Modelism - RHC Forum: virajele din rudder la easy cub - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

virajele din rudder la easy cub modificarea involuntara a turatiei

#31 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2661
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 19 March 2009 - 02:41 PM

Noi avem un modelist mai in virsta, am mai vazut la niste olandezi, parca si wabo le are setate alt fel.

Am inteles ca ei pun motorul si eleronul pe stinga, profundorul si directia pe dreapta, de la inceput, pe toate (planor, acro, heli). Ideea este ca incepatorul sa invete de la inceput decalat cu ambele miini (se formeaza deliberat reflexe de tip ambidextru). Orice viraj se ia simultan cu ambele miini. Asa le este mult mai usor cind trec la acrobatie. (asa sustine francezul care zboara pe Oradea)

Eu prefer setarea raspindita la noi, motor si directie pe stinga, eleron si profundor pe dreapta.

Aceasta postare a fost editata de vlad1: 19 March 2009 - 02:43 PM

0

#32 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 19 March 2009 - 02:44 PM

da vlade, adica zboara in modul 4, asa zbor si eu inca de la inceputuri, pe acelasi considerent. Aparent imi coordonez mai bine ambele degete mari in acelasi timp decat unul singur pe 2 manevre (eleron stanga, profundor tras) pe un stingur stick.

0

#33 Useril este offline   EZ* 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1695
  • Inregistrat: 10-November 04
  • Interests:aero&auto r/c

Postat 19 March 2009 - 05:08 PM

...avand in vedere punerea in functiune a unei statii achizitionate anul trecut, cu 2 manse, un cockpit SX de la Multiplex...e interesanta discutia Dvs. de aici :D :blink: :D eu fiind obisnuit cu Neon FM, caree are doar o mansa :D
0

#34 Useril este offline   MADA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 987
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 19 March 2009 - 06:04 PM

Vezi postareadan_mitea, la Mar 19 2009, 03:32 AM, a spus:

Este foarte simplu. Se poate schimba directia si numai din eleroane. Fara sa atingi rudder-ul. N-o fi prea corect dar functioneaza. Poti chiar renunta definitiv la servo-ul respectiv si sa blochezi rudder-l. In acest caz folosesti doar mansa dreapta. Daca te-ai obisnuit asa si treci la un model fara eleroane iti vine mult mai usor sa pui rudder-ul tot in dreapta.
Hai sa-l credem totusi pe SIG.

SIG bate campii in chestiunea asta.
Un viraj corect se executa din eleroane + directie. Si e normal, daca vrei sa inveti sa zbori corect, sa ai directia pe CH4, pe mansa cu motor.
Daca nu....motive se pot gasi destule ca sa inveti gresit...inclusiv acela ca SIG este genial....

Aceasta postare a fost editata de MADA: 19 March 2009 - 06:05 PM

0

#35 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 19 March 2009 - 06:21 PM

Nu-i nevoie sa ne aprindem. Deci tu sustii ca pentru un incepator care zboara un model fara eleroane este bine sa aibe rudder-ul pe mansa cu gazul. Ok.
0

#36 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 19 March 2009 - 07:33 PM

fiecare zboara cum s-a obisnuit. Eu am invatat singur sa zbor nestiind (sau afland prea tarziu) ca mai am 2 colegi prin zona care m-ar putea indruma la primele zboruri.

Aici nu judecam modul in care zboara X si Y ce faptul ca daca nu ai eleroane, sa inlocuiesti canalul directiei cu cel al eleroanelor, in orice mod ai fi.

Inteleg argumentatia celor de la SIG, din moment ce nu ai eleroane, directia va fi conceputa in asa fel incat sa aiba efectul eleroanelor - vezi cuburile fara eleroane, de la multiplex, robbe, etc, unde aplicarea directiei are rezultat inclinarea modelului in acea parte, virajul luandu-se si cu profundor.

Pentru un incepator asta oarecum ii da impresia ca ar avea eleroane, si probabil ca atunci cand va trece la un model cu eleroane va avea deja reflexele formate pentru executarea unui viraj banal. De acolo poate sa rafineze manevra aplicand si directie. Eu de exemplu nu am aplicat directie foarte mult timp de la primul zbor...

0

#37 Useril este offline   Red Sky 

• Gold Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 15-March 06

Postat 19 March 2009 - 07:43 PM

Eu raman la concluzia ca e absurd sa zbori un avion fara eleroane care are directia pe stanga. Vorbesc de oamenii "normali", care zboara in mod 2.

PS
Aceste modele sint facute in asa fel incat la actionarea directiei sa se incline, nu doar sa vireze (vezi: Kriminel mai sus).
www.redsky.ro
0

#38 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 19 March 2009 - 07:49 PM

Ma bag pentru ultima data:
un viraj CORECT foloseste cele 4 comenzi.Cum se invata fiecare,in functie de dexteritatea pe care o are pe fiecare mana,este o problema personala a fiecaruia.Indiferent ce zice SIG!
De aceea statiile au mod 1,2,3 etc.
Interesanta devine discutia pe parte "regionala" ca sa zic asa:
Oare cine ii zboara in Romania modelele lui Wabo sau Cornel de exemplu?
Si tot eu raspund sincer : probabil nici nu reusesc sa decolez cu el....dupa mintea mea(sau reflexele mele formate) are mansele incurcate in asa hal, incat eu personal nu ma descurc cu ele.
Deci atata timp cat efectuati un viraj corect nu trebuie sa va faceti probleme cum aveti mansele setate.
Daca doriti asistenta de la un zburator cu experienta,si zburati in alt mod decat cel uzual "regional", atunci se complica un pic problema.....
flying is my life...
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu