Aceasta postare a fost editata de navigator: 03 January 2009 - 04:23 PM
Pagina 1 din 1
Vreau putin ajutor cu o coca ....
Postat 02 January 2009 - 03:55 PM
deci .. in primu rand sa ma prezint .. Nmele meu e Robert Gherghe T. ,,,,sunt pasionat de navomodelism ...am doar 15 ani si pana acum am construit tot felul de barci si barcute ... care aratau ca orice numa ca barci nu ... acum vreau sa ma apuc de ceva serios o barca de aprox juma de metru din lemn ... 3 elici 3 motoare acumulatori si daca reusesc sper sa pun si un motor cu abur care sa incarce acumulatorii din mers (partea cu motoru ii un pic depalsata dar sper sa reusesc , in barca loc este deci nui asta problema) am terminat mare parte din schelet va fii pe compartimente .. moatoarele intrun compartiment acumulatorii in altu si inca 1 in care voi pune ,,, orice are loc :rolleyes: problema mea .... a m2 metode de a face prima sa o fac din carton mai gros peste care dau cu lac impermeabil . problema este ca nu stiu cat de bien va fii etansat si daca va rezista la caldura daca pn si motorul cu aburi si ami am de asemenea o idee ... cand am facut navomodelism cu un profesor avea un fel de placaj foarte subtire si foatre maleabil : de unde pot sa cumpar si eu ? dar vreau sa il cumpar eu in persoana nu sal comand ( stau in timisoara) si cel mia important ... inca nu am realizat cum o sa reusesc sa fac botu .... va rog solutii :unsure:
Postat 02 January 2009 - 05:15 PM
Deci ma nunmesc Robert am 15 ani sunt din Timisoara ... am construit la viata mea incepand de la 10 ani tot felul de creatii electrice ... numa a barci nu semanau :rolleyes:) ... dar acum vreau sa ma pun serios pe treaba . nu vreau sa ma iau dupa planuri vreau sa fac eu barca mea :X am realizat planurile barca va avea cam juma de metru 3 motoare 2 mici de inainte si 1 mai mare si puternic pentru inainte si pentru carma . barca va fii din lemn . eu as dori sa stiu ... ce lemn ii cel mai potrivit . locuiesc in apartament asa k nu am loc de prea multe scule care sunt cele considerate "strictul necesar " ? de unde si din ce pot face coca ? scheletul cu coaste ii gata in cea mai mare parte. sunt magazine din timisoara de unde as putea sa cumpar ? va rog sami ziceti . va multumesc de ajutor
Robert
MUTAT DIN TOPICUL "Vreau sa fac prima mea barca ... preferabil cu aburi (dar din lipsa de" CARE A FOST STERS.
Robert
MUTAT DIN TOPICUL "Vreau sa fac prima mea barca ... preferabil cu aburi (dar din lipsa de" CARE A FOST STERS.
Aceasta postare a fost editata de navigator: 03 January 2009 - 04:24 PM
Postat 02 January 2009 - 06:53 PM
Robert72, la Jan 2 2009, 05:15 PM, a spus:
Deci ma nunmesc Robert am 15 ani sunt din Timisoara ... am construit la viata mea incepand de la 10 ani tot felul de creatii electrice ... numa a barci nu semanau :rolleyes:) ... dar acum vreau sa ma pun serios pe treaba . nu vreau sa ma iau dupa planuri vreau sa fac eu barca mea :X am realizat planurile barca va avea cam juma de metru 3 motoare 2 mici de inainte si 1 mai mare si puternic pentru inainte si pentru carma . barca va fii din lemn . eu as dori sa stiu ... ce lemn ii cel mai potrivit . locuiesc in apartament asa k nu am loc de prea multe scule care sunt cele considerate "strictul necesar " ? de unde si din ce pot face coca ? scheletul cu coaste ii gata in cea mai mare parte. sunt magazine din timisoara de unde as putea sa cumpar ? va rog sami ziceti . va multumesc de ajutor
Robert
Robert
pai cel mai bun lemn e balsa:D flexibil usor de taiat
si eu acuma ma apuc de o barca...(dupa ce se mai linistesc apele) am comandat lemnul balsa de pe www. s i e r r a. ro
Aceasta postare a fost editata de navigator: 03 January 2009 - 04:22 PM
Live for the Journey not the Destination...
Postat 03 January 2009 - 03:24 PM
Robert, mai intai iti recomand sa citesti toata sectiunea de navomodelism. Asa vei gasi si raspunsuri la intrebarile tale si vei fi pregatit si pentru raspunsuri mai in zeflemea la unele idei ca cea cu motorul de aburi ce incarca acumulatorii. Nu de alta dar au mai fost idei nastrusnice care n-au fost primite cu prea mult entuziasm.
Intr-o barca de 1/2 m din lemn e cam greu sa bagi 3 motoare, acumulatori (de inca un motor cu aburi cu generatorul electric aferent nici nu mai zic), daca acestea nu sunt mici sau corpul barcii nu e voluminos ca la remorchere de exemplu. De ce nu o faci mai simplu, cu un singur motor electric, pentru inceput? Ca inteleg ca esti la inceput desi ai pomenit tu de un profesor de navomodelism, dar judecand dupa intrebarile puse de tine, n-ai prea activat mult timp la acel cerc.
De cartonul dat cu lac impermeabil uita. Se foloseste furnir de lemn sau mai nou, placa subtire de plastic ABS, Forex (Komatex). Asta presupunand ca ai idee de structura de rezistenta alcatuita din chila, coaste si curenti.
Inca odata iti repet: citeste TOT ce s-a scris la navomodelism! Aici nu e cerc de navo unde ti se predau notiunile una dupa alta si o iei de la 0, ci un forum unde poti pune o intrebare despre ceva mai deosebit, mai dificil si iti raspund cei care au experienta cu acel lucru. De aici "se fura" informatiile; ma rog, "se imprumuta".
p.s. Nu are rost si e si interzis sa deschizi mai multe topice pe acelasi subiect. Imi dai mie de lucru sa le mut, desi mult mai simplu mi-e sa le sterg.
Intr-o barca de 1/2 m din lemn e cam greu sa bagi 3 motoare, acumulatori (de inca un motor cu aburi cu generatorul electric aferent nici nu mai zic), daca acestea nu sunt mici sau corpul barcii nu e voluminos ca la remorchere de exemplu. De ce nu o faci mai simplu, cu un singur motor electric, pentru inceput? Ca inteleg ca esti la inceput desi ai pomenit tu de un profesor de navomodelism, dar judecand dupa intrebarile puse de tine, n-ai prea activat mult timp la acel cerc.
De cartonul dat cu lac impermeabil uita. Se foloseste furnir de lemn sau mai nou, placa subtire de plastic ABS, Forex (Komatex). Asta presupunand ca ai idee de structura de rezistenta alcatuita din chila, coaste si curenti.
Inca odata iti repet: citeste TOT ce s-a scris la navomodelism! Aici nu e cerc de navo unde ti se predau notiunile una dupa alta si o iei de la 0, ci un forum unde poti pune o intrebare despre ceva mai deosebit, mai dificil si iti raspund cei care au experienta cu acel lucru. De aici "se fura" informatiile; ma rog, "se imprumuta".
p.s. Nu are rost si e si interzis sa deschizi mai multe topice pe acelasi subiect. Imi dai mie de lucru sa le mut, desi mult mai simplu mi-e sa le sterg.
Aceasta postare a fost editata de navigator: 03 January 2009 - 04:26 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1