Modelism - RHC Forum: Jeti Duplex - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Jeti Duplex Sistem duplex 2.4GHz

#1 Useril este offline   docmarius 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 398
  • Inregistrat: 05-July 08

Postat 29 January 2009 - 01:52 AM

Am decis sa-mi schimb sistemul de 2.4 GHz de la Futaba (Modul TM-8 pe o FF9CP) si sa trec pe Jeti Duplex, acesta oferind un canal de retur, cu telemetrie si avertizare de iesire din raza de actiune a telecomenzii. Elementul decisiv a fost faptul ca Futaba prezinta diferente intre receptoarele de pina la 7 canale si cele de peste 7, fapt ce m-a iritat destul de mult, fiind necesara schimbarea pozitiei unui microswitch. Un mare avantaj la Jeti este faptul ca ofera failsafe pe toate canalele, nu numai pe canalul 3 cum face Futaba.

Iata setul complet, cu un pachet de tigari ca referinta de marime:
Fisier atasat  set.jpg (60.66K)
Number of downloads: 1169

Ca si marime, modulul TX este similar cu cel de la Futaba, pe care il inlocuieste, antena fiind detasabila folosind mufe inverted SMA (antena standard de access point pe 2.4 GHz).
Fisier atasat  tx.jpg (32.49K)
Number of downloads: 1164

Receptorul de 4 canale este extrem de mic, cu o greutate de 5g. Iata comparatia cuc futaba (de 7 canale ce-i drept) pe care l-a inlocuit.
Fisier atasat  rx.jpg (32.32K)
Number of downloads: 1119

L-am montat pe Pelikan Malibu, insa din pacate, datorita unor accidentari anterioara, Malibu s-a pliat in zbor, fara sa-mi ofere prea mult timp de evaluare a sistemului.
Fisier atasat  jeti_malibu.jpg (50.22K)
Number of downloads: 1112

O sa revin cu detalii pe parcurs, despre Jetibox (cutia de programare a sistemului) si receptoarele de 6 si 8 canale.

Marius

Aceasta postare a fost editata de docmarius: 29 January 2009 - 01:54 AM

West Hobby Team
--------------------
Modele: Robbe Pitts S12, GL-450C, Pelikan X-treme, Ripmax Bossanova 15cc, Raptor 620SE
R/C: Futaba FF9C 35MHz/Jeti Duplex 2.4GHz, ESU ECoS II
0

#2 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 29 January 2009 - 06:17 AM

Foarte tare, din cate am vazut asa fugar pare un candidat bun pentru cei care vor sa renunte la invechitul 35/40Mhz si sa treaca la 2.4Ghz. Oricum Jeti a facut o surpriza placuta, preturile sunt ok din punctul meu de vedere si probabil ca le va trage si pe cele de la FASST in jos...

Tine-ne la curent :angry2:

0

#3 Useril este offline   docmarius 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 01 February 2009 - 01:05 PM

Deci, primele concluzii si probe...

Ieri am testat compatibilitatea cu alte sisteme in 2.4, in conditii de indoor.
Am folosit Jeti in paralel cu sisteme JR, Futaba si cu Wfly cu care care se livreaza Lama in 2.4.

Concluzia este ca obiectele coexista pasnic si nu se interfereaza de nici un fel.
(Ce e sigur e sigur...)

Am montat un receptor de 6 canale pe heli si aparent e ok.
Urmatorul candidat este Pelikan X-Treme cu receptorul de 8 canale.

Sunt curios cum functioneaza outdoor (cand vremea va permite).

Aceasta postare a fost editata de docmarius: 01 February 2009 - 01:09 PM

West Hobby Team
--------------------
Modele: Robbe Pitts S12, GL-450C, Pelikan X-treme, Ripmax Bossanova 15cc, Raptor 620SE
0

#4 Useril este offline   docmarius 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 17 February 2009 - 01:03 AM

Cu ocazia Indoor 2009 am folosit sistemul Jeti cu receptorul de 4 canale.
Nu a creat pina acum nici un fel de probleme, controlul m-i s-a parut stabil iar de interferente nu poate fi vorba (cu toate ca pe acolo existau tot felul de sisteme 2.4GHz).

De asemenea am montat receptorul de 6 canale pe GL450 si nu am sesisezat nici o diferenta fata de Futaba (cat se poate spune dupa 3 hoveruri indoor la un incepator...).

Sper sa gasesc raspuns la intrebarea pusa la Indoor: Si ai incredere in sistemul asta?
Pina acum e bine!

Sporuri!
West Hobby Team
--------------------
0

#5 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 17 February 2009 - 08:31 AM

Vezi postareadocmarius, la Feb 17 2009, 01:03 AM, a spus:

Cu ocazia Indoor 2009 am folosit sistemul Jeti

Indoor 2009 a fost competitie FIA?
Daca da, arbitrii cunosteau acel paragraf care spune ca nu este permisa utilizarea sistemelor RC cu transmisie bidirectionala?
"The bi-directional communication between the TX and RX is forbidden in the FAI rules"

Vezi postareadocmarius, la Feb 17 2009, 01:03 AM, a spus:

Sper sa gasesc raspuns la intrebarea pusa la Indoor: Si ai incredere in sistemul asta?
Pina acum e bine!

Verifica daca al tau este din lotul cu probleme:
http://www.rcgroups....ad.php?t=991873
... cu picioarele pe pamant ...
0

#6 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 17 February 2009 - 10:01 AM

"Nu este permisa comunicarea bidirectionala" (traducerea), asta nu inseamna ca nu poti folosi un sistem care suporta si acea functie (ma refer daca ea se poate si e oprita), nu ?

Aceasta postare a fost editata de protheus: 17 February 2009 - 10:03 AM

"Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#7 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 17 February 2009 - 10:14 AM

Vezi postarearenatoa, la Feb 17 2009, 08:31 AM, a spus:

Daca da, arbitrii cunosteau acel paragraf care spune ca nu este permisa utilizarea sistemelor RC cu transmisie bidirectionala?
"The bi-directional communication between the TX and RX is forbidden in the FAI rules"

Este interzisa comunicarea nu si faptul ca echipamentele folosite sunt capabile de asa ceva.

imi place cum ai gasit tu o hiba in concurs <_< .. Mai ales ca doc statea la fiecare figura cu ochii pe ecranul ala sa vada altitudinea si viteza <_< si iti dai seama ca astepta din moment in moment sa iasa din raza statiei in sala... si daca nu avea telemetrie era mancat.

SHIT .... Doc.. esti descalificat !

Aceasta postare a fost editata de ZOD: 17 February 2009 - 10:16 AM

DT
0

#8 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 17 February 2009 - 11:28 AM

Vezi postarearenatoa, la Feb 17 2009, 08:31 AM, a spus:

nu stiu ce-i aia FIA.
daca vorbesti de FAI,da arbitrii cunosteau aceasta regula.,mai alea ca ambii sunt arbitrii FAI incepand cu anul 2009.
flying is my life...
0

#9 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 February 2009 - 11:44 AM

Nu am nimic cu concursul.
Am vrut doar sa atrag atentia, dar, cum vedem la tot pasul, nu respectarea reglementarilor este de blamat, ci ziaristul care scrie despre asta...

Si mie imi place cum se gasesc tot timpul scuze la nerespectarea regulamentelor in vigoare.
Acea reglementare nu a fost introdusa de FAI pentru Jeti. Telemetrie exista de mult in modelism.
Intrebati-i pe ei care e ratiunea. Eu as putea gasi una in alt sport unde electronica a distrus spectacolul: F1. Silviu, de aici balba cu FAI-FIA <_<

Vezi postareaZOD, la Feb 17 2009, 10:14 AM, a spus:

Este interzisa comunicarea nu si faptul ca echipamentele folosite sunt capabile de asa ceva.

imi place cum ai gasit tu o hiba in concurs <_<

0

#10 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 17 February 2009 - 11:53 AM

Vezi postarearenatoa, la Feb 17 2009, 11:44 AM, a spus:

Nu am nimic cu concursul.
Am vrut doar sa atrag atentia, dar, cum vedem la tot pasul, nu respectarea reglementarilor este de blamat, ci ziaristul care scrie despre asta...

Si mie imi place cum se gasesc tot timpul scuze la nerespectarea regulamentelor in vigoare.
Acea reglementare nu a fost introdusa de FAI pentru Jeti. Telemetrie exista de mult in modelism.
Intrebati-i pe ei care e ratiunea. Eu as putea gasi una in alt sport unde electronica a distrus spectacolul: F1. Silviu, de aici balba cu FAI-FIA <_<

Concursul (Aeropower Indoor Challenge) e privat, n-are legatura cu FAI cu FRMD. Si repet .. ca vad ca eviti.. folosirea telemetriei este interzisa nu faptul ca instrumentul e capabil de asa ceva.
Si absurditatea problemei puse de tine am scris-o mai sus... e de real ajutor sa stau cu ochii pe displayul ala care sa iti zica ce ? "Esti pe cale sa faci cunoistinta cu zidul..." heheheh.
DT
0

#11 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 17 February 2009 - 01:34 PM

Vezi postarearenatoa, la Feb 17 2009, 11:44 AM, a spus:

1. ci ziaristul care scrie despre asta...
2. mie imi place cum se gasesc tot timpul scuze la nerespectarea regulamentelor in vigoare.
3.Acea reglementare nu a fost introdusa de FAI pentru Jeti. Telemetrie exista de mult in modelism.
4.Intrebati-i pe ei care e ratiunea.

1.de obicei ziaristii fac numai gafe asta se stie, si scriu aiurea(off-topic).
exemplu: acest subiect se cheama Jeti duplex,in mod logic eu as fi intrebat in subiectul concursului daca acesta a fost conform regulamentelor FAI.
2.care scuze? regulamentul concursului Indoor a fost publicat cu mai mult de 30 de zile inainte de inceperea acestuia in subiectul dedicat .trebuia doar sa-l dai jos si sa-l citesti.totusi ca sa nu te mai chinui iti spun eu sigur ca nu zice nimic despre telemetrie.
3.crezi ca noi nu stim??
4.nu e nevoie,eu cel putin stiu.

oricum pentru indoor este un pic aberant cum zicea Zod mai sus.in fractiunea de secunda in care ai luat ochii de pe model acesta este deja infipt in zid.
flying is my life...
0

#12 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 17 February 2009 - 05:36 PM

renatoa te rog eu mult, las-o balta cu flame-ul asta impotriva oricarui sistem 2.4 doar pentru ca tu esti conservator si preferi 35MHz. Pe bune esti repetitiv si plictisitor!

Este absolut evidenta neinformarea ta, si cu referire la ce-ai debitat aici si cu referire la alte discutii. Este de asemenea evident faptul ca nici macar nu ai citit care-i treaba cu acest sistem, ai citit doar fullduplex si ai fost in stare sa faci un rationament (gresit de altfel).

In cazul particular al lui doc, singura comunicatie din model catre statie se face doar cand frame-urile pierdute din cauza semnalului cresc peste un anumit prag. Atunci receptorul emite statiei acest lucru iar statia semnaleaza pierderea iminenta a semnalului printr-o serie de beepuri.

Display-ul auxiliar nu a fost conectat niciodata in concurs, si crede-ma l-ai observa daca ar fi conectat. Iar pentru un model de 140g atasarea probelor pentru telemetrie nu avea absolut nici un sens. De aici nimeni nu si-a pus problema cum zice ZOD de inaltime, viteza si radar, doar tu, unul care nici nu ai fost la concurs, nici nu ai vazut scula in sine dar esti plin de pareri impertinente.

Numai bine,
Calin

0

#13 Useril este offline   docmarius 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 21 February 2009 - 11:16 PM

Ca o mica clarificare... Telemetria chiar nu poate fi oprita. Insa ceea ce transmite este doar tensiunea data de BEC. Adica 5V dupa care pica modelul daca scade :rolleyes: In plus, trebuie sa atasezi receptorului un Jetibox, care sincer nu stiu inca cum ar putea fi fixat de statie ca sa vezi ce arata. Si daca nu iti arata telemetria e ca si cand nu ai avea-o.
Acum interpretarea e la latitudinea fiecaruia.
Hmmm. Ma simt cu musca pe caciula!

@renatoa: merci de link. Intr-adevar la numarul de serie al meu zice sa-l trimit inapoi la verificare. Si e clar ca trebuie facuta treaba asta. Insa ce e de admirat este ca Jeti a avut decenta sa-si asume responsabilitatea si sa faca un recall (care nu e chiar ieftin dat fiind ca schimba scula).
Ceea ce n-o sa vezi niciodata la de-alde Futaba, care refuza orice fel de bug report dupa cum zic forumurile. Cica "we do it right the first time". S-ar contrazice cu filozofia si cu motto-ul lor.

Sporuri!
West Hobby Team
--------------------
0

#14 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2009 - 11:32 PM

Ma bucur ca am putut fi de folos.
Intr-adevar Jeti au o viteza de reactie la rezolvat buguri de invidiat.
Ce nu e de invidiat este ca tot curg... bugurile... cine a cumparat le cam face beta testing, asa ca sa nu ii plangem ca ii costa recall-ul.
De curiozitate, cine a vandut a avut vreun rol de intermediere in recall, sau ai trimis direct la Jeti?
0

#15 Useril este offline   docmarius 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 February 2009 - 12:01 AM

Abia astazi am trimis un mail la dealer... O sa vedem. Pina acum relatia a fost foarte OK.
Din ce am vazut prin alte forumuri, totul decurge prin dealeri.
West Hobby Team
--------------------
0

#16 Useril este offline   docmarius 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 February 2009 - 01:44 PM

Am primit confirmarea. Dealerul se ocupa de problema, daca nu cumva doresc eu sa trimit direct la Jeti.
Ar fi bine ca toti sa aibe o atitudine asemanatoare. Nu am ce comenta.
West Hobby Team
--------------------
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu