Modelism - RHC Forum: Ariane5 al meu - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ariane5 al meu cam asa arata...

#1 Useril este offline   telewolf007 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 22-January 04

Postat 26 February 2004 - 09:35 AM

Buna dimineata (ziua, seara) Stimabililor.

Constructia deja renumitului Ariane 5 (care atunci cind am deschis cutia, sa-mi pice fatza ce de lucruri erau inauntru :-) ) merge cu trei viteze: inshet, inshetishor si pi loc. Motoplanorul meu arata in acest moment ca in poza. Scuzati calitatea, poza e facuta cu un telefon. Si totusi, cum o sa zboare?

Zbor frumos!!!

telewolf007

Fisiere atasate

0

#2 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 26 February 2004 - 09:36 AM

Sus .
DT
0

#3 Useril este offline   telewolf007 

• Incepator
  • PipPip

Postat 26 February 2004 - 09:43 AM

Doamne-ajuta, ZOD!!!

Multumesc.

Zbor frumos.

telewolf007

Fisiere atasate

0

#4 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1126
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 26 February 2004 - 01:09 PM

Felicitari! Frumos model! Sa ai grija de ea ca vrem s-o vedem si noi la Rapa!

Este kit ARF? De ce motorizare are nevoie?
0

#5 Useril este offline   telewolf007 

• Incepator
  • PipPip

Postat 26 February 2004 - 03:52 PM

@zozo

Multumesc pentru reply!! Este clasificat de producator (Aviomodelli) ca fiind un kit 90% RF. Wow! Fiind primul pe care-l construiesc, nu prea mi s-a parut asa...

Motorul recomandat este 4.5-6.5 2T, dar eu am ales unul mai mare, de 8, poate o sa-l folosesc si la altceva. Ma gandeam ca o sa-i limitez puterea motorului din cursa servo-ului, ca sa nu suprasolicit structura. In rest, el pare destul de solid...

Cred ca primul zbor o sa fie prin Mai. Nu vreau sa ma grabesc deloc.

Zbor frumos.

telewolf007
0

#6 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 26 February 2004 - 04:57 PM

E mare rau barabafta . Acum am vazut are aproape 3 metri anv.

Am gresit cand am zis ca o sa zboare sus . O sa zboare foarte sus .
DT
0

#7 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 665
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 26 February 2004 - 05:03 PM

Citeaza

Motorul recomandat este 4.5-6.5 2T, dar eu am ales unul mai mare, de 8, poate o sa-l folosesc si la altceva. Ma gandeam ca o sa-i limitez puterea motorului din cursa servo-ului, ca sa nu suprasolicit structura. In rest, el pare destul de solid...

Meshtere, stai calm ca nu suprasoliciti nimic :D Lasa motorul sa-si "dea drumul" la cat poate, ca ai numai de castigat...
0

#8 Useril este offline   droopy 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 06-May 03

Postat 26 February 2004 - 11:18 PM

Ar avea ceva daca prin absurd ar pune un motor si mai mare??

Bafta
Un nebun lanseaza un aeromodel,
si 10 modelisti nu-l pot ateriza.....
0

#9 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 481
  • Inregistrat: 12-August 03
  • Interests:Heli, Aero, Auto

Postat 27 February 2004 - 12:52 AM

supramotorizarea de la un moment incepe sa faca rau. vibratii pre multe, consum mult prea mare de combustibil. este frumos sa ai un pasaroi mai vioi dar trebuie sa te gandesti si la aspectul pecuniar ca la pretul metanolului...

si apoi trebuie sa te gandesti ca un motor mai mare este si mai greu. deci ca sa balansezi corect modelul trebuie (poate, depinde) sa ii pui greutate pe coada, ceea ce mareste inutil greutatea modelului. de obicei este bine sa te incadrezi in clasa de motorizare propusa de producator ca astia stiu ce vorbesc (de cele ai multe ori)

Red GUY
come to the dark side. we have cookies!
0

#10 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 665
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 27 February 2004 - 10:21 AM

Citeaza

supramotorizarea de la un moment incepe sa faca rau. vibratii pre multe, consum mult prea mare de combustibil. este frumos sa ai un pasaroi mai vioi dar trebuie sa te gandesti si la aspectul pecuniar ca la pretul metanolului...

In cazul asta nu are ce rau sa-i faca pentru ca motorul recomandat e de 4,5-6,5 cc iar cel folosit e de 8, ceea ce nu e cine stie cat in plus. Daca punea un motor de 150cc ar fi fost altceva... :D
0

#11 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1020
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 27 February 2004 - 12:17 PM

Salut,

in general modelele ARF sint grele de coada si trebuiesc echilibrate cu ceva balast in fata. Motoarele recomandate la ARF sint in general mai mici decit cu adevarat necesar pentru a nu "speria" cumparatorul cu pretul total prea mare.

Cred ca in cazul de fata un motor de 7,5 - 8,3 ccm ofera cu siguranta o rezerva optimala de putere la urcare. Cit despre consumul de combustibil ... nu cred ca este un argument impotriva unui motor mai mare . Diferenta de consum este mult prea mica. Pentru o urcare va ajunge oricum un rezervor de 50 - 70 ml.

Atentie trebuie acordata eliciei la supramotorizare. In general trebuie folosita o elice mai mare ( si in diametru ) la un motor mai mare. E ash monta trenul de aterizare si as masura distanta intre ax si sol in pozitie de rulaj la decolare pentru a nu avea surpriza neplacuta ca elicia sa fie prea mare si sa nu pot rula cu motoplanorul.

Cindva am avut un AlphaClub Multiplex caruia i-i pusese-m gind rau. Vroiam sa-l modific si sa-i montez in loc de Permaxul 600 un motor termic de 7,5 ccm. Greutatea totala at fi fost mai mica decit in versiune E cu 10 celule. Pina la urma l-am facut cadou unui planorist mare asa ca a scapat saraul de fierastrau :D

CF4U
Mesterica, pe ce pune mina strica.
0

#12 Useril este offline   telewolf007 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 March 2004 - 02:43 PM

Va multumesc tuturor pentru raspunsurile mai mult decat lamuritoare. Intre timp, am ajuns cu constructia la un oarece final... in afara de electronica si servo-uri, pentru care mai am de asteptat :-(. In poza puteti vedea cam cum arata actualmente... Cel mai misto moment a fost cand, nerabdator, am pecetluit constructia prin lipirea STICKER-ELOR!!! :-)

Fisiere atasate

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu