Din experienta mea cu mai multe statii, masurand impulsul care iese cand misti o mansa cu trimerul si apoi cu EPA sau subtrim am constatat ca impulsul are cam urmatoarele valori...sa vad daca imi iese un copy-paste dintr-un fiser *.asm...
; -Exemplu de timming de la Graupner MC-22
; -Toate valorile sunt in microsecunde
; MINIMUM CENTER MAXIMUM
; 880 980 1140 1500
; ____________<_____<_______<______________
; | |
; | EPA TRIM normal | normal TRIM EPA
; | 125% -50% stick | stick +50% 125%
;________ | |______________>_______>_____>__________>
; I M P U L S U L 1860 2020 2120
Deci mai sus sunt valorule impulsului pentru diferite pozitii ale mansei cu trim sau cu EPA. Din cate vezi impulsul coboara si sub 1ms si trece so peste 2 ms chestie care m-a frapat si pe mine prima data. Chestia asta am vazut ca este identica si la statia Hitec Eclipse-7 cu mici variatii in loc de 1140 era 1142 sau in loc de 2020era 2019, etc.
Ce m-am tot gandit sa fac este "ceva" in care sa montezi un servo, de bratul lui sa legi un potentiometru pe care sa-l invarti cu servo-ul si bazat pe un controler sa misti servo-ul 45 sau 60 de grade si sa citesti acel potentiometru. In felul asta sa poti vedea care este viteza servo-ului cea reala, valabila de la exemplar la exemplar ca treaba aia data de producator e valoare medie si de marketing. Calculul teoretic este oarecum pus la punct partea mecanica insa ma enerveaza si ma tine pe loc. Adica dupa primele schite de macanica m-am gandit ca ar fi interesant sa poti pune si un anumit cuplu cu care sa "impiedici" servo-ul si deja s-a blocat proiectul. Ca doar asa in gol nu are farmec. Apoi am vazut ca au facut altii treaba asta, era un link ceva cu "servomances". Si m-am oprit detot. Plus ca e un device de care nu te vei folosi decat de cateva ori...ca oricum nu ai 100 de servo-uri din care sa sortezi...de obicei iti comanzi atatea cate iti trebuie pentru pasaroi si alea sunt...pe alea le pui.
Cam asta este...
De programat scriu direct in limbaj de asamblare...si folosesc AVR Studio plus Ponyprog ca sa scriu hex-ul in procesoare. De Flowcode nu stiu prea multe, stiu ca se poate programa cu el vizual, avand o interfata grafica cu obiecte ceva gen labview.
Aceasta postare a fost editata de charlie: 29 December 2008 - 09:36 AM