Modelism - RHC Forum: Device Charlie - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Device Charlie NEW

#1 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 27 September 2008 - 08:37 PM

Salut,

Iata varianta finisata a "device-ului Charlie" cum a fost denumit el de catre cei care l-au folosit. Le multumesc pentru feedback :D .

Cu acest hardware se pot implementa toate functiile dezvoltate pana acum:

1_ch 2_servo
sau
1_ch 1_servo 4_switch
sau
1 chanel 4 servo

Cum spuneam iata si poza cu noua varianta de hardware, mai mica, mai usoara, mai rigida, cu un soft "periat" la sange si cu multiple posibilitati pentru dezvoltari ulterioare.

Sper ca si acest device sa va ajute in proiectele pe care fiecare dintre voi doreste sa le dezvolte.

Succese.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Device_Charlie.jpg

0

#2 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 28 September 2008 - 06:51 AM

Super tare.Poate nu ar stica si postarea unui "manual" de utilizare ,pentru a preintimpina un milion de intrebari.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#3 Useril este offline   vamos 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 25-June 08

Postat 16 December 2008 - 01:32 PM

Salut!

Am primit de la Charlie un dispozitiv, varianta 1 ch - 2 servo proportional. Il folosesc la un tanc, pentru miscarea verticala a tunului si pentru a ridica un lansator de rachete dintr-un singur stick. Montajul este foarte ingrijit realizat, arata "ca din fabrica" si functioneaza perfect.
Multumesc Charlie!
0

#4 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 December 2008 - 02:04 PM

Vezi postareavamos, la Dec 16 2008, 01:32 PM, a spus:

Salut!

Am primit de la Charlie un dispozitiv, varianta 1 ch - 2 servo proportional. Il folosesc la un tanc, pentru miscarea verticala a tunului si pentru a ridica un lansator de rachete dintr-un singur stick. Montajul este foarte ingrijit realizat, arata "ca din fabrica" si functioneaza perfect.
Multumesc Charlie!

Cu placare...sa-l stapanesti sanatos. Si uite asa descopar ca se mai poate folosi si la alte chestii.
0

#5 Useril este offline   CATALINZ 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 242
  • Inregistrat: 21-August 08

Postat 16 December 2008 - 03:43 PM

Vezi postareacharlie, la Dec 16 2008, 02:04 PM, a spus:

Cu placare...sa-l stapanesti sanatos. Si uite asa descopar ca se mai poate folosi si la alte chestii.

salut daca se poate sa postezi si o schema la 1ch 2 servo ,multumesc
0

#6 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 16 December 2008 - 04:12 PM

Salut Charlie !Ceva noutati ?parca am inteles ca se" piguleste " o protectie la barcute.
Spor la treaba si succesuri intinse! :rolleyes:
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#7 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 December 2008 - 10:17 PM

Vezi postareaCATALINZ, la Dec 16 2008, 03:43 PM, a spus:

salut daca se poate sa postezi si o schema la 1ch 2 servo ,multumesc

Sigur ca se poate si o schema. Este aceeasi pentru toate variantele si pentru multe alte chestii care se mai pot face pe baza acestui hardware.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1ch_2servo_schematic.JPG

0

#8 Useril este offline   CATALINZ 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 242
  • Inregistrat: 21-August 08

Postat 18 December 2008 - 07:48 AM

Vezi postareacharlie, la Dec 17 2008, 10:17 PM, a spus:

Sigur ca se poate si o schema. Este aceeasi pentru toate variantele si pentru multe alte chestii care se mai pot face pe baza acestui hardware.

Multumesc frumos, si totusi daca nu sunt prea indraznet un cablaj se poate?
0

#9 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 December 2008 - 02:02 PM

Vezi postareaCATALINZ, la Dec 18 2008, 07:48 AM, a spus:

Multumesc frumos, si totusi daca nu sunt prea indraznet un cablaj se poate?

Sigur ca se poate. Il vrei blank? Cu procesorul pus? Cu toate puse pe el si gata de programat? Zi tu in ce varianta si asa ti-l dau.
Mai simplu ma suni la 0723250547 si daca pot sa te ajut...cu mare placere.
0

#10 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 22 January 2009 - 10:55 PM

Charlie, ce zici de obiectul 270332437057 de pe eBay?
Cred ca s-ar gasi cativa amatori pe aici...
O descriere rapida, ca sa nu mai cauti dupa el decat daca vrei sa vezi cum arata:

Servo Travel Doubler 180 degrees FPV First Person View

Inline Servo Travel Doubler

Overview:

This module is connected in-line between a servo and a receiver channel.

Using precision mathematics it doubles the received pulse variation either side of neutral - the normal pulse width of 1 to 2ms with neutral at 1.5ms therefore becomes .5 to 2.5ms with neutral maintained at 1.5ms, thereby increasing the travel of a compatible servo to around 180 degrees.

The primary purpose of the travel doubler is to enable 180 degree movement of the camera pan servo when flying First Person View. It has been extensively tested on an FPV Easy Star equipped with a brushless motor, video transmitter and a CCD camera. Many over-the-horizon flights have been achieved and 180 degree panning was found to be a huge advantage in picking out landmarks and subjects for aerial photography. A normal travel servo is used for vertical tilt.

Connectors are Futaba - JR on request.

Features:
Weight is just less than 5 grams.
Power consumption of the module is next to nothing (less than a milliamp).
Pulse width timing is to one microsecond resolution giving very smooth operation.
The circuit incorporates a watchdog timer – if for any reason the processor should crash, it will immediately restart.
The program incorporates a glitch filter – any received pulse which is outside the expected range of 1 to 2 milliseconds is replaced with the last known good value.

Warnings:

It is possible that the new pulse width could try to drive the servo beyond its physical limits; you must check that this is not the case.

We accept no responsibility for servos damaged by overdriving or stalling.

There are several ways to check for stalling – here are a few suggestions:

On the first time of use, listen carefully to the gearbox and slowly move the servo to the extreme points of travel. You may hear a lock-up or pinching effect, or a sudden slowing of the motor at extremes.
If you have a ‘Volt Watch’ module, that will help by indicating a voltage drop caused by the excess power drain of a stalled servo.
Note the maximum travel, then using your travel volume adjustment at the transmitter, slightly back off the travel to ensure that absolute maximum throw is never reached.
Split the red wire of a servo extension lead, so that you can insert an ammeter and monitor the servo current. Any sudden increase in current at the extremes of travel indicates a stall condition.

If there is any suggestion of strain or stalling then try another servo or reduce the travel at the transmitter.

All the servos we’ve tried it with were ok up to 180 degrees, from Hitec & Futaba standards to 3.6 gram DYS micros.

It might not work with digital servos, or it might be unpredictable since digital servos expect standard pulse widths and most have programmable travel anyway.

The module should not be used on a primary control (eg elevator or aileron)

Use only on 4.8volts or the normal 5volt BEC output from your ESC - you must not connect the module directly to a 6volt flight pack system.

The processor is code protected to prevent reverse-engineering.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#11 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2009 - 03:37 PM

[quote name='renatoa' date='Jan 22 2009, 10:55 PM' post='270052']
Charlie, ce zici de obiectul 270332437057 de pe eBay?
Cred ca s-ar gasi cativa amatori pe aici...
O descriere rapida, ca sa nu mai cauti dupa el decat daca vrei sa vezi cum arata:

Servo Travel Doubler 180 degrees FPV First Person View

N-a fost nevoie sa citesc tot ce scrie dar am inteles din prima. Vreti sa miscati un servo care stie 180 de grade folosind un canal de la statie prin intermediul unui device de al meu.

Nici o problema se poate implementa relativ usor. Folosind "mathematics" cum spune cel care descrie acolo principiul.

Vrea cineva? sa nu ma apuc de treaba degeaba...sau trebuie sa fac intai unul sa mearga si sa arat ca merge si apoi poate apar si doritorii?

Aceasta postare a fost editata de charlie: 23 January 2009 - 03:40 PM

0

#12 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 23 January 2009 - 03:53 PM

> Vrea cineva? sa nu ma apuc de treaba degeaba...sau trebuie sa fac intai unul sa mearga si sa arat ca merge si apoi poate apar si doritorii?
Eu vreau, ca altfel nu intrebam. Depinde si de pretz, oricum, la ceva de nivelul celui din UK, prefer sa il fac clasic.
Vrei sa spui ca nu orice servo s-ar preta mecanic la asa ceva?
Daca tot e de desfacut servo-ul, atunci e mai simpla calea analogica, nu mai e nevoie de expandare digitala, se face cu doua rezistente de 2k pe pot.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#13 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2009 - 04:56 PM

Vezi postarearenatoa, la Jan 23 2009, 03:53 PM, a spus:

> Vrea cineva? sa nu ma apuc de treaba degeaba...sau trebuie sa fac intai unul sa mearga si sa arat ca merge si apoi poate apar si doritorii?
Eu vreau, ca altfel nu intrebam. Depinde si de pretz, oricum, la ceva de nivelul celui din UK, prefer sa il fac clasic.
Vrei sa spui ca nu orice servo s-ar preta mecanic la asa ceva?
Daca tot e de desfacut servo-ul, atunci e mai simpla calea analogica, nu mai e nevoie de expandare digitala, se face cu doua rezistente de 2k pe pot.

Corect...nu orice servo se preteaza la 180 de grade...ei spun ca majoritatea servo-urilor analogice suporta...si ca trebuie verificat...eu zic ca fata de 90 de grade si daca ajungi cu el la 150 tot este un castig.
Se poate face o multiplicare fixa a canalului statiei...sa zicem cu 1.5 si se regleaza fin capetele de cursa din EPA de pe statie si astfel obti o variatie mai mare.
Nu m-am uitat pe net cat este pretul ...deci nu ma pot pronunta asupra pretului. Va costa cat un device cherlie...investitia mea in noul program nu o mai pun la socoteala.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu