Modelism - RHC Forum: Fabricarea acasa a unui tub electronic - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Fabricarea acasa a unui tub electronic sau ce poate face pasiunea

#1 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 13 March 2009 - 06:42 AM

Dupa ce mitul ca nu se poate face si zbura un elicopter a cazut, azi, am mai trecut de o bariera psihologica. Multumita lui Cirip care mi-a aratat filmul mi-am dat seama ca un om cu adevarat pasionat poate face orice. Nu vreau sa fiu patetic dar pe mine m-a bulversat:
http://dailymotion.virgilio.it/video/x3wrz...mpe-triode_tech
0

#2 Useril este offline   scimitar 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 04-July 08

Postat 13 March 2009 - 08:27 AM

cum scotea aeru din ele?
0

#3 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 13 March 2009 - 08:43 AM

11:10 "Faire le vide"
A pus o cantitate mica de bariu, care incalzit puternic prin inductie absoarbe prin oxidare si ultima molecula de oxigen care ar putea sa mai fie ratacita pe acolo prin tub.

La ce laborator are tipul acolo, nici nu i-a fost greu http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
A copiat aproape identic procesul industrial.

Asteptam cu interes primul tranzistor facut in bucatarie.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 13 March 2009 - 08:44 AM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#4 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3630
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 13 March 2009 - 09:18 AM

Meserias tipul, dar pentru a face asa ceva ai nevoie de pasiune foarte mare si un laborator utilat corespunzator.
Astept primul integrat facut homemade.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#5 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2009 - 01:02 PM

Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost modul de abordare a problemei. Si-a facut toata S.D.V.-istica. Nu s-a lasat ademenit de influenta vremurilor ''mess''. In film sunt solutii extrem de interesante. Masina de sudat in puncte, pompa de vid (doar in ultima faza a folosit bariul pentru a elimina si ultimile ramasite de gaze), presa si matrita pentru culotul tubului, aparatura de verificare din final si sumedenia de dispozitive de pe parcurs. Este evident ca pentru el drumul a fost cel mai interesant. Mai interesant decat destinatia.
Consider ca este un exemplu pentru noi prin modul de abordare si as sugera sa fie ''pinat'' la tehnice cu o explicatie corespunzatoare.
0

#6 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 13 March 2009 - 02:14 PM

Incre - fuking - dible.... Sunt fara cuvinte.
DT
0

#7 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 13 March 2009 - 02:49 PM

Foarte tare, dar la ce foloseste? A, m-am prins! Isi face final de 200W/2,4 GHz ca sa omoare radarul de la Chitila!
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#8 Useril este offline   Red Sky 

• Gold Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 15-March 06

Postat 13 March 2009 - 07:16 PM

Vezi postareaMLGore, la Mar 13 2009, 02:49 PM, a spus:

Foarte tare, dar la ce foloseste?

Aia ma intrebam si eu.

Doar un dinozaur...
www.redsky.ro
0

#9 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 13 March 2009 - 08:39 PM

Mi se pare foarte interesant linkul , nu mi-am imaginat pana acuma ca se poate face asa ceva si acasa. Dotarea, cu exceptia aparatului de vidat , nu mi se pare iesita din comun , practic si un modelist care se respecta le are cam pe toate. Intrebarea "la ce foloseste " nu cred ca isi are locul mai ales cand e vorba de hobby. Pe mine unu m-a impresionat , poate si pentru faptul ca am inceput electronica inca de pe vremea tuburilor..

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 13 March 2009 - 08:43 PM

0

#10 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 13 March 2009 - 09:24 PM

Vezi postareaSir_Vaska, la Mar 13 2009, 08:39 PM, a spus:

...Dotarea, cu exceptia aparatului de vidat , nu mi se pare iesita din comun , practic si un modelist care se respecta le are cam pe toate...

Ai aparat de sudura in puncte?! Te intreb caci mi-ar trebui si mie sa pot suda ceva de mici dimensiuni si-s curios daca se poate realiza in casa.

0

#11 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 13 March 2009 - 09:28 PM

Vezi postareaMLGore, la Mar 13 2009, 02:49 PM, a spus:

Foarte tare, dar la ce foloseste? A, m-am prins! Isi face final de 200W/2,4 GHz ca sa omoare radarul de la Chitila!

Ummm... Sincer, tuburile au doua avantaje mari:

- zgomot propriu mult mai mic decat semiconductoarele;
- rezista mult mai bine la orice fenomene de tip strapungere (in urma carora un tranzistor poate fi aruncat la gunoi); face un arc in interior si gata, isi revine.

De exemplu anumite aparate rusesti de vanatoare - in uz! - mai au inca electronica pe TUBURI. Miniaturale, dar totusi tuburi. "Prietenii" stiu de ce...
Ave
0

#12 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 13 March 2009 - 09:33 PM

@Navigator.

Citeaza

si-s curios daca se poate realiza in casa

Desigur ca se poate face in casa. Bare de Cu sa ai pentru varfuri. Scheme de calcul erau si prin vechile Tehnium, daca nu gasesti pe net. Mecanic, sistemul de actionare o sa te streseze, dar se poate rezolva.
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#13 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 13 March 2009 - 10:04 PM

Vezi postareanavigator, la Mar 13 2009, 09:24 PM, a spus:

Ai aparat de sudura in puncte?! Te intreb caci mi-ar trebui si mie sa pot suda ceva de mici dimensiuni si-s curios daca se poate realiza in casa.

De regula folosesc aparatul de sudura, i-am pus special pentru asta 3 spire din platbanda foarte groasa de Cu. Cand am avut nevoie, varfurile tot timpu le-am improvizat. De regula folosesc mai rar, pentru ce am nevoie cel mai des folosesc un miniautogen cumparat de la Rocast.

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 13 March 2009 - 10:05 PM

0

#14 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 March 2009 - 12:02 AM

Citeaza

"Scheme de calcul erau si prin vechile Tehnium, ......"

Poate ajuta cuiva aceste scheme:

Imagine atasata: sudura_in_puncte_1.jpg

Imagine atasata: sudura_in_puncte_2.jpg
0

#15 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 March 2009 - 03:27 AM

Cateva vorbe despre autor:
http://paillard.claude.free.fr/
0

#16 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 14 March 2009 - 08:33 AM

old is better

Si ca o completare...orice radioamator care se respecta finalul de emisie il are facut pe tuburi. Pentru iesit in aer liber se foloseste un final pe semiconductori pentru ca e mai putin energofag, cand esti nevoit sa-l alimentezi din bateria masinii, dar pentru lucru acasa marea majoritate folosesc finali pe tuburi.
Sa nu mai vorbim de aplificatoarele finale pentru intrumentele muzicale. Marsall inca mai fabrica "statiii de amplificare" pe tuburi.
If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#17 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 14 March 2009 - 12:39 PM

Exista si placi de sunet pentru calculator, cu tuburi; ba mai mult, acum cativa ani, AOpen a scos pe piata o placa de baza cu sunet integrat, care avea un tub electronic.
Si pentru cei care intreaba la ce foloseste: dar voua la ce va foloseste modelismul ? ca mie nu stiu daca imi foloseste la ceva... dar ma distrez de minune.
0

#18 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 14 March 2009 - 04:20 PM

Intrebarea nu era "La ce foloseste un tub electronic" ci "La ce foloseste sa-l fabrici". Tuburile se folosesc in continuare in multe domenii, dar cred ca e greu sa fabrici acasa doua tuburi identice. Nu cred ca poate concura cu Electroharmonix, JJ, etc. Si eu sunt fan tuburi electronice cand e vorba de preamplificare audio dar e foarte greu sa obtii performanta din ele daca nu stii cum. Un prieten are o vorba: decat prost pe tuburi mai bine bun pe tranzistori.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#19 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 March 2009 - 06:41 PM

Cred ca este simplu. Pentru el placerea a fost realizarea S.D.V.-urilor si procesul de fabricatie in sine. Este similar cu a spune: "De ce sa faci un model cand un ARF este mai iefin?".
Totodata a avut o mare placere in a studia istoria tuburilor si a procesului de fabricatie.
Asa a inteles el sa sarbatoreasca centenarul tuburilor electronice. Si a vrut sa stabileasca o legatura peste ocean cu tuburi manufacturate.
Cu tot respectul vorba prietenului mi se pare....putin deplasata. Nu vreau sa intru in polemica si sa stricam topicul.
As propune, inca o data, sa pinam topicul ca exemplu de abordare si de rezolvare a unui proiect.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 14 March 2009 - 06:42 PM

0

#20 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 14 March 2009 - 07:48 PM

...no comment, satisfactia lucrului manual nu suporta comparatii mai ales daca produsul functioneaza ,indiferent daca serveste sau nu la ceva, insa nu e premiera mondiala, acum v-o 30 de ani vazusem un tutorial in Modelist Konstructor cu un rus care facea acelasi lucru, si probabil mai sunt si altii ca el!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#21 Useril este offline   dorelcretu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 31-August 06

Postat 14 March 2009 - 08:17 PM

Fantastic, dupa ce am vazut asta, filmul din tineretea mea in care un avion ateriza cu mari probleme in desert si un grup de indivizi , dintre care unul era modelist reusesc sa faca o aeronava dintr-o singura aripa si sa decoleze poate fi foarte plauzibila.Mai mult, find de profesie electronist, si in jurul nostru mai avind tuburi doar la cuptorul cu microunde si cu indulgenta ceva corpuri de iluminat, performanta mi se pare deosebita. Poate avem un caz de amestec perfect intre pasiune ,inventivitate si profesionalism de inalta tinuta. As indrazni sa spun , acel profesionalism de tip enciclopedic, al magistrului de tip clasic (care cam lipseste din mediile noastre academice-na ca m-am scapat) Dar poate ca asa e mai bine.Se spune despre alpinism ca e arta sublima a inutilului -pentru multi poate si ce se vede aici, dar eu l-as prezenta tuturor celor ce au o pasiune si vor sa faca ceva ce nu e destinat a fi pus pe taraba si sa capete un pret, sa fie vindut. Multumesc Domnule MITEA.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu