Am inceput cu aripa mult mai mica decat cele din film (2m in loc de 4,8m) - sper sa nu fie probleme.
Deocamdata
Structura e din sipci de brad la lonjeroane si sectiunile din polistiren extrudat de 4cm grosime. Bordul de fuga e format din tabla de Al. de 0.3mm recuperata de la offset-uri de tiparit. Ce se vede in poza e partea "vopsita" a tablei. Lipiturile la schelet sunt cu clei poliuretanic, la fel tabla de aluminiu vad ca prinde foarte bine si pe polistiren si pe lemn cu acest adeziv.
Am incercat sa impanzesc initial cu panza chioara "sifon" intinsa pe ud si lipita cu aracet, in speranta ca prin uscare se va intinde dar nu prea a fost asa. Testul l-am facut la un prieten care are o casuta in mijlocu campului, langa lac, vand cacalau si constant. De fapt vantu a fost cam tare. Am constatat ca aripa tinde sa oscileze chiar "din mana" si cu contragreutatea atasata jos se oprea din oscilatie. Vantul a fost prea puternic (cred ca peste 5m/sec) pentru teste fara riscuri deci deocamdata m-am intors acasa cu aripa intre picioare in ideea sa-i fac o impanzire si un suport mai acatari.
Alte detalii
- profil simetric NACA 0014 cu coarda de 40cm (lungimea aripii 194cm)
- greutatea neimpanzita ~980 de grame, cu panza (asta proasta) 1160 grame
- carpa alba din poze e cea care nu prea a iesit.
- cei de la econologica am impresia ca au invelit cu prelata de polipropilena - aia ieftina din brico - verde, albastra sau gri care arata ca un sac de rafie cu folie subtire pe de-asupra.
Deocamdata asta e povestea. Daca aveti idei cu variante de impanzire, va sunt recunoscator.
Aceasta postare a fost editata de ctotth: 07 March 2009 - 11:43 PM