Modelism - RHC Forum: telecomanda - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

telecomanda am nevoie de sfaturi

#1 Useril este offline   francezu32 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 13 January 2009 - 05:12 PM

salut sper sa nu fi deschis aiurea acest topic unde nu trebuia dar am nevoie de niste sfaturi de la voi toti care stiti sunt la inceput si nu prea le am deloc dar vreau sa intru in comunitate deci cum spuneam:am achizitionat de curand o statie si un receptor,statia este ROBBE XA-3 PE 27Mhz si 3 canale, pe receptor nu scrie nimik.In receptor am cateva piese dar un regulator sau nu stiu ce este ca este ars pe el scrie IRL3803,poze nu pot face momentan ca am pc-ul stricat (usb-urile).Intrebarea mea este:daca statia este buna de ceva si daca se poate gasi acea piesa arsa din receptor(IRL8303) MULTUMESC ....
0

#2 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 13 January 2009 - 05:31 PM

...piesa e din regulator, se numeste tranzistor mosfet ,face parte din etajul final si se gaseste in magazinele de componente electronice, daca nici receptorul nu lucreaza ,inapoiaza statia individului care ti-a vandut-o!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#3 Useril este offline   francezu32 

• Incepator
  • PipPip

Postat 13 January 2009 - 06:56 PM

acest mosfet este lipit pe receptor deci cred ca este cu regulator incorporat si presupun ca este din cauza lui de nu merge receptorul multumesc pt raspuns ipsihi...
0

#4 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 January 2009 - 07:48 PM

...verifica traseeele de alimentare sa nu fie in scurt, scoate tranzistorii defecti apoi vezi daca ai 4,8-5V pe pinul de alimentare al servourilor, de obicei este pe mijloc, chiar si fara mosfeti servourile trebuie sa functioneze daca partea de receptie isi face treaba; daca pe servo nu ai 5V ,inseamna ca este afectata si stabilizarea receptorului, sfatul meu e sa mergi la cineva care cunoaste cu ce se papa chestiile astea!!!
0

#5 Useril este offline   francezu32 

• Incepator
  • PipPip

Postat 13 January 2009 - 08:32 PM

Vezi postareaipsihi, la Jan 13 2009, 07:48 PM, a spus:

...verifica traseeele de alimentare sa nu fie in scurt, scoate tranzistorii defecti apoi vezi daca ai 4,8-5V pe pinul de alimentare al servourilor, de obicei este pe mijloc, chiar si fara mosfeti servourile trebuie sa functioneze daca partea de receptie isi face treaba; daca pe servo nu ai 5V ,inseamna ca este afectata si stabilizarea receptorului, sfatul meu e sa mergi la cineva care cunoaste cu ce se papa chestiile astea!!!

multumesc mult de sfat am sa incerc maine
0

#6 Useril este offline   cpt.Aly 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 108
  • Inregistrat: 10-February 06

Postat 14 January 2009 - 10:43 AM

salutare imi cer scuze ca poluez topicul, am si eu o intrebare:
Care este prima componenta care se prajeste intr un receptor, la inversarea polaritatii la alimentare???
Stima Alex
respecta si vei fi respectat
0

#7 Useril este offline   caius71 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 22-February 07

Postat 14 January 2009 - 12:44 PM

Vezi postareacpt.Aly, la Jan 14 2009, 10:43 AM, a spus:

salutare imi cer scuze ca poluez topicul, am si eu o intrebare:
Care este prima componenta care se prajeste intr un receptor, la inversarea polaritatii la alimentare???
Stima Alex
Nu exista o regula anume de "prajire" a componentelor,depinde de schema de principiu a fiecarui receptor.
0

#8 Useril este offline   francezu32 

• Incepator
  • PipPip

Postat 14 January 2009 - 01:30 PM

am bagat tensiune in receptor mai exact 7,4v 1000masi am vazut ca am tensiune pe iesirea de la servo fara sa dau de mansa de la telecomanda cred ca are si receptorul ceva ca nu raspunde la comenzi,dupa cum am inteles daca ii scot mosfetul(ca numai unul este)merg servo-urile miscate din mansa dar la mine sta continuu tensiunea pe pinul din mijloc(acolo cred ca este +)am pus aparatul de masura in lipsa de servo si imi indica 5v si ceva in continuu cu telecomanda oprita adia fara semnal,cred ca am sa o arunc pana la urma si o sa-mi iau ceva bun
0

#9 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 14 January 2009 - 01:56 PM

In primul rand, ar trebui sa pui mana sa mai citesti... ca altfel o sa tot arunci la statii
In Rx/servo nu se baga mai mult de 6V decat dupa ce ai vazut negru pe alb scris ca suporta asa ceva !
La unul din Rx-urile mele scrie in brosura ca merge pana la 8V, dar servo-uri nu stiu multe peste 6V.
Secundo tempo, tensiunea aceea, plus-ul pe pinul din mijloc e normala si trebuie sa fie acolo tot timpul, vine din baterie/ESC si se duce *direct* in servo, fara nici o treaba cu pozitia mansei !!! De aia am zis mai sus ca si servo-ul trebuie sa reziste la tensiunea cu care alimentezi Rx-ul.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 14 January 2009 - 01:57 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#10 Useril este offline   francezu32 

• Incepator
  • PipPip

Postat 14 January 2009 - 02:16 PM

merci mult pt sfaturi RENATOA asa mi-a zis omul de unde am luat-o ca recepturul a fost alimentat de 6 celule ni-mh adica 7,2v eu am bagat 7,4 adica 2cel li-on nu cred ca este mare diferentasi pe iesire imi dadea cam 5v adica este ok nu?ce vreau sa stiu eu :ce pot pune in locul servo_urilo sa vad daca functioneaza receptorul,am pus un bec dupa cum spune-am mai inainte si nici o miscare la miscarea mansei
0

#11 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 14 January 2009 - 02:28 PM

Vezi postareafrancezu32, la Jan 14 2009, 02:16 PM, a spus:

merci mult pt sfaturi RENATOA asa mi-a zis omul de unde am luat-o ca recepturul a fost alimentat de 6 celule ni-mh adica 7,2v eu am bagat 7,4 adica 2cel li-on nu cred ca este mare diferentasi pe iesire imi dadea cam 5v adica este ok nu?ce vreau sa stiu eu :ce pot pune in locul servo_urilo sa vad daca functioneaza receptorul,am pus un bec dupa cum spune-am mai inainte si nici o miscare la miscarea mansei

Becul nu are cum sa citeasca semnal primit de la statie. Spre servo curentul e de 5 v (in general) constant, deci becul se va aprinde si atat, dar al 3 lea fir e pentru semnal, ca sa vezi semnalul iti trebuie un osciloscop, sau un servo (ca sa vezi direct miscarea provocata de semnal).

Din cate am auzit ca merge la 6 celule, tare mi se pare ca e o jucarie de receptor, care poate nici nu e de la acea statie.

PS: Ce am spus mai sus e pentru adevaratele receptoare care au 3 fire spre servo, ca daca e de la jucarie s-ar putea sa fie numai cu 2, care controleaza un motor, nu un servo.

Cu respect,

Catalin C.

Aceasta postare a fost editata de protheus: 14 January 2009 - 02:29 PM

"Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#12 Useril este offline   francezu32 

• Incepator
  • PipPip

Postat 14 January 2009 - 03:41 PM

Vezi postareaprotheus, la Jan 14 2009, 02:28 PM, a spus:

Becul nu are cum sa citeasca semnal primit de la statie. Spre servo curentul e de 5 v (in general) constant, deci becul se va aprinde si atat, dar al 3 lea fir e pentru semnal, ca sa vezi semnalul iti trebuie un osciloscop, sau un servo (ca sa vezi direct miscarea provocata de semnal).

Din cate am auzit ca merge la 6 celule, tare mi se pare ca e o jucarie de receptor, care poate nici nu e de la acea statie.

PS: Ce am spus mai sus e pentru adevaratele receptoare care au 3 fire spre servo, ca daca e de la jucarie s-ar putea sa fie numai cu 2, care controleaza un motor, nu un servo.

Cu respect,

Catalin C.

este de la acea statie deoarece au amandoua aceleasi quartzuri de 26,995MHz si pe servo sunt trei pini adica am vazut pe el ca sunt doua iesiri de servo a cate trei pini o iesire de motor cu perii (doua fire)si alimentarea (tot doua fire)motorul a fost PERMAX400 (asa m-i sa zis)deci in concluzie nu pot incerca rx-ul fara un osciloscop sau servo.MULTAM MULT DE RASPUNS
0

#13 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 January 2009 - 06:20 PM

...la statiile proportionale AM diferenta dintre cuarturi trebuie sa fie egala cu valoarea FI, adica +- 455khz, in cazul tau ,26,995 este tx, iar la receptor ar trebui sa ai 26,540 Mhz!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 14 January 2009 - 06:22 PM

0

#14 Useril este offline   caius71 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 22-February 07

Postat 14 January 2009 - 10:56 PM

Vezi postareafrancezu32, la Jan 14 2009, 03:41 PM, a spus:

este de la acea statie deoarece au amandoua aceleasi quartzuri de 26,995MHz si pe servo sunt trei pini adica am vazut pe el ca sunt doua iesiri de servo a cate trei pini o iesire de motor cu perii (doua fire)si alimentarea (tot doua fire)motorul a fost PERMAX400 (asa m-i sa zis)deci in concluzie nu pot incerca rx-ul fara un osciloscop sau servo.MULTAM MULT DE RASPUNS
Banuiesc ca ai un receptor superreactie!
0

#15 Useril este offline   francezu32 

• Incepator
  • PipPip

Postat 14 January 2009 - 11:41 PM

nu stiu cum este are cateva piese doua reglaje, mosfetul si quartz o sa fac poze maine si le pun pe topic
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu