Modelism - RHC Forum: BEC-facut acasa - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

BEC-facut acasa

#31 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 11 October 2008 - 05:51 PM

BEC-ul revine cu modificari conform unei indicatii a lui Pavcostel, adica am inlocuit condesatorul de 1000uF ,cu doi de 470uf/50V pusi in paralel pe iesire si am inlocuit si inductanta cu una de100uH/5A si ...vedeti :
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#32 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 October 2008 - 06:01 PM

Si acum cu un consum mai mare:

Voltii i-am citit direcr pe soclu de la bec si sa vedeti surpriza citit direct pe cablaj tensiunea era de ...4,95V ,de unde trag concluzia ca trebuie sa pui niste fire si conectore bune si cit mai scurte posibil.Plaja de tensiuni a fost 11,5-13,5V temperatura pe bobina vag calduta iar pe radiator ,asa la mina in jur de 40 gr pe consumul mare.In principiu eu ma declar multumit si o sa trec la uncablaj final ceva in genul lui Old Mann dar cu bobina culcata.
Astept incontinuare observatii.

Aceasta postare a fost editata de manolo: 11 October 2008 - 06:03 PM

Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#33 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 12 October 2008 - 06:57 AM

Salut,

Sfatul meu este sa nu folosesti BEC in comutatie. Este prea mult "zgomot" in jurul acelui montaj ca sa-l pui aproape de un receptor. Realizarea mecanica a unei astfel de surse care sa nu radieze mizerii cand este in sarcina se face mult mai greu.

A mai spus cineva mai sus sa folosesti LM2941 dar e doar de 1A...eu am folosit si folosesc LM1084 de 5A pe elicopterul cu care zbor de 2 ani si nu a picat nici unul pana acum :D :D :D

Nu mai zic ca dupa ce termini BEC-il ar trebui ecranat si apoi verificat cu un analizor daca are ceva emisii prin 35MHz la diferite grade de incarcare in curent.

Si cel mai tare este sa folosesti circuite MICREL...mai jos este o foaie de catalog de unde te poti inspira. Observa cat este DROP OUT voltage pentru sursele astea!!!

Succes.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: MICREL.jpg

0

#34 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 October 2008 - 10:33 AM

Multam Charlie de aceste observatii si am sapat ceva cu gogu si referitor la LM1084 am gasit ceva ,din foaia de catalog am gasit doua scheme ,din astea doua pe care sa o adopt ? mi-ar fi de folos sa-mi dai niste indicatii.

Aceasta postare a fost editata de manolo: 12 October 2008 - 10:35 AM

Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#35 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 12 October 2008 - 12:29 PM

Sunt una si aceeasi schema cu diferenta ca cea de jos este reglabila prin faptul ca rezistorul de jos este defapt un semivariabil cu care reglezi tensiunea. Practic valoare lui trebuie sa fie egala cu cea din schema de sus.
La realizarea practica eu am folosit 120ohmi SMD si am "construit" prin asezarea mai multor rezistentae SMD una peste alata valoarea tatonata pentru 5V sau 5.3 sau cat vrei tu.

Circuitului ii trebuie un mic radiator. Daca diferenta intre U intrare si U iesire este mica ...1.5-2V atunci nu se va incalzi prea tare. Foloseste de exemplu ca mine un acc LiPo de 2 celule ca sa alimentezi acest BEC si totul va fi OK. Asta daca si motorul tau merge tot cu 2 celule LiPo.

Succes.
0

#36 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 October 2008 - 03:49 PM

Ok-am inteles, la mine tensiunea de intrare va fi 11,9-13,2 V si am sa-i pun si radiator ,o sa fac rost de piese si o sa-l fac.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu