Modelism - RHC Forum: vaporas pt nadit in 200lei in maxim 1 saptamana - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

vaporas pt nadit in 200lei in maxim 1 saptamana merge si mai usor

#1 Useril este offline   grigoras123 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 21-July 08

Postat 21 July 2008 - 11:50 PM

ce spuneti din asa ceva se pote face un vaporas in 200 lei bun pt plantat tinand cont si de baltile noastre patronate de hoti care nu baga peste si cer bani de zici ca esti in raiul pescarilor?Sincer nu cred ca mai merita sa faci investitii mari in scule de pescuit tinand cont de putinul peste ramas in baltile noastre.ceea ce vreau sa fac este sa-mi pot planta iar vaporasul sa nu coste decat 200 lei.Nu o sa fie nici frumos nici forte usor de folosit dar o sa-mi fac treaba cu el.sper sa am timp in uramatoarea saptamana ca sa-l termin si sa postez filmulete cu el.De la acest vaporas de 140 lei plec.pe parcurs va voi cere sfaturi si sper sa primesc raspunsuri de la dumneavoastra.CREDETI CA VOI REUSI?Si daca nu de ce?

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de grigoras123: 21 July 2008 - 11:56 PM

0

#2 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2235
  • Inregistrat: 31-July 07
  • Interests:vintage

Postat 22 July 2008 - 12:24 AM

grigoras123, la 21 Jul 2008, 23:50, a spus:

ce spuneti din asa ceva se pote face un vaporas in 200 lei bun pt plantat tinand cont si de baltile noastre patronate de hoti care nu baga peste si cer bani de zici ca esti in raiul pescarilor?Sincer nu cred ca mai merita sa faci investitii mari in scule de pescuit tinand cont de putinul peste ramas in baltile noastre.ceea ce vreau sa fac este sa-mi pot planta iar vaporasul sa nu coste decat 200 lei.Nu o sa fie nici frumos nici forte usor de folosit dar o sa-mi fac treaba cu el.sper sa am timp in uramatoarea saptamana ca sa-l termin si sa postez filmulete cu el.De la acest vaporas de 140 lei plec.pe parcurs va voi cere sfaturi si sper sa primesc raspunsuri de la dumneavoastra.CREDETI CA VOI REUSI?Si daca nu de ce?

inteleg ca vrei cu o investitie minima sa poti duce acasa cat mai mult din putinul peste ramas din baltile administratorilor nesimtiti B)
hai sa-ti spun ce nu merge la barca aceea:
1. telecomanda - trebuie sa-ti iei alta, daca nu vrei sa plantezi la max 50-80 m - mai bagi inca 150 lei (minim)
2. motorul si regulatorul - se incing peste masura si au un timp de viata limitat - inca aprox 200 lei
3. sistemul de transmisie, elice - sunt jalnice, nu rezista, intra apa in barca - inca aprox 50 lei
4. coca - o sa se crape destul de repede - ca sa nu-ti iei alta din fibra de sticla iti cumperi fibra de sticla pt ranforsare si rasina epoxi - aprox 80 lei

s-au adunat pana acum 480 lei. ca s-o faci functionala iti mai trebuie doua servomecaniste, carma, diverse elemente de comanda - 100 lei cu indulgenta. plus macar un acumulator si incarcator - inca 100 lei.
daca aduni si investitia initiala de 14o lei ajungi la minim 820 lei.
cu 200 lei, chiar daca o poti face cat de cat functionala, macar pt youtube, n-o sa ajunga prea departe.
Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
0

#3 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1121
  • Inregistrat: 13-September 07

Postat 22 July 2008 - 12:40 AM

Fulgerica a spus tot!

grigoras123carasi :D (scuze dar n-am putut sa ma abtin B) )

Eu iti garantez acea barcuta la maxim 4-5 plantari la 50-60 metri dupa care se arde ceva la ea ! HiHiHi

S-a scris atata pe acest forum ! De ce nu cititi inainte sa postati !?

Sunt atatea subiecte pe aici, din care se deduce clar, ca nu poti face din cacat bici, .....numai ca trebuiesc citite!

Ca sa nu spui ca sunt rau, te incurajez! ...asteptam filmuletele!!! :D
......si evident o lista de preturi cu componentele minune!

Aceasta postare a fost editata de nch: 22 July 2008 - 04:03 AM

0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#4 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 22 July 2008 - 02:15 PM

nch, la 22 Jul 2008, 00:40, a spus:

Fulgerica a spus tot!

grigoras123carasi :D (scuze dar n-am putut sa ma abtin :) )

Eu iti garantez acea barcuta la maxim 4-5 plantari la 50-60 metri dupa care se arde ceva la ea ! HiHiHi

S-a scris atata pe acest forum ! De ce nu cititi inainte sa postati !?

Sunt atatea subiecte pe aici, din care se deduce clar, ca nu poti face din cacat bici, .....numai ca trebuiesc citite!

Ca sa nu spui ca sunt rau, te incurajez! ...asteptam filmuletele!!! :D
......si evident o lista de preturi cu componentele minune!

acestea fiind zise de printul arsurilor :D :) :)
0

#5 Useril este offline   Alexxxandru 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 505
  • Inregistrat: 05-May 08

Postat 22 July 2008 - 02:28 PM

va dau in judecata ca-mi folositi brand-ul imagine pe post de bricheta. Proprietarul a vazut putin innegrita coca pe interior si a simtit si mirosul de ars si ..... i-am zis "pai n-ai vrut frate barca neagra.... am inceract s-o fac neagra si pe interior" :) Diseara, pe la 20.00, iau piesele de la strung, va zic preturi si impresii mai tarziu, sa vedem daca merita sa ne chinuim cu comenzi pentru tuburi pupa, carme si alte alea sau le luam direct din magazin.

Aceasta postare a fost editata de Alexxxandru: 22 July 2008 - 02:30 PM

0

#6 Useril este offline   grigoras123 

• Nou venit
  • Pip

Postat 22 July 2008 - 03:10 PM

am scris clar ca vreau sa-mi fac treaba cu ea,si nu ca o duc la concursuri.singurul lucru la care nu va pot contrazice este raza telecomenzi pt ca nu am incercat-o iar in cartea ei scrie ca are raza de 300m ceea ce ar fi mai mult decat suficient ca nu plantez in mare. din cele spuse modific termenul de finalizare a barcii pt ca am un work shop de 10 zile la munca.azi am aflat.va salut si va multumesc pt comentarii.

Aceasta postare a fost editata de grigoras123: 22 July 2008 - 03:11 PM

0

#7 Useril este offline   Alexxxandru 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 July 2008 - 05:13 PM

grigoras123, la 22 Jul 2008, 16:10, a spus:

am scris clar ca vreau sa-mi fac treaba cu ea,si nu ca o duc la concursuri.singurul lucru la care nu va pot contrazice este raza telecomenzi pt ca nu am incercat-o iar in cartea ei scrie ca are raza de 300m ceea ce ar fi mai mult decat suficient ca nu plantez in mare. din cele spuse modific termenul de finalizare a barcii pt ca am un work shop de 10 zile la munca.azi am aflat.va salut si va multumesc pt comentarii.

hai bre nea grigoras, nu te supara pe ei ca e si ei mici si rai daca nu te cunoaste da' e blanzi sa stii. Si acum daca tot ai intrat pe forum sa ceri un sfat, o parere.... o maslina.... ce conteaza daca tzii conta au ba de ele, daca ai intrat ca sa le demonstrezi astora mici de prin curte ca pierdura timpul si banii dea-n pixulea pana acum, BRAVO ! BRAVO DOM'LE ! Ce mai conteaza ca ramai cu barcutza pe mijlocul apei ca doar ai lansete sa tragi de ea, ce conteaza ca intra apa pe la tuburile pupa si pe la carma si cine mai stie pe unde, ca stii cat costa un submarin.... ce conteaza ca vei faca gratarul cu regulatoru de tensiune si ca vei sta sa incarci acumulatorii aia la fiecare 3 plantari....
Acum serios vorbind, este de apreciat hotararea ta si iti spun ca lumea de pe aici te va ajuta dar... ca si idee s-a mai incercat chestia asta de X ori si s-a ajuns la concluzia spusa de fulgerica.

MULTA BAFTA ! Si sper ca nu te deranjeaza micile ironii, ori te vor indarjii mai abitir ori vei renunta, din doua... una :)

uite acum mi-a venit o idee geniala, super ieftina si nu necesita mare efort ! Si n-am beut nimic, de unde o fi venit nu stiu. Costuri: maxim 500.000 lei vechi, timp manopera: depinde de indmanare, eu pot sta si 2 zile, altul poate face chestia in 2 ore ! Spilul este urmatorul, va zic voua da' sa nu mai spuneti ca daca scoatem asa ceva in productie de serie ne umplem de bani: se ia una bucata bolovan sau biloi sa ce-o fi de cca 5 kg minim, maxim 10 kg, apoi se achizitioneaza prastii de acelasi tip, 10-15, apoi un maner in forma de U care se lipeste sau se prinde in vreun fel de bolovan. Se leaga zgarciurile prastiilor in paralel (atentie !!!! nu in serie !!!! :)) si se lanseaza bolovanul care are rol de ancora pentru momeala si forfac (astea se leaga intr-un fel de bolovan, cel mai simplu tot de manerul ala). De maner se leaga o sfoara cu care tragem bolovanul ori pentru aducerea la mal (evident ca se ia acasa la sfarsitul partidei !) ori pentru mici reglaje de pozitionare la locul de nadire. Cred ca diseara ma apuc de chestie, nu am zgarciuri, sa vad daca merg de la chiloti. EFTIN, SIMPLU, RAPID !!!

Aceasta postare a fost editata de Alexxxandru: 22 July 2008 - 06:13 PM

0

#8 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 22 July 2008 - 05:59 PM

Alexxxandru, la 22 Jul 2008, 18:13, a spus:

grigoras123, la 22 Jul 2008, 16:10, a spus:

hai bre nea grigoras, nu te supara pe ei ca e si ei mici si rai daca nu te cunoaste da' e blanzi sa stii. Si acum daca tot ai intrat pe forum sa ceri un sfat, o parere.... o maslina.... ce conteaza daca tzii conta au ba de ele, daca ai intrat ca sa le demonstrezi astora mici de prin curte ca pierdura timpul si banii dea-n pixulea pana acum, BRAVO ! BRAVO DOM'LE ! Ce mai conteaza ca ramai cu barcutza pe mijlocul apei ca doar ai lansete sa tragi de ea, ce conteaza ca intra apa pe la tuburile pupa si pe la carma si cine mai stie pe unde, ca stii cat costa un submarin.... ce conteaza ca vei faca gratarul cu regulatoru de tensiune si ca vei sta sa incarci acumulatorii aia la fiecare 3 plantari....
Acum serios vorbind, este de apreciat hotararea ta si iti spun ca lumea de pe aici te va ajuta dar... ca si idee s-a mai incercat chestia asta de X ori si s-a ajuns la concluzia spusa de fulgerica.

MULTA BAFTA ! Si sper ca nu te deranjeaza micile ironii, ori te vor indarjii mai abitir ori vei renunta, din doua... una :)

...parca erai impotriva ironiilor amice, ai prins glascior din cate se pare ,ca sa te parafrazez , pe tema asta ar trebui sa vorbeasca cineva serios, unul caruia i-au iesit si maselele de minte!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#9 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 22 July 2008 - 06:05 PM

Si unde mai pui ca e invidiosi pe tine !
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#10 Useril este offline   grigoras123 

• Nou venit
  • Pip

Postat 22 July 2008 - 06:39 PM

credeam ca este un forum serios in care se cauta si idei noi nu doar se face bascalie.asteptam sfaturi ,idei, etc.daca navomodelism inseamna sa te iei dupa un meserias sau altul care face misto sau te sfatuieste sa faci o barcuta de nadit in 10 milioane+munca multa si lipsa sigurantei ca o sa functioneze atunci hai sa facem barcute din traforaj si daca avem nevoie de ceva profesional dam un ban dar stim ca merge.INOVATIA unde este?INGENIOZITATEA?

aviz amatorilor astept SFATURI sau IDEI.ALTFEL VA ROG RENUNTATI LA COMENTARII INUTILE PT CA NU FAC DECAT SA VA CITESC TAMPENIILE IN LOC SA MA DOCUMENTEZ SI SA INVAT CEVA BUN DE LA OAMENI SERIOSI.MULTUMESC

Aceasta postare a fost editata de grigoras123: 22 July 2008 - 06:47 PM

0

#11 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 22 July 2008 - 06:42 PM

...pune mesajele, chiar te rog!!!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 22 July 2008 - 06:43 PM

...tabula crasa, mortua est!
0

#12 Useril este offline   Alexxxandru 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 July 2008 - 07:03 PM

grigoras123, la 22 Jul 2008, 19:39, a spus:

credeam ca este un forum serios in care se cauta si idei noi

te sfatuieste sa faci o barcuta de nadit in 10 milioane+munca multa si lipsa sigurantei ca o sa functioneze

atunci hai sa facem barcute din traforaj si daca avem nevoie de ceva profesional dam un ban dar stim ca merge.INOVATIA unde este?INGENIOZITATEA?

aviz amatorilor astept SFATURI sau IDEI.ALTFEL VA ROG RENUNTATI LA COMENTARII INUTILE PT CA NU FAC DECAT SA VA CITESC TAMPENIILE IN LOC SA MA DOCUMENTEZ SI SA INVAT CEVA BUN DE LA OAMENI SERIOSI.MULTUMESC

1. ideea dupa cum ti s-a spus nu este deloc noua
2. scump si cu multa munca, lipsa sigurantei este la modificarea barcutei de jucarie nu la proiectele de pe forum
3. nu a zis nimeni sa iei din magazin. sunt aici atatea proiecte de barcute, facute din te miri ce unele, sunt apreciate toate, dar lasa lumea sa comenteze util si ia ce este constructiv si daca nu te poti ajuta de experienta alora mai "batrani" in asa ceva atunci de ce mai ceri sfaturi....
4. da-ne voie sa avem o parere, daca vrei sfaturi si idei si cand le primesti raspunzi atotsiutor si usor iritat ca vei demonstra contrariul...... (fulgerica este unul din cei mai buni de pe forum si care nu deschide gura aiurea, faptul ca ti-a raspuns a fost un lucru exceptional de util ptr tine, situatie pe care ar fi trebuit sa o apreciezi la adevarata ei valoare, daca tii sau nu cont de sfaturile lui ok dar nu te mai plange ca vei fi luat in tarbaca ca suntem oameni si noi si ne amuzam daca e loc B))
5. CU PLACERE ! BAFTA !

P.S. orice vei alege sa faci in continuare cineva tot va castiga din treaba asta deci nu ne-am incrancenat degeaba in jurul caracterelor B)
daca vei continua modificarea si va functiona ok (nu doar 2 zile !) vom castiga toti, daca nu va iesi se va confirma o data in plus ce stim noi acum deci tot vom castiga ceva, daca vei renunta la proiect vei castiga tu ! Si poate ne vei multumi, speram noi cei care am incercat sa it spunem una alta.....
0

#13 Useril este offline   Alexxxandru 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 July 2008 - 07:08 PM

ipsihi, la 22 Jul 2008, 19:42, a spus:

...pune mesajele, chiar te rog!!!

tre sa plec, am rezervat locul ca sa zic asa B)
ma duc sa eau pesele de la strung, cand ma intorc vb si va zic ce si cum cu pesele si termin si de postat, special request by ipsihi

ALOHA
0

#14 Useril este offline   marian28 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 22-July 08

Postat 28 July 2008 - 05:25 PM

Alexxxandru, la 22 Jul 2008, 19:03, a spus:

grigoras123, la 22 Jul 2008, 19:39, a spus:

credeam ca este un forum serios in care se cauta si idei noi

te sfatuieste sa faci o barcuta de nadit in 10 milioane+munca multa si lipsa sigurantei ca o sa functioneze

atunci hai sa facem barcute din traforaj si daca avem nevoie de ceva profesional dam un ban dar stim ca merge.INOVATIA unde este?INGENIOZITATEA?

1. ideea dupa cum ti s-a spus nu este deloc noua
2. scump si cu multa munca, lipsa sigurantei este la modificarea barcutei de jucarie nu la proiectele de pe forum
3. nu a zis nimeni sa iei din magazin. sunt aici atatea proiecte de barcute, facute din te miri ce unele, sunt apreciate toate, dar lasa lumea sa comenteze util si ia ce este constructiv si daca nu te poti ajuta de experienta alora mai "batrani" in asa ceva atunci de ce mai ceri sfaturi....
4. da-ne voie sa avem o parere, daca vrei sfaturi si idei si cand le primesti raspunzi atotsiutor si usor iritat ca vei demonstra contrariul...... (fulgerica este unul din cei mai buni de pe forum si care nu deschide gura aiurea, faptul ca ti-a raspuns a fost un lucru exceptional de util ptr tine, situatie pe care ar fi trebuit sa o apreciezi la adevarata ei valoare, daca tii sau nu cont de sfaturile lui ok dar nu te mai plange ca vei fi luat in tarbaca ca suntem oameni si noi si ne amuzam daca e loc :huh:)
5. CU PLACERE ! BAFTA !

P.S. orice vei alege sa faci in continuare cineva tot va castiga din treaba asta deci nu ne-am incrancenat degeaba in jurul caracterelor :)
daca vei continua modificarea si va functiona ok (nu doar 2 zile !) vom castiga toti, daca nu va iesi se va confirma o data in plus ce stim noi acum deci tot vom castiga ceva, daca vei renunta la proiect vei castiga tu ! Si poate ne vei multumi, speram noi cei care am incercat sa it spunem una alta.....

mai dureaza?

Aceasta postare a fost editata de marian28: 28 July 2008 - 05:26 PM

0

#15 Useril este offline   Alexxxandru 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2008 - 09:21 PM

marian28, la 28 Jul 2008, 18:25, a spus:

....
mai dureaza?

ce anume ? am pus rezultatele si concluziile la subiectul cu strungaria si alte alea raspunsul ca sa nu-i stirbesc subiectul lui grigoras ca nu are legatura
0

#16 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 29 July 2008 - 09:52 PM

ai terminat barcutul?
te-ai apucat deja de altul?? :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de mariandmd: 29 July 2008 - 09:53 PM

0

#17 Useril este offline   CDD 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 05-November 08

Postat 05 November 2008 - 08:27 AM

Vezi postareagrigoras123, la Jul 21 2008, 11:50 PM, a spus:

Am achizitionat in primavara acelasi model de nava . Cu un minim de modificari (atasarea unei platforme fixe pe restul de suprastructura ce ramane dupa inlaturarea cabinei ) l-am si folosit pentru nadire cu saculeti solubili . Deocamdata sunt foarte multumit de achizitie desi coca navei este cam fragila ceea ce ma obliga sa o transport in cutie -de aici inconveniente de spatiu. Raportul calitate pret este de nota 8 din 10 cred eu. Dezavantaje -sistemul de propulsie este sensibil la bradis. Solutie -am construit 2 tuburi antibradis din 2 cosulete de plastic (gen bigudiuri ) acoperite la partea din fata cu plasa metalica . Este absolut necesar -mai ales ca guvernarea navei se face din turatia diferentiata a motoarelor .
Astept sa vad modelul tau .
0

#18 Useril este offline   dolce_catalin 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 05 November 2008 - 06:52 PM

da merge folosit ca navomodel...acelasi model am eu unu si am facut treaba cu el...trebuie sa ii dai partea de sus la o parte...la gunoi...sa faci o tavita din forex... cu un arc,si la basculare am folosit un pistonas de inchidere centralizata.. am pus acumulator 6 V 12 Ah,te tine ffff mult dupa o incarcare...iar pe receptorul dinauntru am mai scos eu inca o comanda de basculat pe un buton separat kre l-am adaugat pe pistol....
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu