Pentru ce? Mai ai loc pe placa de test pentru alte traznai? Eu zic ca e suficient, te multumesti cu experienta castigata si poti trece in CV.
Poti sa implementezi o idee mai veche de-a mea, dar care s-a dovedit destul de costisitoare in acel moment: Faci niste mini dispozitive care se conecteaza in fiecare nod al unei retele Ethernet (ex: in switchuri banale fara management). Apoi faci un soft care real-time face monitorizarea retelei, reseteaza switchurile din cand in cand, monitorizezi diferite tipuri de pachete in nodul respectiv etc.
Costul unui astfel de device trebuie sa fie destul de mic pentru a putea fi rentabila solutia. Si respectiv stiu ca exista switchuri cu management cu care se pot face astfel de operatii.
Daca esti in cautare de "senzatii" mai tari iti sugerezi sa incepi sa te joci cu un ARM care are controller de USB si MAC de Ethernet. O sa fie mai greu sa faci circuite pe placa, dar la niste producatori de placi din bulgaria gasesti placi de dezvoltare la preturi rezonabile. ARM7 decent gasesti de la ATMEL si de la NXP (AT91SAM7 / LPC2000).
Filipone
hash84, la Mar 26 2009, 05:22 PM, a spus:
apelez la voi si v-as ruga sa postati aici sugestii si idei cu serveru asta. realizabile ;)
exemplu:
-intentionez ca istoria sa o scriu in eeprom ca sa se pastreze si dupa ce scot serveru din priza.
-eventual sa fac un formular de schimbare adresa ip si formular de schimbare de parola.
-sa "pinguiasca" un device, gen ruter, si daca nu raspunde la ping sa il reseteze.
ps : nu cereti sa tina php pe el sau ceva de genu; sau sa vedeti cum functioneaza live. idei ca cele de mai sus ar fi binevenite