Modelism - RHC Forum: FMS 2.0 Alpha 8 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

FMS 2.0 Alpha 8 Pareri

#1 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 31 January 2004 - 11:46 AM

Asta afost primul simulator pe care m-am antrenat . Din nefericire atunci era cam nasol. Vad ca acum s-au mai schimbat niste chestii . Reactioneaza cum trebuie la vant la termica etc . Incepe sa semene cu in simulator ;) si incep sa imi recunosc greselile de la camp . Mai sunt multe lucuri aiurea la el
Free download(5 megi) : Aici

PS :Pentru cei cu windows-ul in limba romana trebuie sa schimbe separatorul de zecimale din , (virgula) in . (punct) ca sa functioneze. Trebuie schimbat separatoru inainte de instalare . Pe XP asa am patit .
Bafta si astept pareri .

Aceasta postare a fost editata de ZOD: 31 January 2004 - 11:48 AM

DT
0

#2 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1126
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 31 January 2004 - 12:23 PM

Super multumit de modificarile facute! Era deja timpul fiindca ultimul update era cam demult si multi se plingeau ( impreuna cu subsemnatul ) ca pe platforme mai noi de win sau hardware performant avea probleme multe. Eu personal am folosit beta 6 si patch-ul 7.5.1 dar tot cu aceleasi probleme.
Problemele nu se legau de functionalitatea lui ci de faptul ca mi-am construit adaptorul RC2PC cu PIC si aveam probleme ca inghetza programul dupa citeva secunde de la decolare. Si in momentul de fata se mai intimpla dar rar de tot sau chiar pentru momente scurte in varianta fullscreen.

Faptul ca a aparut vintul este nemaipomenit plus realistica de aterizare caci era prea usor pina acuma sa pui pe sol un aeromodel cu motor ( usor dupa sute de crash-uri...hehe)

Deocamdata am incercat un singur model ca si add-on dar nu a functionat. Se pare ca au schimbat radical structura programului si modelele vechi nu mai sunt recunoscute, oricum nu este important sa ne rupem in figuri cu stiu eu ce Transal sau Boing caci pina acolo mai avem multe de invatat si de bagat la pushculitza!

zozo
0

#3 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 01 February 2004 - 02:09 AM

Si eu folosesc FMS versiunea 7 beta + joystick GAMEBIRD . Ver. 8 ALFA download-ata i-mi da eroare si nu functioneaza nici o comanda. Am win XP cu SP1 var. in engleza. Care e treaba cu virgula ca nu prea am inteles ?
0

#4 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 February 2004 - 09:31 AM

Avand in vedere ca e un simulator, implica multe calcule . In principiu problema nu ar fi trebuit sa apara daca se programa cu cap. Una e sa ai 0.005 (Cam asa era eroare aia) si alta e sa ai 0,005. In romania primu inseamna 5 si al doilea numar e zero virgula zero cinci. In alta tara inseamna invers. Am mai instalat si pe alt computer si la fel am patit remediu fiind cel descris mai sus . Inainte sa instalezi programu : Start ->Setings -> Control Panel -> Regional and Language Options ->Customize si ai acolo : Decimal Symbol care trebuie sa fie . (punct) si digit gruping symbol care trebuie sa fie , (virgula) . Smecheria trebuie facuta INAINTE de a instala programu.
@Sir_Vaska simptomele pe care le descrii tu sunt aceleasi cu problemele intampinate de mine.

Poate o fi de la altceva si ma aberez aiurea .. :lol: :)
DT
0

#5 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 February 2004 - 09:47 AM

Daca tot intrati in setarile regionale, nu uitati sa modificati acest lucru si la "Currency". Acolo se repeta problema insa un lucru este foarte important! In ambele cazuri implicit aveti virgula (,) pentru separator zecimal respectiv punct (.) pentru grupuri de digiti ( acestea sunt standard). Daca modifici sa fie punct ca si reparator zecimal atunci neaparat trebuie sa pui virgula ca si delimitator al grupurilor de digiti. Ambele nu pot fi aceleasi simboluri ca le zapacesti.... :lol:

Aterizari fericite!
0

#6 Useril este offline   kerosen 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 127
  • Inregistrat: 25-September 03

Postat 01 February 2004 - 07:58 PM

La mine nu functioneaza sub XP, pe 98SE e ok. Folosesc o statie Graupner MC12 cu modul elev conectat si un cablu serial cu adaptor cu componente clasice, fara PIC. Statia nu e "vazuta" de PC sub XP.
As vrea sa ma antrenez pentru a zbura o aripa ca cele descrise pe larg in acest forum. Ce model sa aleg si ce setari se pot face pe FMS astfel incit sa simulez cit mai bine aripa?

K.
"Simplicity is the ultimate sophistication."
0

#7 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 February 2004 - 10:08 PM

Incearc-o pe aceasta! Din pacate sub versiunea Beta8 din motive necunoscute nu vrea sa functioneze dar merita sa te intorci la versiunea anterioara pentru a te delecta!

Fisiere atasate

• Fisier atasat  tzagi.zip (64.71K)
    Number of downloads: 98

0

#8 Useril este offline   Herr 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 277
  • Inregistrat: 17-July 03

Postat 12 February 2004 - 11:47 AM

Salut

Am testat si eu aseara, pentru prima data, FMS Alpha 7 si RC Plane Master, dar pe tastatura, nu cu RC.
FMS mi s-a parut mai usor de pilotat decat RC Plane Master.

As avea o intrebare: cat de asemanator este FMS cu ceea ce se intampla in realitate, pe camp ?
De exemplu, am vazut ca daca iei un viraj, avionul are tendinta sa se echilibreze (sa revina la pozitia initiala, orizontala). In RC Plane Master
acest lucru nu se intampla...

De ce intreb ? Pentru ca incerc sa imi cumpar si eu o 'zburatoare' si sper sa nu o busesc in primele 5 minute (pe simulator 5 minute par
o eternitate, n-am reusit niciodata sa aterizez fara sa pierd macar o roata, avionul se duce undeva, departe... si nu mai stiu care ii este pozitia,
nu reusesc sa il aduc inapoi... si face BUM !). Nu radeti, sper ca daca ma descurc foarte bine pe simulator, atunci cand am sa zbor prima data
am sa ma intorc cu avionul (cat mai) intreg, nu cu el in sacosa.

Si mai am o alta intrebare: cum D-zeu se lanseaza planoarele ?? Ca pe simulator incerc sa il ridic dupa lansare, dar dupa cativa metri ajunge in bot.

Merci mult !
1001 00 0011 0010 1011 10 0100 11 1001
0

#9 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2004 - 01:11 PM

Avionu ala care revine la loc singur dupa viraj e cu aripa sus mai mult ca sigur. E tendinta lui naturala sa se echilibreze datorita centrului de greutate mult jos sub aripa .
In FMS planorul se lanseaza cu sandoul adica "w" sau alegi un landscape pe un varf de deal si ii dai drumu din mana cu "R"
Si io sunt artist la FMS si am adus modelu (ala adevaratu) acasa in punga de nenumarate ori. Parerea mea e ca simulatoru e bun sa te obisnuiesti cu inversarea comenzilor cand modelul vine spre tine . In rest nu se compara cu realul.
In ultimul FMS decolarea incepe sa se apropie de realitate , odata ce ai decolat nu mai seamana .
DT
0

#10 Useril este offline   Herr 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 February 2004 - 03:21 PM

Ai dreptate, toate modelele pe care le-am incercat aveau aripa sus sau erau biplane. Inteleg ca RC Plane Master nu respecta realitatea
(tot modele cu aripa sus are).

Am observat ca biplanul din FMS pare sa se controleze mai usor decat celelalte... Asa este si in realitate ? Si inca ceva: desi pentru incepatori
se recomanda 3 comenzi (motor, profundor si directie) bag de seama ca se manevreaza mai usor daca folosesti si eleroanele. Sincer, nu
cred ca le-am folosit corect, insa m-au ajutat la stabilizare si chiar sa iau viraje. Intrebarea era: ca incepator e bine sa folosesti direct 4
comenzi sau numai 3 ? CorsairF4U zicea intr-un post ca e mai simplu cu 3 pentru incepatori, caci nu sunt asa multe comenzi, dar daca mi se pare
mai usor de manevrat cu 4 ? Ma refer la diferenta observata pe simulator versus cea reala.
0

#11 Useril este offline   Rares 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 651
  • Inregistrat: 28-September 03

Postat 12 February 2004 - 09:59 PM

bine mai copii...dar fiti atenti.am avut fms 2alpha7 si mergea bine pe toate modelele...acum am luat 8-ul si numai modelele cu care o venit imi merg!daca vreau sa pun un model nou nu merge?de ce?m-am chinuit juma de zi sa-i dau de cap si tot n-am reusit.tin sa precizez ca modelele include in arhiva(cand dld) merg excelent.
saru'mana
0

#12 Useril este offline   Herr 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 February 2004 - 08:37 AM

O sa ajung in curand si eu acasa cu alpha 8 si ma voi uita sa vad ce are. Te anunt daca descopar ceva.
0

#13 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2004 - 07:55 PM

Dragilor!

Dupa cum am mai precizat anterior, eu folosesc cu succes FMS-ul in combinatie cu statia de emisie R/C model MC12. Daca tot m-am ambalat in aceasta directie, am avut si bunavointa de a ma documenta putin.
FMS-ul, prin faptul ca este free, a ajuns unul din cele mai indragite simulatoare si prin occident. Faptul ca recunoaste si un emitator R/C prin diferite moduri este cel mai mare avantaj fata de alte simulatore de profil. Am avut si eu ocazia de a primi un alt simulator care recunoaste un joystick instalat sub windows, dar nu simteam nimic din ceea ce se intimpla in realitate. Cred ca acestui motiv se datoreaza si acea tematica stupida prin care se dorea inlocuirea micutelor manse R/C cu ditamai minerul de joystick.

Pai NU! Daca vreti sa simtiti cu adevarat ( sau cel putin apropiat ) ceea ce vi-se poate intimpla in realitate in teren cu un aeromodel, atunci incercati un simulator cu un R/C adevarat conectat!

Datorita vechimii versiunii Alpha 7, al patch-ului Alpha 7.5.1 ( aproape un an de zile ) si al nenumaratelor solicitari din partea utilizatorilor care aveau probleme cu simulatorul instalat pe calculatoare mai perfomante sau platforme cu sisteme de operare recent aparute ( XP), fratii Moller au schimbat radical software-ul, aducind imbunatatiri substantiale.

Din pacate, toate modelele care se puteau descarca ca si add-on, nu mai functioneaza sub versiunea Alpha8. Motivul este modificarea structurii fisierului de configurare al modelului in mediul programului nou. Daca consultati putin diferenta dintre fisierul *.par al unui model din vechiului si noului program, va veti da seama singuri de diferenta! Deocamdata nu suntem singurii care revendicam sutele de modele devenite inutilizabile dar nici nu am reusit sa descifram codarea pentru a putea adapta noile modele.

Pentru detalii suplimentare, consultati si voi ceea ce scrie comunitatea modelistica internationala despre acest subiect pe forumul FMS.

zozo
0

#14 Useril este offline   Enigma 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 05-February 04

Postat 19 February 2004 - 01:03 AM

Eu singura diferenta ce am observat este ca la planoare(in special) poti sa pui termica la maxim ca planorul nu prea iti urca.In rest cu modele cu motor inca nu m-am jucat http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
Over the hills and far away,
he swears he will return one day.
Far from the mountains and the seas,
back in her arms again he'll be.
Over the hills and far away.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi