Am deschis acest nou subiect pentru a stoarce ceva informatie de la cei care mai stiu cate ceva.
de exemplu sa discutam putin despre substante si prafuri care merg folosite la constructia rachetelor.
Din cate am aflat exista un inlocuitor al prafului de pusca care merge folosit la fitile.
Se obtine asa:
praf de pushca
KNO3 - se gaseshte la farmacie
insa ai nevoie de S shi C (sulf shi nishte mina de creion)
FORMULA CHIMICA
KNO3+C+S--->K2O + NO2+ CO2 +SO2
trebuie trans din moli in grame pt a se cunoaste proportzia
Ce ziceti meseriasilur de asta?
Credeti ca merge?
Pagina 1 din 1
Retzete substante utile
Postat 20 February 2004 - 04:39 PM
Proportia difera in functie de scopul pentru care e folosit praful de pusca. Aici sunt cateva variante mai cunoscute (procente masice):
KNO3 : S : C = 75 : 9.03 : 15.97
KNO3 : S : C = 88.07 : 7.34 : 4.59
KNO3 : S : C = 74.07 : 9.26 : 16.67
KNO3 : S : C = 73.33 : 8.34 : 18.33
Eu nu prea am inteles mare lucru din ce este mai sus.
Voi?
KNO3 : S : C = 75 : 9.03 : 15.97
KNO3 : S : C = 88.07 : 7.34 : 4.59
KNO3 : S : C = 74.07 : 9.26 : 16.67
KNO3 : S : C = 73.33 : 8.34 : 18.33
Eu nu prea am inteles mare lucru din ce este mai sus.
Voi?
Postat 20 February 2004 - 05:19 PM
In primul rand nu asa "storci" informatii.
In al doilea rand mina de creion=grafit = o forma de carbon foarte putin reactiva, deci in nici un caz nu este bun pentru pulbere neagra (si nu praf de pusca). Cel mai bun este carbunele de salcie, dar asta este alta poveste.
KNO3 la farmacie ?! Pai nu prea cred. Intreaba numai la farmacie si vezi ce raspuns primesti. Sulf insa se gaseste acolo...
Cat despre FORMULA CHIMICA, aceasta este de fapt o REACTIE CHIMICA si nici macar nu este corecta.
Proportiile masice pe care le ai sunt idiotenii in sensul ca nu pot sa masori la o asemenea precizie cantitatile de oxidant/carburanti (si nici nu are rost). In general este bine de stiut ca formula clasica este 75/12.5/12.5, iar cea pt. rachete trebuie sa aiba mai mult carbune. Exista mai multe formule, ele s-au schimbat de-a lungul secolelor.
Daca ai facut rost de acest "material" de pe un site de anarhie sau ceva sfatul meu este: nu crede toate porcariile scrise de niste idioti, care nu sunt in stare sa traduca klumea niste texte, shi care oricum sunt gresite din start.
In al doilea rand mina de creion=grafit = o forma de carbon foarte putin reactiva, deci in nici un caz nu este bun pentru pulbere neagra (si nu praf de pusca). Cel mai bun este carbunele de salcie, dar asta este alta poveste.
KNO3 la farmacie ?! Pai nu prea cred. Intreaba numai la farmacie si vezi ce raspuns primesti. Sulf insa se gaseste acolo...
Cat despre FORMULA CHIMICA, aceasta este de fapt o REACTIE CHIMICA si nici macar nu este corecta.
Proportiile masice pe care le ai sunt idiotenii in sensul ca nu pot sa masori la o asemenea precizie cantitatile de oxidant/carburanti (si nici nu are rost). In general este bine de stiut ca formula clasica este 75/12.5/12.5, iar cea pt. rachete trebuie sa aiba mai mult carbune. Exista mai multe formule, ele s-au schimbat de-a lungul secolelor.
Daca ai facut rost de acest "material" de pe un site de anarhie sau ceva sfatul meu este: nu crede toate porcariile scrise de niste idioti, care nu sunt in stare sa traduca klumea niste texte, shi care oricum sunt gresite din start.
Postat 20 February 2004 - 06:24 PM
Eu am gasit ceva informatie si am zis sa o verificam si sa vedem daca o putem folosi.
Proportiile alea tot acolo le-am vazut si ma gandeam sa verificam daca sunt bune sau unde sunt gresite.
De stors informatie vad ca nu se poate stoarce in nici un fel.
Macar pe alte forumuri mai sunt uni care se straduiesc sa dea ceva infirmatii chiar daca sunt gresite in schimb aici terenul este mort. Se discuta numai aberatii ca de exemplu la unul din multele subiecte despre fibra de sticla in care am citit 4 pagini si inca u aflasem nimic din ce se putea explica in cateva rinduri. Vad ca fiecare vrea sa aibe subiectul lui deschis chiar daca este pe aceiasi tema cu alte subiecte.
Se pretinde ca pe forumul asta se lucreaza in echipa dar vad ca nimeni nu da nici cea mai mica informatie si le tin pentru ei. Din ce se da nu este nimic clar si sunt numai asa sa te amageasca.
Ma opresc aici sa nu ocup prea mult spatiu.
Proportiile alea tot acolo le-am vazut si ma gandeam sa verificam daca sunt bune sau unde sunt gresite.
De stors informatie vad ca nu se poate stoarce in nici un fel.
Macar pe alte forumuri mai sunt uni care se straduiesc sa dea ceva infirmatii chiar daca sunt gresite in schimb aici terenul este mort. Se discuta numai aberatii ca de exemplu la unul din multele subiecte despre fibra de sticla in care am citit 4 pagini si inca u aflasem nimic din ce se putea explica in cateva rinduri. Vad ca fiecare vrea sa aibe subiectul lui deschis chiar daca este pe aceiasi tema cu alte subiecte.
Se pretinde ca pe forumul asta se lucreaza in echipa dar vad ca nimeni nu da nici cea mai mica informatie si le tin pentru ei. Din ce se da nu este nimic clar si sunt numai asa sa te amageasca.
Ma opresc aici sa nu ocup prea mult spatiu.
Postat 23 February 2004 - 10:13 AM
Gigione, nu te mai inteleg, zau asa...in mesajele tale mai vechi laudai forumul ca este prietenos si ca te simti aici ca intr-o familie (nu mai fac trimitere la ele, dar daca vrei, pot sa-ti dau linkurile)...acu te intorci la 180 grade si spui ca nu e asa!!!...ce sa mai credem?...in definitiv, despre pulberea neagra s-a vorbit aici destul, si poti sa deschizi mesajele vechi ca sa afli procentajul retetei si tehnologia descrisa in amanunt!!!Mai mult chiar, Oni ti-a dat un raspuns care sa te lamureasca...reteta ta nu e buna...sau nu consideri ca e raspuns?...poate numai raspunsurile afirmative le iei in consideratie?!!!
Referitor la fibra de sticla, daca citesti inca o data, ai sa afli cam care e tehnologia , ce rasini se folosesc, cum se lucreaza cu materialele, pareri ale catorva care au incercat si chiar o promisiune a cuiva ca va scrie un articol despre asa ceva...problema a ramas originea procurarii materialelor, cu toate ca in afara de Policolor si de peste hotare, s-au mai oferit si cativa particulari sa vanda...deci, unde e problema?!...pacat!
Referitor la fibra de sticla, daca citesti inca o data, ai sa afli cam care e tehnologia , ce rasini se folosesc, cum se lucreaza cu materialele, pareri ale catorva care au incercat si chiar o promisiune a cuiva ca va scrie un articol despre asa ceva...problema a ramas originea procurarii materialelor, cu toate ca in afara de Policolor si de peste hotare, s-au mai oferit si cativa particulari sa vanda...deci, unde e problema?!...pacat!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
Cu rabdare si ciocan.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1