Modelism - RHC Forum: pentru cei care dispretuiesc trainerele - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

pentru cei care dispretuiesc trainerele filmulet

#1 Useril este offline   Tempus 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 220
  • Inregistrat: 27-February 07

Postat 29 October 2008 - 09:58 AM

http://www.dodvideos...and_his_cub.wmv

p.s. 69 mb
0

#2 Useril este offline   caius71 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 22-February 07

Postat 29 October 2008 - 10:11 AM

Super fain!
0

#3 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 622
  • Inregistrat: 22-January 06

Postat 29 October 2008 - 11:44 AM

Nu cred ca dispretuieste nimeni pe aici trainerele. Cred ca toti am zburat sau zburam (dupa caz) pe trainere. Oricum, filmuletul este chiar interesant.
0

#4 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 29 October 2008 - 11:54 AM

de cand piperul e trainer? :D

0

#5 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 29 October 2008 - 02:17 PM

De ce n-ar fi? Ca-i instabil sau ca-i scump?
Ce-i in secventa video pare lent, cu suprafete mari, aripa sus, bine reglat. Si nici instabil nu pare a fi. De ce n-ar fi si model de antrenament? Intreb si eu din simplul motiv ca toate modelele de antrenament seamana cu asta din secventa video. Ca in fond, pe nici unul nu scrie ca-i trainer.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#6 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 October 2008 - 02:50 PM

da, conform maestrilor sportului piperul ar fi un avion greu instabil si foarte pretentios.

Aiurea, eram ironic, piperul e de departe cel mai usor avion de zburat. Cu conditia sa fie construit usor iar motorizarea (daca nu se vrea scale) sa fie usor supraunitara. Este avionul meu favorit si poate fi catalogat ca mai mult decat un simplu trainer. Intr-adevar cel 1:1 este un foarte bun trainer datorita aripii si suprafetelor de comanda mari, zboara incet iar motorul de 80bhp ii confera si siguranta.

Sa revenim la modele, cateva zboruri cu piperul meu puteti vedea mai jos.
cutite mai jos dar incorecte deoarece nu le-am facut pe toata lungimea pistei

zbor mult prea agresiv pt asemenea model...

aterizare pe spate pe un vant criminal

al doilea zbor

maidenul post usurare (carboane figuri)

0

#7 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 October 2008 - 02:56 PM

Noutiunea de trainer este generica. Pe cel din filmulet putem sa-l numim trainer si doar datorita faptului ca este foarte stabil si zboara foarte lent si usor. Evindet te poti antrena pe el daca esti incepator.
0

#8 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 20-August 06
  • Interests:aeromodele

Postat 29 October 2008 - 10:19 PM

nu vreau sa supar pe nimeni dar asta nu e zbor agresiv pt asemenea model......red baron a solicitat la maxim un air trainer 46 de la jamara, cu acrobatie salbatica de am crezut ca nu mai ramane nimic din el si credeti-ma ca nu a avut nimic modelul.....din pacate azi modelul e in lumea celor drepti......din alte motive......totusi daca dati un trainer pe mana lui, in zbor se va transforma in cel mai al naibi acrobat.....pe bune...
pasarile fac oua si din ele ies pui iar avioanele fac oua de aluminiu si ies aeromodele....din intelepciunile lui fiu-meu<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> </span><!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--> <!--colorc--></span><!--/colorc-->
0

#9 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 October 2008 - 11:12 PM

prin zbor agresiv m-am referit la manevrele bruscate si motorul mult turat... asa pot si eu decola blana trag de el pana lesina sau ii zboara aripile apoi tai acceleratia si-l las sa pice... ala nu mai e zbor agresiv ce GAZ ON... god have mercy..

0

#10 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 29 October 2008 - 11:27 PM

Imi cer scuze daca polemica a inceput de la mesajul meu. N-a fost cu intentie. Am zis ca avem ocazia sa discutam putin si cam ce inseamna un trainer. Ca pentru mine ca privitor din exterior un trainer e un model pe care poti invata. Prin extindere as merge pana la modelul pe care poti face antrenament si care nu-i musai sa fie trainer clasic, asa cum il banuiesc.
Cred ca poti face 3D cu un trainer daca permite mana si modelul, si aproape invers, ca poti scoate un trainer din model facut pentru 3D daca te pricepi.
Cred ca mi-am facut o idee despre ce inseamna un trainer.
Multumesc in avans daca cineva poate veni cu un comentariu detaliat sau cu o concluzie.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 29 October 2008 - 11:28 PM

0

#11 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 30 October 2008 - 09:51 AM

Vezi postareanicajohn, la Oct 29 2008, 10:19 PM, a spus:

nu vreau sa supar pe nimeni dar asta nu e zbor agresiv pt asemenea model......red baron a solicitat la maxim un air trainer 46 de la jamara, cu acrobatie salbatica de am crezut ca nu mai ramane nimic din el si credeti-ma ca nu a avut nimic modelul.....din pacate azi modelul e in lumea celor drepti......din alte motive......totusi daca dati un trainer pe mana lui, in zbor se va transforma in cel mai al naibi acrobat.....pe bune...

Cam cum e acrobatia asta salbatica ? Ce anume i-a facut trainerului... probabil ca l-a zburat tare...nu ?

Bitex.. tu ultimul zbor pe care l-ai facut cam cum a fost ? Cu ce ai zburat ? Era trainer ? Era 3D ? Unde anume ai zburat ?

Baiatu ala din film "Kyle" e intamplator Kyle Woyshnis .. prietenii stiu cine e ..

Funtana
http://www.youtube.c...h?v=vtGI9NyIkUc

La TAS
http://www.youtube.c...h?v=wTIOvrRhe2c

PS: Un trainer e un trainer .. uite "Noutiunea de trainer este generica. Pe cel din filmulet putem sa-l numim trainer si doar datorita faptului ca este foarte stabil si zboara foarte lent si usor. Evindent te poti antrena pe el daca esti incepator." asta e un trainer.

Aceasta postare a fost editata de ZOD: 30 October 2008 - 09:54 AM

DT
0

#12 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 October 2008 - 09:52 AM

Sunt de acord cu ce spune "bitex". Trainer-ul reprezinta de fapt notiunea si posibilitatea de antrenament si instructaj. Un avion docil, cu aripa parasol, pe care te poti antrena, fara sa-l rupi, putem sa-l consideram un "trainer".
0

#13 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 30 October 2008 - 12:45 PM

Vezi postareaZOD, la Oct 30 2008, 09:51 AM, a spus:

Bitex.. tu ultimul zbor pe care l-ai facut cam cum a fost ? Cu ce ai zburat ? Era trainer ? Era 3D ? Unde anume ai zburat ?

Pricep aluzia ta fina <_<
Fara sa exagerez prea tare pot spune ca n-am zburat deloc sau ca ce am incercat sa zbor a fost doar pe jumatate. Cu multi ani in urma am vazut A2-uri dar le-am pierdut si pe alea.
De vreo 3 ani am un trainer demontat pe undeva pe care nici nu doresc sa-l zbor. Ca denumire, e un Tranquiliser. Prima statie am facut-o cadou unui coleg de club pe cand eram la Onesti, pasionat mai tare ca mine de auto electrice, penultima statie cumparata am facut-o cadou unui pensionar s-o foloseasca la pescuit. Mai tin ca amintire cateva prin cutii ca inca nu ma incurca. La ultima m-am uitat de vreo 2 ori, mi-a placut si am bagat-o inapoi in cutie sa nu se decoloreze de la soare. La cateva luni incarc acumulatorii si cam atat. Servomecanismele le folosesc la proiecte scolare. In rest nimic deosebit...
Sincer sa fiu cred ca m-ar tenta tot A2 sau captivele. De electrice nu pot spune nimic ca ma omoara marinaru. Momentan pierd vremea cu motorase-tractorase, vorba unui amic de pe forum. Si printre picaturi, tin lumea de vorba. Fac un raport mai detaliat? Deschid subiect separat daca-i cazul!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 30 October 2008 - 03:16 PM

0

#14 Useril este offline   Tempus 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 220
  • Inregistrat: 27-February 07

Postat 30 October 2008 - 03:13 PM

in principiu rolul (desi e cam pompos spus) topicului era urmatorul: cam toti am zburat trainere dar putini am ajuns la nivelul acesta de control inainite de a trece la ceva "mai avansat". Nenea kyle alienu stie el ce face dar manevrele totusi par a fi de baza/la indemana, dar simplitatea si acuratetea cu care le executa fac zborul lui f frumos.

sunt cativa pe forum care nu ar mai pune ei mana pe "trainer" ca deh e pentru incepatori. unii chiar l-au cam sarit si sar de fund cand le zici sa se intoarca la trainer. eu personal sunt tot fascinat e cat de frumos si chiar maiestos zboara un easyglider care a fost si primul meu model. cand am vazut clipul din link mi-am cam dat seama ca procesul nostru de invatare e cam haotic si nu scoatem tot ce se poate din avioanele pe care le avem ba chiar sarim la alte avioane care sunt "mai bune". binenteles lucrurile bune nu se invata pe avioane proaste, poate pe forum vom face (vise) un fel de manual solid cu pasi, avioane si figuri.

iar trainerul este un avion pe care se invata. (acum ce e ala un avion pe care se invata ... mai bine nu intram in detalii <_< )
0

#15 Useril este offline   Romulus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1190
  • Inregistrat: 02-June 08

Postat 30 October 2008 - 03:24 PM

Eu nu cred ca Kyle a invatat pe trainere sa faca ce face cu Piperul. Cred c-a invatat bine pe acrobate si dupa ce-a trecut de un anumit nivel, poate sa-si permita sa faca asta si cu un trainer.

Din ce scrii tu se deduce sa faci intai cu un trainer asta si apoi sa treci la un acrobat, astfel incat sa storci din trainer tot ce se poate. Eu cred ca e o filozofie gresita. Dupa ce ajungi sa stii bine sa zbori, poti sa-ti permiti sa zbori orice, oricum.
0

#16 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 30 October 2008 - 03:54 PM

Io zic ca ar trebui sa ai zambetul pe buze cu orice zbori si ca distractia sa fie principalul scop la chestia asta..
DT
0

#17 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 October 2008 - 05:49 PM

Vezi postareaRomulus, la Oct 30 2008, 03:24 PM, a spus:

Eu nu cred ca Kyle a invatat pe trainere sa faca ce face cu Piperul. Cred c-a invatat bine pe acrobate si dupa ce-a trecut de un anumit nivel, poate sa-si permita sa faca asta si cu un trainer.

Din ce scrii tu se deduce sa faci intai cu un trainer asta si apoi sa treci la un acrobat, astfel incat sa storci din trainer tot ce se poate. Eu cred ca e o filozofie gresita. Dupa ce ajungi sa stii bine sa zbori, poti sa-ti permiti sa zbori orice, oricum.

O sa fortez putin afirmatia si o sa spun ca unul dintre marii piloti de piper (un fermier pe nume Charlie Kulp) n-a pus mana pe mansa unui acrobat dar a ajuns faimos pentru acrobatiile cu febletea sa, un Piper CUB J3.

Acrobatii poti face cu orice model care iti inspira increderea necesara. Nu neaparat trebuie sa sari la acrobate apoi sa revii sa "trainere". Pentru mine este o deosebita placere sa fac ce unii zic ca e imposibil (fortez nota de fiecare data inca de la HF2007 cand am inteles ca am demontat o polemica pe tema piperului care zboara prost instabil si non-acrobat).

Si ca sa iti demontez si afirmatia, e aici o persoana la varsta a doua care a inceput pe un piper de la multiplex (cred) cu un diedru inuman si totusi motivat fiind de noi a inceput chiar si acrobatii de baza cu el. Omul are 5 luni de zbor si a spart nenumarate modele "de incepatori" pana sa dea de caliteatea multiplexului si o asamblare corespunzatoare (ii asamblam eu cu inca un coleg modelele).

Vezi postareaZOD, la Oct 30 2008, 03:54 PM, a spus:

Io zic ca ar trebui sa ai zambetul pe buze cu orice zbori si ca distractia sa fie principalul scop la chestia asta..

Atat. Aici vroiam sa ajung :rolleyes: Zoade tu esti frate cu mintea mea... 're-ai al req

0

#18 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 October 2008 - 05:51 PM

am uitat filmul

0

#19 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 30 October 2008 - 06:12 PM

Tinereii astia sunt din ce in ce mai zvapaiati.....
0

#20 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 October 2008 - 06:09 AM

daca tot suntem la cub-uri..

trist

0

#21 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 31 October 2008 - 03:54 PM

nu am putut raspunde pana acum din cauza ca in spitalele din romania nu sunt calculatoare legate la net....
un trainer nu e numai un avion de invatat pe el.....nu e nici o lege care sa te opreasca sa faci ce vrei cu el, chiar si 3d sau poti sa il faci elicopter...... deci cat mai multe figuri acrobatice ca daca vorbim prea mult nu progresam deloc....
bafta tuturor
si poate ca facem si un concurs cu trainere, poate chiar de acrobatie..... sau de balet....sau muzica de motoare....
pasarile fac oua si din ele ies pui iar avioanele fac oua de aluminiu si ies aeromodele....din intelepciunile lui fiu-meu<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> </span><!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--> <!--colorc--></span><!--/colorc-->
0

#22 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 31 October 2008 - 06:26 PM

Citeaza

Vezi postareaKriminel, la Oct 30 2008, 05:49 PM, a spus:

Atat. Aici vroiam sa ajung :lol: Zoade tu esti frate cu mintea mea... 're-ai al req

Da...si zambetul tamp pe buze, rujul intins si treningu pus in pripa pe dos!!!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 31 October 2008 - 06:27 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#23 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 November 2008 - 12:34 PM

cata dreptate are marinaru'......
0

#24 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 November 2008 - 05:50 PM

ce?

0

#25 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 23 March 2009 - 08:52 PM

pt cine zice ca trainerele nu sunt fun...poza e facuta duminica

Fisiere atasate

"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu