Ionutz_c, la 18 October 2012 - 10:23 AM, a spus:
Am modificat partile stricate de la crash:D
.............................
Ionut...Imi pare rau pt. incidentul de ieri!...Imi aduc aminte ca am vazut cu coada ochiului Katana venind tzintit pe mine, dupa care l-am vazut angajandu-se si...crash... :) ...Apoi te-am vazut pe tine cu mainile la cap.........
Totusi e bine ca nu s-a rupt prea rau...Nu are decat botul afectat si profundorul...
.......................
Daca accepti un sfat...
Chiar daca se spune ca e un model prost conceput...cred ca poate fi facut sa zboare bine...
...Cel mai important!!! INCEARCA SA_L USUREZI!!!...Dupa cum se comporta, pare sa aiba sarcina alara de warbird...sau chiar mai mare...Se angajeaza prea usor...Zboara ca o caramida...Un acrobat trebuie sa fie usor...manevrabil...Al tau zboara prea infipt...si nu-l vad facand acrobatii...E PREA GREU !!! GREUTATEA IN PLUS NU ADUCE NIMIC BUN PE UN AVION !!!
1 - Da jos plumbul ala de pe bot...Am vazut ca e f. mult plumb...Ca sa-l echilibrezi, mai bine deplasezi motorul mai in fatza, decat sa adaugi plumb !!! Pune niste distantiere intre batiu si panoul de foc...Eventual din lemn/placaj...ca sa fie usoare...In mod sigur, va fi nevoie sa muti si trenul de aterizare mai in fatza...
2 - Pune un acumulator pt. receptie cat mai usor...Ceva de genul LiPo 11,1v-1000...1300 mAh
3 - S-ar putea sa ai pe el un motor prea mare (greu)...Poate e nevoie de un motor mai mic si mai usor...
4 - Incearca sa dai jos orice greutate suplimentara...Roti mai usoare...tije servo mai usoare...servo-uri mai mici...etc...
.........Vei vedea ca va zbura mult mai bine, daca il usurezi!
Apoi incearca cu o elice mai mare...De obicei o elice mai mare, micsoreaza viteza dar ofera tractiune mai mare, care te poate scoate din situatii urate...Teoretic o elice se alege facand probe cu un turometru optic (la sol)...Majorezi elicea pana cand turatia maxima a motorului incepe sa scada...Daca motorul atinge turatia maxima (ca si cand nu ar avea elice) e clar ca e prea mica...Noi ne batem cu pietre...le facem din ochi pe toate...
Oricum poti sa alegi o elice cat mai mare, pt. ca termicele nu au de suferit daca elicea e prea mare...
5 - Esapamentul "Pitt's"...Vezi sa nu fie prea greu...Cantareste-l...Este "scale", dar daca e mai greu decat cel original, nu e bine in cazul tau...
6 - Echilibreaza cat mai bine cu putintza avionul la final (fara plumb...doar din deplasarea rezervorului sau acumulatorului...)...Nu ignora echilibrarea laterala!!!
Spor la treaba!!!
PS: - Nu crezi ca ar fi mai bine sa alegi un avion cu aripa sus ?!?...Ca sa te bucuri si tu de zbor... :rofl:...Ceva galben sau eventual roz... B)