Controller ethernet ENC28J60
Postat 10 June 2009 - 06:38 PM
Felicitari. Sa fie intr-un ceas bun.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa si sa incepi cu salariu de peste 100 000euro/an.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa si sa incepi cu salariu de peste 100 000euro/an.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 10 June 2009 - 06:39 PM
Postat 11 June 2009 - 09:05 AM
dupa cum promis aveti hex-ul, schema electrica, simularea in proteus 7.3
proteus 7.3 il gasiti pe torenti. atentie : cica nu ar fi compatibil cu windows vista. personal am folosit windows7 build 7057 si merge de minue! merge si pe xpsp3.
configurari la simulare:
dublu click pe atmega16 si se selecteaza programul de lucru, hex-ul ala.
dublu click pe enc28j60 si selectati placa de retea a sistemului. lasati pe default si daca nu merge incercati celelalte numere. ca sa va dati seama ca serveru merge, ledurile A si B de la ENC28J60 trebuie sa clipeasca. de fapt nu sunt leduri - pinii care ar trebui sa alimenteze ledurile isi schimba starea - rosu albastru. ca la placa de retea. unu aprins mereu si unu sa clipeasca cand au loc transferuri de date.
adresa ip default este 10.0.0.39 iar parola este avion36.
ca sa accesati serverul trebuie sa tastati in browser 10.0.0.39/login
daca astea prin absurd nu merg, apasati singurul buton din schema electrica si o sa aveti reset factory settings.
atentie : calculatorul vostru trebuie sa aibe ip tot din gama 10.0.0.x. e ca si cum ai configura un router
pt scrierea hardware a programului iata fuse-urile care trebuiesc setate :
lfuse: 0xef
hfuse: 0x99
ps: stergeti extensia doc a arhivei rar.
_rhc.rar.doc (120.75K)
Number of downloads: 212
proteus 7.3 il gasiti pe torenti. atentie : cica nu ar fi compatibil cu windows vista. personal am folosit windows7 build 7057 si merge de minue! merge si pe xpsp3.
configurari la simulare:
dublu click pe atmega16 si se selecteaza programul de lucru, hex-ul ala.
dublu click pe enc28j60 si selectati placa de retea a sistemului. lasati pe default si daca nu merge incercati celelalte numere. ca sa va dati seama ca serveru merge, ledurile A si B de la ENC28J60 trebuie sa clipeasca. de fapt nu sunt leduri - pinii care ar trebui sa alimenteze ledurile isi schimba starea - rosu albastru. ca la placa de retea. unu aprins mereu si unu sa clipeasca cand au loc transferuri de date.
adresa ip default este 10.0.0.39 iar parola este avion36.
ca sa accesati serverul trebuie sa tastati in browser 10.0.0.39/login
daca astea prin absurd nu merg, apasati singurul buton din schema electrica si o sa aveti reset factory settings.
atentie : calculatorul vostru trebuie sa aibe ip tot din gama 10.0.0.x. e ca si cum ai configura un router
pt scrierea hardware a programului iata fuse-urile care trebuiesc setate :
lfuse: 0xef
hfuse: 0x99
ps: stergeti extensia doc a arhivei rar.

Number of downloads: 212
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 12 June 2009 - 01:36 PM
Felicitari !!! http://www.elforum.ro/images/smilies/55.gif
multumim pentru informatii ! (nu stiam de ce nu mai functiona serverul http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif) )
sper ca luna viitoare sa ma pot apuca si eu de proiect .
multumim pentru informatii ! (nu stiam de ce nu mai functiona serverul http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif) )
sper ca luna viitoare sa ma pot apuca si eu de proiect .
Aceasta postare a fost editata de stefan_ro: 12 June 2009 - 01:42 PM
Postat 12 June 2009 - 06:50 PM
este un mini server asa ca nu te astepta sa poata rula cine stie ce aplicatii de la un ENC28j60 si un MCU ATMEGA16 de 10lei
in schimb e perfect pentru a controla 3 iesiri si monitoriza 2 senzori (in cazul acesta de temperatura)
hash84 mie nu imi merge jucaria in simulator :)
in schimb e perfect pentru a controla 3 iesiri si monitoriza 2 senzori (in cazul acesta de temperatura)
hash84 mie nu imi merge jucaria in simulator :)
Aceasta postare a fost editata de stefan_ro: 12 June 2009 - 06:50 PM
Postat 07 January 2011 - 01:28 PM
mai fac o varianta a placii. de data asta un pic mai mica. ar fi interesant sa vad daca pot sa o fac sa dea mailuri in caz de ceva. o inforamtie de la senzorii atasati.

/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()