Modelism - RHC Forum: Frecventa radio - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Frecventa radio intrebare de noob

#1 Useril este offline   ButonEL 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 29-December 07

Postat 30 June 2008 - 09:57 PM

Salut si bine v-am gasit dragi modelisti.

Apelez la voi cu o problema care personal ma depaseste, sunt total incepator in automodelismul si electronica (radio) iar cunostintele mele in acest domeniu aproape ca sunt inexistente.

Problema este urmatoarea:
am un model electric made in China (Toyota Celica 2003) pe care l-am primit de la o cunostinta inpreuna cu doua radio comenzi. Nu este nou si se gaseste prin comert in jurul sumei de 70,00 ron (cred) dar imi place mult si vreau sa o pun in miscare insa nu functioneaza. Pe model scrie ca frecventa radio este de 40 MHz, pe una dintre radio comenzi este scris 27 MHz iar pe cealalta nu am putut sa aflu cu ce frecventa functioneaza.
Am verificat motorul ce pune modelul in miscare si pe cel de directie direct la baterie si functioneaza (plus luminile farurilor). Banuiesc ca nici cea de-a doua radio comanda nu a apartinut modelului respectiv dar credeti ca se poate modifica una dintre cele doua pentru a pune in miscare modelul?

Va rog un sfat, o idee, o solutie, ceva acolo, o luminita.

Aceasta postare a fost editata de ButonEL: 30 June 2008 - 10:05 PM

0

#2 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3630
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 30 June 2008 - 11:19 PM

Desfa cealalta telecomanda si vezi cefrecventa arecristalul din ea, ii o piesa metalica plata lipita in picioare.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#3 Useril este offline   ButonEL 

• Nou venit
  • Pip

Postat 01 July 2008 - 06:23 PM

Vesti nu prea bune. Am desfacut cealalta radiocomanda iar piesa metalica are scris pe ea New 27,145 MHz 14 insemnand ca frecventa este de 27 MHZ (zic eu). :)
Este suficient daca inlocuiesc piesa metalica cu una de 40MHz? Va functiona radiocomanda? :)
0

#4 Useril este offline   Flo234 

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 2307
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 01 July 2008 - 06:31 PM

nu merge
0

#5 Useril este offline   ButonEL 

• Nou venit
  • Pip

Postat 01 July 2008 - 06:46 PM

Off... :) Ce as putea sa fac in cazul asta? Din pacate nu sunt sanse sa gasesc radiocomanda masinii.
Nici la circuitul masinii nu pot face ceva?
0

#6 Useril este offline   Barabula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 415
  • Inregistrat: 25-November 07

Postat 01 July 2008 - 07:17 PM

Poti dar nu merita. Frecventa e doar o parte din ecuatie. Cit de bine stai la electronica?
0

#7 Useril este offline   ButonEL 

• Nou venit
  • Pip

Postat 01 July 2008 - 07:52 PM

Sincer? Foarte slab dar asta nu inseamna k nu pot invata. Dar sunt insistent si nu ma dau batut cu una cu doua.
Asadar ce propunere ai?
0

#8 Useril este offline   Barabula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 02 July 2008 - 04:17 AM

A invata inseamna a distruge. Insistenta n-are nimica de-a face aicea. Cum stai cu cititul?

Aicea nu e vorba despre citeva piese care trebuie schimbate.

In plus iti trebuie un osciloscop (cel putin) pentru ca dupa schimbarea etajelor de intrare (unde ai niste filtre acordate pe 40 sau 27 sau oricit ar fi frecventa respectiva) cu cele pentru frecventa pe care o doresti tu va trebui sa acordezi receptorul strict pe semnalul emitatorului de care dispui. Nu e imposibil pentru cineva care stie ce face, dar pentru tine cred ca e.

Ca sa intelegi ce vreau eu sa spun, fa incercarea asta. Du-te la magazin, gaseste doua modele pe absolut aceeasi frecventa (sa zicem 27,145) si ia emitatorul de la una si incearca sa controlezi pe cealalta cu el. Ai sanse mari sa nu mearga, sau sa mearga foarte prost.

Desigur, pentru modele serioase problema asta nu exista, dar pentru jucarele cum ai tu unde nu-si pierde nimeni timpul sa faca o electronica serioasa cam asta e situatia.

Citeste despre radiouri, ia-o usurel de la simpla detectie, reactie, superreactie, dupa care treci la superheterodina si o sa incepi sa intelegi despre ce e vorba intr-o asa intreprindere.
0

#9 Useril este offline   ButonEL 

• Nou venit
  • Pip

Postat 02 July 2008 - 07:50 PM

Deja m-ai dat gata cu osciloscopul, am cautat pe google iar cand am vazut cat costa unul chiar si la mana a doua m-a lasat masca. :lol: Cred k cel mai bine este fie sa caut un sistem nou doar cu emitator si receptor fie sa cumpar o masina donatoare.
0

#10 Useril este offline   Barabula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 July 2008 - 05:03 PM

Rusii vindeau acu ceva ani in talcioc osciloscoape cu doua canale destul de ieftin (noi). Cind mi l-am luat eu am dat pe el vreo 20k lei (aveam salariul pe vreme aia vreo 26k).

Dar revenind la oi, da, cred ca e mai bine asa.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu