tantar, la 11 March 2013 - 05:28 PM, a spus:
Dane , tu esti baiat serios sau ce naiba ? Cum poti sa compari un Trainer la 2 m si benzinar cu un warbird la 1600 . Eu stiu ca si tu esti indragostit de warbird'uri , de aia zic lasa 'BAGISTER ' sau ce zbori tu acum (chiar si Me ) si ia un vanator serios .
Si apropo de plici , te astept sus pe cer si vedem pe care ustura mai tare . ...
Tu stii ca glumesc ... de abia astept sa ne intalnim si sa ti'l arat .
Si chiar mai lasa TROMPETELE alea cu elici si cumparati un heli serios .
...................................
Toate zburatoarele au destinatia lor...Un trainer, pt.zbor relaxat si mai sigur...Warbird-ul, daca vrei sa stai permanent cu "mura" stransa...Acrobat, daca n-ai stare..."Spume" electrice, daca vrei sa zbori mai usor si sa repari rapid orice stricaciune...Benzinare, daca vrei senzatii...
...Vroiam un benzinar, pt. ca am chemare pt. tot ce bazaie si scoate fum...si benzina e mai ieftina decat metanolul...
Piper-ul nu e un trainer amarat...Are totusi 2.310 mm (nu "doar" 2 m...) si vre-o 5,5 kg RTF...Motor de 28cc...Zic eu ca o sa fie distractiv!!!
...Am ales Piper-ul, pt. ca mi se pare al naibii de haios si am vazut ca permite manevre destul de "interesante" prin aer...
Nu am vrut sa risc un warbird urias, ca prim avion termic!!! :good:
...Asta nu inseamna ca va fi singurul sau ultimul meu avion...Toate la timpul lor... Va veni si un warbird mare!!!:good: Nici nu stiu daca o sa am timp sa zbor tot ce am...
..................................
Sant "serios"!!!...Zborul serios incepe cu termicele din balsa, de peste 2 m... :good: ...Acolo e "miza" mult mai mare!!!
Daa! Imi plac warbird-urile si cred ca sant cele mai misto si mai complexe avioane din zborul RC, dar si trainerele au hazul lor...Imi place la nebunie senzatia pe care ti-o dau niste aripi mari...Simti cum tin aerul sub ele si planeaza lung...
.................................
Stai linistit ca ME-ul ala de 1100 mm e mult mai turbilitic decat Mustang-ul de 1600mm!!!...Face 2 ture in jurul Mustang-ului XXL, pana sa execute ala un viraj...Daca mai punem la socoteala ca urmeaza sa pun pe el un motor de vre-o 800...900 W si 2,2...2,5 Kg tractiune...s-ar putea sa fie nevoie sa te feresti de el in aer... :good:
PLICI-ul era pt. tantarii aia cu multe pale !!! :drinks: