 04:44 PM
aici era vorba de vinzari si minciuni, asa ca nu stiu de ce te-ai bagat, da', ma rog, observ ca, mai nou, trendul ne duce spre un regim discretionar raportat la bunul plac al unui moderator sau altul, chiar daca actiunea se petrece la ecuator iar maria-sa moderatorul pescuieste la copca pe la pol...
in alta ordine de idei, animozitatile generate de conflictul de idei sint, cred, de o anvergura mai mica decit cele generate de eventuala "tzeapa" survenita, daca nu s-ar preveni minciuna enuntata la un moment dat intr-o tranzactie.
dar, s-ar putea sa nu mai conteze.
bafta si minuni(cine mai fura formule de salut sa-i crape cuartu', sa-i moara acumulatorii si sa-si lipeasca biela cu loctite de la bowgdanel!)!
Postat 23 April 2004 - 09:12 PM
Esti absolut culmea!?!?!
Parca ti-a luat cineva piinea de la gura si nici nu mai ai unde sa stai.Asa de inversunat esti.Oricum domnu avocat de branduri, va urez succes(oriunde ar fi el).
Postat 03 August 2004 - 09:42 PM
la profilul fiecaruia sa mai existe o rubrica in care sa se dea stelute pentru credibilitatea i seriozitatea in tranzactiile efectuate, cred ca 5 stelute ar fi suficient
cred ca e o parere impartiala si nepartinitoare, e urit si pacat ca putinii pasionati de ceva frumos si ma refer la modelisti sa se ia la cearta si sa poarte ranchiuna unul altuia, mai vroiam sa scriu dar cu cit ma gindesc mai mult devin subiectiv
sa auzim si sa citim numai de bine
Postat 04 August 2004 - 06:40 AM
ice.age, la 3 Aug 2004, 21:42, a spus:
si daca tranzactzia nu se efectueaza noi pe cine credem:ca fiecare o sa spuna ca tranzactzia nu s-a incheiat din vina celuilalt.
cui dam stelutza?
ce facem aici tribunal?
revenitzi-va domnilor in simtziri!!!
Postat 04 August 2004 - 08:50 AM
In cazul cel mai nefericit, atunci cand nimeni nu-mi poate spune ceva despre el, nu-mi raman decat 2 posibilitati:
1. incerc sa evit vanzarea prin posta (tre' sa vad cu ochii mei marfa)
2. mai bine ma abtin sa cumpar decat sa plang dupa bani.
Si cred ca restul discutiilor sunt de prisos. Imi pare rau pt. cei care au avut experientze neplacute de pe urma vanzarilor prin posta, dar cred ca de vreme ce au acceptat formula si-au asumat si riscul.
Am avut si eu parte de "surprize", dar vina mi-a apartinut in totalitate, chiar daca vanzatorul a avut clar intentia sa-mi traga tzeapa... Pana la urma banul din buzunar ne apartine si este de datoria noastra sa ne luam cate mai multe masuri de precautie. Nu-i apar pe tzepari dar oameni buni, invatzati sa "cantariti" ofertele care par atractive inainte de a le da curs...
Sa ne citim sanatosi!