Modelism - RHC Forum: Sfaturi in ceea ce priveste un incarcator? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Sfaturi in ceea ce priveste un incarcator?

#1 Useril este offline   Myke82 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 02-June 08

Postat 01 July 2008 - 07:44 AM

As dori parerea voastra in privinta unui incarcator de casa. As dori sa stiu daca poate incarca un pack Ansmann Nimh cu 6 celule de 7.2v si 3900 mah fara sa-l deterioreze?

Specificatiile despre incarcator sunt urmatoarele:

Model: HLD4120
Input: AC 220V 50Hz
Output: DC 7.2 V 500mA

Mentionez ca nu ma intereseaza neaparat ca va trebui sa-l tin la incarcat multe ore ci doar daca incarcatorul mai sus mentionat poate deteriora pack-ul. Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de Myke82: 01 July 2008 - 01:15 PM

Searching new car...
0

#2 Useril este offline   P407 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 220
  • Inregistrat: 16-March 08

Postat 01 July 2008 - 09:32 AM

Nu ai specificat daca incarcatorul este facut pt. NiMH sau pt alte tipuri de acum. Oricum, tensiunea si curentul de incarcare sunt exact pt pack-urile de 6 celule.
Cessna 182 BL Frecv. 35.120
0

#3 Useril este offline   Myke82 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 01 July 2008 - 10:53 AM

P407, la 1 Jul 2008, 09:32, a spus:

Nu ai specificat daca incarcatorul este facut pt. NiMH sau pt alte tipuri de acum. Oricum, tensiunea si curentul de incarcare sunt exact pt pack-urile de 6 celule.

Da este pt Nimh. Nici nu s-a incarcat vreodata alt tip de acum. cu el.
Searching new car...
0

#4 Useril este offline   cristimm 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 25-December 06

Postat 01 July 2008 - 02:24 PM

Dupa specificatii pare un charger slab. Incarcarea recomandata este de la 0.5C pana la 1C (C= capacitatea acumulatorului) deci in cazul tau de la 2000mA pana 4000mA cu aproximatie. Incarcatorul trebuie sa aiba detectarea de acumulator plin (delta V) adica sa stie cand sa se opreasca.
0

#5 Useril este offline   Myke82 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 01 July 2008 - 02:49 PM

cristimm, la 1 Jul 2008, 14:24, a spus:

Dupa specificatii pare un charger slab. Incarcarea recomandata este de la 0.5C pana la 1C (C= capacitatea acumulatorului) deci in cazul tau de la 2000mA pana 4000mA cu aproximatie. Incarcatorul trebuie sa aiba detectarea de acumulator plin (delta V) adica sa stie cand sa se opreasca.

Deci cu alte cuvinte trebuie sa stiu eu (cu aproximatie) cand sa-l scot din priza nu? Cam cate ore ar trebui tinut la incarcat pack-ul mentionat mai sus fara a fi deteriorat? Cand voi mai face rost de bani voi lua altul dar pana atunci trebuie sa ma multumesc cu asta pt ca nu am ce sa fac. :)
Searching new car...
0

#6 Useril este offline   cristimm 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 25-December 06

Postat 01 July 2008 - 03:21 PM

Incarcatorul tau va incarca 500mA intr-o ora (cu aproximatie pentru ca mai exista si pierderi termice) deci daca pack-ul este complet descarcat trebuie sa-l ti 8 ore.

Aceasta postare a fost editata de cristimm: 01 July 2008 - 03:22 PM

0

#7 Useril este offline   Myke82 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 01 July 2008 - 05:11 PM

Am inteles. Mersi mult.
Searching new car...
0

#8 Useril este offline   Barabula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 415
  • Inregistrat: 25-November 07

Postat 01 July 2008 - 07:08 PM

Nici pe departe.

Incarcatorul tau e facut sa incarce ceva mult mai slab. Daca da 500mA la 7,2V asta inseamna ca nu va incarca niciodata o baterie de 7,2V. Iti trebuie tensiune mai mare sa incarce ceva de 7,2V, sau un acumulator de mai putine celule (si pe ala o sa-l incarce cu viteza melcului, caci nu va putea sa bage in el 500mA, masoara si o sa vezi). Cred ca incarcatorul tau e facut sa incarce rapid packuri de patru acumulatoare AA care in momentul de fata sunt pe la 2000mA (poate ceva mai mult, dar insignifiant) si care la 7,2V s-ar incarca OK. Dar in nici un caz baterii serioase.

la curentii astia mici aproape ca nu conteaz daca e pentur Nimh sau nu. Toti producatorii de astfel de incarcatoare merg pe varianta ieftina si sigura, "incarc-o usor si tine" mai ales ca nu trebuie sa proiecteze delta-peak detection, senzor de temperatura si alte marafeturi d-astea fitzoase. Rezultatul e pe masura: un incarcator numa bun sa incarce bateriile pentru gospodina grabita sa-si bata maioneza pentru salata boeuf cu tehnologia moderna.

Aceasta postare a fost editata de Barabula: 01 July 2008 - 07:14 PM

0

#9 Useril este offline   Myke82 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 01 July 2008 - 08:12 PM

Deci incarcatorul asta nu va incarca niciodata pack-ul de mai sus oricate ore l-as tine la incarcat? El a venit din magazin impreuna cu un automodel Truggy KL (care se gaseste si pe autoart la 490 ron) si cu o baterie standard de 7.2v si 1800mah. M-am gandit ca daca a putut sa incarce pack-ul ala de 1800 mah poate sa incarce si pe asta de 3900 dar in mai multe ore desigur (adica de 2 ori timpul de incarcare fata de cel de 1800).

Aceasta postare a fost editata de Myke82: 01 July 2008 - 08:16 PM

Searching new car...
0

#10 Useril este offline   Alexxxandru 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 505
  • Inregistrat: 05-May 08

Postat 01 July 2008 - 08:38 PM

nu e vorba numai de amperi, nu a incarcat cum trebuie nici pack-ul de 1800 mA si nu va incarca nici pe cel de 3900 mA cum trebuie din simplul motiv ca in momentul in care acumulatorul va ajunge la cca 7 volti incarcarea se va opri (de fapt nu se va opri efectiv dar acumulatorul nu va mai lua nimic) si vei sta cu el incarcat pe undeva pe la 75 % ptr ca atat poate incarcatorul. Incarcatorul tau poate incarca maxim 5 celule in bune conditii. Timpul de incarcare este T= (intensitatea acumulatorului x 1,4) / intensitatea la care incarci, asadar la acumulator de 3900 mA si o incarcare de 500 mA vei avea un timp de aproape 11 ore. Dar nu cu incaractorul ala de 7.2 V, ma repet.
0

#11 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 01 July 2008 - 09:10 PM

...depinde de ceea ce alege producatorul incarcatorului sa scrie pe charger, de cele mai multe ori se refera la capacitatea acumulatorului de incarcat, de pilda in jucariile lui fii-miu am incarcatoare pe care scrie clar 9,6V-xmA, sau 7,2V-xmA, dar in incarcare tensiunea se duce in 12 sau 9V ; deci pune acumulatorul la incarcat si apoi masoara tensiunea pe bornele bateriei , probabil vei avea aprox 9V, tensiunea de iesire exacta se inscriptioneaza pe alimentatoare ,ceea ce nu este acelasi lucru cu incarcatorul, pe chargere de obicei se inscrie valoarea packului de incarcat!!!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 01 July 2008 - 11:04 PM

...tabula crasa, mortua est!
0

#12 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 01 July 2008 - 09:21 PM

cristimm, la 1 Jul 2008, 15:24, a spus:

...cum arata incarcatoarele cu "delta V ", sau mai bine zis ce face "delta V" la un charger?!!! :unsure:
...tabula crasa, mortua est!
0

#13 Useril este offline   Alexxxandru 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 July 2008 - 09:23 PM

ipsihi, la 1 Jul 2008, 22:10, a spus:

...depinde de ceea ce alege producatorul incarcatorului sa scrie pe charger, de multe se refera la capacitatea acumulatorului de incarcat, de pilda in jucariile lui fii-miu am incarcatoare pe care scrie clar 9,6V-xmA, sau 7,2V-xmA, dar in incarcare tensiunea se duce in 12 sau 9V ; deci pune acumulatorul la incarcat si apoi masoara tensiunea pe bornele bateriei , probabil vei avea aprox 9V, tensiunea de iesire exacta se inscriptioneaza pe alimentatoare ,ceea ce nu este acelasi lucru cu incarcatorul, pe chargere de obicei se inscrie valoarea packului de incarcat!!!

corect !!! asa cum a pus el problema am luat de bun ce-a zis, nici nu m-am gandit...
0

#14 Useril este offline   Barabula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 415
  • Inregistrat: 25-November 07

Postat 02 July 2008 - 04:30 AM

Da, incep sa sune confuz datele problemei.

Problema in cei mai corecti termeni e asa. Ca sa accelerezi electronii la o diferenta de potential oarecare trebuie sa ai o o alta diferenta de potential mai mare decit bariera. In cazul tau bariera e la 7,2V. Daca alimentatorul scoate mai mult de atita, poate sa incarce cu conditia sa poata sa mentina diferenta de potential mai sus de bariera si in sarcina. Daca in sarcina curentul absorbit de bateria ce se incarca e mai mare decit dimensionarea alimentatorului, atunci tensiunea lui o sa scada, iar daca scade sub bariera de tensiune....vezi mai sus.

Cu pacul tau de 1800mAh e o posibilitate ca rezistenta lui interna e suficient de mare ca curentul absorbit la incarcare sa nu scada tensiunea de iesire debitata de alimentator. In cazul asta pacul se poate incarca cu conditia ca tensiunea lui dupa consumare sa scada sub cei 7,2 (sau cit o scoate alimentatorul tau). Nu uita principiul asta al barierei de potential. E exact ca si cu apa, nu curge la deal, iar daca vrei sa o urci la deal trebuie sa cheltuiesti o energie cel putin egala cu diferenta de energie dintre vale si deal. Clar ca-n bezna?

Aceasta postare a fost editata de Barabula: 02 July 2008 - 01:31 PM

0

#15 Useril este offline   Myke82 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 July 2008 - 07:35 AM

Un singur lucru e clar si anume ca niciodata nu mi-a placut fizica. :D Cand voi ajunge acasa voi masura tensiunea pe bornele pack-ului sa vad exact ce poate incarcatorul, desi asta inseamna ca trebuie sa iau altul cat mai curand posibil. :)
Problema este ca nici nu stiu ce sa iau la un pret mai decent sau la ce ar trebui sa ma uit cand citesc specificatiile unui incarcator?

Aceasta postare a fost editata de Myke82: 02 July 2008 - 07:36 AM

Searching new car...
0

#16 Useril este offline   Alexxxandru 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 July 2008 - 07:47 AM

Myke82, la 2 Jul 2008, 08:35, a spus:

Un singur lucru e clar si anume ca niciodata nu mi-a placut fizica. :D Cand voi ajunge acasa voi masura tensiunea pe bornele pack-ului sa vad exact ce poate incarcatorul, desi asta inseamna ca trebuie sa iau altul cat mai curand posibil. :)
Problema este ca nici nu stiu ce sa iau la un pret mai decent sau la ce ar trebui sa ma uit cand citesc specificatiile unui incarcator?

Vezi sa nu o superi ca e ruda buna cu chimia si te arde :D. Impreuna conduc lumea, ele fac regulile, noi ne supunem. De ce zici ca tre' sa iei altul pana nici nu ai masurat cat iti incarca ? Poate incarca bine, eu unul prefer o incarcare mai inceata, la foc mai mic, se pastreaza mai bine acumulatorii in timp. Vezi cum masori tensiunea sa nu faci vreo boacana daca zici ca esti certat rau cu fizica.

Aceasta postare a fost editata de Alexxxandru: 02 July 2008 - 08:03 AM

0

#17 Useril este offline   Myke82 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 July 2008 - 09:16 AM

Oleaca de electronica mai stiu dar o sa fac chestia asta impreuna cu tata ca el se pricepe ceva mai mult la electronica fata de mine.
Cat ar trebui sa imi arate mai exact tensiunea (cea indicata desigur) de la pack dupa ce o masor?

Am fost la electronist si m-a lamurit. Incarcatorul poate incarca acum. dar in aprox 7-8 ore. Multumesc tuturor pt sfaturi.

Aceasta postare a fost editata de Myke82: 03 July 2008 - 11:50 AM

Searching new car...
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu