Modelism - RHC Forum: rc px 16 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

rc px 16

#1 Useril este offline   bunea 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 18-August 08

Postat 18 August 2008 - 11:58 AM

am cumparat aceasta barca http://www.accesoriitelefoane.ro/produse/b...p?act=descriere si vreau sa o modific ca sa mearga ca si asta... http://www.youtube.c...h?v=0a8K34Ksyt4 sa o echipez cu o baterie de 3200 mha si motoare brushles....ma puteti sfatui sa stiu risc cumva sa ard recieveru daca pun o asemenea baterie....si sa imi aratati ceva motoare care ar merge:D

Aceasta postare a fost editata de bunea: 18 August 2008 - 11:58 AM

0

#2 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 18 August 2008 - 12:38 PM

Vezi postareabunea, la Aug 18 2008, 12:58 PM, a spus:

am cumparat aceasta barca http://www.accesoriitelefoane.ro/produse/b...p?act=descriere si vreau sa o modific ca sa mearga ca si asta... http://www.youtube.c...h?v=0a8K34Ksyt4 sa o echipez cu o baterie de 3200 mha si motoare brushles....ma puteti sfatui sa stiu risc cumva sa ard recieveru daca pun o asemenea baterie....si sa imi aratati ceva motoare care ar merge:D

...visezi frumos ,dar pentru asta iti trebuie o alta statie ,plus tot ce mai implica motorizarea pe 2 elici, la 130m cat bate statia barcii , sistemul nu pare a fi compatibil cu dorintele tale!!!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 18 August 2008 - 12:40 PM

...tabula crasa, mortua est!
0

#3 Useril este offline   sonic xz 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 26-October 07

Postat 18 August 2008 - 03:38 PM

ca sa mearga barca la 40 km/h ... trebuie sa-i bagi cam 2 bl-uri ,de preferabil inrunner 2500-3500 rpm/volt si putere intre 250w-350w
apoi 3-4 celule lipo de 3000-4000 mah,separat pt fiecare motor. elici in jur de 30-35 mm in 2/3 pale.esc-uri de 60-80 ah pt fiecare motor.

daca ai pune cap la cap ,configuratia asta ar costa cam 1500 ron fara statie si charger :D

de preferabil sa ii pui pt inceput ...batiuri mari( ex :navy direct 2000) si poti incerca cu motoare seria 600 sau 700.
pt navy direct se pot monta orice motoare de la 500 la 700 si bl-uri cu diametrul de 36mm.
0

#4 Useril este offline   bunea 

• Incepator
  • PipPip

Postat 18 August 2008 - 05:44 PM

asta vreau pt inceput sa o echipez cu niste bateri de vreo 3200 mha....numa sper sa nu se arda recieveru
0

#5 Useril este offline   bunea 

• Incepator
  • PipPip

Postat 18 August 2008 - 05:48 PM

pt pretul ei merge foarte bine.... se poate vedea aici acelasi model http://www.metacafe.com/watch/yt-w1s3c0rpg...aran_first_run/ o sa o modific asa treptat.....ps am numai 17 ani...dar am ceva cunostinte in electronica:D
0

#6 Useril este offline   Alexxxandru 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 505
  • Inregistrat: 05-May 08

Postat 18 August 2008 - 05:57 PM

Vezi postareabunea, la Aug 18 2008, 06:48 PM, a spus:

.....ps am numai 17 ani...dar am ceva cunostinte in electronica:D

ne-am prins noi, de mult !!!! si iti uram mult succes la transformarea barcutei, arata super si cred ca va iesi o super barcuta, rabdare si bani sa ai !

p.s. ma gandesc ca "recieveru" nu se arde din cauza bateriilor, zic si eu.... eu nu ma pricep la electronica
0

#7 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2008 - 06:15 PM

...nu cred ca ai priceput ce am vrut sa spun; caracteristicile barcii au o specificatie clara: raza 130m, o astfel de statie indica faptul ca statia este una de duzina, practic o jucarie si nu permite cuplarea unui regulator, servo sau orice alt gadget rc dedicat ,motoarele brushless implica regulatoare brushless care cu receptorul jucariei tale nu sunt compatibile; daca vrei sa pui la configuratia originala a barcii un acumulator de capacitate mai mare, atat timp cat respecti voltajul nu este nici o problema, poti pune si unul de 100A!!!
0

#8 Useril este offline   bunea 

• Incepator
  • PipPip

Postat 18 August 2008 - 06:16 PM

ma uit pe site la siera sa vad ce gasesc si revin:D

Aceasta postare a fost editata de bunea: 18 August 2008 - 06:27 PM

0

#9 Useril este offline   bunea 

• Incepator
  • PipPip

Postat 18 August 2008 - 06:39 PM

Motor BL Inrunner 2030/ 12

Tensiune: 6 - 12 volti
Curent in sarcina: aprox. 11 A
Curent maxim in sarcina: 14 A
Putere maxima: 100 W (60 s)
Turatie in gol: 3500 rpm/volt
Masa: 50 g
Lungime: 32 mm
Diametru: 20 mm
Lungime ax: 10 mm
Diametru ax: 2.3 mm
Regulator recomandat: 15 - 18 A

CRED CA E BUN:D imi permite bugetu ca trebuie sa iau doua...sunt bune?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 5585.jpg

0

#10 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2008 - 06:57 PM

Vezi postareabunea, la Aug 18 2008, 07:39 PM, a spus:

Motor BL Inrunner 2030/ 12

Tensiune: 6 - 12 volti
Curent in sarcina: aprox. 11 A
Curent maxim in sarcina: 14 A
Putere maxima: 100 W (60 s)
Turatie in gol: 3500 rpm/volt
Masa: 50 g
Lungime: 32 mm
Diametru: 20 mm
Lungime ax: 10 mm
Diametru ax: 2.3 mm
Regulator recomandat: 15 - 18 A

CRED CA E BUN:D imi permite bugetu ca trebuie sa iau doua...sunt bune?
...sunt minunate, dar nu pentru barca ta!!!
0

#11 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1121
  • Inregistrat: 13-September 07

Postat 18 August 2008 - 07:31 PM

Iti trebuie o coca serioasa de fibra pentru lista de mai sus....
0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#12 Useril este offline   bunea 

• Incepator
  • PipPip

Postat 18 August 2008 - 07:56 PM

Vezi postareanch, la Aug 18 2008, 08:31 PM, a spus:

Iti trebuie o coca serioasa de fibra pentru lista de mai sus....

coca doresc sa o pastrez...imi place designu de catmaran...dar o sa iau niste fasi de fibra de sticla si o sa o consolidez:D o sa pun fibra in doua straturi si pe exterior...caci la final o sa o revopsesc:D
0

#13 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 18 August 2008 - 08:38 PM

Nu prea cred ca o sa prinda fibra pe plasticul ala.Si mai citeste ce a spus Ipsihi pe linga tot ce ai insirat iti mai trebuie si o telecomanda.Eu zic sa o lasi cum este, eventual cauta un acumulator de capacitate mai mare la acelasi voltaj.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#14 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 18 August 2008 - 09:37 PM

Vezi postareamanolo, la Aug 18 2008, 09:38 PM, a spus:

Nu prea cred ca o sa prinda fibra pe plasticul ala.Si mai citeste ce a spus Ipsihi pe linga tot ce ai insirat iti mai trebuie si o telecomanda.Eu zic sa o lasi cum este, eventual cauta un acumulator de capacitate mai mare la acelasi voltaj.

Fratilor, lasati omu' sa incerce...voi cum ati inceput ?

Bunea, sunt cateva chestii care trebuie sa le urmaresti :

1 motoarele cu perii, merg pe direct (on off) sau cu regulatoare de turatie specifice pentru motoarele cu perii (alimentarea motorului se face pe 2 fire)
2 motoarele fara perii, au regulatoare care sunt mai scumpe si mai complicate. alimentarea motorului se face pe 3 fire
3 un regulator de motor brushless, deserveste un singur motor . Daca vrei sa pui 2 motoare, iti trebuie 2 regulatoare.
4 regulatoarele, mai ales cele sub 30A, au o chestie care se cheama BEC. prin asta, poti sa alimentezi si receptorul folosind aceeasi baterie cu cea care alimenteaza motorul. Tu o sa ai 2 baterii, 2 regulatoare, trebuie sa fi atent, sa alimentezi receptorul doar din 1, nu din 2.
5 daca pui o baterie mai puternica in A, nu trebuie sa modifici nimic la barcuta.
6 daca pui motoare cu perii, mai puternice decat cele care le ai, e posibil sa depasesti amperajul maxim admis de circuitul existent pentru regulatorul de turatie (zic circuit pentru ca presupun ca ai acolo o cutie neagra care face totul ...receptor, regulator...)
7 schimbarea motorului te obliga sa schimbi prin urmare toata electrica.Adica motor nou inseamna regulator nou...regulatorul nou trebuie sa il legi la ceva si circuitul din fabtrica nu prea te ajuta decat daca esti super talent in electronica...ei bine acel ceva unde conectezi regulatorul nou, e un receptor. Receptor nou = statie noua.
8 dupa ce ai facut toate astea, parca e pacat sa ai atatia bani bagati intr-o barcuta care vireaza prin diferenta de turatie a motoarelor. Ei bine mai e un pas foarte mic sa ii faci directia aia controlabila din statie (un servo, niste parghii si gata).

In toata polologhia mea de pana acum am presupus ca motoarele actuale au regulator de turatie desi daca ma gandesc mai bine, cred ca nu au...au doar on off...nu au comanda proportionala.

Daca rezista sau nu barcuta la motoarele alea, nu ai decat sa testezi. Asta e metoda cea mai buna sa inveti si nu ai nimic de pierdut. Parerea mea personala e ca rezista. Motoare ca elea gasite de tine, sunt folosite ca motoare pe turbine la avioane tip jet din SPUMA! Turatie mare, putere mica. Parerea mea e ca structura de rezistenta a barcutei tale, nici nu o sa le simta, dar nu ma bag peste ce au zis ceilalti pentru ca nu am experienta foarte mare pe barci.
Repet, incearca! satisfactia e mare chiar daca la 5-10 minute, cedeaza barcuta...mare scofala . Ai satisfactia ca a mers! Ai experienta deja, ai prins gustul si mergi mai departe!
ORICE SUT IN FUND, ESTE UN SALT INAINTE :)

Daca iti dai seama din clipul de la METACAFE aratat mai sus de tine ce face pilotul in neregula in prima parte, inseamna ca deja esti avansat ;)

Spor la treaba

Aceasta postare a fost editata de alexvid: 18 August 2008 - 09:47 PM

0

#15 Useril este offline   bunea 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 August 2008 - 09:48 AM

ORICE SUT IN FUND, ESTE UN SALT INAINTE....:blink: ms mult pt sfaturi...toti trebuie sa incepem de undeva:D eu o sa incep de aici:D
0

#16 Useril este offline   entuziast 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 06-October 08

Postat 06 October 2008 - 10:17 PM

in primul rand va salut !

doresc sa imi cumpar si eu acest model PX-16... va rog sa imi spuneti daca o pot accelera treptat sau in momentul in care apas pe buton motoarele se accelereaza la maxim. va multumesc.
0

#17 Useril este offline   U1326 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 15-June 08

Postat 08 October 2008 - 07:21 PM

Nu poti face asta cu PX 16 luat din magazin. Nu ai controlul vitezei. Doar inainte si stop. Carmirea se face prin oprirea unuia din motoare.
Pics
NON SERVIAM !!!
0

#18 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2347
  • Inregistrat: 06-April 07

Postat 11 October 2008 - 08:06 AM

DUPA CUM sa mai spus aceasta barca ca s o faci sa mearga cat de cat va trebui sa bagi in jur de 1500 de ron in ea
si nu cred ca vrei sa faci asta sau nu ai banii necesari
in alta ordine de idei barca asta nu merita atatia bani eu am avut aceasta barca si m-am lasat de modificat si din lipsa de bani si din lipsa de timp dar parerea mea este ca nu merita investit in aceasta barca
mai bine faci un cat din balsa pe care il ramfortezi cu fibra de sticla sau carbon si esti mai castigat,modelul de la old man .
daca ar fi sai iei motoare periate mai tarziu o sa vrei sa iai bl si cu alea ce o sa faci
o sa le arunci pe undeva si nu o sa mai faci nimic cu ele dar inca odata faci cum crezi tu ca este mai bien ^_^
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu