Modelism - RHC Forum: greutate aripa - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

greutate aripa

#1 Useril este offline   alifly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 274
  • Inregistrat: 29-June 07

Postat 23 July 2008 - 10:48 AM

in urma unui crash am fost nevoit sa repar una dintre aripi(aripa dreapta )la un pier cub anv. 1800mm. Dupa reparatie aripa cintareste cu 20g mai mult decit surata.-aripa dreapta=345g,aripa stinga=325g.Intrebarea mea ar fi:ramane asa sau adaug diferenta de 20g ?
in alta ordine de idei:cubul meu a fost echipat cu motor de 7.5ccm Magnum(ce-l care la zburat a motivat lipsa de putere a motorului)l la o greutate~de 2.700g.,ca si narav dupa o decolare suficient de lunga cu motorul la 90%,sa ridicat la aproximativ12 -15m ,incercind un viraj la dreapta sa agajat pe aripa derapta . Acum l-am echipat cu un Rossi de 10ccm iar ca si greutate estimez cu rez ervorul gol 2900 g max 3000g.
intrebare:in functie de greutate este supramotorizat,si daca da ,ce-mi recomandati?

multam :Alifllay http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_03.gif

Aceasta postare a fost editata de alifly: 23 July 2008 - 01:15 PM

Hitec Aurora 2.4
------------------------------
F3A Ikarus shock flyer
Top Stick termic 1.7 ccm
Motoplanor Multiplex Alpha 21
0

#2 Useril este offline   ARU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1427
  • Inregistrat: 15-February 08
  • Interests:aero

Postat 23 July 2008 - 01:48 PM

..poti prinde provizoriu o foita de plumb la extrimitatea aripi staga cu cateva bolduri , iar dupa un zbor iti poti da seama daca este echilibrat, daca mai trebuie plumb sau este prea mult. Incearca cu 10 gr. ptima data. La pct. 2 - Nu !
0

#3 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 23 July 2008 - 02:03 PM

25 grame la 2,5 Kg nu-l influenteaza semniicativ. Nu trebuie echilibrat.

Atentie insa la reparatie. Daca au aparut torsiuni in aripa, nu mai are cum sa zboare corect. Are sa zboare el cumva, dar nu corect.

Pentru trainer 7,5 cmc/2500 g sunt mai mult decit suficiente. Cu motor de 10cmc, ai sa ai tractiune 'sportiva'.
0

#4 Useril este offline   Men 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 05-May 03

Postat 23 July 2008 - 03:02 PM

Salutare

Sunbscriu la ce a scris Vlad1. 7,5 la modelul ala este absolut OK (Piper-ul de 2 m zboara foarte bine cu acelasi motor). S-a angajat din alte motive sau din limita de viteza dar care nu a fost generata de lipsa patologica de tractiune ci mai degraba de o elice nepotrivita sau un reglaj nepotrivit al motorului. Piper-uil nici nu prea se angajaza el asa, de fel, dar daca lucrurile sunt grave, e in stare si de asta.

Alea 25 gr sa NU le pui pe capatul de aripa, e prea mult. E mai important momentul creat de aripi fata de fuselaj decat greutatea lor. Idee e sa calculezi sau sa gasesti (prin tatonari) greutatea optima pe capatul de aripa, in asa fel incat sa fie centrat fata de axa longitudinala.

Atentie la torsiuni!!!

Cu stima
0

#5 Useril este offline   Men 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 05-May 03

Postat 23 July 2008 - 03:05 PM

si ai grija cu motorul de 10
1. centraj - cred ca e mai greu decat Magnum-ul de 7,5 (nu uita de tobe) si trebuie reechilibrat avionul
2. e clar supramotorizat, ai grija la gaz ca o sa alerge ca nebunu' (si unui Piper nu-i sta bine sa alerge, el e facut sa mearga la pas)

Cu aceisasi stima
0

#6 Useril este offline   alifly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 23 July 2008 - 05:16 PM

in primul rind tin sa va multumesc pt.raspunsuri!
aripa nu este torsionata, interventia mea la aripa sa rezumat la desprinderea piesei de consolidare(cea care da si unghiul diedru), piesa pe care din prostie am si lipito pe respectiva aripa.asadar desfoliat ,desprins usor cu caterul, eliberat piesa (care defapt era rupta la jumatate),dupa care lipit bagheta de 4mm, refacut locasul ,placat cu balsai,nfoliat si bineinteles verificat planeitatea aripei
in priviinta motorului,cert ce-l de 10ccm este mai greu numai ca domn pilot motiva lipsa de putere(si cred ca stie ce vorbeste deoarece are o gramada de termice mici si mari).
acum dupa cele explicate de voi chiar nu stiu ce sa fac , sa-l pun pe ce-l de 7.5ccm mie teama de acelasi narav .(dupa o discutie cu un prieten de la Timisoara care a patit exact la fel , cu exact acelasi model si care motiva deasemenea incapacitatea motorului ,dupa care la echipat electric cu un AXI marisor si nu a mai fost nici o problema.l
in principiu, daca il echipez cu motorul de 10ccm,scot centrul de greutate la 1/3 din aripa si o las mai domol cu motorul , pot aparea altfel de probleme ?
modelul afost verificat inclusiv la masuratorile pe diagonala,ampenajul centrat si aliniat corespunzator,motorul are 2grade in jos si 2 grade la dreapta.

multam :Alifly :( http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_03.gif
Hitec Aurora 2.4
F3A Ikarus shock flyer
Top Stick termic 1.7 ccm
0

#7 Useril este offline   alifly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 23 July 2008 - 05:24 PM

ma mai gindesc la un aspect: rodajul motorului sa rezumat la un singur rezervor la sol. posibil sa nu fi intrat in parametrii?-deunde si lipsa de putere?

multam :Alifly http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_03.gif

Aceasta postare a fost editata de alifly: 24 July 2008 - 07:55 PM

Hitec Aurora 2.4
F3A Ikarus shock flyer
Top Stick termic 1.7 ccm
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi