Modelism - RHC Forum: GUANLI Me 109 Bf - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

GUANLI Me 109 Bf Spuma cu up-grade

#31 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3632
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 10 February 2009 - 09:26 PM

Nu o sa aiba atata.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#32 Useril este offline   comnean 

• Jetinson
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 886
  • Inregistrat: 31-December 08
  • Interests:WHAT KIND OF MAN WOULD LIVE WHERE THERE IS NO DARING? I DON'T BELIVE IN TAKING FOOLISH CHANCES, BUT NOTHING CAN BE ACCOMPLISHED WITHOUT ANY CHANCE AT ALL.

Postat 10 February 2009 - 11:43 PM

Salut,
Oricum noul regulator comandat este de 33A si am practicat deschideri in fata si in spatele fuselajului cu canalizatii de controlpentru fluxul de aer peste regulator.
MC 24 Graupner ACT 2.4, mpx 3300 PROFI
SERIOUS THINKS THAT CAN FLY + A DREAM UNDERCONSTRUCTION
0

#33 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3632
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 10 February 2009 - 11:51 PM

Tot timpul trebuie sa te asiguri ca ai un flux de aer care sa treaca pe motor, regulator si baterie sa nu se supraincalzeasca, cel putin eu asa fac la fiecare model nou.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#34 Useril este offline   comnean 

• Jetinson
  • PipPipPipPipPipPip
  • Interests:WHAT KIND OF MAN WOULD LIVE WHERE THERE IS NO DARING? I DON'T BELIVE IN TAKING FOOLISH CHANCES, BUT NOTHING CAN BE ACCOMPLISHED WITHOUT ANY CHANCE AT ALL.

Postat 15 February 2009 - 09:35 PM

Salut,
Pentru ca astazi a fost o zi splendida la Craiova (soare cu dinti) am testat noile modificari la spuma mea.
In ordine:
1. Decupat in radiatorul "de glicol" o fereastra de racire pentru regulator.
2. Decupat "in prostia mea" si admisia compresorului si pus deflector de curent catre regulator si accu.
3. Montat doua baghete 2x2 balsa peste placaj in zona regulatorului pentru a crea curent de aer si sub regulator
4. Montat ecran termic din folie de Al (de bucatarie) pe placaj pentru a evita orice "probleme"
5. Decupat in fuselajul median o trapa de aerisire pentru evacuarea aerului cald.
6. Montat elice 7 x 3
Modelul a fost zburat de un prieten cu 16 ani de pilotaj in spate. Dupa 2 zboruri cu elicea de 7 x3 si vazand ca nu chiar orice acrobatie este posibila ne-am decis la a reveni la 8 x 4. Rezultatul fost incredibil. Aceasta spuma ordinara poate fi un acrobat desavarsit iar in configuratia descrisa cu accu de 3 s 1300 mAh zboara 12-13 minute de voie!
Nu am avut incidente dupa nici unul dintre zboruri. Nu s-a incalzit nici motorul si nici regulatorul. Totul a fost OK.
In limita timpului disponibil voi face poze cu toate modificarile pentru ca topicul sa fie cat mai expresiv si poate ca Renatoa care a filmat si el (doar zborul cu elice 7 x 3) va pune si el un filmulet.

Aceasta postare a fost editata de comnean: 15 February 2009 - 09:36 PM

0

#35 Useril este offline   comnean 

• Jetinson
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2009 - 11:27 AM

Salut,
Asa cum am promis revin cu detalii foto pentru a completa materialul de pana acum.
Imagine atasata: foto1.JPGImagine atasata: foto2.JPGImagine atasata: foto3.JPGJPG]Imagine atasata: foto4.JPGImagine atasata: foto5.JPGImagine atasata: foto6.JPGt
o6.JPG]Imagine atasata: foto7.JPGImagine atasata: foto8.JPG[attachment=44432
:
foto9.JPG]
Se pot vedea cam toate modificarile importante :
1. Intarirea rotii de bechie cu stiropor si adaugarea de balamale. In plus se pot vedea consolele ampenajului orizontal (oarecum ca la original) si urmele de reparatii.
2."detalii" trasate cu marker permanent. Liniile nu sunt la scara. Prima incercare cu linii la scara nu a avut rezultatul "optic" scontat in timpul "trecerilor" la mica inaltime pe sub nasul publicului
3.decuparea din "radiatorul de glicol" pentru racirea ESC-ului de 33 A
4.adaugarea de balamale la capatul eleroanelor pentru ca datorita vitezelor in picaj efectul de flutter tinde sa smulga balamalele "furtunasch" originale. Ca observatie modelul este extrem de sensibil pe eleroane
5."asezarea" ESC in fuselaj la capatul canalului de ventilatie. Sub ESC am pus doua baghete de 3 x 3 balsa pentru a crea flux de aer pe ambele parti ale ESC. Suplimentar sub ESC, pe placaj, am asezat o folie de aluminiu alimentar.
6.o imagine de ansamblu a partii din fata. Se vede si un pic din conul de elice. Accept criticile pentru dimensiunea "no scale" a conului dar am preferat aceasta solutie pentru a nu obtura complet admisia de aer catre partea frontala a motorului.
7. "trapa" de evacuare a fluxului de aer ce trece peste ESC. Nu este scale, de fapt nu exista la modelul real dar am realizat-o pentru a se incadra oarecum in aspectul general.
8. o imagine cu pilotul "Helmuth" cu masca de oxigen adaugata cu partea superioara a scaunului si cu scutul de blindaj pentru cap. Frame-ul carlingii nu respecta originalul dar mai mult cred ca nu pot face pentru a arata OK.
9. o vedere de ansambu a partii din fata cu esapamentul modificat "scale" cu dare de ulei si gaze (nu prea respecta traiectoria corecta dar trebuiau mascate urmele incendiului de la bord). Se vede si asul de pica de pe bot.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: foto9.JPG

Aceasta postare a fost editata de comnean: 01 March 2009 - 11:33 AM

0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi