Cel mai ieftin aeromodel posibil
Postat 21 July 2004 - 05:37 AM
Cind il vei face la o scara marita, ii vei pune si motor, s-ar putea sa cauti din nou "linkurile", fiindca din cite cunosc eu aerodina lenticulara e destul de instabila.
"oK,Ok da daca si o cutie de pitza poate zbura!, ......"
Nu trebuie sa-ti zic ca de fapt "corpul" va fi cel care va asigura sustentatia si atunci vei fi curios sa vezi cam ce se intimpla acolo.
Oare gresesc?
Cu stima,
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
Postat 21 July 2004 - 03:53 PM
Am vazut io intr-o zi pe DISCOVERY niste chestii futuristice cu care urmau sa fie inzestrati soldatii americani...... Aveau niste mici "AEROMODELE" IDENTICE cu ceea ce am focut io, numai ca in chestia aia MICA ...au reusit sa bage :
-Motor electric
-acumulatori pt motor
-variator de turatie
-2 servouri si un giroscop stabilizator
- 1 receptor pt servouri
-acumulatori pt receptor
- 1 CAMERA DE LUAT VDERI .....COLOR + ZOOM ! ! ! ! !
-acumulatori pt camera de luat vederi + un EMITATOR PT TRANSMITEREA DATELOR FILMATE !!!
Nu stiu cum sa va scpun chestia aia mica era BURDUSHITA CU TEHNOLOGIE si nu cred ca mai avea nici un CM liber in ea. Era facuta din balsa si era folosita pentru recunoasterea terenului care urma sa fie parcurs de un grup de soldati ! Soldatul avea la ochi niste ochelari prin care vedea ceea ce era filmat de camera ! :rolleyes:)
PS: CHESTIA AIA MICA PLINA DE TEHNOLOGIE ......ERA DE UNICA FOLOSINTA :D
Postat 21 July 2004 - 04:26 PM
Postat 21 July 2004 - 08:08 PM
iar despre ce discutatzi voi este depasit de mult nu numai din cauza ca a aparut la discovery ci din cauza ca s-au plictisit deja
de atatzia ani de cand o folosesc.
Postat 22 July 2004 - 06:13 AM
Postat 22 July 2004 - 09:12 AM
In general ..acolo unde se folosesc chestiile astea PLOUA TORENTIAL CU RACHETE SOL-SOL SI CU GLOANTZE ....
Daca cautzi asa ceva ..DUTE TARE ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Postat 07 August 2004 - 12:58 PM
Sunt nou pe aici, am urmarit discutiile voastre despre constructia aeromodelelor, sunt chestii foarte interesante. Eu sunt cam incepator in aeromodelism, in sensul ca nu am pilotat niciodata un avion motorizat, nici macar nu am vazut unul in realitate, si cred ca primul pe care il voi vedea va fi al meu, tot ce am facut a fost doar sa construiesc avioane din polistiren pe care le lansam de pe bloc, iar in bot le puneam cuie pentru stabilizare, din pacate nu efectuam prea multe lansari cu ele pt ca se distrugeau la aterizare (se propteau in pamant, in geamuri, am spart si un far al unei dacii, dar nu a aflat proprietarul). Acum ca am terminat cu bacul si admiterea am intrat la Aerospatiale, vreausa ma apuc de treaba...deja am iceput sa construiesc un avion din polistiren, pe care o sa-l motorizez cu un motor seria 300, si statie radio luata de la masinutele teleghidate.
Am vazut aici ca ati pomenit ceva de un concurs de admitere la Nasa, poate cineva sa ma lamureasca si pe mine despre ce este vorba. Si as mai avea doua intrebari pt Mamutel, de unde, si ce program foloseste pt proiectarea acelor avioane......Multumesc
Postat 07 August 2004 - 02:17 PM
Aceasta postare a fost editata de LooSeR: 07 August 2004 - 02:19 PM
Postat 07 August 2004 - 02:32 PM
Pentru 3D incearca Rhino. Mi se pare mult mai bun decat Autocad-ul...parea mea.
Daca vrei si altele mai free am o lista intreaga. Dar sunt mai slabute.
Postat 08 August 2004 - 05:30 PM
Postat 08 August 2004 - 11:10 PM
Nu va prostiti ...A CAD ...A Computer Aided Design.este cel mai bun.. !!!! Intrati pe subiectul ANTONOV 24 si o sa vedeti de ce e capabil A CAD ul :D si inca nu l-am folosit la capacitate maxima (nu m-am folosit de toate functiile)
Postat 08 August 2004 - 11:33 PM
O sa iti spun ceea ce probabil o sa iti spun asi altii...nu te mai complica cu radiocomenzile alea de masinute ca iei teapa.Alea sunt niste jucarele. Fiecare dintre noi a incercat la inceput sa faca tot felu de inventii dinastea, dar dupa mult timp si bani pierduti am ajuns la concluzia ca este mai bine sa dai un ban la inceput pentru ceva bun decat sa cheltui mai multi bani pe prostii si sa ajungi in final la aceeasi concluzie. Eu sunt aeromodelist, mai nou si navo,auto, si daca chiar te pasioneaza problema, pot sa te ajut cu cate ceva. Acum sunt in vacanta la Cta dar la toamna ne putem intalni. Eu lucrez si la palat la navo asa ca pot spune ca am atelierul la dispozitie, asa ca pot sa te ajut.
tel meu 0721597850
Aceasta postare a fost editata de teo: 08 August 2004 - 11:34 PM
Postat 09 August 2004 - 07:22 AM
Postat 09 August 2004 - 10:07 AM
Acest raspuns este pentru Space Odyssey.
Sa stii ca pentru inceput poti folosii RcCAD - shareware.
Acest program te lasa sa iti "modelezi" modelul.
Apoi, poti sa il incerci in FMS - freeware.
Efectiv, poti sa il simulezi in zbor RC.
Eu am lucrat cu cele doua programe.
In cateva ore, ai satifactia unei constructii si al unui zbor virtual.
Apoi te apuci sa tai polistirenul - eventual il plachezi!
Postat 10 August 2004 - 09:13 PM
Postat 16 August 2004 - 12:02 PM
Daca vrei placa groasa de 2,5 sau 5 cm, gasesti la mag. cu profil de constructii. Au diferite greutatzi specifice asa incat sa citesti etichetele inainte de a cumpara ceva... Mai bine incerci sa iei polistiren expandat de 15kg/m3 , si-l invelesti cu ceva (mere cel mai bine decupat pe CNC ).
Postat 16 August 2004 - 02:25 PM
Cu alte cuvinte unde gasesc un CNC comercial ....?
Postat 16 August 2004 - 02:57 PM
Postat 16 August 2004 - 03:56 PM
Silfax, la 16 Aug 2004, 12:02, a spus:
Daca vrei placa groasa de 2,5 sau 5 cm, gasesti la mag. cu profil de constructii. Au diferite greutatzi specifice asa incat sa citesti etichetele inainte de a cumpara ceva... Mai bine incerci sa iei polistiren expandat de 15kg/m3 , si-l invelesti cu ceva (mere cel mai bine decupat pe CNC ).
N-are astia la magazine . Am fost la o gramada si nu am gasit. La Bricosore au la 1 milion jumate nu stiu cate placi .
Nu merge polistirenul ala pt ce vreau eu. Vreau de fapt aripa delta cu motor termic . Am fost cucerit iremediabil de bestia aia. La 250 km/h cred ca nu rezista polistirenul expandat .
Postat 16 August 2004 - 04:12 PM
Citeaza
Nu merge polistirenul ala pt ce vreau eu. Vreau de fapt aripa delta cu motor termic . Am fost cucerit iremediabil de bestia aia. La 250 km/h cred ca nu rezista polistirenul expandat .
Bre Zoade, cum dreaq nu gasesti in Bucale'? Ca de acolo pleaca-n toata tzara tiruri cu ele! Vezi ca Stirodurul este mai dens decat Styrofoam-ul pt. ca este pt. pardoseli, este adevarat ca este destul de scump 300-500.000 placa de 1.5x1m. Ia de cauta pe la depozitele de mat. prin Militari, ca sigur au!
Postat 16 August 2004 - 04:55 PM
Postat 16 August 2004 - 05:28 PM
Daca invelesti aripa cu furnir de abachi tine si la 300km/h.Trainerele cu reactie Kangooro si
altele au aceasta configuratie fuselaj fibra de sticla aripa polistiren/abachi.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Postat 21 August 2004 - 01:13 PM
pt. teo...mi-ar placea sa colaboram....chiar ma gandeam la formarea unei echipe in cadrul acestei facultati, chir si din afara ei formata din oameni care sa lucreze impreuna in aeromodelism rachetomodelism si chiar mai mult, cercetare.....chestii de viitor in domeniul aerospatial...
Postat 24 August 2004 - 08:31 AM
Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
Postat 24 August 2004 - 09:08 AM
BogdanStancu, la 24 Aug 2004, 08:31, a spus:
te-ai dat de gol Bogdaneee
0728.26.93.19
Postat 24 August 2004 - 09:14 AM
Aripa e tare rau. Io zic ca daca o sa apara mai multe pe camp o sa poate fi imbunatatita . Fiecare vine cu idei si o sa iasa ceva si mai bun. De aia o sa documentez cu poze si explicatii clare modul de constructie.
Oricum promit distractiune la max . Deja m-am pregatit si pentru o a doua aripa in caz de se va rupe prima sa nu pierdem timpu. Zod ala micu deja tremura in somn .