Modelism - RHC Forum: Regulator Rookie NAVY 35 - 12V/ 35A - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Regulator Rookie NAVY 35 - 12V/ 35A esc

#31 Useril este offline   Bugatti 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 613
  • Inregistrat: 06-June 08

Postat 04 August 2008 - 09:10 PM

eu am inlocuit cu "509 B 14" si este ok, merge cum se spune "fara aer", oricum multumesc la toti care au avut aport la gasirea solutiilor

enjoy
...
0

#32 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 04 August 2008 - 10:32 PM

Vezi postareaFlorin NAE, la Aug 4 2008, 10:10 PM, a spus:

eu am inlocuit cu "509 B 14" si este ok, merge cum se spune "fara aer", oricum multumesc la toti care au avut aport la gasirea solutiilor

enjoy

Nu ai de unde sa sti daca este ok pentru ca aceasta componenta intra in functie numai in anumite conditii ca si protectie. Pentru mers normal merge si fara sa pui nimic in loc ....
0

#33 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 05 August 2008 - 12:12 PM

Dupa mine ASTA e ciudat... Fara protectie trebuia sa mearga. DACA avea cablajul intreg. Din punct de vedere normal e fix precum patrunjelul, nu strica dar nici nu imbunatateste! Lucreaza numai in conditii limita, supratensiune sau legare inversa.
Asteptam pozele promise, sa ne lamurim. Altfel aberam.

Bafta!
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#34 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 05 August 2008 - 06:35 PM

Vezi postareapavcostel, la Aug 5 2008, 01:12 PM, a spus:

Dupa mine ASTA e ciudat... Fara protectie trebuia sa mearga. DACA avea cablajul intreg. Din punct de vedere normal e fix precum patrunjelul, nu strica dar nici nu imbunatateste! Lucreaza numai in conditii limita, supratensiune sau legare inversa.

La asta ma refeream si eu cand am zis ca-i de fapt doar o "protectie" ptr vanzator. Ca protectie propriuzisa ar actiona doar daca dioda s-ar face "sarma" si s-ar topi cablajul (foarte putin probabil in cazul unui ESC). Eu raman la parerea ca a fost pusa de fabricant ca "semnalizator de neatentie".

Aceasta postare a fost editata de navigator: 05 August 2008 - 06:36 PM

0

#35 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 05 August 2008 - 07:53 PM

@navigator
Pai si de ce nu mergea si fara ea? Ca asta trebuia sa o faca! Practic ea in circuit e inexistenta la polaritate normala si sub tensiunea de "clamping". De ce merge numai dupa ce a schimbat-o? Ori nu se spune toata tarasenia, ori e ceva ciudat. Fara date sigure aberam. Desigur ca eu urez sincer sa-i mearga din plin si fara probleme!

Bafta!
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#36 Useril este offline   Bugatti 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 August 2008 - 10:29 PM

Vezi postareapavcostel, la Aug 5 2008, 08:53 PM, a spus:

@navigator
Pai si de ce nu mergea si fara ea? Ca asta trebuia sa o faca! Practic ea in circuit e inexistenta la polaritate normala si sub tensiunea de "clamping". De ce merge numai dupa ce a schimbat-o? Ori nu se spune toata tarasenia, ori e ceva ciudat. Fara date sigure aberam. Desigur ca eu urez sincer sa-i mearga din plin si fara probleme!

Bafta!
Costel

mai fratilor ce trasnaie sa va spun, este un simplu regulator, am inlocuit piesa mentionata si doar atat nimik mai mult, credeti ca era ceva de ascuns ? va spun sincer ca in acest moment functineaza, ma credeti bine nu iarasi bine, secrete nu am pentru ca am spus clar ca sunt afon in electronica, stiu si eu unele detalii nu atat incat sa detin secrete in ale electronicii, pai nu :lol: , am mentionat ce scria pe piesele respective si pe cea arsa si pe cea care a inlocuit-o, un electronist (parerea mea) ar trebuii sa stie ce piesa este, nu, eu m-am documentat putin si am aflat ca este o dioda (poate gresesc)
timpul nu imi da voie sa fac cateva fotografii clare (vin tarziu de la serv), dar sambata incerc sa postez ceva clar

respecte
...
0

#37 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 06 August 2008 - 07:06 AM

Vezi postareapavcostel, la Aug 5 2008, 08:53 PM, a spus:

@navigator

Bafta!
Costel

Mergea foarte bine fara piesa aia distrusa sau nedistrusa. In momentul cand s-a ars piesa, probabil ca jonctiunea s-a topit si a scurcicuitat acumulatorul (a suntat ESC-ul). Norocul lui a fost ca nu a cedat acel scurt intrerupandu-se. Poate si din cauza ca nu era prea incarcat acumulatorul sau a fost foarte rapid Florin si l-a deconectat la timp. Cand a mai incercat sa vada daca-i merge sistemul, poate ca tot acel acumulator l-a pus si poate ca nu a insistat mult timp (si bine a facut). In momentul cand a indepartat piesa arsa, a disparut si scurtul.
Oricum, vorba ca "nebanuite sunt caile Domnului ca si misterele electronicii si a tehnicii de calcul" este mereu valabila.

0

#38 Useril este offline   Bugatti 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 September 2008 - 08:07 PM

"fara introducere"

este vorba de acelasi esc, am o mica problema, in momentul in care actionez orice servo' cuve, carma (care nu este in sarcina) se incinge, culmea este faptul ca atunci cand bag in sarcina motorul nu este niciun fel de problema, l-am desfacut si am depistat piesa care se incinge, (am mentionat faptul cu electronica mea) este vorba de BA05T, credeti ca este normal sa se incinga?

ms
...
0

#39 Useril este offline   Bugatti 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2008 - 08:09 AM

Vezi postareaFlorin NAE, la Sep 2 2008, 09:07 PM, a spus:

"fara introducere"

este vorba de acelasi esc, am o mica problema, in momentul in care actionez orice servo' cuve, carma (care nu este in sarcina) se incinge, culmea este faptul ca atunci cand bag in sarcina motorul nu este niciun fel de problema, l-am desfacut si am depistat piesa care se incinge, (am mentionat faptul cu electronica mea) este vorba de BA05T, credeti ca este normal sa se incinga?

ms

nimeni cu nicio explicatie despre acest reg de tensiune?, am citit si spune :output 5.0v iar tensiunea nominala de la s3003 si sg5010 este de 4.8v, credeti ca este ok sa montez un radiator?
...
0

#40 Useril este offline   george10 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1298
  • Inregistrat: 08-August 07
  • Interests:Modelism
    Foto

Postat 03 September 2008 - 09:25 AM

Vezi postareapavcostel, la Aug 5 2008, 01:12 PM, a spus:

Bafta!
Costel

Nu a zis omul ca era si intrerupatorul "bulit"!?Cred ca mergea si dupa ce a scos dioda din circuit...daca avea curent :unsure:
Partea cu "BA05T "cred ca am rezolvat-o...nu?! :blush:
Cu Stima George J.
tel.0724686263
0

#41 Useril este offline   georgelus18 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 155
  • Inregistrat: 05-June 06

Postat 04 January 2009 - 04:44 PM

Vezi postareaFlorin NAE, la Jul 29 2008, 05:53 PM, a spus:

Ajutor....

se baga cineva sa repare un Regulator Rookie NAVY 35 - 12V/ 35A - am bagat alimentarea invers

...astept :blink:

salut
acelasi lucru l-am facut si eu, alimentare gresita :lol:
la mine s-a ars tot aceasta dioda, dar s-a prajit si traseul de pe cablaj.
am refacut traseul. dioda nu am pus si am incercat in prima faza regulatorul dar, se cam incinge si cred ca numai are turatie maxima.
mai trebuie verificat.

mai ai probleme cu al tau, sau s-a rezolvat?
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu