Salutari tuturor,
Am in constructie un rigger din balsa si ma confrunt cu cateva nelamuriri.
Ultima constructie a fost un aeroglisor care a fost destul de lent.Nu cred ca mergea mai mult de 30Km/h.
Barca pe care o construiesc acum vreau sa fie mai rapida (poate peste 50Km/h).
Se da:
-motor cu perii Power380 cu regulator montat pe motor;
-acumulator LiPo 7.4V/ 1000 mA
Nelamuriri:
1. Nu stiu ce elice sa utilizez: 20mm sau 30mm.
2. Nu stiu ce arbore sa folosesc : rigid sau flexibil de la #$%&%#$$.Daca folosesc arborele rigid, motorul imi pare ca sta cam inclinat (pentru ca elicea sa fie imersata complet).Cel flexibil este cam lung.Se poate scurta?
3. Elicile de 20mm au prinderea pe arbore cu M2. Unde gasesc arbore de transmisie cu M2? Sau se gasesc cuplaje cu M4-M2?
4. Motorul necesita obligatoriu o racire cu apa? Exista si alte tehnici pentru racire?
Am proiectat coca si cele doua flotoare (bineinteles m-am inspirat MULT din planuri gasite pe internet ), si le-am construit partial dar nu mai pot continua atata timp cat nu am toate piesele.Dimensiuni navomodel:
lungime=450mm
latime coca principala=60mm
latime totala (cu flotoare)=190mm
masa complet echipat <=450g
O sa pun si poze zilele urmatoare.
Pagina 1 din 1
constructie rigger 400 ce si de ce ...
Postat 21 August 2008 - 10:52 AM
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...5&hl=rigger
sau cauta la sectiunea de navomodele de viteza...rigger
cu motorul si acumulatorul ala nu cred ca va glisa dar apoi sa ajunga la 50km/h
sa fim realisti.... apucate si cintareste principalele componente din barca si vei vedea ca vei depasii 450gr rtr
sau cauta la sectiunea de navomodele de viteza...rigger
cu motorul si acumulatorul ala nu cred ca va glisa dar apoi sa ajunga la 50km/h
sa fim realisti.... apucate si cintareste principalele componente din barca si vei vedea ca vei depasii 450gr rtr
tel.0745026562
Postat 21 August 2008 - 11:02 AM
nu cred ca vei ajunge la viteze de 50 km/h ... oricum daca e construita bine este posibil sa mearga cu viteza f mare.
poti sa incerci un super 380 de la robbe dar ar fi mai bine sa cauti motoarele 380 graupner...ideal ar fi sa nu depaseasca 30.000 ture/min
partea cu elici este si ea discutabila...nu poti sa alegi din 2-3 elicea pe cea mai buna.pt asemeanea barca iti trebuie cam 8-10 elici de test .in plaja de20-30mm cu dirente de 1 mm si pasi diferiti.
apoi pacul ..ar fi de preferat unul de 3 celule care sa duca continuu cam 15-20 amperi.
esc-ul ar trebui sa fie cat mai tzapan ramandu-ti sa faci o mica racire pe motor.
aici am vazut ceva interesant 2x380 si 3 cell lipo ,dupa cum se misca pare a fi o chinezarie ,deci sunt multe sanse sa-ti iasa ceva frumos :D :lol:
uitasem...... dimensiunile sunt prea mari...zue are dreptate.o sa-ti iasa mult mai mult decat 450g
ar fi mai bine o lungime de 30-35cm
poti sa incerci un super 380 de la robbe dar ar fi mai bine sa cauti motoarele 380 graupner...ideal ar fi sa nu depaseasca 30.000 ture/min
partea cu elici este si ea discutabila...nu poti sa alegi din 2-3 elicea pe cea mai buna.pt asemeanea barca iti trebuie cam 8-10 elici de test .in plaja de20-30mm cu dirente de 1 mm si pasi diferiti.
apoi pacul ..ar fi de preferat unul de 3 celule care sa duca continuu cam 15-20 amperi.
esc-ul ar trebui sa fie cat mai tzapan ramandu-ti sa faci o mica racire pe motor.
aici am vazut ceva interesant 2x380 si 3 cell lipo ,dupa cum se misca pare a fi o chinezarie ,deci sunt multe sanse sa-ti iasa ceva frumos :D :lol:
uitasem...... dimensiunile sunt prea mari...zue are dreptate.o sa-ti iasa mult mai mult decat 450g
ar fi mai bine o lungime de 30-35cm
Aceasta postare a fost editata de sonic xz: 21 August 2008 - 11:06 AM
Postat 21 August 2008 - 06:06 PM
Multumiri pentru raspunsuri.
@sonic xz -nu vreau sa bat nici un record.cred ca elicea va fi de 20mm cu 3 pale.Motorul si acumulatorul le am.Defapt vreau sa prind unpic de experienta cu barca asta.Dupa aia vom face si investitii mai mari. Link-ul imi place, cam ce viteza are modelul acela? Multe multumiri pentru timpul acordat.
Lungime coca este de 380mm.
Acumulatorul va fi LiPo 2 celule 2200mAh.Defapt pe asta chiar il am.Celalalt era in plan sa-l cumpar.
Am cantarit navomodelul cu motor+accu+servo+rec in el si mi-a dat 340 grame.
Probabil ca prin vopsire si cu arbore, elice si carma va depasi 450 grame declarate.Sa speram ca va ramane in limite rezonabile.
Mai am un motor brushles de 24A dar e outrunner si nu cred ca e ok.
Ce sa fac cu racirea? E necesara sau nu?
Poze am sa pun abia maine seara .
Sper sa nu dezamagesc .
@sonic xz -nu vreau sa bat nici un record.cred ca elicea va fi de 20mm cu 3 pale.Motorul si acumulatorul le am.Defapt vreau sa prind unpic de experienta cu barca asta.Dupa aia vom face si investitii mai mari. Link-ul imi place, cam ce viteza are modelul acela? Multe multumiri pentru timpul acordat.
Lungime coca este de 380mm.
Acumulatorul va fi LiPo 2 celule 2200mAh.Defapt pe asta chiar il am.Celalalt era in plan sa-l cumpar.
Am cantarit navomodelul cu motor+accu+servo+rec in el si mi-a dat 340 grame.
Probabil ca prin vopsire si cu arbore, elice si carma va depasi 450 grame declarate.Sa speram ca va ramane in limite rezonabile.
Mai am un motor brushles de 24A dar e outrunner si nu cred ca e ok.
Ce sa fac cu racirea? E necesara sau nu?
Poze am sa pun abia maine seara .
Sper sa nu dezamagesc .
Arata acest topic
Pagina 1 din 1