Pagina 1 din 1
SolarFilm versus Oracover ce folie termoadeziva preferati?
Postat 06 November 2008 - 10:31 PM
Pentru ca nu aveau toate culorile pe care le doream eu am fost nevoit sa comand la amandoua firmele folii termoadezive si in felul acesta am luat cunostinta si cu Oracoverul si cu Solarfilmul.
Impresii:
Oracoverul este o folie tare, asemanatoare celofanului pe care am aplicat-o greu pe suprafete convexe sau concave. Folia de protectie de pe spate nu ai cum sa o ratezi pentru ca este din hartie. In schimb are rigiditate mai mare decat Solarfilmul.
Solarfilmul pe de alta parte are o oarecare elasticitate si se muleaza mai usor pe suprafete curbe dar se sfasie mai usor decat Oracoverul. Este chinul dupa lume sa separi folia de protectie de cea termoadeziva.
Care folie vi s-a parut mai aproape de nevoile voastre? Pe care o recomandati?
Impresii:
Oracoverul este o folie tare, asemanatoare celofanului pe care am aplicat-o greu pe suprafete convexe sau concave. Folia de protectie de pe spate nu ai cum sa o ratezi pentru ca este din hartie. In schimb are rigiditate mai mare decat Solarfilmul.
Solarfilmul pe de alta parte are o oarecare elasticitate si se muleaza mai usor pe suprafete curbe dar se sfasie mai usor decat Oracoverul. Este chinul dupa lume sa separi folia de protectie de cea termoadeziva.
Care folie vi s-a parut mai aproape de nevoile voastre? Pe care o recomandati?
Postat 07 November 2008 - 05:37 AM
Oracoverul sau Ultracote (asa se cheama in lumea noua unde este vandut de Hangar9) este extrem de popular si de bine cotat. Este considerat chiar mai bun decat Monokote-le lui Great Planes. Eu spun ca merita fiecare cent platit.
Postat 07 November 2008 - 08:31 AM
liviu_vladut, la Nov 6 2008, 10:31 PM, a spus:
Este chinul dupa lume sa separi folia de protectie de cea termoadeziva.
Foloseste doua bucatele de scoci pe ambele fete, undeva pe unul din colturi....tragi brusc de ele, si ai sa constati cu surprindere cat de usor devine totul din momentul ala!!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
Cu rabdare si ciocan.
Postat 07 November 2008 - 09:06 AM
Le folosesc pe ambele dar prefer Oracover pentru ca este mai zdravan dar totusi e mai greu de aplicat fara greseli. Solarfilm se intinde la temperatura mai mica, este mai moale si mai flexibil.
Future is electric, but I belong to the past...
TEL. 0726.191.725
TEL. 0726.191.725
Postat 03 November 2010 - 03:35 PM
Exista posibilitatea sa aplic astfel de folii pe aeromodelele construite din materiale gen ELAPOR de la Multiplex, sau mai pe romaneste din pluta? Se aplica doar cu fierul de calcat sau merge si cu feonul?
Aceasta postare a fost editata de adioperator: 03 November 2010 - 03:36 PM
Postat 03 November 2010 - 06:10 PM
Pentru lucrari ce necesita o temperatura mai mica de lucru este o folie speciala: Econokote:
http://www.monokote.com/econokote.html
Multa bafta.
http://www.monokote.com/econokote.html
Multa bafta.
Postat 03 November 2010 - 06:16 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1