Modelism - RHC Forum: HELP ENYA 60-4C 10 cmc - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

HELP ENYA 60-4C 10 cmc

#1 Useril este offline   comnean 

• Jetinson
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 886
  • Inregistrat: 31-December 08
  • Interests:WHAT KIND OF MAN WOULD LIVE WHERE THERE IS NO DARING? I DON'T BELIVE IN TAKING FOOLISH CHANCES, BUT NOTHING CAN BE ACCOMPLISHED WITHOUT ANY CHANCE AT ALL.

Postat 13 February 2009 - 05:57 PM

Va salut,
Va rog sa ma ajutati cu documentatia motorului ENYA 60-4C, 4 timpi sau cel putin cu manualul utilizatorului. Motorul este in "batista" dar singura lu problema sunt rulmentii care dealtfel sunt delicateturi dar nu de negasit.
Ar fi de mare ajutor doar si o poza cu carterul mecanismului de distributie desfacut si cu rotle pe pozitie.
Va multumesc anticipat!

Aceasta postare a fost editata de comnean: 13 February 2009 - 06:00 PM

MC 24 Graupner ACT 2.4, mpx 3300 PROFI
SERIOUS THINKS THAT CAN FLY + A DREAM UNDERCONSTRUCTION
0

#2 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 13 February 2009 - 11:23 PM

sper sa nu difere prea tare...
0

#3 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2009 - 11:26 PM

http://www.lifeaftercoffee.com/2006/06/18/...-stroke-manual/

Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 13 February 2009 - 11:35 PM

0

#4 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2009 - 11:44 PM

ancose pe semne si 0.05...01 la culbutori, zic ei bine. (a fugit editul)
0

#5 Useril este offline   comnean 

• Jetinson
  • PipPipPipPipPipPip
  • Interests:WHAT KIND OF MAN WOULD LIVE WHERE THERE IS NO DARING? I DON'T BELIVE IN TAKING FOOLISH CHANCES, BUT NOTHING CAN BE ACCOMPLISHED WITHOUT ANY CHANCE AT ALL.

Postat 14 February 2009 - 12:30 AM

Salut,
Indiferent de alte discutii nu pot decat sa-ti multumesc. Importanta era doar pagina 2 cu semnele pentru a nu desface carterul distributiei de 2 ori. Oricum nu existau decat doua posibilitati de pozitionare a rotilor. Semnele de pe arborele cotit nu pot fi orintate decat spre chiulasa motorului.
Topic inchis la obiect!
Cu respect.
0

#6 Useril este offline   comnean 

• Jetinson
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2009 - 03:15 PM

Salut,
Desi consideram topicul inchis cred ca este util de adaugat cateva detalii i eventualitatea ca cineva vre-o data se apuca de "renovat" un astfel de motor.
1 Rulmentii:
a. rulmentii palierului din fata al arborelui cotit sunt niste nenorociri in standard Asia cu dimensiuni in inch.
Cel frontal este de tipul R6 Z pe Nachi sau NSK varianta 1Z. Cum 1 Z nu se prea mai fabrica efoarte bun si 2Z cu conditia sa se scoata protectia antipraf dinspre interiorul carterului. Problema este ca nu se gaseste neam un astfel de rulment. Pe forumuri am gasit intre 32 EUR si 7 USD bucata la Boca Bearings dar transportul costa triplu din USA iar din Europa este mai avantajos sa te duci sa-i cumperi de la fata locului daca-i gasesti. Si-i gasesti dar numai SKF EEB3-2Z. Confruntand catalogul am constatat ca SKF ii fabrica numai la comanda nefiind uzuali si trebuie sa astepti ...si costa!
Dimensiunile rulmentului original: 0.375 x 0.8750 x 0.2812 inch sau pe romaneste 9,525 x 22,225 x 7,144 mm. Am incercat sa adaptez din 608 sau 609 si este imposibil!
In schimb am gasit relativ usor R6/EE3 (fara protectii) cu cotele 9,525 x 22,225 x 5,534. Pentru a-l putea monta si inchide lantul de cote am realizat o "saiba" 14,6 x 22,120 x 1,7 rectificata frontal pe ambele fete. Saiba vine intre inelul de siguranta si rulment. Trebuie avut grija ca siguranta sa intre perfect in canal a.i. cota de 1,7 poate varia iar latimea finala se va decide prin ajustari repetate.Intre saiba de elice si inelul interior al rulmentului am inserat o bucsa de 9,55 x 13 x 3. Cota de 3 am obtinut-o tot prin ajustari in asa fel incat spatiul dintre fetele frontale ale saibei si carterului sa nu depaseasca 0,8mm pentru a evita intrarea prafului sau "iesirea" gazelor si vaporilor grasi.
Rulmentul palierului central este R8 pe NACHI si tot R8 SKF. Aceeasi problema si cu acest rulment deoarece este tot in toli. dar se gaseste la SKF mai usor cu toate ca este in afara standardului si trebuie comandat. Dimensiunile lui sunt 0,5000 x 1,125 x 0,250 inch sau 12,70 x 28,575 x 6,35 mm.
b. Rulmentii de pe partea finala a arborelui cotit (partea detasabila) sunt (in ordine dinspre interior catre exterior) 8 x 16 x 4 si 5 x 10 x 3. Din fericire sunt in mm dar din nefericire inaltimea lor nu este in standard. Asa ca am luat de la s....a rulmenti 5 x10 x 4 cu separator (obligatoriu) din otel si i-am rectificat frontal cate 0,5mm pe fiecare fata. Rulmentul 8 x 16 x 4 il voi face din rulment 8 x 16 x 5 prin acelasi procedeu. Rulmentii 8 x 16 x 5 ii astept cu sufletul la gura de la un coforumist care a fost deosebit de amabil.
Cat despre distributie se pare ca diagrama lui 53 postata mai sus ar fi aceeasi cu cea de la 60 numai ca, stupoare, rotile sunt inversate ca pozitie (prin amabilitatea lui Ken Enya care mi-a trimis diagrama de la 60). Analizand rotile am constatat, corelat cu legea de deschidere si inchidere a supapelor, ca nu conteaza cum pui axele cu came (care pe A si care pe E) atata timp cat rotile au camele si semnele in oglinda. Problema mea este ca motorul l-am primit in batista si e foarte dificil de apreciat uzura in bucsi. Am dat cu banu' si am decis sa le pun conform asezarii de la 60 si nu ca la 53 pentru a imperechea, zic eu, fiecare lagar (bucsa) cu axul care a "lucrat" in ea.
In rest sper ca totul sa fie OK si astept sa-l aud grohaind.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu