Invitatie miting aviatic Timisoara - 6 Septembrie 2008 2 ore program aeromodelistic la deschidere
Postat 03 September 2008 - 09:32 PM
Programul nostru va incepe la ora 9 si se va incheia la ora 10, si va incepe din nou dupa miting adica la ora 2-3 cu aruncatul bomboanelor, zboruri de voie necomentate si initierea in zbor RC pentru public.
De asemenea am primit invitatiile si afisele evenimentului, o sa incerc o scanare si postare aici.
Avem confirmarea ca vor veni 2 dirijabile de cate 8 locuri si vor survola orasul vineri dupamasa si sambata dimineata. Din cate am inteles doritorii (in special doritoarele) in numar de 16 va trebui sa fie acolo din timp, iar ghid le va fi Nemo (ei fiind din ungaria si nemo fiind poliglot). Locurile sunt deci limitate, iar decolarea se va face de pe pista noastra.
Ne-am organizat cei care vor face bomboanele confetiul si bannerul, respectiv Luci cu Dan vor face parasutele si 40-50 bomboane din care 10 rosii, iar eu cu Nemo bannerul si sulurile de confeti. Daca mai sunt doritori pot lua hartie creponata din mall de la diverta, le taie pe lungime si le fac sul (procedeul este necesar deoarece daca raman de la mama lor nu se vor desface odata largate).
Vom face o intalnire de "antrenament" vineri dupa ora 5 pe pista noastra.
De asemenea voi modifica programul si-l voi preda maine comandantului.
Numai bine,
Calin
Postat 03 September 2008 - 09:36 PM
docmarius, la Sep 3 2008, 10:17 PM, a spus:
Iau cu mine obiectul si daca e nevoie, facem. Eventual o intalnire inainte?
Se mai zice si de pus niste modele la expo, adica sa-si dea lumea cu parerea... Cum facem?
Spor!
Doc.
da vom avea un pavilion unde vom putea expune modelele statice.
Postat 04 September 2008 - 05:59 PM
Deci la pasul 3 se ia centrul sforii dupa nodul facut in prealabil. Vedeti voi.
Daca nu ies la lungime sforile le puteti taia mai tarziu, dar asta implica taierea lor mai lungi din start. Lungimea unei semisfori nu trebuie sa fie mai mica decat lungimea totala a unei foi creponate...
Calin
Aceasta postare a fost editata de Kriminel: 04 September 2008 - 06:02 PM
Postat 04 September 2008 - 06:29 PM
Kriminel, la Sep 4 2008, 06:59 PM, a spus:
Deci la pasul 3 se ia centrul sforii dupa nodul facut in prealabil. Vedeti voi.
Daca nu ies la lungime sforile le puteti taia mai tarziu, dar asta implica taierea lor mai lungi din start. Lungimea unei semisfori nu trebuie sa fie mai mica decat lungimea totala a unei foi creponate...
Calin
e ok
cu mici ajustari, latimea va fi de 5 cm,
la pasii de realizare: executanu isi alege metoda de lucru cea mai potrivita :-)
imagini in curand...
Luci
Postat 04 September 2008 - 09:04 PM
revenind....
pune seleroanele pe Y ca nu o sa iti trebuiasca flaps/spoiler si pune trapa fata pe un canal si cele 2 din spate pe Y pe un canal... si ar trebui sa mearga...sau vrei sa le declansezi independent ?
aa si vezi ca echiile dinauntru o sa iti agate ce vrei tu sa arunci...
Aceasta postare a fost editata de florin100%: 04 September 2008 - 09:09 PM
Postat 04 September 2008 - 09:17 PM
Kriminel, la Sep 4 2008, 10:04 PM, a spus:
Dan, Luci ati testat prototipele? Cad calumea sau instabil?
Noi acuma spreem bannerul :)
Calin
cad binisor,
mai ales daca le dau drumu deschise ;-)
am incercat si sa le impachetez si sa le arunc in sus, si cad ok, doar ca nu se deschid complet,
de la inaltime cred ca au timp sa se deschida frumos,
poate ajungem maine seara sa le testam pe camp largate din piper
ce zici?
Luci
Postat 04 September 2008 - 11:06 PM
taiat

sablonu

sablonul fixat cu precizie de 0.001% (cine recunoaste toate piesele din ansamblu are o bomboana rosie :D )

dupa spreiere

si cu diacriticele in loc :blink:

Special 10x - Karina - pentru decuparea literelor :unsure:
Aceasta postare a fost editata de Intruder: 04 September 2008 - 11:07 PM
Postat 04 September 2008 - 11:11 PM
florin100%, la Sep 4 2008, 10:04 PM, a spus:
revenind....
pune seleroanele pe Y ca nu o sa iti trebuiasca flaps/spoiler si pune trapa fata pe un canal si cele 2 din spate pe Y pe un canal... si ar trebui sa mearga...sau vrei sa le declansezi independent ?
aa si vezi ca echiile dinauntru o sa iti agate ce vrei tu sa arunci...
Nu merg alea pe Y pentru ca trebuie reverse pe unu. Si by design nu am reusit sa le fac sa se inchida uniform cu Y daca e pus fizic unu invers. M-am gandit si la eleroane da am aceeasi problema. In plus cand o sa urc bannerul (ca l-am facut ca o maneca de vant) o sa ma franeze destul de mult si voi sta cu flapsurile in special daca mai car un kil de bomboane :blink:
Am facut programul pe statia lui Nemo si acuma putem declansa independent fiecare bay in parte + largarea bannerului la aterizare... nemo va reveni cu poze daca nu a facut -o deja.
Numai bine,
Calin
Postat 04 September 2008 - 11:27 PM
Sper sa tina vopseaua pe materialul din polietilena sau ce naiba e si sa iasa ceva de genul celui din poza :unsure:
Nu ma puteam abtine, avionul l-am vazut in San Francisco, era cu motorul in blana in briza destul de puternica si abia se misca...
Postat 04 September 2008 - 11:59 PM
io am facut cam asa cu o cessna : http://www.youtube.c...h?v=BsUHf9OPk2I
Postat 05 September 2008 - 02:38 PM
Intrarea noastra se va face pe poarta 3 (numaratoarea incepe dinspre timisoara) pana in spatele hangarului. De acolo va trebui sa ducem pana la pista noastra toate cele necesare.
Calin
P.S. Anexa 1 este programul acro RC 1 de la alba iulia. Mugurel te rog sa-l listezi si pe ala sa poti comenta manevrele acrobatice si sa stii ordinea lor.
P.S1. Voi aduce niste statii de emisie receptie sa putem vorbi cu mugurel in caz ca totusi pista noastra e in pozitia de anul trecut. Sa putem anunta tipul modelului si ce vrea sa faca, pentru prezentarea la public.
P.S3. Azi la 7 este sedinta tehnica pe cioca, interesatii rog sa vina sa aiba si ei un cuvant de spus. Voi fi acolo cu nemo, luci si dan cred.
Fisiere atasate
-
Desfasuratorul_zborurilor_aeromodelistice.pdf (211.25K)
Number of downloads: 152
Aceasta postare a fost editata de Kriminel: 05 September 2008 - 02:48 PM
Postat 05 September 2008 - 07:07 PM
daca nu filmati VA SPARG !!!
cer senin :unsure:
Postat 05 September 2008 - 08:14 PM
Bannerul e ok, decolarea poate fi facuta chiar ma usor nu asa violent cum am facut-o eu acum, iar bomboanele cu parasuta au rata de succes peste 70%.
Calin
Aceasta postare a fost editata de Kriminel: 05 September 2008 - 08:23 PM
Postat 05 September 2008 - 11:41 PM
Maine de la 8 sunt pe aerodrom, iar vremea pare sa tina cu noi:
http://pub.elathaide.com/weather/?city=Tim...amp;forecast=on
Ne vedem maine!
Calin
Postat 06 September 2008 - 09:25 PM
-incepem sa ne adunam
Aceasta postare a fost editata de danny_39: 06 September 2008 - 09:26 PM
Postat 06 September 2008 - 09:48 PM
Aceasta postare a fost editata de danny_39: 06 September 2008 - 09:50 PM